GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ύφεση…

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Του Αγίου Νικολάου χθες και στο Υπουργείο Οικονομικών έπαθαν τρικυμία! Ανακο...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Του Αγίου Νικολάου χθες και στο Υπουργείο Οικονομικών έπαθαν τρικυμία!
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία για τα έσοδα του Νοεμβρίου. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η μηνιαία σύγκριση, δηλαδή Έσοδα Νοεμβρίου 2010 προς Έσοδα Νοεμβρίου 2011, εμφανίζει υστέρηση περίπου 13,5% (4,3 δις ευρώ πέρσι προς 3,74 εφέτος) και σε σχέση με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού 2011 καταγράφεται υστέρηση περίπου 5%. Και όλα αυτά παρ’ ότι τον Νοέμβριο εισπράχθηκαν οι δύο δόσεις της έκτακτης εισφοράς και...
ένα μέρος του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Τι σημαίνουν αυτά τα στοιχεία; Ότι το Δημόσιο Έλλειμμα του 2011 δεν θα είναι το προβλεπόμενο ανώτατο όριο του 9% και το οποίο περιέχεται στο κείμενο του προϋπολογισμού που ψηφίζεται απόψε από την Βουλή.
Άρα και σε πάρα πολύ απλά Ελληνικά… Η εκκίνηση, η αφετηρία για την προγραμματισμένη μείωση του Ελλείμματος για το 2012, όπως αυτή προβλέπεται από τον προϋπολογισμό, θα γίνει από δυσμενέστερο σημείο. Ήτοι για να επιτευχθεί ο στόχος του Ελλείμματος για το 2012 πρέπει να υιοθετηθούν και να εφαρμοσθούν και άλλα δημοσιονομικά μέτρα.
Τι και αν άλλαξε ο ανίκανος και άχρηστος Γιώργος Παπανδρέου με τον τεχνοκράτη και ικανό Λ. Παπαδήμο… Τι και αν επιτεύχθηκε επιτέλους η περιβόητη “εθνική ενότητα”... Το πρόβλημα παραμένει. Οι στόχοι του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) δεν βγαίνουν. Και δεν βγαίνουν για ένα απλό λόγο, τον οποίο έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Γιατί προκαλούν μεγαλύτερη ύφεση!
Ύφεση… και μην γελιέστε, λένε ψέματα όταν τάχα κατάπληκτοι διαπιστώνουν το απολογιστικό μέγεθος της ύφεσης και δικαιολογούνται ότι τάχα έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους. Η ύφεση όπως και η ανάπτυξη μπορούν να υπολογισθούν με απόλυτη ακρίβεια!
Αλλά αυτό το αρνητικό γεγονός δεν απασχολεί τους δανειστές. Αυτούς τους απασχολεί αποκλειστικά πότε και πόσα περισσότερα θα πάρουν πίσω από τα δανεικά που έδωσαν πριν από δεκαετίες!
Κατά τα άλλα η Ελληνική Οικονομική πραγματικότητα διαμορφώνεται από το επαίσχυντο μνημόνιο που μας επέβαλε άνευ λόγου και αιτίας ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με την λαϊκή παροιμία: “Με τον ήλιο τα βάζω, με τον ήλιο τα βγάζω... Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;”

4 σχόλια

  1. Μετά το εσωκομματικό κάρφωμα ο Mike θυμήθηκε να κάνει κάτι για τους πολίτες...

    Χθες ο Σ. Ξυνίδης έγραψε στο blog του αναφερόμενος στον Mike:

    "αλήθεια πόσο εκσυγχρονιστής ή μεταρρυθμιστής είσαι όταν αρνείσαι να πωλείται το βρεφικό γάλα πρώτης ηλικίας στα super-markets και να πουλιούνται μόνο στα φαρμακεία σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή της Γερμανίας;"

    Σήμερα ο Mike... έσπευσε να ανακοινώσει ότι από 1 Ιανουαρίου θα απελευθερωθεί η πώληση του γάλακτος πρώτης ηλικίας στα σούπερ μάρκετ:

    Καταλάβατε τώρα πως λειτουργεί ο Mike;
    Μόλις τον κάρφωσε εσωκομματικά ο Ξυνίδης, θυμήθηκε ότι υπάρχουν και πολίτες που στενάζουν...

    Αυτός θέλει να γίνει και πρωθυπουργός μας!!

    Ρε δεν πας να πηδηχτείς απ' το παράθυρο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πληρώνουμε ΚΑΙ με 180.000 ευρώ
    και τον Αθεμπίγιο ...που δούλευε δωρεάν !

    Σιγά μην τον άφηναν απλήρωτο τον άνθρωπο. Μπορεί εμάς τους ιθαγενείς να μας έλεγαν ότι ο Αθεμπίγιο θα κάνει δωρεάν την πρόταση για το Ελληνικό – θυμάστε που ο Παπανδρέου τον περιέφερε ως να είναι ο προσωπικός του διαφημιστής; – αλλά τελικά πληρώθηκε και μάλιστα αδρά.

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το παραδέχθηκε σήμερα στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής ότι «πληρώθηκε 180.000 ευρώ, είναι ένα εξαιρετικά εύλογο ποσό για τέτοιου είδους μελέτες που γίνονται ανά τον κόσμο.
    Έχει εξοφληθεί εξόσον γνωρίζω»!!!

    Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ισχυριζόταν πως ο Αθεμπίγιο «θα κάνει τη μελέτη αμισθί ως προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού», όμως αποκαλύπτεται ότι και προσωπικά αμείφθηκε και η εταιρεία του έχει πάρει δουλειά! Διότι εκτός από τα 180.00 ευρώ που πήρε ως προσωπική αμοιβή, η εταιρεία Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS).
    Όπου ο Αθεμπίγιο είναι ένας από τους ιδιοκτήτες (ο ίδιος έχει πειότι είναι εργαζόμενος…),
    είναι σύμβουλος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων
    των 50 δις ευρώ!



    Τελικά είμαστε ΜΑΚΑΚΕΣ..!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από επιτυχία σε επιτυχία πήγαινε το ΠΑΣΟΚ, από επιτυχία σε επιτυχία πηγαίνει κι αυτή η κυβέρνηση, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.
    ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΑΣΕΣ ΤΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ.

    Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση