GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία: Στα ύψη οι εξαγωγές όπλων το 2010...

Επιμέλεια: Γρηγόρης Καυκιάς Kατά 50% αυξήθηκαν οι εξαγωγές οπλικών συστημάτων από την Γερμανία το 2010 σύμφωνα με επίσημη κυβερνητική έκθ...

Επιμέλεια: Γρηγόρης Καυκιάς

Kατά 50% αυξήθηκαν οι εξαγωγές οπλικών συστημάτων από την Γερμανία το 2010 σύμφωνα με επίσημη κυβερνητική έκθεση. Οι περισσότερες εξαγωγές έχουν προορισμό χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά όπως σημειώνει το Spiegel, το Βερολίνο δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει που τελικά θα καταλήξουν αυτά τα οπλικά συστήματα.
Τα έσοδα της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας ήταν μεγαλύτερα από κάθε άλλη χρονιά, σύμφωνα με την έκθεση που πρόκειται να...
εγκριθεί από την Άνγκελα Μέρκελ την Τετάρτη. Η Γερμανία εξήγαγε το 2010 περίπου 2 δις ευρώ σε πολεμικό υλικό , σε σχέση με 1,34 δις ευρώ του 2009. Τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα ήταν υψηλής αξίας στην εξοπλιστική αγορά όπως πολεμικά υποβρύχια, φρεγάτες και άρματα μάχης.
Ακόμα οι Γερμανοί κατασκευαστές εξοπλισμών έκλεισαν το 2010 συμφωνίες ύψους 5 δις ευρώ. Τα 2/3 περίπου της διάθεσης των εξοπλισμών ήταν σε άλλες χώρες της Ε.Ε ή μελών του ΝΑΤΟ, ενώ εξαγωγές είχαν επίσης εγκριθεί για χώρες της Αφρικής και την περιοχή του Περσικού Κόλπου.


Γερμανικά όπλα στη Λιβύη
Μερικές εξαγωγές είναι αμφιλεγόμενες, επισημαίνει το Spiegel, καθώς η Γερμανία δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγχει πλήρως αν τα όπλα αυτά παρέμειναν στην συνέχεια στις χώρες στις οποίες πωλήθηκαν αρχικά. Νωρίτερα φέτος, τουφέκια γερμανικής κατασκευής Heckler & Koch G-36 που επισήμως είχαν παραδοθεί στην Αίγυπτο βρέθηκαν στη Λιβύη.
Η Εισαγγελία στη Στουτγάρδη άρχισε να ερευνά το περιστατικό τον Οκτώβριο για ενδεχόμενη παραβίαση της γερμανικής νομοθεσίας για την εξαγωγή όπλων. Στα τέλη του Αυγούστου αποκαλύφθηκε ότι οι λίβυοι αντάρτες είχαν στην κατοχή τους δεκάδες τουφέκια G-36 παρά το γεγονός ότι η Γερμανία είχε θέσει σε εφαρμογή εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης.
Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι η παράδοση έγινε από μια παρτίδα από 608 όπλα και 500.000 φυσίγγια που είχαν εγκριθεί επίσημα από γερμανούς αξιωματούχους το 2003 για να παραδοθούν στο Αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας. Παραμένει άγνωστο πώς τα όπλα στη συνέχεια κατέληξαν στη Λιβύη.

5 σχόλια

  1. ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως και με τέτοια όπλα ετοιμάζονται να επιτεθούν οι Τούρκοι στην Συρία:
    http://www.infowars.com/turkey-is-ready-to-invade-syria/ με τις "ευλογίες" των "συμμάχων"...

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ./



    ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ, ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ!!!
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝ (ΓΙΑΤΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΓΕΡΜΕΝΕΣ ΤΟΡΠΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΕΧΘΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ), ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΠΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΔΩ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ!!!!!!!!!!!! (ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ!)
    ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΞΗΣΕΙ ΚΑΤΑ 50% ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ???



    ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ FACEBOOK

    ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 1&2 ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 7 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ.ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΓΙΑ 7 ΜΗΝΕΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 700 ΜΕ 800 ΕΥΡΩ. ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ 20 ΦΟΡΕΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ.
    ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
    1 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α
    2 ΜΕΓΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
    3 ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ ΘΑ ΑΧΡΙΣΤΕΥΤΕΙ.ΕΚΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ
    4 ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ.
    5 ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ -ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ.
    6 ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ – 6 ΚΡΑΤΗ ΤΡΙΑ ΜΕΡΟΝΥΚΤΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ.
    7 ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.
    8 ΠΑΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΟ ΜΟΛΙΣ ΦΑΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενω εμεις θέλουμε να πουλήσουμε , ότι πολεμική βιομηχανία , έχουμε .Οταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα αμυντικά συστήματα είπαν στη τηλεόραση , ότι όταν έγινε συγχώνευση της ΠΥΡΚΑΛ και της ΕΒΟ στους 3 εργαζόμενους , ο ένας έγινε προϊστάμενος και ότι το παραγόμενο υλικό είναι εως 40 % ακριβώτερο από τα άλλα της αγοράς τι να περιμένουμε ; H ΠΥΡΚΑΛ του Μποδοσάκη , δεν τροφοδοτούσε μόνο την Ελλάδα με πολεμικό υλικό , αλλά και ΕυρωπαΊκές χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση