GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβρασμός για τις εκλογές...

Από το  sofokleous10.gr Τo ασταθές ευρωπαϊκό περιβάλλον σε συνδυασμό με τις δύσκολες ισορροπίες της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνική...

Από το sofokleous10.gr

Τo ασταθές ευρωπαϊκό περιβάλλον σε συνδυασμό με τις δύσκολες ισορροπίες της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας απομακρύνουν έτι περαιτέρω το ενδεχόμενο των εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου.
Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν η κυβέρνηση Παπαδήμου ολοκληρώσει το έργο της, κάτι που φαίνεται να συμβαίνει λίγο πριν το καλοκαίρι. Πιθανή νέα ημερομηνία, πέρα από αυτή της 19ης Φεβρουαρίου δεν είναι σε θέση – και δεν θέλει – να αναφέρει κανείς. Μόνο ο Λουκάς Παπαδήμος θα μπορέσει να μιλήσει, αλλά και να ορίσει μια πιθανή ημερομηνία, η οποία προσδιορίζεται τώρα πια στις...
αρχές του καλοκαιριού, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
Δειλά-δειλά μέσα και από τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, αλλά και των δύο μεγάλων κομμάτων γίνεται αντιληπτό και στη χώρα μας, με πολλούς ωστόσο να μιλούν για έναν ακόμη πολιτικό εκβιασμό με κύριο σκοπό να καμφθούν αντιδράσεις συνεργασιών, αλλά και να μαλακώσει το κλίμα υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
Η Συγγρού παραμένει διχασμένη και φαίνεται ότι παρασκηνιακά δεν είναι λίγα τα στελέχη που εισηγούνται στον Αντώνη Σαμαρά να θέσει βέτο στο θέμα της ημερομηνίας εκλογών. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι εάν οι εκλογές δεν γίνουν την συγκεκριμένη ημερομηνία – αποδέχονται μια απόκλιση μίας ή δύο εβδομάδων νωρίτερα ή αργότερα που είναι και πιο πιθανό – τότε αυτό θα εκθέσει σοβαρά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς έφερε την υπογραφή του η πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης.
Ένας δεύτερος λόγος, που θέτουν υπ’ όψιν στο Σαμαρά στενοί του συνεργάτες είναι το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία φέρεται να έχει χάσει ένα σοβαρό μέρος του αντιπολιτευτικού της λόγου.
Η αντιμνημονιακή πολιτική της που την ανέβασε 10 μονάδες πάνω από το ΠΑΣΟΚ αποδυναμώθηκε με τη συμμετοχή της στη μεταβατική κυβέρνηση, κάτι που δεν είναι απόλυτα σαφές καθώς ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο εξακολουθεί να ασκεί το θεσμικό του αντιπολιτευτικό ρόλο και μάλιστα με πιο έντονη κριτική ματιά πια, ενώ κυρίως απέναντι στα θέματα οικονομίας όπως το φορολογικό, διατηρεί σαφείς αποστάσεις και ασκεί έντονη κριτική απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και οι φωνές στη Ν.Δ. – το ίδιο έντονες που θέλουν οι εκλογές να γίνουν εφόσον ολοκληρωθεί το έργο της μεταβατικής κυβέρνησης, ώστε να μην χρεωθεί το κόμμα της Ν.Δ. είτε ένα νέο κύμα αναξιοπιστίας από την πλευρά της Ευρώπης, είτε την υλοποίηση αποφάσεων που θα την ταυτίσουν με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
«Ο Αντώνης Σαμαράς, ως ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας, πρέπει να βρει ένα κλίμα στρωμένο και απόλυτα ταυτισμένο με τις επιταγές του ΔΝΤ και της Ευρώπης, ώστε να μπορεί να κάνει τις διαπραγματεύσεις εκείνες που θα του δώσουν την δυνατότητα να επιφέρει αλλαγές, οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στην μείωση της ύφεσης και έπειτα στην ανάπτυξη. Γι’ αυτό θα πρέπει η παρούσα μεταβατική κυβέρνηση, με τη στήριξη όλων να ολοκληρώσει το έργο της, ώστε η Ευρώπη να ξέρει ότι έχει απέναντί της πια έναν σοβαρό συνομιλητή για να συνεχίσει το δύσκολο έργο της εξόδου της χώρας από την κρίση, μέσα όμως από διαδικασίες λιγότερο επώδυνες για τον ελληνικό λαό», αναφέρει στο sofokleous10.gr ανώτερο στέλεχος της Συγγρού.
Την ίδια ώρα η μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ που επικεντρώνεται κυρίως στις εκδηλώσεις υποψηφιοτήτων και στην επόμενη ημέρα του Γιώργου Παπανδρέου, χάνει ένα σοβαρό πλεονέκτημα, αυτό του χρόνου. Οι εσωκομματικές διαδικασίες δεν συνιστούν ένα κλίμα κατάλληλο προκειμένου να ξεκινήσει ένας προεκλογικός αγώνας, ικανός να επιφέρει, σαφώς όχι τη νίκη στο κόμμα, αλλά ένα αξιοπρεπές εκλογικό αποτέλεσμα.
Στην Ιπποκράτους δεν υπάρχει απλά κλίμα διχασμού, αλλά έχουν υψωθεί τείχη μεταξύ των ομάδων που στοιχίζονται πίσω από κάθε υποψηφιότητα. Γιατί τόση μεγάλη ζήτηση η θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ; Γιατί είναι ιδανική στιγμή. Ο νέος αρχηγός του Κινήματος, θα έχει την ευκαιρία ή την δικαιολογία της αναβάπτισης του κόμματος, θα ευαγγελιστεί αλλαγές, επαναφορά του σοσιαλιστικού χαρακτήρα του κόμματος, αλλά και της ταυτότητάς του. Γνωρίζει άλλωστε, ότι εκ των πραγμάτων, δεν είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, αλλά ο επόμενος αρχηγός της αντιπολίτευσης που θα έχει την ευκαιρία να ορθώσει των σοσιαλιστικό του λόγο απέναντι στη νέα κυβέρνηση, πιθανόν του Αντώνη Σαμαρά.
Ο χρόνος των εκλογών λοιπόν έχει σημασία και για την Ιπποκράτους καθώς αυτοί που βιάζονται να σταθούν απέναντι από τον Αντώνη Σαμαρά, θέλουν να το κάνουν άμεσα.
Αντίθετα, στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν κι εκείνοι που θέλουν το κόμμα να αναγεννηθεί καθώς το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που παραπαίει και αδυνατεί όχι μόνο να ισορροπήσει στις νέες συνθήκες, όχι μόνο να ανακτήσει την κομματική του ταυτότητα, αλλά και την εκλογική του δύναμη. Όσοι οραματίζονται την αρχηγία του κόμματος και αργότερα την πρωθυπουργία, θα πρέπει πρώτα να κερδίσουν το μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων τους που έχει διασκορπιστεί κυρίως προς τη Δημοκρατική Αριστερά, τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και ένα μεγάλο μέρος παραμένει στους αναποφάσιστους. Από εκεί αντλεί όμως συνεχώς νέους υποστηριχτές και η Νέα Δημοκρατία.
Όσο το ενδεχόμενο των εκλογών καθυστερήσει τόσο θα ωφελήσει, εκτιμούν στην Ιπποκράτους το χτίσιμο του νέου κοινωνικού και πολιτικού προφίλ του ΠΑΣΟΚ.
Με ή χωρίς το Γιώργο αρχηγό το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολλά περισσότερα προβλήματα εσωκομματικά να επιλύσει μέχρι να οδηγηθεί στις κάλπες. Ο νέος αρχηγός του Κινήματος δεν θα ασκεί απλά αντιπολιτευτικό έργο, αλλά θα καλείται να λογοδοτεί κάθε φορά, αφού τα περιθώρια διαφοροποίησής του θα είναι ελάχιστα.

8 σχόλια

  1. h metapoliteysh teleiwse sthn efedreia kai eseis.
    ftwxeia dystyxia ferate ston lao.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανελλήνιο Σοκ Και Αντιδράσεις Για Τον Μαθητή Που Λιποθύμησε Από Την Πείνα Στο Ηράκλειο ΚΡΗΤΗΣ...

    ο γύρο της Ελλάδας κάνει η θλιβερή είδηση της λιποθυμίας του 13χρονου αγοριού που έπεσε λιπόθυμος στο Α' Γυμνάσιο του Ηρακλείου μπροστά στα έντρομα και έκπληκτα βλέμματα των καθηγητών και των συμμαθητών του.

    Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, οι "μέρες της πείνας" έχουν έρθει και στην Κρήτη. Η χθεσινή αποκάλυψη, για παιδί που λιποθύμησε στο σχολείο του, σοκάρει την κοινή γνώμη του νησιού μας. Το απίστευτο αυτό κρούσμα παρουσιάστηκε σε σχολικό συγκρότημα των δυτικών συνοικιών στο Ηράκλειο και δε φαίνεται να είναι το μόνο, αφού ολοένα και περισσότερες οικογένειες μένουν χωρίς δουλειά και αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμα και το καθημερινό κολατσιό του σχολείου για τα παιδιά τους!

    Η μαρτυρία της διευθύντριας του σχολείου - που για ευνόητους λόγους δεν επιθυμεί η ίδια να δοθεί στη δημοσιότητα το δικό της όνομα και φυσικά τα στοιχεία του παιδιού και του γυμνασίου στο οποίο συνέβη το περιστατικό - είναι συγκλονιστική. Όπως αποκάλυψε η ίδια σε ηχογραφημένο τηλεφώνημα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ ΤV": «Ενώ ήμουνα στο γραφείο μου. Ήρθε κάποιο παιδάκι. Ήταν πραγματικά κατάχλομο και ζήτησε άδεια για να πάει σπίτι του. Είναι πάγια τακτική μας να ερχόμαστε σε επικοινωνία με τη μητέρα. Παίρνουμε τηλέφωνο κι ενώ προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με τη μητέρα, το παιδί έπεσε λιπόθυμο. Τότε φωνάξαμε τη γυμνάστρια και του προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες. Στο μεταξύ επικοινωνούμε με τη μητέρα που μας είπε: "έχουμε να φάμε δύο μέρες και είναι πολύ φυσικό να λιποθυμήσει το παιδί"»...

    Όπως έγινε γνωστό χθες, η συγκεκριμένη οικογένεια είναι πολύτεκνη. Η μητέρα έχει τέσσερα παιδιά να μεγαλώσει, είναι χωρισμένη και δεν έχει δουλειά. Όπως τόνισε η διευθύντρια του σχολείου, «αυτό που έγινε είναι πρωτοφανές. Είμαι πάρα πολλά χρόνια στην υπηρεσία και δεν το έχω ξανασυναντήσει, πραγματικά, από ασιτία να λιποθυμήσει παιδί»...

    Άμεση βοήθεια

    Οι αντιδράσεις των καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ήταν άμεσες. Έσπευσαν για να βοηθήσουν τη μητέρα των τεσσάρων μικρών αγοριών που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα. Μάλιστα, μετά το ρεπορτάζ του καναλιού, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Πολυτέκνων του νομού Ηρακλείου επικοινώνησαν με τα τηλέφωνα της "Ν. Κρήτης" και της "ΚΡΗΤΗ ΤV" ζητώντας να μεταδοθεί το κάλεσμά τους προς τη συγκεκριμένη οικογένεια, ώστε σήμερα το πρωί να απευθυνθεί στο Σύλλογο η μητέρα για να της παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια σε χρήματα και τρόφιμα και να δοθεί από το Σύλλογο οποιαδήποτε παραπέρα ενίσχυση για την αντιμετώπιση του δράματος που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί.

    Και δυστυχώς, όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των συλλόγων των εκπαιδευτικών στο νομό Ηρακλείου, οι πληροφορίες τους είναι ότι παρόμοια δράματα εξελίσσονται και σε άλλα σχολεία, όχι μόνο του Ηρακλείου αλλά και της υπόλοιπης Κρήτης. «Προσπαθούμε να επεμβαίνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις και να βοηθάμε τα παιδάκια αυτά. Και βέβαια, προσπαθούμε να αντιλαμβανόμαστε ποια είναι τα παιδιά αυτά και να τα βοηθάμε. Είτε με δωρεάν τρόφιμα από το κυλικείο είτε και μέσα από οικονομική ενίσχυση».
    Υπάρχουν όμως και γονείς που είπαν χθες δημόσια με αφορμή το συγκεκριμένο κρούσμα ότι τα παιδιά τους πηγαίνουν το μεσημέρι στο σπίτι και τους αναφέρουν ότι κάποιοι συμμαθητές τους δεν έχουν ούτε κολατσιό μαζί τους ή χρήματα να αγοράσουν κάτι από το κυλικείο. Πάντως, το θέμα αυτό μπορεί να απασχολεί ολόκληρη την κοινωνία, δεν απασχολεί όμως (επίσημα) την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, που αρνείται να τοποθετηθεί για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση.

    Σκληρή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων για την λιποθυμία του μαθητή που αναφέρει χαρακτηριστικά:


    Μπούτζουκας Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Μετά τα κρούσματα της Αθήνας, του Μεσολογγίου (ποιος ξέρει και που αλλού) η λιποθυμία μαθητή λόγω ασιτίας εμφανίστηκε και στο Ηράκλειο.
    Τα προβλήματα φουντώνουν. Ένας απέραντος Γολγοθάς για οικογένειες με άνεργους, πολύτεκνους, Αμεα και διαζευγμένους γονείς που απεγνωσμένα προσπαθούν να ξασφαλίσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα για την επιβίωση τους.
    Γι’ αυτούς τους γονείς η μόρφωση των παιδιών τους ακόμη και το ρεύμα ή το νερό είναι πλέον πολυτέλεια μπροστά στην ανάγκη για την εξασφάλιση τροφής.
    Την ίδια στιγμή που οι καταθέσεις “των εκλεκτών πολιτών ” γεμίζουν τις ξένες τράπεζες και “τυγχάνουν προστασίας” απο την εξουσία, οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι
    επαγγελματίες, καλούνται στη μεγάλη «εθνική προσπάθεια» για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.
    Ο υποσιτισμός παιδιών είναι συνώνυμο της βαρβαρότητας όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταπατείται μπροστά στη δίψα για κέρδος.
    Εμπρός να κάνουμε πράξη το σύνθημα : «ΈΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!».
    Καλούμε τους συλλόγους γονέων να γίνουν το αποκούμπι κάθε οικογένειας που δοκιμάζεται σκληρά.
    Να σταθούμε αλληλέγγυοι και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα και οργανωμένα σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημά
    της. Όχι απαθείς και αδιάφοροι.

    Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

    1. Να χορηγηθούν κονδύλια από το κράτος στους δήμους, για την παροχή μικρών γευμάτων (σάντουιτς, γάλα, χυμός, κ.λ.π.) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και τοπροσωπικό των Δήμων. Η όποια εμπλοκή Μ.Κ.Ο, χορηγών είναι εκ του πονηρού και με προοπτική το αντάλλαγμα.
    2. Άμεση διασύνδεση των σχολείων με ιατρικούς και υγειονομικούς συλλόγους και σωματεία, δημόσιες μονάδες υγείας (νοσοκομεία, Κ.Υ.) προκειμένου να εμβολιαστούν όλοι οι μαθητές με τα βασικά εμβόλια και να εκδοθούν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά υγείας.
    3. Ούτε ένα € από την τσέπη των γονέων για έξοδα του σχολείου, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων, τραπεζοκόμων και καθαριότητας, κ.λ.π.
    4. Δωρεάν θέρμανση, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο σε όλα τα σχολεία.
    5. Όλα τα βιβλία εδώ και τώρα σε όλα τα σχολεία. ΤΩΡΑ επίλυση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών με αξιοποίηση όλων των μέσων και του προσωπικού κρατικής και τοπικής διοίκησης. Δωρεάν συγκοινωνίες για τους μαθητές.
    Παροτρύνουμε τους συλλόγους γονέων να συμμετάσχουν και μάλιστα ενεργά στις επιτροπές ανέργων με τα σωματεία κάθε γειτονιάς και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα συμμετοχής των παιδιών άνεργων γονιών
    στους παιδικούς σταθμούς και τα ολοήμερα σχολεία.
    Κανένα παιδί χωρίς φαγητό, μόρφωση και ιατρική - φαρμακευτική φροντίδα!"

    Μπούτζουκας Θ.Τ ..

    ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΈΠΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΡΊΑ ΝΤΟΡΑ ΠΟΥ ΠΊΣΤΕΨΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΊΞΩ ..ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΆΡΕΙ ΑΛΛΙΟΣ Η ΔΥ.ΣΗ ΘΑ ΠΆΡΕΙ 0,0002 ΝΟΜΊΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απλα τελειωσε το παρτυ που στεισανε οι γονεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να δωσει ο σχλαμαρας στο φως την επιστολη που υπεγραψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΟΜΑ Η DORA ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ...ΣΑΜΑΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΡΟΔΟΤΗ. ΜΙΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΣΥ Κ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΩ...
    DORA ΕΛΑ ΠΙΣΩ..ΕΣΤΩ Κ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ» ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
    ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ...!!!

    Καταιγισμός ανακοινώσεων από την Ν.Δ., γιά τις κομματικές επιλογές του μεταβατικού Παπαδήμου, πού αφορούν την εφεδρεία, την τοποθέτηση ως Κυβερνητικού εκπροσώπου του υμνητή των Τροϊκανών, της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ως και του υβριστή του Σαμαρά, Παντελή Καψή…

    Ασφαλώς και για τις δηλώσεις Πάγκαλου, πού αποκάλεσε τους αγανακτισμένους μαλάκες, πλήν όμως για αυτόν δεν θα πρέπει –κατά την άποψή μας—να ασχολείται ουδείς, διότι πρόκειται περί ενός ουσιαστικά δυστυχισμένου ανθρώπου, πού προκύπτει άλλωστε και από την όλη του εμφάνιση και παρουσία…
    Θα ήθελε κανείς να μοιάζει, να ζεί και να περπατάει όπως ο Πάγκαλος.;;;

    Η μόνη χαρά στην ζωή του εκτός από το να τρώει ασταμάτητα είναι να υβρίζει…
    Σε λίγο θα χάσει και την εξουσία και θα είναι για… κλάματα…!!!
    Άς είμαστε επιεικείς…με τα ΖΩΑ..

    Για την εφεδρεία η Ν.Δ. καταγγέλει ότι:
    «Η εργασιακή εφεδρεία άρχισε να εφαρμόζεται με τον τρόπο που τη μεθόδευσε και την ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου
    Ξεκαθαρίζουμε από τώρα ότι οι ανήθικες αυτές κομματικές μεθοδεύσεις δεν γίνονται ανεκτές και θα καταργηθούν»…

    Τώρα όσον αφορά την τοποθέτηση Καψή, ως Κυβερνητικού Εκπροσώπου, είναι ένα θέμα αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητος Παπαδήμου, δικαίως και σωστά η Ν.Δ. δεν είχε ουδεμία συμμετοχή και ανάμειξη και όπως μας είπαν έγκυροι πολιτικοί αναλυτές αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» του Σαμαρά το παρελθόν Καψή .

    Πού θα ενισχύσει την πολιτική του φαρέτρα να τα σπάσει με την Κυβέρνηση Παπαδήμου, σε περίπτωση πού αρνηθούν τις εκλογές στην προκαθορισμένη ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. απλα τελειωσε το παρτυ που στεισανε οι γονεις

    2 Δεκ 2011 5:03:00 μ.μ.

    Σάλτα και πηδήσου ρε μπαγλαμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση