GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Στο όνομα τίνος τοποθετηθήκατε κε Παπαδήμο;..."

Από τον Θέμη Τζήμα Στο όνομα τίνος τοποθετηθήκατε κε Παπαδήμο ; (Αφελής επιστολή στον ειδήμονα πρωθυπουργό μας)  http://www.harta.gr/ Κ...

Από τον Θέμη Τζήμα

Στο όνομα τίνος τοποθετηθήκατε κε Παπαδήμο;
(Αφελής επιστολή στον ειδήμονα πρωθυπουργό μας) 
http://www.harta.gr/
Κε Παπαδήμο,
πριν μερικές εβδομάδες οριστήκατε πρωθυπουργός της Ελλάδας προκειμένου να διασφαλίσετε- υποτίθεται- την εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Ο πρώην πρωθυπουργός, τον οποίο...
 συμβουλεύατε με καταφανή θετικά αποτελέσματα για τη χώρα, και πρόεδρος του πλειοψηφούντος στη Βουλή κόμματος ουσιαστικά κατήγγειλε ότι η πτώση του προήλθε από παρασκηνιακές ενέργειες τμήματος του μεγάλου κεφαλαίου της χώρας. Έκανε αυτήν την καταγγελία δε, ασχέτως της στήριξης που σας παρέχει.
Αν με ρωτάτε, συμφωνώ απολύτως με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: ναι, ενορχηστρώθηκε εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από το μεγάλο και δη παρασιτικό κεφάλαιο της χώρας, με το οποίο βέβαια είχε “συγκυβερνήσει” επί δύο χρόνια, υλοποιώντας τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική στη χώρα μαζί με τους υπουργούς του και εν πολλοίς υπουργούς σας, πλέον. Απλά όταν έγινε επικίνδυνος για τα στρατηγικά του συμφέροντα, το τμήμα αυτό του εγχωρίου και διεθνούς κεφαλαίου, μαζί με τη δεξιά ηγεσία της ΕΕ επέλεξαν εσάς για τη θέση του πρωθυπουργού, ενεργοποιώντας τους βουλευτές και τα κόμματα- φερέφωνά τους, προκειμένου να επιβάλλουν τις εξελίξεις που ήθελε.
Η 6η δόση λοιπόν εκταμιεύθηκε και άρα ο ένας λόγος για τον οποίο οριστήκατε πρωθυπουργός εξέλιπε. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει βεβαίως με τη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων που βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα. Ωστόσο εσείς δεν περιοριστήκατε σε αυτό σας το καθήκον ή στη διαχείριση των τρεχόντων ζητημάτων της χώρας.
Εμφανιστήκατε στην τελευταία σύνοδο κορυφής στην οποία συμφωνήσατε πλήρως με τη (γαλλό-)γερμανική πρόταση.
Δεσμεύσατε τη χώρα- όσο μπορείτε να τη δεσμεύσετε- σε δημοσιονομικό έλλειμμα 0,5%- ενώ γνωρίζετε ότι αυτό θα ωθήσει τη χώρα στη φτωχοποίηση και στο ξεπούλημα του δημοσίου της πλούτου.
Αποδεχθήκατε τις “αυτόματες” κυρώσεις εις βάρος χωρών που θα παραβιάζουν το ζουρλομανδύα της νέας συμφωνίας, εις βάρος προφανώς και της Ελλάδας. Μάλιστα προκειμένου να αποφύγει το δημοσιονομικό στραγγαλισμό της η όποια χώρα θα πρέπει να πετύχει αυξημένη πλειοψηφία, πράγμα μάλλον αδύνατο αν δε συναινεί το διευθυντήριο.
Συνομολογήσατε την κατάθεση των εθνικών προϋπολογισμών στην κομισιόν, χωρίς καμία εμβάθυνση της δημοκρατικής διαδικασίας στο επίπεδο της ΕΕ και της ΟΝΕ, που να ισοσκελίζει την εκχώρηση περαιτέρω εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.
Νομιμοποιήσατε, μαζί με τους άλλους εκπροσώπους των κρατών- μελών, ακόμα περισσότερο τον αυταρχισμό του του (γαλλό)γερμανικού διευθυντηρίου, κόντρα στο πνεύμα των ιδρυτικών συνθηκών της ΕΕ και της ΟΝΕ και απέναντι στα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης.
Συνυπογράψατε τη ρύθμιση που αφήνει κατ’ ουσίαν στο απυρόβλητο τον ιδιωτικό τομέα, σε ό,τι αφορά τις αναδιαρθρώσεις κρατικών χρεών που έρχονται, διασφαλίζοντας- ή θεωρώντας ότι διασφαλίζετε έτσι- τα συμφέροντα τμήματος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου εις βάρος των λαών.
Στηρίξατε συνολικά πολιτικές που μετατρέπουν την ευρωζώνη σε φυλακή των λαών και την ωθούν σε βίαιο διαμελισμό, αφού πρώτα θα έχουν αναζωπυρώσει ενδό- ευρωπαϊκούς εθνικισμούς. Πολιτικές που εδώ και δυο χρόνια οι δεξιές ευρωπαϊκές ηγεσίες ανακοινώνουν πανηγυρικά σε κάθε σύνοδο κορυφής, απλά και μόνο για να οπισθοχωρήσουν από αυτές άτακτα λίγες ημέρες μετά.
Είναι δικαίωμά σας φυσικά να έχετε τις προσωπικές σας απόψεις. Ωστόσο, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας έχετε υποχρέωση να μιλάτε στο όνομα της χώρας και του λαού της, που αποφαίνεται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και θεσμούς, ειδικά όταν πρόκειται για στρατηγικής σημασίας ζητήματα.
Εσείς κε Παπαδήμο με ποιον διαβουλευτήκατε προκειμένου να λάβετε αυτή τη θέση στην τελευταία σύνοδο κορυφής; Με τη Βουλή, με την κυβέρνηση, με το λαό; Προφανώς όχι. Με κανέναν από όσους θεσμικά εκφράζουν το λαό και φυσικά όχι με το λαό. Άλλωστε για αυτό το λόγο οριστήκατε πρωθυπουργός: για να φιμωθεί ο λαός.
Άρα κε Παπαδήμο στο όνομα τίνος τοποθετηθήκατε στη σύνοδο κορυφής;

12 σχόλια

  1. Μετά τη δήλωση του Γιωργάκη ότι τον έφαγαν τα συμφέροντα, ο Παπαδήμος έπρεπε νάχε παραιτηθεί.
    Όταν αυτός που σε στηρίζει με 154 βουλευτές σε φτύνει, δέν το κάνεις γαργάρα.
    Αυτά βέβαια άν έχεις Αξιοπρέπεια.
    Αλλά άν είχε ο Παπαδήμος Αξιοπρέπεια δέν θα τον έβαζαν τα αφεντικά του, οι μεγαλοτραπεζίτες δηλαδή, να κάνει το Πρωθυπουργό.
    Τυχαία τον διάλεξαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΦΥΓΗ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑΡΘΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΡΕΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμως, το Σύνδρομο των Λουδοβίκων των Μεδίκων δεν έχει χτυπήσει μόνο τον Υπουργό Οικονομικών, αλλά φαίνεται πως έχει μολύνει πολλούς και διάφορους άλλους σε διάφορα επίπεδα, από τα πιο ψηλά μέχρι τα πιο χαμηλά. Από το επίπεδο του Πρωθυπουργού και των Υπουργών, μέχρι του επιπέδου των διαφόρων Διοικητικών παραγόντων – πολλοί των οποίων μάλιστα κατηγορούνται για σπατάλες σε εποχές λιτότητας – που επιδιώκουν πολυτελή διαβίωση στους δημόσιους και τους ιδιωτικούς χώρους τους.Η κίνηση πολιτών «21ος Αιώνας πνυκα . ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΟΛΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ,ΠΑΡ΄΄ΟΛΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ.ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΠΟΥΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ[ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ]ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑ ΧΑ ΧΑ !! ΧΟ ΧΟ ΧΟ !! ΧΙ ΧΙ ΧΙ !! Και που να δείται πόσα θα έρθουν από την 7η ... Δόση ! Ξέρεται πόσα είναι η 7η δόση ;; Εάν σας το πούμε τότε ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΑΙ γιατί έγινε ΠΡΑΞΗΚΟΠΗΜΑ στην Ελλάδα στης 11/11/11 ! Η 7η Δόση είναι ... άκουσον-άκουσον ... κάτι πάνω από 80 Δις. 80 !! 80 !! 80 !! Το πιάσαται ; Ε, τώρα αφήσταιτο ! ΚΑΙΕΙ ! ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΑ που ΚΑΙΕΙ !! Και το πιο ωραίο είναι, αυτούς που βρίζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ δηλ. τους Γερμανούς, δεν παιρνούν σχεδόν μία ! Ξέρεται ποιός θα τα κάνει ... "βούτα" ;; ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΑΙ !! Πρίτς δεν σας το ανακοινωνούμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΓΩ. ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΛΕΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟ ΨΥΘΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΕΤΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΥΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΚΟΜΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΝ ΝΔ.ΗΘΕΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΣ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΡΑΣΩ ΝΑ ΠΕΝΙΕΜΑΙ.ΚΑΙ ΣΥ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα σας εκτελέσουμε, όπου κι αν πάτε, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει. Οι προδότες της χώρας εκτελούνται. Θα σας εκτελέσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επρεπε να ρωτησουν εσενα ρε Τζημα, αντε να κανεις και καμμια δουλεια ρε κοπροσκυλο, ολο μαλακιες εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νεα

    Ποιοι απο το Γραφειο της Αννας Διαμαντοπουλου πληρωνονται και ποιοι απο το γραφειο της Ευης Χριστοφιλοπουλου και βαλανε διευθυντρια στο Πειραματικο Σχολειο του Πανεπιστημιου ΠΣΠΑ την Δανιλη Ελενη μια τρελη του Συριζα που γνωριζει και τον διευθυντη του Καραμανλη (παρτα μωρη Διαμαντοπουλου που την νομιζες δικια σου)

    που ουτε κανει το πρωι την προσευχη της δεν ξερει ουτε την νομοθεσια ουτε την τυφλα της εχει καταστρεψει το καλυτερο δημοσιο σχολειο και κυνηγαει ολους τους ψηφοφορους του Πασοκ και βριζει ολα τα παιδια και καθηγητες?

    Γονεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ουτε κανει το πρωι την προσευχη της δεν ξερει

    Θεοκρατία έχουμε ρε μπετόν αρμέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάλλον απογοητεύτηκα με τον κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ!

    Οι Λόγοι:

    (1) Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα έμπαινε επικεφαλής ενός τσίρκου 49 αλλοπρόσαλλων, οι οποίοι μάλιστα είνα χρεωμένοι και με την μέχρι σήμερα αποτυχία της χώρας.

    (2) Αντί να δούμε ανθρώπους της αγοράς, είδαμε να προσλαμβάνονται σαν συμβούλοι, άτομα από το ίδιο ανέκδοτο μέχρι σήμερα: 'καθηγητάδες΄.....

    Τι θα περίμενα;

    Να μην δεχόταν ο Κ Παπαδήμου την πρόταση του σάπιου κατεστημένου. Να έθετε τους δικούς του όρους για κυβέρνηση τεχνοκρατών, τους οποίους θα επέλεγε ο ίδιος.

    Τώρα δεν υπάρχει καμία ελπίδα. ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η 7η δόση?
    Για να την πάρουμε θα πρέπει να κάνει κλύσμα κάθε Έλληνας πάνω από 2 χρονών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση