GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Τούρκοι διαδηλώνουν στο Παρίσι...

Σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις Γαλλίας – Τουρκίας αναμένεται να προκαλέσει ενδεχόμενη σημερινή ψήφιση από τη γαλλική κάτω Βουλή νομοσχεδίου που...

Σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις Γαλλίας – Τουρκίας αναμένεται να προκαλέσει ενδεχόμενη σημερινή ψήφιση από τη γαλλική κάτω Βουλή νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την άρνηση του χαρακτηρισμού της σφαγής των Αρμενίων ως γενοκτονίας.
Η τουρκική πολιτική ηγεσία έχει εκφράσει τις τελευταίες ημέρες σοβαρές ενστάσεις για τη νομοθετική πρωτοβουλία του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί και έχει...
 προειδοποιήσει ξεκάθαρα το Παρίσι ότι σε περίπτωση υιοθέτησης του ν/σχ οι συνέπειες στις σχέσεις των δύο χωρών θα είναι «ανεπανόρθωτες».
Ειδικότερα, σε επιστολή του προς το Γάλλο πρόεδρο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «η πρόταση νόμου είναι εχθρική προς την Τουρκία, το τουρκικό έθνος και την τουρκική κοινότητα στη Γαλλία».
Φανερά ενοχλημένος εμφανίστηκε πριν μερικές ημέρες και ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ που κάλεσε σήμερα το Παρίσι να μην υιοθετήσει την «απαράδεκτη» -όπως είπε- πρόταση νόμου. Όπως είχε πει, «δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε αυτή την πρόταση νόμου [...] που μας αφαιρεί το δικαίωμα να απορρίψουμε τις αβάσιμες και άδικες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας και του έθνους μας».
Είναι «απειλές στον αέρα» δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ζαν Λεονετί, ζητώντας έναν διμερή «διάλογο σε πολύ πιο χαμηλούς τόνους».
Όταν ρωτήθηκε από το ραδιόφωνο France Inter αν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις απειλές της Τουρκίας σε διπλωματικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο, απάντησε «όχι».
Στο Παρίσι, η Κάτω Βουλή είναι περικυκλωμένη από πλήθος διαδηλωτών που διαμαρτύρονται έντονα, ζητώντας να μην ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο, στο οποίο προτείνεται φυλάκιση ενός χρόνου και πρόστιμο 45.000 ευρώ για όποιον αρνείται τις δολοφονίες που αποτελούν γενοκτονία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, 3.000 διαδηλωτές βρίσκονται ήδη στο σημείο, ενώ αναμένονται ακόμη 10.000, καθώς η σημερινή ημέρα συμπίπτει με τη συμπλήρωση 32 χρόνων από τη δολοφονία Τούρκου διπλωμάτη από αρμένιους μαχητές στο κέντρο του Παρισιού.
Αν και έχουν περάσει σχεδόν 100 χρόνια από τις μαζικές δολοφονίες που συνέπεσαν με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η συντριπτική πλειονότητα των Τούρκων υποστηρίζει ότι ο όρος «γενοκτονία» αποτελεί ευθέως προσβολή για το τουρκικό έθνος.
Η Τουρκία παραδέχεται ότι υπήρξαν έως 500.000 νεκροί στο περιθώριο των απωλειών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και ότι σκοτώθηκαν μόνο 300.000 Αρμένιοι. Από την πλευρά τους οι Αρμένιοι δηλώνουν ότι περί το 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν το 1915 από τους Τούρκους Οθωμανούς.
Η Αγκυρα υποστηρίζει επίσης ότι η χρονική συγκυρία κατά την οποία προτάθηκε το νομοσχέδιο από 40 βουλευτές του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί, συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο στη Γαλλία και θεωρεί πως πρόκειται για μια προσπάθεια του Γάλλου προέδρου να κερδίσει τις ψήφους των 500.000 Αρμενίων που ζουν στη χώρα.
Μετά τη ψήφιση στην κάτω Βουλή η πρόταση θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Γερουσία, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

6 σχόλια

  1. bravo sarkozi!!!
    h gallia den einai ellada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρός να πάρουν τη θέση τους οι σφαγιαστές.
    Καιρός να ρίξουμε και μια ματιά στη σφαγή της Σμύρνης 1922 και της Κύπρου το 1972.
    Οι σφαγιαστές Τούρκοι θέλουν να σφάζουν ανενόχλητοι. Γι'αυτό και διαμαρτύρονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιτα που δεν τρως
    τι σε νοιαζει κι αν καει

    ΠΑΛΙΑ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΠΛΩΝ, ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΩΝ, ΚΑΙ ΚΑΡΑΚΓΙΟΖΗΔΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ πατριοτικις διξιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτα να τα βλεπουν τα βρωμοκαναλα και οσοι παρακολουθουν τα Βρωμοτουρκικα σιριαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ πατριοτικις διξιας
    ANTE KAI GAM@@@SOU MALAKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φανατικούληδες και αμόρφωτοι.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση