GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νευρικότητα και αλλαγές προσήμων πριν από τις κρίσιμες αποφάσεις...

Η συνεδρίαση της Τετάρτης χαρακτηρίστηκε από τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που υπάρχουν πριν από την απόφαση της ΕΚΤ για μείωση των επιτο...

Η συνεδρίαση της Τετάρτης χαρακτηρίστηκε από τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που υπάρχουν πριν από την απόφαση της ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας,αλλά και από την πολύ σημαντική Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής στην ΕΕ.Μέσα σε αυτό το κλίμα,οι αγορές μετοχών κινήθηκαν νευρικά και με μικτά πρόσημα. Αντίθετα το ΧΑ κατάφερε μέχρι τέλος να κρατηθεί σε θετικό έδαφος.
Ο Nikkei ολοκλήρωσε το πρωί την συνεδρίαση με άνοδο 1,71% στις 8722,17 μονάδες.Αντίθετα οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη αν και...
ξεκίνησαν την συνεδρίαση ανοδικά,τελικά την ολοκλήρωσαν με αρνητικά πρόσημα.Θετικό στοιχείο ήταν το γεγονός ότι για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση παρατηρήθηκαν αγορές Ιταλικών και Ισπανικών ομολόγων,με αποτέλεσμα το επιτόκιο τους να αποκλιμακωθεί σημαντικά.Το δεκαετές επιτόκιο της Ιταλίας από το 7,40% πριν μερικών ημερών υποχώρησε κοντά στο 6,02%,ενώ της Ισπανίας υποχώρησε στο 5,44% από 6,70%.
Στην Αμερική, οι έρευνες δείχνουν πως ο μέσος Αμερικανός θα ξοδέψει 22% περισσότερο σε σχέση με έναν χρόνο πριν κατά την διάρκεια των εορτών,αλλά αυτό δεν βοήθησε τους βασικούς δείκτες.Μέχρι αργά το βράδυ,μικτά πρόσημα είχαμε στην Γουόλ Στρητ.
Το Ευρώ,παρέμεινε για μια ακόμα συνεδρίαση κοντά στο 1,34 και περιμένει την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια,με τους περισσότερους αναλυτές να προβλέπουν μείωση στο 1% για το βασικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας.Ο χρυσός κινήθηκε με μικρά κέρδη προς τα 1744 δολάρια.Ενώ το Πετρέλαιο υποχώρησε οριακά,αλλά παρέμεινε πάνω από τα 100 δολάρια.
Τέλος,το ΧΑ έκλεισε με κέρδη 1,06% στις 686,20 μονάδες.Η αξία συναλλαγών παρέμεινε στα γνώριμα χαμηλά επίπεδα τιμών των 30 εκ ευρώ.Το μηχανικό σύστημα του 3F2012 συνεχίζει να βαθμολογεί με οριακή θετική βαθμολογία τον ΓΔ για έκτη διαδοχική συνεδρίαση.

GSTA/EKTA

2 σχόλια

  1. Ποιες κρισιμες αποοφασεις ρε φιλε!!! Αφου αυτο που ζουμε εδω και τουλαχιστον 1.5 χρονο ειναι ενα τρελλοκαμειο γιατι μολις παει να γινει εστω κατι θετικο αμεσω βγαινει η σιχαμενη και ο σακατης, πετανε μια δηλωση και προβοκαρουν οτι ειχανε συμφωνησει λιγο πριν. Δεν καταλαβαινετε οτι δεν θελουν λυση αλλα διαλυση της ευρωζωνης?? Καλα μεις ημαστε ασχετοι και αργουμε να παρουμε στροφ ες αλλα οι προικισμενοι οικονομολογοι καθηγηταδες ελληνες που μας εχουνε πρηξει στην αναλυση δεν το καταλαβαινουν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΜΙΆ ΝΕΥΡΙΚΌΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΎΤΣΟ ΤΟΥΣ!!!
    ΕΜΕΙΣ ΨΑΧΝΌΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση