GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τηλεοπτικά Χριστούγεννα...

Του Θανάση Νικολαΐδη ΗΤΑΝ εποχή κομματικού φανατισμού , αλλά οι κ.κ. Σαββόπουλος και Νταλάρας δεν…καταλάβαιναν τίποτα. Εναλλασσόμενοι είτε...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΗΤΑΝ εποχή κομματικού φανατισμού, αλλά οι κ.κ. Σαββόπουλος και Νταλάρας δεν…καταλάβαιναν τίποτα. Εναλλασσόμενοι είτε συνυπάρχοντες στο κρατικό μας «γυαλί» μας σέρβιραν τη τέχνη τους και σ’ όποιον αρέσει. Γιορτιάτικοι, χριστουγεννιάτικοι είτε πασχαλιάτικοι, με το συμβόλαιο και τις οικονομισιές του έκαστος, αποκλειστικοί, μονότονοι κι άλλος δεν «χωρούσε». Ο πρώτος συνέχιζε σε στρατώνες, χοροπηδώντας σε αυτοσχέδιες πίστες καμωμένες από χέρια φαντάρων και με τη γαλανόλευκη στην πλάτη και ίσως…ξεπληρώνοντας τη θητεία του που απέφυγε με τον γνωστό τρόπο. Για τον έτερο (κ. Νταλάρα) άνοιξαν...
 πόρτες μεγάλες για συναυλίες (μετά κρατικών επιχορηγήσεων) είτε για πίστες της «αρπαχτής» σε θέρετρα και θέατρα. Για να φαντάζει φουσκωμένο το «έσχες» της κας Νταλάρα (μετέπειτα υφυπουργού) και κάποιες καταθέσεις στην Ελβετία (όλα νόμιμα) να συνιστούν πρόβλημα (μόνο) ηθικό.
ΣΤΗ συνέχεια και για πολλά χρόνια, τα τηλεοπτικά μας Χριστούγεννα έγιναν…σκυλάδικο. Με γύρες μερακλωμένων στο «γυαλί» και παλαμάκια, βουνό τα θραύσματα από πιάτα και με τις σκούπες να ανάβουν στο λουλουδικό, ουίσκι, καπνίλα, λογαριασμός και επίδειξη, για κόρδωμα, την άλλη μέρα πόσα τους κόστισε το «γλέντι». Κυκλοφορούσε το χρήμα κι ας η προέλευσή του ήταν τα δανεικά, το’ δειχνε ο έλληνας πόσο…έλληνας ήταν και το Κράτος πόσο Κράτος.
ΦΤΑΣΑΜΕ στο τηλεοπτικό σήμερα, γιορταστικό, λιτό από ανάγκη, πενόμενο και τιποτένιο, κοντά στο ΤΙΠΟΤΑ. Με «μπάζα» να γεμίζουν προγράμματα γιορτιάτικα και τον τηλεθεατή να «τρέφεται» με συνταγές…μαγειρικής. Με τον κ. Σαββόπουλο να το’ χει γυρίσει στα παραμύθια και τον κ. Νταλάρα (ίσως-το υποθέτουμε) απρόθυμο για…πενταροδεκάρες. Κι οι άλλοι/άλλες; Να τοι /να τες για ξεκούμπωμα του στήθους και σταυροπόδι…ελκυστικό, μη δεν προλάβουν να γίνουν σταρ, φίρμες στα βιαστικά και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη τους και το σηκώνει η εποχή μας.
Η φτώχια, λοιπόν, μας φέρνει και καλά «ουδέν γαρ κακό αμιγές καλού». Το τίποτα αντί του φαντασμαγορικού, υπερβολικού και δαπανηρού, που είναι προτιμότερο. Για μια περίοδο «αυτοσυγκέντρωσης» και προβληματισμού κι ίσως, μετά, ανακαλύψουμε τα τηλεοπτικά Χριστούγεννα μέσα από δημιουργίες της παγκόσμιας τέχνης. Χωρίς να ξεχνάμε τις ρίζες μας μέσα από παραδοσιακά (το κάνει η ΕΡΤ3, κατ’ εξοχήν) των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, των Φώτων.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, και (υπερκομματικά και μόνο ελληνικά) ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

8 σχόλια

  1. http://www.youtube.com/watch?v=4ewoiiJd4F4&feature=g-vrec&context=G2939fffRVAAAAAAAAAA
    ==

    Προφητης η συνωμοτης?
    Εδω σε θελω γυφτο..

    Κακες γιορτες σε ολα τα σκυλια του πασοκ.
    Κακη χρονια σε ολους τους αλητες του πασοκ.

    Κρεμαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ Νικολαιδη,

    και οπως ειπες,

    καθε καθεστώς εχει τους δικους του μονιμους διασκεδαστές, δημοσιογραφους και παπαδες,

    δια την σωτηριαν της ψυχής.

    βαβαιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πουσαι ρε Johny

    χαθηκες ρε ψυχή!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΓΚΩΤΟ.

    ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΖΩ ΛΙΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ.

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑΧΩ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
    ΑΠΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΜΕGAΣΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΧΙΕΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστός Ανέστη πατριώτες. Μπορεί να μη τη βγάλω μέχρι τότε.. Καλή αντάμωση στα γουναράδικα. (Εσείς οι νέοι ίσως τους ξεπαστρέψετε αλλά εγώ δεν θα το μάθω.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχει βγει ανα τηλεοπτικο τσοντοκαναλο ο οπιανει ολη η αθηνα
    που η κοπελα το |'χαιδευει ον λαιν

    και σας καλει να της τηκλεφωηνησετε
    κανενας υπευθυνος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Aνούλα απ το Ραγκουσονταλαρέικο … εγραψε …
    (…Αρνείται κανείς ότι για πολλά χρόνια κράτος και πολίτες επιλέξαμε να ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας, με δανεικά;…)
    Αννούλα με δανεικά έγιναν οι βίλες στην Φιλόθεη ,στην Πάρο, στην Σύρο, στο Πήλιο, στην……..;;;

    (…Ότι κατασπαταλήσαμε τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις, επιδοτήσεις, που πήγαιναν για δομικές αλλαγές στην παραγωγή σε ρεμούλες και μίζες, σε επενδύσεις στην αισθητική και ψυχική ευτέλεια ενός αδιέξοδου life style;)

    Αννούλα για τις αρπαχτές στο Μέγαρο της Αρπαχτής του Λαμπρακιστάν πόσα κατασπαταλήσαμε ;;;

    (…Η Πολιτεία οφείλει να γνωρίζει ότι χρειάζεται να μπουν λεφτά στην Παιδεία και στον Πολιτισμό, γιατί όσα χρήματα δίνονται για την Παιδεία και τον Πολιτισμό τα παίρνει πίσω πολλαπλάσια η κοινωνία… )

    Αννούλα η οικογένεια ήθελες να πεις ,διότι δυστυχώς δεν τα παίρνει πίσω η κοινωνία ,άλλα χοντρά και διαχρονικά μια κλειστή ομάδα γύρω από το Νταλαρέικο

    (…. η ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων ωθεί πολλές φορές τους ανθρώπους να συνειδητοποιούν …ότι δεν τα φάγαμε μαζί τα λεφτά. Δεν φταίνε οι πολίτες, αλλά το πολιτικό σύστημα που έθρεψε την όλη κατάσταση ….)

    Αννούλα εδώ σωστά τα λες.
    Μετά την μεταπολίτευση ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΚΚΕ,ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ,ΜΕΓΑΡΟ κτλ,σας έθρεφαν υπερβολικά.

    ΑΧ ΑΝΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΡΑΧΜΟΦΟΝΙΑ …
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ !!! .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα αρχίδ@@άδια του όλα:
    Στην Αρβανιτάκη διασκέδασε ο ΓΑΠ τραγουδώντας «τα καράβια μου καίω»..

    Ανήμερα των Χριστουγέννων ο πρώην πρωθυπουργός μαζί με την σύζυγο του Άντα πήγαν στο Gazarte που τραγουδάει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου έφτασε την τελευταία στιγμή, λίγα λεπτά πριν βγει στην σκηνή η Ελευθερία Αρβανιτάκη και κάθισε στα πρώτα τραπέζια.

    Το τραγούδι «τα καράβια μου καίω» φέρεται να το καταχειροκρότησε ιδιαίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στον οποίον ελάχιστοι ευχήθηκαν χρόνια πολλά αμέσως μετά το τέλος της βραδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση