GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διορθώσεις σε οριζόντια μέτρα ενέκρινε το υπουργικό...

Σειρά διορθώσεων σε συγκεκριμένα μέτρα περιλαμβάνει πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία παρουσιάστηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο, καθ...

Σειρά διορθώσεων σε συγκεκριμένα μέτρα περιλαμβάνει πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία παρουσιάστηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς κρίθηκε ότι τα μέτρα αυτά ακόμη και αν εφαρμοστούν αφενός δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα και αφετέρου θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για διορθώσεις στο μισθολογικό καθεστώς των εργαζόμενων σε δημόσιες επιχειρήσεις και ΔΕΚΟ, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων καταργούμενων φορέων και αναστολή για...
τρεις μήνες της φορολόγησης της υπεραξίας των μετοχών.
Ειδικότερα, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα στην εφημερίδα της κυβέρνησης, περιλαμβάνει:
Τη μη εφαρμογή για τις ΔΕΚΟ του κεφαλαίου Α του σχετικού νόμου του πλαφόν αμοιβής που επιβάλλεται ανά εκπαιδευτική βαθμίδα υπαλλήλων, αφού σε κάποιες από αυτές υπάρχουν άτομα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με υψηλή εξειδίκευση όπως π.χ. στην ΕΑΒ
Την κατάργηση για τις δημόσιες επιχειρήσεις που δεν υπάγονται στο νόμο για τις ΔΕΚΟ (κεφάλαιο Α του νόμου) του εισοδηματικού πλαφόν των 1.900 ευρώ αν αυτό οδηγεί σε μείωση αποδοχών η οποία φτάνει κάτω από το 65% όσων έπαιρναν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι στις 31/12/2009.
Την εξαίρεση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και όσων απασχολούνται στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα από τις περικοπές του νέου μισθολογίου που ισχύει για τους υπολοίπους υπαλλήλους.
Την εξαίρεση από τη μισθωτή εφεδρεία του προσωπικού των γραφείων Τύπου των πρεσβειών.
Τη δυνατότητα παραμονής στην υπηρεσία γενικών διευθυντών οι οποίοι κατά την ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου είχαν ασκήσει το δικαίωμα της διάταξης που καταργήθηκε με το ενιαίο μισθολόγιο, δηλαδή την παραμονή στην υπηρεσία για 3 χρόνια σε ηλικίες πάνω από 60 ετών, και είχε εκδοθεί σχετική διαπιστωτική πράξη από την υπηρεσία τους.
Τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από φορείς που καταργούνται στα εποπτεύοντα υπουργεία ή άλλες υπηρεσίες όπως θα πρέπει να γίνει για παράδειγμα με τον ΟΔΔΥ
Την αύξηση του αριθμού των υπερωριών για τους υπαλλήλους των Τελωνείων και του ΣΔΟΕ
Τη συγχώνευση του Παρατηρητηρίου για την Ψηφιακή Ελλάδα με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και όχι με την ΕΛΣΤΑΤ, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.
Την εξαίρεση από τη μισθωτή εφεδρεία των οδηγών και ειδικευμένων τεχνικών σε ΟΣΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Την εξαίρεση από τη μισθωτή εφεδρεία 20 υπαλλήλων του ΙΓΜΕ.
Την έγκριση προμηθειών υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και πληροφορικής οι οποίες παρασχέθηκαν από 1/1/2010 (Σύζευξις 1).
Την αναστολή για τρεις μήνες της φορολόγησης της υπεραξίας των μετοχών με συντελεστή 45% από την 1-1 2012 όπως προέβλεπε το φορολογικό νομοσχέδιο του Μαΐου 2010. Ο φόρος θα επιβαλλόταν με βάση τη διαφορά της αγοράς κτήσης από την αγορά πώλησης μιας μετοχής. Η διάταξη που εντάχθηκε προβλέπει την αναστολή εφαρμογής του φόρου έως τις 30/3/2012.
Την αναστολή για ένα χρόνο της φορολόγησης κατά 20% των εσόδων από διαφημίσεις. Η σχετική διάταξη προβλέπει ότι η φορολόγηση θα ισχύσει από την 1-1-2013.
Την παράταση για τη ρύθμιση των αυθαίρετων κτισμάτων έως τις 28/2/2012.

13 σχόλια

  1. Το Πρόσωπο της Χρονιάς κατά τους δεξιούς και άλλους : Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου «η υπηρέτρια της δεξιάς κ. Ευανθίας Μακρή Μπότσαρη»!
    ( Σύμφωνα με αναφορά αρ. Πρωτ.12917/30-12-2011 Γραφείο Υπουργού, η οποία είναι παράνομα εκλεγμένη Καθηγήτρια και έφαγαν «μαζί» 85 εκ. ευρώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Πρόσωπο της Χρονιάς κατά τους δεξιούς και άλλους : Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου «η υπηρέτρια της δεξιάς κ. Ευανθίας Μακρή Μπότσαρη»!
    ( Σύμφωνα με αναφορά αρ. Πρωτ.12917/30-12-2011 Γραφείο Υπουργού, η οποία είναι παράνομα εκλεγμένη Καθηγήτρια και έφαγαν «μαζί» 85 εκ. ευρώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Πρόσωπο της Χρονιάς κατά τους δεξιούς και άλλους : Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου «η υπηρέτρια της δεξιάς κ. Ευανθίας Μακρή Μπότσαρη»!
    ( Σύμφωνα με αναφορά αρ. Πρωτ.12917/30-12-2011 Γραφείο Υπουργού, η οποία είναι παράνομα εκλεγμένη Καθηγήτρια και έφαγαν «μαζί» 85 εκ. ευρώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΩΤΟΝ: Εχουμαι και λέμαι: Το "Χ" (CHI) το βρίκαμαι πρόσφατα στο CERN της Ελβετίας (λεφτά όμως δεν βρίκαμαι στην Ελβετία!!), το "Ψ" (PSI) το βρίκαμαι και αυτό ... αναγκαστικά δια μέσου της ΔΥΝΑΤΗΣ οικονομίας μας, τώρα μας υπολοίπεται το "Ζ" !! Που θα πάει που θα βγει, θα το βρούμαι και αυτό ! Και έτσι θα έχουμαι και τους 3 ΑΞΟΝΕΣ του ... ΚΑΡΤΕΣΙΑΝΟΥ ΤΡΙΔΙΑΣΤΑΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΧΨΖ)!! ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ, κυκλοφορούν Καρτεσιανά τριδιάστατα συστήματα με ... 2 Αξόνες, ως επί το πλείστον τα ονόματα τους αρχινούν από το "ΠΑΠΑ...", όπως λόγου χάριν: Παπάρας, Παπάρια, Παπατζίδες, .... ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ !
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Είτε σας αρέσει είτε όχι, σαυτήν την Χώρα, ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ της ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ και ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ σαυτήν την Χώρα βασίζονται στο τρίπτυχο: Ανθελληνισμός, Εφιαλτισμός και Σατανισμός ! Την Χώρα αυτή την ΚΡΑΤΟΥΝ στην ΖΩΗ μόνο το φιλότιμο των Ελλήνων, του Ελληνικού Λαού ! Αυτό το βοθρόδες τρίπτυχο των ΘΕΣΜΩΝ, επιζεί με της πλάτες των ΞΕΝΟΝ, φτιάχνωντας και πολιτικές βοθροπαράγκες της ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ, του ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΛΛΗΝΑ/Ελληναράδες (Σιωνιστική αντίληψη-ΜΗ Ελληνική) και άλλα ξένα μη ταυτόσημα με την Ελληνική μας Παιδεία! ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ και ως προέκταση αντικειμένικα εκ συναγωγής (μουσική ορολογία) οι ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ των ΘΕΣΜΩΝ, διέπωνται από ΚΑΘΑΡΑ-ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ που τα εφαρμόζουν στην πράξη (απόδειξη: Το σήμερα είναι προέκταση του χθές), δικαιολογίες για τους Λειτουργούς των ΘΕΣΜΩΝ δεν πρέπει να υπάρχουν και ούτε υπάρχουν! ΜΕΤΟΧΟΙ και ΣΥΝΜΕΤΟΧΟΙ στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΙ ! ΜΗΝ ΡΩΤΑΤΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΝΑ ΡΩΤΑΤΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ !!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ !!! Η άλλη (η ... "κλασική) ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ !!! ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ??????
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βεβαια εξαιρέστε τους χαφιεδες σας και τα κομματοσκυλα σας και αφήστε άξιους επιστήμονες στο δημοσιο με 1000 € το μηνα. Συντομα ερχεται το πληρωμα του χρονου που θας εξαιρεσουμε κι εμεις μια για παντα !
    Σιγα σιγα να δειτε που ενας ενας κλαδος θα εξαιρειται απο το ενιαιο μιθολογιο της ντροπης και θα δινονατι κρυφα παλι ειδικα επιδοματα.
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ, ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑΝΑΝΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πλακάκια ΠΑΣΟΚικά !
    Παραμένουν στις θέσεις του οι εισαγγελείς :)))

    Παραμένουν μέχρι νεωτέρας στις θέσεις τους οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, όπως έγινε γνωστό μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσή τους στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή, χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι είναι αυτό που τους έκανε και άλλαξαν άποψη... επίσημα, "χωρίς να είναι γνωστό".

    Γιατί ανεπίσημα ...ξέρουμε ολοι, πως λειτουργεί το σύστημα ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τους ψηφισατε
    και θα τους ξαναψηφισετε
    ρε συχαμενοι χαχολοι..
    ΣΙΧΤΙΡ ΔΟΥΛΑΡΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τσιπρα-παπαρηγα..
    εκει που ποναει πουστηδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάγκες εκεί που θα τους πονέσει περισσότερο όλους είναι να το ρίξουμε ΑΝΤΑΡΣΙΑ να πάθουνε λουμπάγκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΕΣ ΜΑΛΤΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΑΓΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ!!! ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αργήσανε λίγο να κάνουν τις διορθώσεις και τα ρετιρέ του πελατειακού συστήματος (ΕΡΤ, ΔΕΚΟ, Οικονομικοί, Τελωνειακοί κλπ) ανησυχήσανε. Σιγά - σιγά παιδιά θα γίνουν οι εξαιρέσεις μη μας πάρουν είδηση οι πληβείοι της υπαλληλίας, οι φτωχοί του ιδιωτικού τομέα, οι απολυμένοι, οι άστεγοι, οι πεινασμένοι κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αϊντε αδελφάρες και αδελφές, το 2011 τελείωσε
    τώρα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ την Δευτέρα το 2012
    θα βγούμε περίφανα στις ΑΓΟΡΕΣ... !!!

    οι Εθνοσωτήρες σας
    ΓΑΠ-Παπακώσ & Βενιζέλας
    μετά Δοσίλογων συνεταίρων
    ΚαρατζαΦυρέρηδων-Κόρης & χαφιέ Κουβέλη.

    Οι ουρανοί αναγουλιάζονται..
    Μοσχαροειδή, αιγοπρόβατα και βοοειδή ΠΑΣΟΚ
    καθώς και λοιπά ζωύφια, παράσιτα και ερπετα..
    ___________________________________________
    Ζήτω το ΛΑΟΣ - ΠΑ$$ΟΚ στης ΔΥ.ΣΗΣ το ΔηΑρι.

    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ 2012 .
    ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΤΕ
    ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ
    Τυρανόσαυροι Δινό-σαυροι Αχόρταγοι
    της Ελλάδας και των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση