GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοδος στην προτελευταία συνεδρίαση της χρονιάς για τις αγορές μετοχών...

Προσπάθεια να κλείσουν σε θετικό κλίμα την χρονιά επιχειρούν οι αγορές μετοχών ύστερα και από την ξαφνική βουτιά που πραγματοποίησαν στην σ...

Προσπάθεια να κλείσουν σε θετικό κλίμα την χρονιά επιχειρούν οι αγορές μετοχών ύστερα και από την ξαφνική βουτιά που πραγματοποίησαν στην συνεδρίαση της Τετάρτης. Αντίθετα, τόσο το Ευρώ όσο και τα Εμπορεύματα δεν μπόρεσαν να κινηθούν σε θετικό έδαφος στην συνεδρίαση της Πέμπτης. Το ΧΑ κινήθηκε με πολύ υποτονικούς ρυθμούς και έκλεισε με μικρές απώλειες.
Ο Nikkei έκλεισε με μικρή πτώση 0,29% στις 8398,89 μονάδες, και αποχαιρετά το 2011 με πτώση κοντά στο 14%. Αντίθετα, και οι τρεις βασικοί δείκτες στην...
Ευρώπη κατάφεραν να σημειώσουν κέρδη την Πέμπτη. Παρ’ όλα αυτά , ο Ευρωπαϊκός δείκτης μετοχών θα ολοκληρώσει την χρονιά με πτώση πάνω από 20%. Η Ιταλία είχε ακόμα μια δημοπρασία την Πέμπτη με μειωμένα επιτόκια, αλλά το δεκαετές επιτόκιο της παραμένει κοντά στο 7%. Αντίθετα, η Ουγγαρία απέτυχε σε δημοπρασία ομολόγων καθώς οι επενδυτές ζητούσαν επιτόκιο 9,1% και τελικά ακυρώθηκε.
Κέρδη σημείωναν και οι βασικοί δείκτες στην Αμερική μέχρι αργά το βράδυ. Ο DowJonesθα είναι ο μόνος βασικός δείκτης που θα ολοκληρώσει την χρονιά με κέρδη κοντά στο 4%. Αντίθετα, Nasdaqκαι S&P 500 θα κλείσουν την χρονιά με μικρές απώλειες. Όπως και να έχει, η Αμερική εμφανίζει πολύ καλύτερη εικόνα χρηματιστηριακά τουλάχιστον σε σχέση με την Ευρώπη, την χρονιά που μας αποχαιρετά.
Το Ευρώ συνέχισε να υποχωρεί και έφτασε να χάνει ακόμα και το 1,29. Τελικά προς το τέλος της ημέρας κάλυψε τις απώλειες του και επέστρεψε προς το 1,2935. Ο Χρυσός συνέχισε την πτώση του κάτω και από τα 1550 δολάρια και η διόρθωση του από τα υψηλά πλησιάζει το 20%, που είναι και το επίσημο σημείο αλλαγής της τάσης του σε πτωτική. Το Πετρέλαιο έμεινε αμετάβλητο στα 99,50 δολάρια.
Τέλος, το ΧΑ έκλεισε με μικρή πτώση 0,34% στις 667,30 μονάδες. Η αξία συναλλαγών ήταν απελπιστικά χαμηλή μόλις τα 18 εκ ευρώ. Η εξεύρεση του φυσικού αερίου στην Κύπρο βοήθησε τις Κυπριακές τραπεζικές μετοχές που έκλεισαν με σημαντικά ενδοημερήσια κέρδη.

GSTA/EKTA

2 σχόλια

  1. Θέλω να καταθέσω το τι μου συνέβη
    Είμαι συνταξιούχος της ΔΕΗ, εργαζόμουνα 15 χρόνια σε σταθμό παραγωγής στον ΑΗΣ Καρδιάς. Γι΄αυτούς που δεν ξέρουν, σε έναν σταθμό παραγωγής ρεύματος που λειτουργούσε με λιγνίτη. Έβγαλα ακτινογραφία και μου είπε ο Γιατρός να κόψω το τσιγάρο γιατί φαίνονταν μαυρισμένα τα παΐδια μου. Είχα ακούσει από τους συναδέλφους όταν ήμουν στον σταθμό ότι συμβαίνει αυτό, να επικάθεται από την εισπνοή στα σωθικά ο λιγνίτης και η τέφρα που στους σταθμούς με την βοήθεια του ήλιου την αντικρίζεις και τρομάζεις. Δεν κάπνισα ποτέ μου, ο θεός να μου χαρίζει ζωή. Και έρχονται οι κλέφτες, οι απατεώνες και μου μειώνουν την σύνταξη λεφτά που παρακρατήθηκαν, αφαιρέθηκαν δώρα και σαν να μην φθάνουν αυτά θα μου αφαιρέσουν και το μειωμένο που δόθηκε κάποτε αντί αύξησης. Είμαι συνταξιούχος αλλά έχω 2 παιδιά σε σπουδές και ο μικρότερος είναι Γ! λυκείου, πως θα τα βγάλω πέρα δεν το ρωτούν. Ρε κλέφτες που λεηλατήσατε τον τόπο, το ταμείο μας είχε αποθεματικά 11,5 δις διότι απατεώνες σας πρόλαβε η ΔΕΗ και τα επένδυσε στην επιχείρηση και αξιοποιήθηκαν, ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ που λεηλατήσατε τα πάντα αρπαξατε τα αποθεματικά των ταμείων και της πουτάνας το μουνί ρε πούστηδες, δεν αφήσατε τίποτα και απομυζήσατε ακόμα και αυτή την επιχείρηση που λέγετε ΔΕΗ και την καταχρεώσατε και βρήκατε λύση ρε κλέφτες, απατεώνες τα μου αφαιρέσετε το μειωμένο που δόθηκε αντί αύξησης μισθού ;
    Ρε πρόστυχοι τα λεφτά που δίνει ο καθένας μας, ο κάθε καταναλωτής για το ρεύμα τα μισά λεφτά τα παίρνει ο κάθε Δήμος και η ΕΡΤ έτσι γαμισάτικα. Αλλά φταίνε οι αρχιδογλύφτηδες, τα καθίκια που πέρασαν από το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ από το 1980 που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να γλύφουν αρχίδια για ιδιοτέλεια. Όπως συνέβη και να τους φτιάχνουν βουλευτές, Νομάρχες, Διοικητές …. και όχι τα φτιάξουν τα καθίκια οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ τα κακώς κείμενα, να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιούν αυτή την κερδοφόρα επιχείρηση για κομματικούς σκοπούς.
    Πρώτα απ΄ όλα ρε καθίκια συνδικαλιστές εσείς πρέπει να ντρέπεστε. ΚΑΘΙΚΙΑ
    Υ.Γ. Έχετε μεγάλη ευθύνη πρωτοκλασάτη της ΓΕΝΟΠ γι΄αυτό που γίνετε στην επιχείρηση. Πρέπει να σας γιαουρτώσουν οι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι διότι ο καταστροφέας του Έθνους ο ανδρέας παπά ανδρέας που σας χορήγησε την «συνδικαλιστική άδεια» δεν πάτησε ρε καθίκια το πόδι σας σε χώρο εργασίας ποτέ σας. Υψηλή διανόηση ήσαν πάντα και υψηλή ιδιοτέλεια και να που κατάντησε η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του τόπου.
    Γιαούρτωνα και γαμίση θέλετε ηγεσία της ΓΕΝΟΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε 14:00. Κατανοώντας τη δικαιολογημένη αγανάκτησή σου νε σε ρωτήσω μόνο ελάχιστα από αυτά που έχω στο μυαλό μου για να μη σε στεναχωρήσω χρονιάρες μέρες
    -Προσόντα για το διορισμό σου
    -Πως διορίστηκες στη ΔΕΗ (στοιχεία διαγωνισμού, προκήρυξη κλπ)
    -Τι σύνταξη έπαιρνες και πόση έγινε μετά τις περικοπές
    -Πόσο κοστολγείται το τζάμπα ρεύμα που καταναλώνεις
    -Τους συνδικαλιστές σου τους διορίζει κάποιος ή τους εκλέγεις εσύ?
    -Όταν απολάμβανες τον διορισμό με τις παχυλές σου αμοιβές σε ενοχλούσε που οι συνδικαλιστές σου δεν πάταγαν στη δουλειά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση