GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ!...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη http://www.nasostsaganelis.gr/ Ομολογεί ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι. «Η αρχαία Μακεδ...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη
http://www.nasostsaganelis.gr/

Ομολογεί ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι.
«Η αρχαία Μακεδονία δεν είναι δική μας. Ούτε, η Ιστορία της!»
Εξαπολύει, δριμύτατη επίθεση στο φαντασμένο διάδοχό του Γκρουέφσκι που προσπαθεί –όπως λέει- να ξαναγράψει την Ελληνική Ιστορία.
«Για μένα είναι πολύ σαφές ότι υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός της Ιστορίας της Μακεδονίας και της σλαβικής Ιστορίας.
Επιμένω να υπερασπίζομαι ότι εκεί που μπορούμε να στηριχθούμε, και που δεν....
 είναι λάθος, είναι η σλαβική μας ταυτότητα, οι πνευματικοί μας δημιουργοί, όπως οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, ο Άγιος Κλήμης, ο Άγιος Ναούμ.
Ο Γκρουέφσκι προσπαθεί με ψέματα να επιβάλλει την αρχαία Ελληνική Ιστορία σαν δική μας.»
Αυτήν, την ιστορική αλήθεια που γκρεμίζει το σκοπιανό παραμύθι δεν τη λέει κάποιος Έλληνας…
Τη βροντοφωνάζει ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι.
Συγκεκριμένα:Λίγο μετά τη δικαίωση των Σκοπίων από το δικαστήριο της Χάγης στο θέμα της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι, μιλώντας στο «Radio Free Europe», επιτίθεται στο νυν πρωθυπουργό, προκαλώντας τριγμούς στο εσωτερικό της χώρας.
Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος «VMRO DPNE», του οποίου σήμερα ηγείται ο Γκρούεφσκι, επιτίθεται κατά του διαδόχου του για την πολιτική «αρχαιομακεδονοποίησης» που προωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, τονίζοντας με νόημα πως επιχειρεί να «ξαναγράψει την ελληνική ιστορία», ενώ θεωρεί πως τα Σκόπια θα εκμεταλλευτούν την απόφαση της Χάγης, προκειμένου να μην υπάρξει λύση με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας.
«Αυτήν την ιστορία που θέλουν σήμερα να μας επιβάλλουν ως κρατική πολιτική για την αρχαία Μακεδονία, την αποκαλώ ως καρικατούρα ιστορίας, γιατί πρόκειται για ασύνδετα γεγονότα. Ο λαός μας βομβαρδίζεται καθημερινά με ψέματα, με παραπληροφόρηση, με ντοκιμαντέρ στα οποία βλέπουμε ότι η ελληνική ιστορία έχει γίνει δική μας και παρουσιάζεται ανάλογα.
Για μένα είναι πολύ σαφές ότι υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός της λεγόμενης αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας και της Σλαβικής Ιστορίας.
Υπερασπίζομαι ακόμη τη θέση ότι εκεί που μπορούμε να στηριχτούμε και το οποίο δεν είναι λανθασμένο, είναι η Σλαβική Ταυτότητά μας, οι πνευματικοί μας δημιουργοί, όπως ο Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος, ο Άγιος Κλήμης, ο Άγιος Ναούμ.
Αυτή είναι η ιστορία μας όπου εμείς μπορούμε με ασφάλεια να βασιστούμε» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Γκεοργκιέφκσι, ένας από τους λίγους πολιτικούς άνδρες στα Σκόπια, που αμφισβητεί ευθέως το καθεστώς «αρχαιομακεδονοποίησης» που προωθεί η κυβέρνηση Γκρούεφκσι. (Συνέχεια εδώ).

6 σχόλια

  1. Και ήταν οι Σλάβοι, κάποτε οι μόνοι γείτονες της προκοπής, με είσοδο στην Ελλάδα χωρίς διαβατήρια.
    Ποιός μωρο-φιλόδοξος μας κατάντησε έτσι;
    Τι κέρδισε ; Ένα μισό όνομα και άπειρη μισαλλοδοξία.

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον ΜΗΤΣΟ
    και προσθέτω,

    Ο Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι είναι ενας νεος λογικός και μορφωμένος πολιτικός

    Ο Ο Γκρουέφσκι δεν είναι ενας φαντασμένος φανατικός οπως τον λένε.

    Για οτι λεει και κανει εχει καλό σκοπο ή....

    εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα που σκοπο εχουν την διαιωνηση της εντασης αναμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ.

    Κατι αναλογο συμβαινει και με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις,

    απο το 1973 και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ

    ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ


    ΓΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ



    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΒΟΛΕΥΕΙ .



    Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ
    – Εύσημα στον Σταύρο Δήμα.

    Επιστολή από τις Μακεδονικές ενώσεις του Πλανήτη.

    Η ημερομηνία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων εναντίον της Αθήνας για την υποτιθέμενη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008 ήρθε και πέρασε. Για την ελληνική πλευρά υπάρχουν αρκετά θετικά στοιχεία αν και φαινομενικά τα Σκόπια κέρδισαν τη δίκη.

    Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να ασκήσει βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Από την άλλη πλευρά όμως είναι κατανοητό πως το Διεθνές Δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία επί του ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπαγορεύσει την πολιτική του ΝΑΤΟ.

    Η συνέχεια στο http://olympia.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και με την οικονομική κρίση που σαρώνει, να τα γκρεμίζει όλα (ΝΑΤΟ & ΕΥΡΩΠΑϊΚΗ ΕΝΩΣΗ), δεν είναι ο καιρός για αυτοκρατορίες στη άμμο.
    Μπορεί να χρειαστούμε τη βοήθειά τους η και το ανάποδο.
    Η αλαζονεία ποτέ δεν τάϊσε πεινασμένα στόματα.
    Άνθρωποι είμαστε, όχι Θεοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΤΙΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΤΙΤΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΗ ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΘΑ'ΧΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση