GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συλλήψεις βουλευτών της αντιπολίτευσης στην Ουγγαρία...

Οκτώ βουλευτές του πράσινου φιλελεύθερου κόμματος LMP συνέλαβε η ουγγρική αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης στην πύλη του κτιρίου του κοινο...

Οκτώ βουλευτές του πράσινου φιλελεύθερου κόμματος LMP συνέλαβε η ουγγρική αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης στην πύλη του κτιρίου του κοινοβουλίου, στη Βουδαπέστη, αφού αυτοί αποποιήθηκαν της νομικής ασυλίας τους, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος, Μπάλιντ Λίντερ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
«Τέθηκαν υπό κράτηση και μετήχθησαν σε αστυνομικό τμήμα» υποστήριξε ο...
 Λίντερ. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η αστυνομία ετοιμάζεται να απομακρύνει και άλλους βουλευτές του κόμματος από το σημείο όπου γίνεται η διαδήλωση. Το LMP έχει 15 βουλευτές.
Ανάμεσα στους πολιτικούς που απομάκρυνε η αστυνομία από την είσοδο της Βουλής, ήταν και ο πρώην Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Φέρεντς Γκιούρσανι, σύμφωνα με το Reuters.
Νωρίτερα, οι βουλευτές του κόμματος των φιλελευθέρων και των πρασίνων, «Η Πολιτική Μπορεί Να Είναι Διαφορετική», αλυσοδέθηκαν στις πύλες του κοινοβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, καθώς όπως υποστηρίζουν, προχωρεί στην διάλυση των θεσμών της δημοκρατίας.
Η κίνηση αυτή σημειώθηκε ενώ η βουλή αναμένεται να ψηφίσει για διάφορα θέματα, ανάμεσά τους την μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου και του πλαισίου λειτουργίας της κεντρικής τράπεζας, κάτι που σύμφωνα με τους επικριτές της κυβέρνησης Όρμπαν, στους οποίους περιλαμβάνεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόκειται να περιορίσει την ανεξαρτησία της.
Καθώς διαθέτει πλειοψηφία δύο τρίτων στην εθνοσυνέλευση, η συμμαχία του κόμματος Fidesz του Όρμπαν και των Χριστιανοδημοκρατών προώθησε μια σειρά μεταρρυθμίσεων, ενώ τροποποίησε και το Σύνταγμα -χωρίς διακομματική συναίνεση-τους 18 μήνες που βρίσκεται στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση