GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρέθηκε το "αδελφάκι" της Γης, 600 έτη φωτός μακριά...

Οι αστρονόμοι επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ενός πλανήτη που μοιάζει με τη Γη στην « κατοικήσιμη ζώνη » γύρω από ένα αστέρι παρόμοιο με τον δικό ...

Οι αστρονόμοι επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ενός πλανήτη που μοιάζει με τη Γη στην «κατοικήσιμη ζώνη» γύρω από ένα αστέρι παρόμοιο με τον δικό μας ήλιο. Ο πλανήτης Κέπλερ 22-Β βρίσκεται περίπου 600 έτη φωτός μακριά από τη Γη και έχει περίπου 2,4 φορές το μέγεθός της ενώ η θερμοκρασία του είναι περίπου 22 βαθμοί κελσίου. Μέχρι τώρα είναι ο...
κοντινότερος επιβεβαιωμένος πλανήτης στον δικό μας, μία «Γη 2.0».
Η επιστημονική ομάδα ωστόσο που τον ανακάλυψε δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμα αν είναι φτιαγμένος στο μεγαλύτερο μέρος του από πέτρα, αέριο η υγρό.
Μέσα από μια διαδικασία μελέτης 54 πλανητών από την ομάδα Κέπλερ,  ο Κέπλερ-22Β είναι ο πρώτος που τον Φεβρουάριο επιβεβαιώθηκε επίσημα και από άλλα τηλεσκόπια. Στο μέλλον αναμένεται να επιβεβαιωθούν ως πλανήτες «Γη 2.0» και άλλοι που ήταν υποψήφιοι , αν και με τον επαναπροσδιορισμό των ορίων της «κατοικήσιμης ζώνης» αυτοί μειώθηκαν σε 48.

Ο Kepler 22-β βρίσκεται σε απόσταση από τον ήλιο του περίπου 15% μικρότερη από την απόσταση που έχει η Γη από  τον Ήλιο και το έτος του διαρκεί περίπου 290 ημέρες. Ωστόσο, ο ήλιος του, εκλύει περίπου 25% λιγότερο φως, διατηρώντας τον πλανήτη σε θερμοκρασία που θα υποστήριζε την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή.

Η ομάδα του Κέπλερ έπρεπε να περιμένει για τρείς ελέγχους  του πλανήτη πριν αλλάξει το «καθεστώς» του από «υποψήφιος» σε «επιβεβαιωμένος».
Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στο πρώτο συνέδριο της επιστήμης από το τηλεσκόπιο Κέπλερ, δίπλα στον εντυπωσιακό αριθμό των νέων  υποψήφιων πλανητών. Ο συνολικός αριθμός των υποψήφιων πλανητών που εντοπίστηκε από το τηλεσκόπιο είναι τώρα 2.326 ,εκ των οποίων 207 είναι περίπου στο μέγεθος της Γης.
Γρηγόρης Καυκιάς

8 σχόλια

  1. Και ομως αγαπητοι..
    Η λυση ειναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ:
    Ενας Παπαδοπουλος αγαπητοι μου φιλοι..

    Που αφου επικρατησει ,θα συλλαβει και θα ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ επι τοπου ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..

    ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ πασοκ-σκυλια..


    Τα αλλα ειναι "αλλα λογια ναγαπιομαστε"..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φύγαμε!!!! εκεί όλοι τι είναι μωρέ; ένα τσιγγάνο δρόμος .. Τώρα θα φταίω εγώ να πάω στο ιδικό δικαστήριο να κατοχυρώσω άντε τον μισό πλανήτη;

    Ν να πιστέψω Ρε , ότι ήλθαν από εκεί ΌΛΟΙ αυτοί οι παπάρες με τους αριθμούς γιατί έχουν πτώχευση να πάρουνε τα ΛΕΦΤΆ ΜΑΣ!!! Το αποφάσισα θα πω εδώ εκεί να στήνω ποδοσφαιρικά ματς πως τα στήνουν εδώ οι καθαροί της ΓΗΣ ; ρε όλα τα στήνουν όλα η Λυών κερδίζει 1-7 για να πάρει το χρήμα από τον Αγιαξ στο τσαμπιον λινγκ, ο Ολυμπιακός χάνει το Τσαμπιον λινγκ {γιατί είναι βλάκας} την Αρσεναλ αν την στυνεις προς στο το τέλος του ματς με τρόπο δεν κερδίζεις 3-1 στο 75!!! έτσι άνοιξε τα πόδια η Ντόρτμουντ ΠΟΥ ΚΕΔΡΙΖΕ 2-0 και της έβαλε τρία γκολ η Μαρσεϊγ , αμ το άλλο η Μίλαν από 0-2 έληξε 2-2 ...

    Και η Μισελινα αυτός μωρέ ο Μπλανζε ο Γάλλος ο Πλατινη που ηθλθε εδώ στην Ελλάδα και μας ΈΛΕΓΕ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ και μας έκλεισε φυλακή τον Μπέο μας και τον πολιτικό πάντα κρατούμενο τον ΜΑΚΗ μας τον πουράκλα με την αιμόπτυση , πως την έχει δει την UEFA μαγαζάκι του;!!! ΓΑΜΙΟΎΝΤΑΙ ΌΛΟΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ ...Το θέμα είναι σοβαρό αφήστε που το διακωμωδώ ΑΝ Η FIFA δεν πάρει μετρά, και ξαναγράφω η FIFA TOTE ΠΑΠΆ ΑΚΌΜΑ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΠΑΙΦΤΕΙ ΜΙΑ ΕΥΧΆΡΙΣΤΗ ΉΤΑΝ ΜΩΡΈ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ ΣΑΝ ΤΟ ΤΣΙΓΆΡΟ!!!

    ΘΑ ΑΡΧΊΣΩ ΝΑ ΒΛΈΠΩ ΚΑΝΌ ... ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΎΩ ΝΑ ΠΟΎΝΕ ΌΤΙ ΤΟ ΈΣΤΗΣΕ Ο ΜΠΕΟΣ ΤΟ 1-7!!!ΠΛΑΤΙΝΗ ΆΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΉΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΔΥΟ ΠΟΡΝΕΣ {ΟΜΑΔΕΣ} ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 29 ΜΎΡΙΑ ΕΕΕΕ!!!..

    Και ρε Γιαννακόπουλε πρόεδρε του ΠΣΑΠ
    ΚΑΤΈΒΑΣΕ ΤΟΥΣ ΡΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΊΑ , δεν έχουνε να φανέ πλην από ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΆΝΤΕ 20-30!!!! και μετά ρωτάνε πολλοί γιατί στήνονται ποδοσφαιρικά ματς !!!! και οι δημοσιογράφοι του αθλητικού ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΟ με ένα δυο εξερεσεις..

    αν αναρωτηθείτε που τα ξέρω ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΕΕΕΕ !! το γράφει το όνομα μου Μπούτζουκας Θ. Τ. Ο ΜΑ-ΛΑ-ΚΑΣ ΠΟΥ ΈΛΕΓΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ.

    ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ.

    ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΕΡΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΝΑ ΠΑΝ ΕΚΕΙ
    (ΠΟΥ ΔΕ ΓΊΝΕΤΑΙ)ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ
    ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ..ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ
    ΕΙΝΑΙ 'ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ' ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ ΕΙΚΑΣΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πλανήτης είναι διαφορετικός?
    Εμείς βλέπουμε πως ήταν πρίν 600
    χρόνια.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και το ΚΩΛΑΡΑ(Σ)ΜΑΝΛΗ να στειλουμε το χεσιμο θα ειναι οφελιμο για καλλιεργειες για λιπασμα.

    Σεμνα και ταπεινα
    Μπαιρακταρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΚΕΨΟΥ .......... ΕΝΑΝ ΦΑΡΟ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΦΩΣ ....... ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΥΓΟΛΑΜΠΊΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΟΥ, ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 2 , 5, 10, 15 κλπ ΜΕΤΡΩΝ.ΕΤΣΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ δηλ. ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ (ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ) ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΙΟΥ (ΦΑΡΟΣ).
    ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ 40 - 50 μετρα ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ....... ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ. ΟΣΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟ .... ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ..... ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΦΑΡΟ. ΣΤΟ ΕΝΑ Χ.Λ.Μ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΦΩΣ.
    ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ : Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ - ΦΩΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ...... ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ....... Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ( ΞΑΝΑΛΕΩ: ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ - ΑΛΛΑ ΜΕΤΕΟΡΑ ΣΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ..... ΕΤΕΡΟΦΩΤΑ, ΑΥΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ - ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ).

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ....... ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ .... ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ.MONO AN ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΗΜΑ ΣΤΗ ΓΗ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ..... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΕΧΕΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ.
    δηλ.ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η Ν.Α.Σ.Α. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ........... ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ 10 Χ.Λ.Μ ΚΑΙ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΜΑΤΙΑ ..... ΤΟ ΦΑΡΟ. ΙΣΑ - ΙΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΕΝΑ ΦΩΣ - ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΑΡΑ .............. ΠΑΠΑΛΑ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ........ ΤΑΧΑ ΕΙΔΑΝ - ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ. ΟΥΔΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ...... ΚΑΤΑΓΡΑΦΤΗΚΕ ( ΕΚΤΗΜΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ..... ΠΟΛΛΕΣ ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΚΑΤΟΦΑΣΙΣΤΑ , ΑΝΩΜΑΛΕ ΤΖΟΝ
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΑΠ ΤΑ ΤΣΙΓΓΕΛΙΑ , ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΕΣΑΙ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΟΥΝΤΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974.
    ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΗΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΒΟΥΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΑΣ , ΟΤΑΝ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ.
    ΕΚΕΙ ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ.
    ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΤΑΖΩ ...
    ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση