GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το δριμύ «κατηγορώ» ξενοδόχων εναντίον του Κώστα Καρτάλη...

Από το  aftodioikisi.gr Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας δίνει ο βουλευτής του νομού και πρόεδρος της Επιτρ...

Από το aftodioikisi.gr
Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας δίνει ο βουλευτής του νομού και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, μετά μάλιστα και τις βολές τής Ένωσης, διά επιστολής του προέδρου της Κωνσταντίνου Λεβέντη.
Το δριμύ «κατηγορώ» ξενοδόχων
Ο Κ. Λεβέντης, στην επιστολή-καταγγελία του, κάνει λόγο για...
«επικίνδυνα παιχνίδια στην πλάτη της ανάπτυξης της Θεσσαλίας» και «λόγια του αέρα και λόγια για εντυπωσιασμούς και όχι μόνο». Πολλώ δε μάλλον όταν «κανένας εκπρόσωπος μας στη Βουλή ούτε τώρα ούτε στο παρελθόν δεν αντέδρασε όταν επέβαλαν του οδικούς κόμβους στο Πήλιο εξαιρώντας άλλες περιοχές στην Ελλάδα με ευνοϊκές διατάξεις όπου απαιτεί σε ορισμένες περιπτώσεις η είσοδος του ξενοδοχείου να εφάπτεται σε ευθύγραμμο δρόμο με πλευρά επαφής από 70 - 150 μέτρων. Εύλογο είναι, λοιπόν, το ερώτημα τι έκαναν οι βουλευτές μας για τις ορεινές, ημιορεινές και νησιώτικες περιοχές της Θεσσαλίας».
Η απάντηση Καρτάλη
Ο Κ. Καρτάλης εκφράζει τη λύπη του για τη στάση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας που «επέλεξε - διά του προέδρου της - να πολώσει» το κλίμα και τους προσκαλεί «σε μία ειδική σύσκεψη για τα θέματα του τουρισμού στη Μαγνησία, στο διάστημα εντός των εορτών».
«Ως προς την απαντητική επιστολή τώρα», σημειώνει ο Κ. Καρτάλης «δεν έχω πρόβλημα να σημειώσω ότι σε πολλές διεκδικήσεις ή παράπονα της, η Ένωση Ξενοδόχων έχει δίκιο ως προς την περιορισμένη ανταπόκριση της Πολιτείας. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να εγκαλεί και να προσβάλλει, υπάρχει μεγάλη απόσταση την οποία δεν προτίθεμαι να τη διανύσω. Δεν θα αναφερθώ σε κάθε σημείο της επιστολής χωριστά. Ελπίζω να τα συζητήσουμε δια ζώσης.
»Δύο σημεία μόνο:
»Σημείο 1. Σε ό,τι αφορά στο α/δ Αγχιάλου και στην υπόθεση της συνεργασίας με τη Ryan Air, στη δήλωση μου αποτυπώνω και τη δική μου αγωνία μου για την επίλυση του θέματος που έχει προκύψει αλλά και καταγράφω και μία ακόμη εναλλακτική δυνατότητα για την υλοποίηση της συνεργασίας (βλ. έγκριση της από το Περιφερειακό Ταμείο της Περιφέρειας Θεσσαλίας) όπως αυτή προέκυψε μετά από σχετική μου συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών. Για τη δυνατότητα αυτή ενημέρωσα άλλωστε τον κ. Αγοραστό. Ολοι, μηδενός εξαιρουμένου, επιθυμούμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του α/δ, ενδεχομένως δε να ανήκω σε αυτούς που την επιθυμούν περισσότερο καθώς τα ουσιαστικά βήματα για την αναβάθμιση του α/δ ξεκίνησαν από την εποχή της Ολυμπιακής προετοιμασίας και συνεχίστηκαν και μετά το 2004 από την κεντρική διοίκηση.
»Σημείο 2. Ενας προσεκτικός αναγνώστης της απάντησης μου θα διαπιστώσει ότι ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι "έχουν δρομολογηθεί τα έργα στο παραλιακό μέτωπο Παγασητικού και Ανατολικού Πηλίου" όπως σημειώνει ο κ. Λεβέντης στην επιστολή του. Αντιθέτως θα διαπιστώσει ότι αναφέρω "... εγκρίθηκαν ήδη έργα επεξεργασίας λυμάτων ύψους 40 εκ. ευρώ για το Βόλο ενώ αναμένονται επίσης οι εγκρίσεις για την Νέα Αγχίαλο, για το Νότιο Πήλιο, για τη Ζαγορά, την Τσαγκαράδα/Άγιο Ιωάννη, το Πατητήρι Αλοννήσου, κ.α.". Η διαστρέβλωση είναι προφανής και αστείος τελικά δεν είναι ο ισχυρισμός μου αλλά ο σχολιασμός του ισχυρισμού μου».

3 σχόλια

  1. O Λεβέντης για τον Καρταλη καλά τα λεει

    Για το ΝΑΚΟ που είναι και βουλευτής ΝΔ και μεγαλοξενοδόχος

    ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το συγκεκριμένο πουσταρέλη γέννημα και θρέμμα της πράσινης πασοκαρίας (για να μη ξεχνιόμαστε υπάρχει και η εφάμιλλή της γαλάζια) έχει γίνει καθηγητής στο ΕΚΠΑ χωρίς διδακτορικό, χωρίς δημοσιεύσεις καιφυσικά χωρίς citations...
    Περίπτωση, δηλαδή, παναγιωταρέα, βούγια, βενιζέλου, λοβέρδου, κ.α., κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και όμως, δεν βρίσκονται ακόμα στο Ειδικό Δικαστήριο............. !!!!!

    Παρακολούθησα άναυδος χθες βράδυ τη συνέντευξη του κ. Χρυσοχοϊδη στον Αλέξη Παπαχελά.

    Τα όργανα άρχισαν όταν έκανε τον απολογισμό του. Επισημαίνω μερικά, από τα όσα συνταρακτικά είπε:

    Λάθος το μνημόνιο: «έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις».

    Δεν διαπραγματευτήκαμε: «από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δε διαπραγματευτήκαμε σωστά»

    Αποδειχθήκαμε ανίκανοι: « και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στην διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει».

    Δεν ξανάγινε τέτοιο κακό: Όταν τον ρώτησαν για τις σκληρές επιθέσεις στον πρώην πρωθυπουργό είπε και τα εξής απίστευτα: «Αυτό έγινε γιατί σκληρά ζουν οι άνθρωποι σήμερα, είναι σκληρή η πραγματικότητα. Δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό που έγινε στον τόπο, όπως έγινε τα προηγούμενα δύο χρόνια»

    Άσχετη κυβέρνηση: «η κυβέρνηση στελεχώθηκε από πολιτικούς, οι οποίοι ήταν τελείως άπειροι, δεν ήταν εκλεγμένοι, ήταν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου».

    Άγνοια της πραγματικότητας: «κατά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Παπανδρέου διατυπώθηκαν και απόψεις που έλεγαν να δώσουμε αυξήσεις, αντί να μαζέψουμε τα δημόσια οικονομικά, που σημαίνει ότι υπήρχε πλήρης άγνοια της πραγματικότητας και των κινδύνων που αντιμετώπιζε η χώρα».

    Για να καταλάβουμε καλά, κορυφαίος υπουργός της πρώην κυβέρνησης, δεξί χέρι του Παπανδρέου βγαίνει επισήμως και λέει ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια εγκλημάτησαν κατά του ελληνικού λαού. Εμείς τα λέγαμε από καιρό, αλλά όταν τα λέει ο κ. Χρυσοχοϊδης μήπως θα έπρεπε να ντρέπεται να βγαίνει στην τηλεόραση αλλά και να διεκδικεί θώκους;

    Ποιος θα πληρώσει για τα εγκλήματα κατά της χώρας κύριε Χρυσοχοϊδη;

    Αυτοί οι άνθρωποι μας κυβερνούν ακόμα, ενώ έπρεπε να βρίσκονται στο Ειδικό Δικαστήριο

    http://www.antinews.gr/2011/12/20/139501/#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση