GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: Εγώ άλλα μέτρα δεν παίρνω...

«Οι συζητήσεις που άρχισαν με την τρόικα είναι όχι μόνο κρίσιμες αλλά είναι συζητήσεις δύσκολες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βεν...

«Οι συζητήσεις που άρχισαν με την τρόικα είναι όχι μόνο κρίσιμες αλλά είναι συζητήσεις δύσκολες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Δευτέρας. Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι...
 εκτός από την πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος «έχουμε να δούμε και πολλά άλλα πράγματα» τα οποία συνδέονται με το με το μέγεθος της ενίσχυσης που πρόκειται να λάβει η Ελλάδα από τους θεσμικούς της εταίρους.
«Δεν υπάρχει περιθώριο για καμιά υπεκφυγή και καμία περίσπαση, είτε πολιτική είτε άλλη» είπε.
«Αν καταγραφούν αποκλίσεις πρέπει να δούμε τι θα γίνει» είπε απαντώντας σε ερώτημα αν θα υπάρξουν νέα μέτρα. «Δεν είναι η στιγμή τώρα και η δική μου ευθύνη να αναλάβω αυτό το φορτίο» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών και διευκρίνισε ότι «το φορτίο αυτό θα το αναλάβει μια κυβέρνηση με νωπή εντολή».
Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τις συναντήσεις του με τον εκπρόσωπο των ιδιωτών πιστωτών Τσαρλς Νταλάρα εξέφρασε την ελπίδα ότι οι «κρίσιμες και δύσκολες» διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2012.
Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι εξαιρετικά δύσκολος για σειρά λόγων επανέλαβε αρκετές φορές ο κ. Βενιζέλος, ενώ εκτενώς αναφέρθηκε και στις δυσκολίες εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011, το τελευταίο τρίμηνο του οποίου συνέπεσε με μεγαλή πολιτική και κοινωνική αβεβαιότητα στο εσωτερικό αλλά και διεθνώς.
Το γεγονός δε ότι στις «δυσκολίες» ο υπουργός αναφέρθηκε ερωτηθείς αν θα χρειασθούν νέα μέτρα ενισχύει τους φόβους ότι μάλλον τα ήδη ληφθέντα μέτρα δεν αρκούν.
Άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα χρειάζονταν νέα μέτρα μόνο υπό την προϋπόθεση της πιστής και απαρέγκλιτης εφαρμογής των ήδη ληφθέντων μέτρων, πράγμα όμως που όπως φαίνεται δεν επιτεύχθηκε.
Σήμερα, Δευτέρα, ξεκίνησαν οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τις τράπεζες για το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας, ύψους 130 δισ. ευρώ, καθώς και το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, το λεγόμενο PSI.
«Οι συζητήσεις είναι κρίσιμες και δύσκολες», δήλωσε ο υπουργός κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
«Η χώρα καλείται να λάβει σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις και δεν υπάρχει περιθώριο για καμία περίσπαση».
Για το θέμα της συμφωνίας με την Ελβετία ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι έτοιμη να υπογραφεί.
«Οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ και του IIF μιλούν για μια ύφεση κοντύτερα στο 6%» σημείωσε ο κ. υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί να λειτουργεί στα θέματα αυτά με αναφορές που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως αυτοεκπληρούμενες προφητείες. 
«Ο ελληνικός λαός έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και έχει προσβληθεί πάρα πολύ, γενικά έχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό στερεότυπο εις βάρος της χώρας» σημείωσε απαντώντας στο ερώτημα αν αντέχει o ελληνικός λαός «κι άλλον εκβιασμό», όπως ανέφερε δημοσιογράφος, για τη χορήγηση επόμενης δόσης.
Για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI) είπε ότι το σχήμα έχει μια σειρά από παραμέτρους και ότι απομένει η συζήτηση κρίσιμων και λεπτών ζητημάτων για τον τρόπο αποληρωμής των νέων ομολόγων που είναι πιθανό ότι θα εκδοθούν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για την μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020. «Είμαι πολύ αισιόδοξος για την έκβαση του PSI και δεν θέλω να συζητήσω κανένα άλλο σενάριο» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

14 σχόλια

  1. FIMOTRO

    ROMBA

    ζΗΤΑΕΙ ΣΗΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΑΠΑΤΕΩΝΕς ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΕ ΔΙΛΛΑΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΛΠ...ΨΗΦΟΥς

    ΟΥΤΕ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΗς μΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ

    ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ...
    Κατά τη διάρκεια της περιόδου 2009-2010, δημοσιεύθηκαν και αναρτήθηκαν εκ μέρους μας αρκετές ειδήσεις, οι οποίες αφορούσαν τα τεκταινόμενα στην εταιρεία δημοσίου συμφέροντος «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε». Μεταξύ αυτών, ενεπλάκη και το όνομα του...
    Διευθυντή Διοικητικού αυτής κ. Χαράλαμπου Κοσσυβάκη (ΚΟΥΦΑΛΙΤΣΑ ΝΟΜΙΖΕΙς ΞΕΜΠΛΕΞΕς??

    πΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΡΟΜΠΑ ΕΓΙΝΕς ΠΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξυλοκόπησαν και λήστεψαν τον βουλευτή του ΠαΣοΚ Σ. Κουβέλη σύμφωνα με ομάδα αναρχικών.

    Φωτογραφίες και ένα κείμενο «ανάληψης ευθύνης» αποκαλύπτει επίθεση εναντίον του Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σπύρου Κουβέλη, από ομάδα αντιεξουσιαστών.

    Το κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia έχει ως εξής:

    Το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου εντοπίσαμε τον βουλευτή του Μπατσόκ Σ. Κουβέλη να μπαίνει σε ένα υπερπολυτελές Lexus, πιθανόν το αυτοκίνητο του.
    Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίσαμε να του επιτεθούμε.

    Τον γροθοκοπήσαμε και τον ληστέψαμε, όπως άλλωστε γινεται και και από την μεριά των πολιτικών.

    Στην τσάντα που του κατασχέσαμε υπήρχαν : ένα laptop, έγγραφα του Μπατσόκ, πανάκριβα στυλό, πιστωτικές με υπόλοιπο 90.000 ευρώ (!!!) και η βουλευτική του ταυτότητα.
    Επίσης εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός οτι η τσάντα ήταν γεμάτη προφυλακτικά, τι μπορεί να τα χρειαζόταν ο σκατόγερος;;;

    Η πράξη αυτή ήταν μια αντίδραση στην καθημερινή βία που δεχόμαστε.
    Λευτεριά στους συντρόφους μας.

    Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ.
    Βία στη βία της εξουσίας.

    Άγνωστοι αναρχικοί.



    Αναρτήθηκε από kafeneio στις 12/12/2011 07:52:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Re... xontre epaggelmatia... psefth, ta kleista... epaggelmata pote 8a ta apeley8erwseis plhrws kai xwris ponhres... e3aireseis gia na mporoyn polloi neoi -episthmones kai mh- na ergastoyn? Ws pote re... pasokoskylo... farmakopoioi, tarifes kai ntalhkeria 8a poylane mayra... kai paranoma KRATIKES ADEIES LEITOYRGIAS? Ka8ikia... kwlopasokoi.., poystrakia... noydoydes... kai paliopoystes... toy Karatzafirer...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΣΑΝ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ?

    ΚΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. nai re me ta taxi ti kanete re poystides pipes stoys mantratzides alhtes kleftes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ουτε κολοχαρτο δεν εχουνε στο δημοσιο.
    τα χεσανε ολα.
    μια αδεια αυτοκινητου πηρα να παρω και μου δωσανε αντι το τριπτυχο το γνωστο μια φωτοτυπια εχουν να δωσουν αχαχαχχαχαχα η ισχυρη ελλαδα του σημιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΠΛΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΡΙΧΕΣ ΛΙΠΑΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάποιος να τους πει ότι βαρεθήκαμε τα μνημόνια, τα ψέματα και τον ….Βενιζέλο

    Το τι έχουμε να πάθουμε την εβδομάδα που μπαίνει, δε λέγεται. Έρχεται η τρόικα με πολλά δωράκια, έρχεται και ο Τσχαρλς Νταλάρα για το PSI, ετοιμάζεται και ο Ράιχενμπαχ να μας ξανάρθει, θα μας εμφανιστεί και ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν. Μιλάμε για πολλά μεγαλεία.

    Το χειρότερο που έχουμε να πάθουμε όμως είναι η συνέντευξη τύπου που δίνει το μεσημέρι της Δευτέρας ο Ευ. Βενιζέλος. Φανταστείτε τι έχει να πει για ακόμη μια φορά. Σκεφτείτε ότι θα πρέπει να δικαιολογήσει το νέο Μνημόνιο που ανακοίνωσε (κι ούτε καν τον ρώτησε), η Κομισιόν. Διότι η έκθεση που δημοσιοποίησε είναι ουσιαστικά το νέο Μνημόνιο που καλείται να δεσμευτεί η Ελλάδα. Γράφαμε σε παλαιότερη ανάρτηση για τα μέτρα που έρχονται και που θα αγγίξουν τα 7 δις ευρώ σε βάθος διετίας. Εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις στο δημόσιο τομέα είναι το βασικό μενού.

    Έρχονται όμως κι άλλοι φόροι, όπως το χαράτσι στα ακίνητα που θα γίνει μόνιμο μέσω της ΔΕΗ, η ενοποίηση όλων των φόρων στην περιουσία, η κατάργηση φοροαπαλλαγών, μειωμένα αφορολόγητα για γονικές παροχές και κληρονομιές, απελευθέρωση και των υπολοίπων επαγγελμάτων, αποκρατικοποιήσει 50 δις, αν όχι ως το 2015, τουλάχιστον μέχρι το 2020.

    Αυτά λοιπόν θα έρθουν να συζητήσουν οι τροικανοί, μαζί με τα άλλα έκτακτα μέτρα για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες του Βενιζέλου.

    Ο κ. Αντιπρόεδρος με τους «δεκάρικους» που βγάζει κάθε φορά που παραχωρεί συνέντευξη τύπου θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι όλα αυτά τα κάνει για το καλό μας. Θα μας ζητήσει να ξαναβάλουμε πλάτη, θα μας μπερδέψει με τις δικηγορικές του φιοριτούρες και στο τέλος, ενώ θα έχει ανακοινώσει ουσιαστικά νέο Μνημόνιο, εμείς θα έχουμε υπνωτιστεί και θα έχουμε καταλάβει άλλα.

    Θα μας υποσχεθεί και πάλι πάταξη της φοροδιαφυγής, δίκαιη κατανομή των βαρών, θα δεσμευτεί για διάφορους στόχους που ποτέ δε θα φτάσει. Κι όταν τον ρωτήσει κάποιος για παράδειγμα πώς το έλλειμμα έφτασε στο 10,5% και πλέον ο στόχος έχει τεθεί να μην κλείσει το 2011 πάνω από 10% αυτός θα πει τα δικά του. Ότι φταίει η ύφεση, το παγκόσμιο περιβάλλον, η αστάθεια των πλανητών, ο Ερμής που ήταν ανάδρομος και άλλα τέτοια κουλά.

    Κάποιος πρέπει να πει στο Βενιζέλο ότι τον έχουμε βαρεθεί. Και τον έχουμε καταλάβει πλέον καλά. Ας αφήσει λοιπόν την φημολογούμενη ευφυΐα στο σπίτι. Ας γίνει για μια φορά ο εκπρόσωπος αυτών που τον ψηφίζουν. Αρκετά πια η κοροϊδία κύριε Βενιζέλε. Μας πήξατε στο ψέμα, την ανακρίβεια, την απραγματοποίητη υποσχεσιολογία.

    Καλύτερα να μην πείτε τίποτε άλλο. Διότι τελικά είναι χειρότερο από το Μνημόνιο η παρουσία του κ. Βενιζέλου στα κανάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΟΟΟΟΟΥΣΧΑΡΙΙΙΙΙΙΙ τα έμαθες....

    Ρόμπα κάνει το ΠΑΣΟΚ και πάλι η τρόικα:
    ----------------------------------
    Δεν θέσαμε θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού!
    __________________________________
    «Εμείς δεν ξέρουμε να υπάρχει θέμα 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα» είπε εκπρόσωπος της τρόϊκα σε απάντηση μπαραζ δημοσιευμάτων που μιλάνε για κατάργηση δώρων στον ιδιωτικό τομέα!

    Την επισήμανση αυτή κάνει μέσω του protothema.gr ένας εκ των τριών κορυφαίων στελεχών της τρόικας που λαμβάνει μέρος στις νέες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. Ο ίδιος κορυφαίος αξιωματούχος, ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, απορεί από πού εκπορεύονται αυτές οι φήμες περί ανοίγματος των εργασιακών ζητημάτων στον ιδιωτικό τομέα.

    Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι η επίσκεψη των εκπροσωπών του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κνετρικης Τράπεζας αφορούν κυρίως διαπραγματεύσεις για νέα εισπρακτικά μέτρα μεταξύ 4 και 7 δισ. ευρώ.

    Για το 2011, εκτιμάται ότι το έλλειμμα θα ξεπεράσει ακόμα και το 9,5%. Το ίδιο στέλεχος όμως εξηγεί ότι ακόμα δεν υπάρχει εικόνα από τα έσοδα λόγω του τέλους των ακίνητων που πληρώνονται μέσω της ΔΕΗ. «Αφήστε να δούμε ποια θα είναι η ροή των χρημάτων» εξηγεί με νόημα.

    Η τρόικα θα επιδιώξει να αυξήσει τον εποπτικό της ρόλο και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις του δημόσιου τομέα. Με δεδομένο ότι η εφεδρεία νούμερο 1 στο δημόσιο απέτυχε, αναμένεται να ζητήσουν είτε δεύτερη εφεδρεία είτε ακόμη και απευθείας απολύσεις στο δημόσιο.

    Άλλες πληροφορίες, αναφέρουν ότι στις συνομιλίες της τρόικας με τα κυβερνητικά στελέχη θα τεθούν και άλλα εργασιακά ζητήματα, μεταξύ των οποίων η κατάργηση της αύξησης 1,6% στα κατώτερα ημερομίσθια από τον Ιούλιο του 2012, όπως προεβλέπετο από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. { ΛΕΣ ΕΓΏ ΆΛΛΑ ΜΈΤΡΑ ΔΕΝ ΠΑΊΡΝΩ ,,, ΚΑΛΌ ΑΣΤΕΊΟ } αλλά εγώ σε πιστεύω:: κ. Βενιζέλο, έτσι άρχισα να σου παίρνω μέτρα εγώ...ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;;

    Τόσο παραμύθι ΑΠΌ ΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΊΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΑΥΤΉ δεν το έχει ζήσει η Ελλάδα από την εποχή που κατοικούσαμε μαζί με τα ΜΑΜΑΘΟΥ .

    Δεν γίνετε !! ΔΕΝ γίνεται, κάτι τρέχει με τους ύποηχους , ΚΑΙ τους ανεχόμαστε και μαζί μας έχουν ΤΡΟΜΆΞΕΙ κι'ολας ..

    Πάτραι τους τα μετρά πριν σας τα πάρουν αυτοί ..δεν γίνετε αλλιώς

    Μπούτζουκας Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΧΑΣΑΠΗ .
    ΕΚΔΟΡΕΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΣΤΕΓΝΩΣΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟ ΚΑΙ ΑΛΑΛΟ.ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΟΣΟ ΜΕΝΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΧΩΝ και ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...!!!

    Ο ΛΟΥΚΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΜΑΡΑ και Ο ΒΕΝΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...!!!

    Άγχος έχει ο Παπαδήμος γιά την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης, ενώ ο Βενιζέλος ενδιαφέρεται πως δεν θα χάσει
    τους υποστηριχτές του, ούτε και την επαφή του με την εκλογική βάση του Πασοκ για να καταφέρει να εκλεγεί Πρόεδρός του.

    Ο Λουκάς Παπαδήμος θέλει να κρατήσει την ευρεία πλειοψηφία που τον στηρίζει και κυρίως του Σαμαρά.
    Γιατί, πέραν των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, ελάχιστα άλλα πράγματα φαίνεται να γίνονται στη χώρα.

    Για το λόγο αυτό, ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να συγκαλέσει εκ νέου το Υπουργικό συμβούλιο.
    Και να δώσει στους υπουργούς το χρονοδιάγραμμα με τους στόχους που θα πρέπει να πιάσουν.
    Γιατί τα περισσότερα μέλη της Κυβέρνησης επιδίδονται σε παιχνίδι τακτικής:
    • Οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με τη διαδοχή.
    Τελευταίο παράδειγμα η δήλωση 7 παπανδρεϊκών υφυπουργών για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες.

    • Οι υπουργοί της ΝΔ προσπαθούν να μείνουν εκτός κάδρου οικονομίας.

    «Η κατάσταση αυτή δε μπορεί να συνεχιστεί» δηλώνει στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού.
    «Ο Λουκάς θα παρέμβει» προσέθεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. βενιζελο εισαι και πολυ για τον @ουτσο πανιβλακα που περνιεσαι και για ατσιδας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καιρός να πάρουμε τα μέτρα του χοντρού εμείς.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση