GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Μπλόκαρε» την αμερικανική «εικονική» πρεσβεία το Ιράν...

« Μπλόκαρε » η Τεχεράνη τη λειτουργία της αμερικανικής «εικονικής» πρεσβείας στο Ιράν, λίγες μόνο ώρες αφ' ότου εγκαινιάστηκε η ιστοσελ...


«Μπλόκαρε» η Τεχεράνη τη λειτουργία της αμερικανικής «εικονικής» πρεσβείας στο Ιράν, λίγες μόνο ώρες αφ' ότου εγκαινιάστηκε η ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, στη διεύθυνση http://iran.usembassy.gov/. Την κυβερνοεπίθεση καταδίκασε ο...
Λευκός Οίκος, ενώ το Ιράν διαμήνυσε ότι «η πρωτοβουλία των ΗΠΑ θα αποτύχει».
Τον Οκτώβριο, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, είχε ανακοινώσει τη δημιουργία της εικονικής πρεσβείας, την οποία είχε χαρακτηρίσει ως «ηλεκτρονική γέφυρα επικοινωνίας των δύο λαών».
Η Τεχεράνη κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για παρέμβαση στα εσωτερικά του Ιράν. Υποστήριξε επιπλέον, ότι η δημιουργία από τις ΗΠΑ της εικονικής πρεσβείας αποτελεί «παραδοχή» ότι η χώρα δεν θα έπρεπε να κόψει τους δεσμούς με την Ισλαμική Δημοκρατία.
«Η πρωτοβουλία θα αποτύχει στον στόχο της, που είναι να μεταφέρει μηνύματα από την Ουάσινγκτον στον ιρανικό λαό» επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ραμίν Μεχμανπαράστ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Η Ουάσινγκτον από την πλευρά της καταγγέλλει το Ιράν ότι χρησιμοποίησε «φίλτρο μπλοκαρίσματος» που απέτρεπε την πρόσβαση στην ιστοσελίδα. «Μέσα από αυτή την πράξη, η ιρανική κυβέρνηση έδειξε ξανά την δέσμευσή της στο να χτίσει μια ηλεκτρονική "κουρτίνα" παρακολούθησης και λογοκρισίας γύρω από το λαό της» επεσήμανε σχετικά ο Λευκός Οίκος.
Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα μπορούν να αντιμετωπίσουν την κυβερνοεπίθεση, ενώ σημειώνεται ότι οι Ιρανοί χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα εάν χρησιμοποιήσουν ένα ειδικό λογισμικό (VPN) που παρακάμπτει το φίλτρο «μπλοκαρίσματος» της ιρανικής κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι Ιράν και ΗΠΑ έχουν διακόψει διπλωματικές σχέσεις από το 1979. Σημειώνεται ότι στην «εικονική πρεσβεία» υπάρχουν πολλές χρηστικές πληροφορίες, όπως απαντήσεις σε ερωτήματα για την υποβολή αιτήσεων φοίτησης σε αμερικανικά πανεπιστήμια, ή για την απόκτηση βίζας, καθώς και ειδήσεις.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση