GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μυστική συνάντηση στο Μικρολίμανο για τα ταξί...

Σε μεζεδοπωλείο στην περιοχή του Μικρολίμανου βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης με τον πρόεδρο των ταξί, Θύμιο Λυμπερόπουλ...

Σε μεζεδοπωλείο στην περιοχή του Μικρολίμανου βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης με τον πρόεδρο των ταξί, Θύμιο Λυμπερόπουλο. Σύμφωνα με...
 τις αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt ανάμεσα στους μεζέδες, οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί, με τον κ. Καρατζαφέρη να θέλει να ενημερωθεί για τις θέσεις των οδηγών ταξί.
Όπως όλα δείχνουν με τον κ. Βορίδη στη θέση του υπουργού Μεταφορών, το επικρατέστερο σενάριο είναι να υπάρξουν τελικά πληθυσμιακά κριτήρια για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.
Η επιλογή αυτή βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης με τον κ. Καρατζαφέρη να στηρίζει τα πληθυσμιακά κριτήρια. Άλλωστε νωρίτερα, ο κ. Βορίδης είχε ξεκαθαρίσει ότι το νομοσχέδιο για τα ταξί θα είναι σε τελείως διαφορετική λογική από εκείνη του κ. Ραγκούση.
Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=109486&catid=9

23 σχόλια

  1. ΠΡΟΕΔΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    Και οι .....«ΒΙΖΙΤΕΣ» ΕΧΟΥΝ
    ΜΕΙΩΣΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ ΕΩΣ… 80%...!!!

    κάνε την Αρχηγό τους Βολευτή...

    «ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ» ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ και ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ...!!!

    Η οικονομική κρίση κτύπησε και τα... «ροζ» κυκλώματα!
    Οι περικοπές σε μισθούς και τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας μείωσαν την πελατεία στα γραφεία με ερωτικά ραντεβού και τα έσοδα των σωματεμπόρων κατά τουλάχιστον 80% Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από το περιεχόμενο της δικογραφίας για τη δράση του νέου κυκλώματος σωματεμπόρων που εξαρθρώθηκε προ μερικών ημερών από την Ασφάλεια Αττικής αλλά και από αναφορές αρμόδιων ξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

    Στα δικαστικά έγγραφα καταγράφονται μαρτυρίες μελών του κυκλώματος που... διεκτραγωδούν την κακή οικονομική κατάσταση των γραφείων «ερωτικών συνευρέσεων», τις μειωμένες εισπράξεις τους και τον κύκλο των «χαμένων πελατών».
    Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία των διωκτικών και δικαστικών αρχών μέχρι προ δύο ετών στην Αττική λειτουργούσαν περίπου 15 μεγάλα γραφεία ερωτικών ραντεβού που το κάθε ένα από αυτά είχε έναν κύκλο δεκάδων χιλιάδων πελατών και έκλεινε καθημερινά περίπου 120 έως 150 ραντεβού.
    Ο μέσος όρος εσόδων, κάθε ημέρα, από τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών προσέγγιζε τις 8.000 έως 10.000 ευρω ενώ σε κάθε γραφείο εργάζονταν τουλάχιστον 20 ως 30 γυναίκες.
    Υστερα και από ορισμένες εξαρθρώσεις κυκλωμάτων σωματεμπόρων από την ΕΛ.ΑΣ αλλά κυρίως λόγω της οικονομικής δυσπραγίας τα γραφεία που κλείνουν ερωτικές συναντήσεις έχουν μειωθεί σε 4 έως 5, με μειωμένο «προσωπικό» και τα οποία κάθε ημέρα κλείνουν πέντε έως επτά ροζ ραντεβού.

    Τα έσοδα των σωματεμπόρων σε καθημερινή βάση είναι, περίπου, 200 έως 600 ευρώ ή ακόμη λιγότερα...
    Στην πρόσφατη υπόθεση μαστρoπείας -με την συμμετοχή 15 ατόμων- που διερεύνησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος περιέχεται η κατάθεση ενός μέλους του κυκλώματος που φέρεται να συγκέντρωνε τα χρήματα από τους μεταφορείς των γυναικών στις συναντήσεις τους, με τους πελάτες.
    Εκεί λοιπόν ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι «τα έσοδα του κυκλώματος ήταν μέχρι προ μερικών μηνών 600 έως 800 ευρώ όμως λόγω της κρίσης τα ποσά αυτά μειώθηκαν στα 250 έως 300 ευρώ ημερησίως».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΕΔΡΑΣ ΦΥΡΕΡ
    ΛΑγΟΣ πασοκ...( ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ.....ΧΑ : ΧΑ! ΧΑ! ;)

    Νύχτα ο λαγός εβγήκε
    λαχανόκηπον ευρήκε.
    Μπαίνει μέσα και αρχίζει,
    την κοιλά του να γεμίζει.
    Δυστυχία του παρέκει
    κυνηγός με το τουφέκι,
    τον πτωχόν παραμονεύει,
    πλησιάζει και σκοπεύει.
    Μπάμ ηκούσθη στον αέρα
    και τα βόλια πήγαν πέρα.
    Τρέχει ο λαγός ακόμα
    με ένα λάχανο στο στόμα,
    Και εδιδάχθη να προσέχει
    Που εμβαίνει και που τρέχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟ

    ΚΑΙ Η ΚΟΠΡΙΑ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Σε μεζεδοπωλείο στην περιοχή του Μικρολίμανου βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης με τον πρόεδρο των ταξί, Θύμιο Λυμπερόπουλο."
    ΛΕΤΕ ΝΑ'ΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΑΛΛΟ "ΜΕΖΕΔΑΚΙ" Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΝΤΩΣ 6:26:00 μ.μ. 18 ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΦΙΚΤΟ Κ*ΛΑΚΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΕ 50 ΕΥΡΩ .
    ΜΕ ΛΙΓΗ ΤΥΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ .
    ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΚΡΙΣΙ ΜΕΙΩΣΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 7.06 ...μάλλον με μπέρδεξες για κανένα ΠασοκοΠουτανάκι η Πουστράκι
    σαν τον Αντώνη Μάριο Παπαριώτη....

    Δεν πειράζει σύντροφε..

    η Ηλικία σου και η ΤΥΦΛΑΜΑΡΑ ΣΟΥ.
    φταίει...εσύ ληγμένος είσαι έτσι και αλλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΜΟΝΟ 29 ΜΕΡΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ";
    - ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΙΑ ΤΟΥ "ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ" ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ!

    Ένταση είχαμε το πρωί με τον Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κώστα Αϊβαλιώτη σε εκδήλωση του Συλλόγου Εθνικής Μνήμης και Χρέους «Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας - Διγενής» για την συμπλήρωση 7 ετών από το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν. Την εκδήλωση διοργάνωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος ο Κώστας Αϊβαλιώτης, βουλευτής Β’ Αθηνών, εκπρόσωπος τύπου ΛΑ.Ο.Σ. και Γ.Γ. του Συλλόγου, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) .

    Την ώρα που βρισκόταν στο βήμα ο κ. Αιβαλιωτης ένας 50 χρόνος άνδρας, άρχιζε ξαφνικά να φωναζει:

    «Δεν μπορώ να ακούω να μιλαει κάποιος για πατριωτισμό που δεν έχει υπηρετήσει την πατρίδα...εγώ πήγα στρατιώτης 18 μήνες και εσύ 29 ημέρες...»!!!

    Ο Αιβαλιωτης ειχε αλλάξει δέκα χρώματα…
    Χρειάστηκε να παρέμβουν οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας, οι όποιοι έχουν αναλάβει την ασφάλεια του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ ώστε να απομακρυνθεί ο άνδρας από την αίθουσα!

    ΠΗΓΗ.

    ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY:Νομίζουμε,αγαπητέ συμπολίτη που διαμαρτυρήθηκες,πως αδικείς τον...κομάντο Αιβαλιώτη!

    Δεν υπηρέτησε ΜΟΝΟ 29 ημέρες,αλλά 45 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΜΕΡΟΝΥΧΤΑ!!!

    Σε καλούμε λοιπόν να...επανορθώσεις άμεσα τη "συκοφαντία" σου στο πρόσωπο αυτού του αγνού πατριώτη,που...θυμήθηκε να κάνει τη "θητεία" του όταν τον κάρφωσαν αντίπαλοι Βουλευτές, ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

    Για να σοβαρευτούμε:Το θράσος των πατριδοκάπηλων του Λάος έχει ξεπεράσει κάθε όριο!
    Πολύ σωστά λοιπόν ο πολίτης εξερράγη,όταν είδε ΤΟΝ "ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ" (σύμφωνα με τον Εισαγγελέα ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ Αθηνών)
    να πουλάει πατριωτιλίκι!

    Η υπόθεσή του πάντως δεν έχει κλείσει,όσο κι αν καλύπτεται ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ,ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ:
    Μάλλον γι'αυτό ανησυχεί περισσότερο ο Αιβαλιώτης και όχι για το ξεβράκωμα που έπαθε από τον πολίτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ..εχουν μαρμιτα τα ταξι..αλλιως σιγα μη σπαταλουσε την ωρα του ο καρατζατουμπας ο "τωρα ξερεις"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΝΔ έπεσε, γιατί ο Καραμανλής φρόντιζε τα συμφέροντα της χώρας μας, έξω από την δυτική εξάρτηση. Πασιφανές. Η κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) και η νέα κυβέρνηση πάλι ΠΑΣΟΚ, με ολίγη από ΝΔ-ΛΑΟΣ, 2 χρόνια τώρα δείχνουν να βρίσκονται σε άριστη συνεργασία με εξωθεσμικά δίκτυα (ίσως και μυστικές υπηρεσίες, έτσι μας ενημερώνει το wikileaks) αλλά και με την εσωτερική διαπλοκή, προώθησαν το σχέδιο της οικονομικής διάλυσης και υποδομών της χώρας, της ύφεσης και της παρακμής που είχε κι εξακολουθεί να έχει ως δομικά στοιχεία τους τραπεζίτες και το διαπλεκόμενο εσωτερικό κεφάλαιο, σε απόλυτη συνεργασία με την Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ. και τις Η.Π.Α. στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, παρέα με την ιδιοκτησία των ΜΜΕ, εξυπηρετούν προφανή συμφέροντα στο χώρο των τραπεζών, των καυσίμων, του φαρμάκου, των καρτέλ της αγοράς και λοιπών οικονομικών συμφερόντων!

    Στο μεταξύ κατάφεραν και υπονόμευσαν τις όποιες προσπάθειες ανάκαμψης με τις κωλυσιεργίες και τη γραφειοκρατία σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Χρέωσαν με 210 δις ευρώ περισσότερα τη χώρα, τσάκισαν τη μεσαία τάξη, έδιωξαν τις υγιείς Ελληνικές επιχειρήσεις με το νέο φορολογικό, κράτησαν εντός τις πολυεθνικές με σκανδαλώδεις όρους, διέλυσαν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, το εμπόριο, τον τουρισμό, την υγεία, την παιδεία, την άμυνα και ισχυροποίησαν τις θέσεις των εχθρών Τούρκων αλλά και των άλλων, Αλβανών και Σκοπιανών, μη ανακηρύσσοντας ΑΟΖ! Ταυτόχρονα μας κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα μας, ότι τάχα δήθεν παλεύουν για τα συμφέροντα της χώρας, εξευτελίζοντας εντελώς τους Έλληνες, όπου κι όπως μπορούν.

    Πως λέγεται όλο αυτό, αν όχι έσχατη προδοσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» και Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ… ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2009…!!!

    «ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ και ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ…!

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποτέ δε ζήτησε να προστεθούν στο έλλειμμα του 2009 όλα τα χρέη των ελληνικών νοσοκομείων, απάντησε ο επίτροπος για φορολογικά και τελωνειακά θέματα Αλγκίρντας Σεμέτα.

    Ο Λιθουανός επίτροπος αποκάλυψε ότι η Κομισιόν δεν είχε υποβάλλει αίτημα για να συμπεριληφθούν στο έλλειμμα όλες οι νοσοκομειακές δαπάνες.
    «Η αρχική συμπερίληψη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ολόκληρης της έκτασης των οφειλών στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009 δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής», απάντησε ο κ. Σεμέτα σε σχετική ερώτηση που υπέβαλλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

    Το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζήτησαν την αναθεώρηση των εθνικών λογαριασμών με την εισαγωγή στο έλλειμμα μη επαναλαμβανόμενων δαπανών που σχετίζονται με πληρωμές προς τους προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού.
    Η αναθεωρημένη εκτίμηση του δημόσιου ελλείμματος που από το 5% (αναθεώρηση Απριλίου 2009) αυξήθηκε στο 12,75% κοινοποιήθηκε από τις ελληνικές αρχές στις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής στις 21 Οκτωβρίου του 2009.

    Καμία υποχρέωση δεν είχε η Ελλάδα να φουσκώσει το έλλειμμα του 2009 με τα χρέη των νοσοκομείων, αφού οι νοσοκομειακές δαπάνες καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων.
    Αυτό επισημαίνει στην απάντησή του ο Αλγκίρντας Σεμέτα, υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες "όλες οι ροές πρέπει να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων, όταν προκύπτει υποχρέωση πληρωμής από την παροχή εμπορεύματος ή υπηρεσίας και όχι κατά τη στιγμή του διακανονισμού" και επομένως και «οι κρατικές δαπάνες πρέπει, να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων, όταν προκύπτει υποχρέωση πληρωμής από την παροχή εμπορεύματος ή υπηρεσίας και όχι κατά τη στιγμή του διακανονισμού».

    Παρά το γεγονός ότι ο επίτροπος φορολογικών υποθέσεων σημείωσε ότι:
    «Τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία συγκέντρωναν απλήρωτες υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές τους για μια μεγάλη χρονική περίοδο και οι σχετικές δαπάνες δεν είχαν καταγραφεί στον υπολογισμό του κρατικού ελλείμματος», ωστόσο άσκησε ευθεία κριτική στην πρακτική της κυβέρνησης που έθεσε εκτός ελέγχου το έλλειμμα να συμπεριλάβει "ολόκληρη την έκταση των οφειλών στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009" και μάλιστα χωρίς "παρότρυνση" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο μέτωπο της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των φαρμακοποιών τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Η «απελευθέρωση» που νομοθέτησε για τα φαρμακεία ο κ. Λοβέρδος είναι εφάμιλλη της «απελευθέρωσης» που επιχείρησε να κάνει ο κ. Ρέππας στα ταξί. Δεν άλλαξε τίποτε και οι νέοι φαρμακοποιοί πρέπει να περιμένουν χρόνια και να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ | 24/11/2011, 21:32
    ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙ 400.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΛΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ. ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚANΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΑΛΙΚΕΡΙΑ. ΑΛΗΤΕΣ. Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΦΤΑΙΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΛΑΨΙΑΡΗ... ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ^^^^^^^^^^^^^^
    "TO BHMA"
    ^^^^^^^^^^^^^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η άδεια ίδρυσης και η άδεια λειτουργίας ενός Φαρμακείου ΔΕΝ ανήκουν στον Φαρμακοποιό. ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ. Εκδίδονται από το κράτος. Η άδεια άσκησης του Φαρμακευτικού επαγγέλματος εκδίδεται από το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο μετά από ειδικές εξετάσεις. Για να ανοίξει ένας Φαρμακοποιός Φαρμακείο πρέπει να έχει άδεια ίδρυσης και άδεια λειτουργίας Φαρμακείου. Το επάγγελαμ είναι θεόκλειστο... λόγω πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων για την ίδρυση νέων Φαρμακείων. Σε πρόσφατη απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (06/2011) αποφάσιε την απελευθέρωση ΟΛΩΝ των κλειστών... επαγγελμάτων ΧΩΡΙΣ εξαιρέσεις.
    Επίσης, οι Φαρμακοποιοί ιδιοκτήτες Φαρμακείων, έχουν το παράνομο/παράλογο/αντισυνταγματικό/χουντικό/φασιστικό/φεουδαρχικό δικαίωμα... να μεταβιβάζουν και να ΠΩΛΟΥΝ όπου θέλουν την ΚΡΑΤΙΚΗ άδεια λειτουργιας των Φαρμακείων τους. Το κερασάκι... στην τούρτα... είανι το παράνομο/παράλογο/αντισυνταγματικό/χουντικό/φασιστικό/φεουδαρχικό δικαίωμα... τους να ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝ -το 2011- τις ΚΡΑΤΙΚΕΣ άδειες λειτουργίας των Φαρμακείων τους στα παιδιά τους (τα οποία αγοράζουν... το Πτυχίο του φαρμακοποιού από ανατολικές... χώρες για πιό εύκολα...). Κληρονομική εργασία δηλαδή -το 2011- μέσω κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας. Φυσικά τα ίδια... κάνουν και οι ταξιτζήδες και οι φορτηγατζήδες που διαθέτουν κρατικές άδειες λειτουργίας των Δ.Χ. οχημάτων τους. Μεταβίβαση, μαύρη... πώληση και κληρονομικότητα κρατικών αδειών. Γιατί δεν απελευθερώνονται πλήρως και ουσιαστικά τα κλειστά... επαγγέλματα; Η Δικαιοσύνη έχει αποφασίσει άνοιγμα... όλων των κλειστών... επαγγελμάτων, αλλά η απόφαση είναι της Κυβέρνησης, η οποία δεν θέλει να χαλάσει... τις πελατειακές... σχέσεις των Βουλευτών της με τις ισχυρές συντεχνίες.
    Φυσικά, όσοι γράφουν εδώ για τα αντίθετα... είναι -οι περισσότεροι- παιδιά Φαρμακοποιών που θέλουν -αφού επιστρέψουν από τις ανατολικές... χώρες με πτυχία... αγορασμένα...- να πάρουν... το Φαρμακείο του μπαμπά... μέσω κληρονομικής μεταβίβασης της κρατικής άδειας λειτουργίας του Φαρμακείου. Αυτό γίνεται με ένα κόλπο... και λέγεται συστέγαση με άλλο Φαρμακοποιό στην ίδια άδεια λειτουργίας. Με το κόλπάκι... αυτό της συστέγασης οι Φαρμακοπόιοί ιδιοκτήτες Φαρμακείων μπορούν να πουλήσουν την κρατική άδεια λειτουργίας του Φαρμακείου σε άλλο ενδιαφερόμενο Φαρμακοποιό ή μπορούν -μέσω συστέγασης με το παιδί τους- να κάνουν κληρονομική μεταβίβαση της κρατικής άδειας λειτουργίας του Φαρμακείου στο παιδί τους. Έτσι δουλεύει... το κόλπο... των Φαρμακοποιών για να πουλάνε την κρατική άδεια που είναι κρατική περιουσία, μέσω συστέγασης. Και φυσικά, για να συστεγαστεί ο ενδιαφερόμενος νέος Φαρμακοποιός με τον παλιό και να πάρει την κρατική άδεια λειτουργίας -για να εργασεί- του Φαρμακείου θα πληρώσει νταβατζηλίκι... στον παππού... που ξεκινά από τα 300.000 ευρώ! Αυτά είναι τα κατωρθώματα... του κυρίου... Α. Λοβέρδου που προστατεύει... ακόμα την πλούσια και ισχυρή κάστα-συντεχνία των Φαρμακοποιών ιδιοκτητών Φαρμακείων.
    Το γελοίο της υπόθεσης είανι ότι ο Υπουργίσκος... θέλει... λέει να απελευθερώσει... το Φαρμακευτικό επάγγελμα απελευθερώνοντας το ωράριο λειτουργίας των ΗΔΗ ασκούντων το επάγγελμα! Συνυπεύθυνοι βέβαια είανι ο Πρωθυπουργός και οι δύο Αντιπρόεδροί του. Σε περίπτωση που απελευθερωθούν πλήρως τα άλλα κλειστά... επαγγέλματα, το Φαρμακευτικό επάγγελμα θα είναι το μόνο κλειστό... επάγγελμα που θα υπάρχει στην Ελλάδα. Λίγοι γνωρίζουν τα πρόστιμα που πληρώνει το κράτος μας στην Ε.Ε. κάθε μέρα για την συνεχιζόμενη κατάσταση με τα κλειστά... επαγγέλματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με απλά λόγια το κράτος πληρώνει πρόστιμο όσο υπάρχουν κλειστά... επαγγέλματα στη Ελλάδα. Αυτά όμως λίγοι τα λένε. Πληρώνουμε το χαράτσι... των ακινήτων, ενώ μία μικρή μερίδα του πλυθησμού (10.000 άτομα περίπου) θησαυρίζει πουλώντας κρατικές άδειες λειτουργίας Φαρμακείων σε τιμές που αγγίζουν τα 800.000 ευρώ (Αθήνα). Αυτό είναι το κράτος δικαίου του κυρίου... Γ. Παπανδρέου: ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ... ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ... ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ, ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ) ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΛΑΒΡΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. προστατεύουν ακόμα και σήμερα (που η χώρα γκρεμίζεται...) τις ισχυρές συντεχνίες (Φαρμακοποιών και άλλων) και αφήνει άνεργους εκατοντάδες νέουνς ανθρώπους. Αυτοί είμαστε, αυτή είναι η κοινωνία μας και η πολιτική/κοινωνική μας κουλτούρα..: Τα κλειστά... επαγγέλματα και οι τζάμπα... μάγκες που εμπορεύονται κρατικές άδειες και το συνταγματικό δικαίωμα της εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κακά τα ψέματα λοιπόν, δεν πωλείται η επιχείρηση, ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ, αύτη που είναι κρατική παροχή και ιδιοκτησία κανενός! Αυτή που το κράτος σου την χορήγησε για να ασκήσεις το επάγγελμά σου κι εσύ την εκμεταλλεύτηκες τόσα χρόνια και τώρα την πουλάς όσο όσο...και δε σου ανήκει κιόλας! Πρόταση να επιστρέφεται στον ανάλογο κρατικό φορέα με τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών για τη συνταξιοδότηση του καθενός αλλά και να μη μεταβιβάζεται, πωλείται ή κληρονομείται.


    Για να το πάμε και στη σύγκριση λίγο. Αν αύριο οι ιδιοκτήτες ταξί ξεκινήσουν απεργίες, θα ταλαιπωρηθεί αρκετός κόσμος π.χ. ορισμένοι τουρίστες, άλλοι που πάνε στους δουλειές τους, άλλοι που μετακινούνται για ειδικούς λόγους όπως νοσοκομεία, αερόδρομια κλπ. Αν όμως ξεκινήσουν απεργίες οι φαρμακοποιοί, πόσοι άνθρωποι αλήθεια θα ταλαιπωρηθούν; Συγκριτικά πάντα μιλώντας, το φάρμακο είναι απαραίτητο για την υγεία του ασθενούς, αν δεν πάρω ταξί όμως δε θα πεθάνω κιόλας. Μήπως αύτο φοβάστε; Τις απεργίες των φαρμακοποιών που θα ξανα-προκαλέσουν τεράστια αναστάτωση; Μιλήστε ανοιχτά και όχι για ωράριο λειτουργίας, μείωση ποσοστού κέρδους και άλλα, συμπεριλαμβάνοντάς τα ως άνοιγμα του επαγγέλματος.


    Αυτά προς ενημέρωση της κοινής γνώμης και αποκατάσταση της αλήθειας. Ίσα δικαιώματα στην αγορά εργασίας, ίσες ευκαιρίες για όλους.


    ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αναμφίβολα, θα γνωρίζετε ήδη ότι το φαρμακευτικό επάγγελμα ανήκει στα λεγόμενα "κλειστά επαγγέλματα". Υπόκειται δηλαδή σε μια πληθώρα περιορισμών, όσον αφορά την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων, που το καθιστούν ουσιαστικά κλειστό, παρά τις προσπάθειες των συνδικαλιστών του χώρου να πείσουν για το αντίθετο. Οι περιορισμοί οι οποίοι αναφέρθηκαν, είναι οι παρακάτω :

    Α) Πληθυσμιακοί περιορισμοί (1 φαρμακείο ανά 1000 κατοίκους)
    Β) Γεωγραφικοί περιορισμοί (ελάχιστη απόσταση 100-250 μ. από προϋπάρχοντα φαρμακεία, ανάλογα με τον πληθυσμό του δημοτικού διαμερίσματος)

    Οι προαναφερθέντες περιορισμοί καθιστούν πρακτικά αδύνατη την ίδρυση νέων φαρμακείων σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας, όσο μικρή και αν είναι, όπου και αν αυτή βρίσκεται. Αυτό έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό ενός μεγάλου αριθμού νέων επιστημόνων, πτυχιούχων φαρμακοποιών, από τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Το αποτέλεσμα είναι, αρκετοί από αυτούς, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να υποαπασχολούνται (σε κάποιο φαρμακείο όπου αρκετοί δεν δηλώνονται καν με την ιδιότητα του πτυχιούχου φαρμακοποιού) ή να ετεροαπασχολούνται σε κάποια άλλη επαγγελματική (ξένη ως προς αυτούς) δραστηριότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
    Οι εναλλακτικές λύσεις, που έχει ένας νέος φαρμακοποιός ο οποίος επιθυμεί να ιδρύσει φαρμακείο σήμερα είναι οι εξής:
    Α) Να του μεταβιβάσει ένας αποχωρών συνάδελφος τη δικιά του άδεια ιδρύσεως φαρμακείου. Έχει καθιερωθεί, οι αποχωρούντες φαρμακοποιοί να μεταβιβάζουν τις άδειες λειτουργίας των φαρμακείων τους έναντι αδρότατου χρηματικού αντιτίμου, που κυμαίνεται μεταξύ 300.000-500.000 ευρώ. Ο παλιός φαρμακοποιός σχηματίζει Ο.Ε. με το νέο φαρμακοποιό (για μία ημέρα συνήθως) και στη συνέχεια ο παλιός φαρμακοποιός αποχωρεί (την επόμενη ημέρα).
    Οι ιδιοκτήτες φαρμακείων προσπαθούν να σας πείσουν ότι πουλάνε την επιχείρηση και όχι την άδεια. Σε κάθε κλειστό επάγγελμα αυτό που έχει αξία είναι η άδεια. Η άδεια είναι αυτή που εξασφαλίζει την είσοδο σε ένα προστατευμένο περιβάλλον εργασίας και όλα τα οφέλη που απορρέουν από αυτό. Η άδεια ιδρύσεως φαρμακείου εκδίδεται από τις Νομαρχίες, αποτελεί κρατική περιουσία, είναι προσωποπαγής και σύμφωνα με το νόμο πρέπει να επιστρέφει στην εκδούσα αρχή κατά τη συνταξιοδότηση. Οπότε, η κάθε αγοραπωλησία άδειας είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Επιπλέον, όσοι σήμερα συνταξιοδοτούνται την έλαβαν ΔΩΡΕΑΝ από το κράτος και είναι τουλάχιστον παράλογο να προβάλουν οικονομικές αξιώσεις για την μεταβίβασή της.
    Ο εξαναγκασμός ενός νέου φαρμακοποιού σε αγορά της "επιχείρησης" αποχωρούντα φαρμακοποιού προκειμένου να ασκήσει τα επαγγελματικά του δικαιώματα, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εγείρει έναν οικονομικό φραγμό στην είσοδο στο επάγγελμα. Όποιος έχει 300.000 ευρώ, έχει και το "δικαίωμα" να ανοίξει φαρμακείο.

    Β) Να αναζητήσει μια περιοχή όπου, βάσει των περιορισμών του νόμου, δύναται να ιδρυθεί φαρμακείο. Η πραγματικότητα είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα τέτοια χωριά, που αφενός δεν επαρκούν για να απορροφήσουν όλους τους ενδιαφερόμενους, αφετέρου έχουν αριθμό κατοίκων που απέχει πολύ από το όριο που επαρκεί για τη βιωσιμότητα του φαρμακείου, σύμφωνα με τον ΠΦΣ. Αναφερόμαστε δηλαδή για χωριά των 300 κατοίκων, τη στιγμή που ο ΠΦΣ ωρύεται για την οριακή αναλογία του ενός φαρμακείου ανά 1.000 κάτοικους, με συνέπεια, να δημιουργείται αφ' ενός ένα μη βιώσιμο οικονομικά φαρμακείο και αφ' ετέρου ο Φαρμακοποιός να δραστηριοποιείται σε ένα χώρο, που δεν είναι της δικής του επιλογής αλλά επιβεβλημένο από άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δυστυχώς, από τους ως άνω περιορισμούς εξαιρούνται τα τέκνα των φαρμακοποιών, που εκμεταλλευόμενα τη δυνατότητα της ελεύθερης μεταβίβασης της άδειας, αποκτούν το πλεονέκτημα της πρόσβασης στο επάγγελμα. Τόσο της επιχείρησης (επαγγελματικός χώρος, εξοπλισμός, ράφια, φάρμακα), κάτι που είναι θεμιτό καθώς αποτελούν ιδιοκτησιακά στοιχεία του αποχωρούντα φαρμακοποιού, όσο όμως και της άδειας, που αποτελεί δημόσιο αγαθό, μια και αφορά ένα ρυθμισμένο και προστατευμένο επάγγελμα και άρα θα έπρεπε να μην αποτελεί αντικείμενο ούτε αγοραπωλησίας, ούτε και ελεύθερης μεταβίβασης.

    Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια προνομιούχα κάστα ανθρώπων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το επάγγελμα και τον χώρο ως προσωπικό τους φέουδο. Ο Σύλλογοι διαφημίζουν ακόμα και την μετανάστευση των παιδιών των φαρμακοποιών σε χώρες του εξωτερικού για σπουδές, προκειμένου οι "επιχειρήσεις" τους να μην αλλάξουν χέρια, όπως πολύ καθαρά φαίνεται στην διαφήμιση του Παν/μίου της Σλοβακίας, στο περιοδικό του Π.Φ.Σ. (http://www.pharmapublications.gr/fd/archive/FD_695_5_2010.pdf σελ.239). Αυτό δημιουργεί μια εικόνα ενός μη ευνομούμενου κράτους πυροδοτώντας κοινωνικές αντιδράσεις. Σε καμία πολιτισμένη χώρα του κόσμου δεν υπάρχει κληρονομικό δικαίωμα στην εργασία. Μια Χώρα που κατήργησε δια δημοψηφίσματος την κληρονομική βασιλεία, για πόσο ακόμα θα ανέχεται κληρονομικά προνόμια μιας συντεχνίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. *Οι σύλλογοι και το υπουργείο, επικαλούνται την αύξηση των δαπανών υγείας ως τροχοπέδη στην μη πραγματική απελευθέρωση του επαγγέλματος, αγνοώντας τη γενική αλήθεια πως μόνος και αποκλειστικά υπεύθυνος για την συνταγογράφηση είναι ο θεράποντας ιατρός, εγκύκλιος Φ7/2249/25-2-2002, και πως η αύξηση των φαρμακειών δεν αυξάνει την δαπάνη για την υγεία. Η αύξηση της δαπάνης από μέρους του φαρμακοποιού μπορεί και μόνο να επιτελεστεί σε συνεννόηση και συνεργασία με τον ίδιο τον ιατρό, φαινόμενο παθογένειας που πρέπει να καταπολεμηθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ίδιου του υπουργείου και όχι από την στέρηση του δικαιώματος μιας επιστημονικής μερίδας να ασκεί το επάγγελμα που επέλεξε.
    **Η κληρονομικότητα, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της απόκτησης άδειας ιδρύσεως νέων φαρμακείων καθιστούν άνιση την μεταχείριση από το κράτος ,της μερίδας των φαρμακοποιών που δεν έχουν γονείς στο επάγγελμα, καθώς και άνιση μεταχείριση νέων φαρμακοποιών έναντι παλαιότερων που είχαν την τύχη να γεννηθούν και να αιτηθούν φαρμακείο προ 96 και κατά τη διάρκεια του 2006.
    ***Η αγοραπωλησία των φαρμακείων και των αδειών αποτελεί διακίνηση «μαύρου χρήματος» ποινικά κολάσιμου.
    ****Η απόδειξη του παραπάνω, προς όλους τους έχοντες άλλη άποψη είναι απλή για το κράτος με άνοιγμα των λογαριασμών συνταξιοδοτημένων φαρμακοποιών άνευ τέκνων φαρμακοποιών και ερώτηση πόθεν έσχες.
    *****Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος στις νέες άδειες που εκδίδονται σε νέους φαρμακοποιούς για συγκεκριμένο φαρμακείο αποχωρούντα φαρμακοποιού (βήμα 7 μεταβίβασης αδείας), παρά παρακάμπτονται οι περιορισμοί που εφαρμόζονται μόνο σε νέους φαρμακοποιούς που θέλουν να κάνουν ίδρυση νεότατου φαρμακείου, γιατί εδώ να υπάρχει άνιση μεταχείριση, εφόσον το σκεπτικό είναι πως υπάρχουν πολλά φαρμακεία που αυξάνουν την δημόσια δαπάνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. POYSTARADES KWLOTARIFES. 8ELETE NA POYLATE KRATIKES ADEIES KAI ALLOI SYMPOLITES MAS NA MENOYN ANERGOI? KA8IKIA. MAZEYEI PSHFALAKIA... H BRWMERH N.D. KAI TO SYXAMERO "LA.O.S." APO KLEISTOEPAGGELMATIES TARIFES, NTALIKERHDES KAI FARMAKOPOIOYS. NTROPH SAS KA8IKIA, OI EKLVOGES ERXONTAI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. POYSTARADES KWLOTARIFES. 8ELETE NA POYLATE KRATIKES ADEIES KAI ALLOI SYMPOLITES MAS NA MENOYN ANERGOI? KA8IKIA. MAZEYEI PSHFALAKIA... H BRWMERH N.D. KAI TO SYXAMERO "LA.O.S." APO KLEISTOEPAGGELMATIES TARIFES, NTALIKERHDES KAI FARMAKOPOIOYS. NTROPH SAS KA8IKIA, OI EKLOGES ERXONTAI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΩΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ.
    (ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ)

    ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ
    ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΡΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση