GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Γερμανία στην... καρδιά του ελληνικού στρατού...

Aπό το tvxs.gr Άριστοι συνεργάτες στις στρατιωτικές συναλλαγές αναδεικνύονται Ελλάδα και Γερμανία. Το 58% των δαπανών του ελληνικού Δημοσίο...

Aπό το tvxs.gr
Άριστοι συνεργάτες στις στρατιωτικές συναλλαγές αναδεικνύονται Ελλάδα και Γερμανία. Το 58% των δαπανών του ελληνικού Δημοσίου για αμυντικούς εξοπλισμούς το 2010 κατέληξε στο Βερολίνο, εν μέσω ενός είδους «εξευρωπαϊσμού» των εθνικών οπλικών συστημάτων τα τελευταία χρόνια. Στους 6 μεγαλύτερους αγοραστές όπλων η Αθήνα. Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι στρατιωτικές δαπάνες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το 2010 η Γερμανία αύξησε τις εξαγωγές στρατιωτικών εξοπλισμών συνολικά κατά 50%, κυρίως προς χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Το ίδιο έτος, αν και λιγότερα από το προηγούμενο (7,6 δις ευρώ), η Ελλάδα κατέβαλε περίπου 7,1 δις ευρώ για αμυντικές δαπάνες. Περισσότερα από τα μισά, σύμφωνα με...
πρόσφατο δημοσίευμα του Independent, διατέθηκαν για αγορές εξοπλισμών από τη Γερμανία. Άλλωστε, ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ελλάδας, βάσει του ΑΕΠ, παραμένει εδώ και χρόνια ο μεγαλύτερος σε όλη την ΕΕ (3,2% το 2009).
Αθροιστικά τα τελευταία 15 χρόνια, η Ελλάδα αναδεικνύεται στον 6ο μεγαλύτερο πελάτη όπλων παγκοσμίως, μετά τις εξής χώρες: Τουρκία, Ταϊβάν, Νότια Κορέα, Ινδία και Κίνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δαπάνες της Ελλάδας για τους εξοπλισμούς των τελευταίων 30 ετών (περίπου 100 δις ευρώ) αντιστοιχούν σχεδόν στο 1/3 του συνολικού δημόσιου χρέους. Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος τονίζει:
«Ο κώδικας δεοντολογίας της ΕΕ για τις εξαγωγές όπλων, καθορίζει ως κριτήριο για τη νομιμότητα μιας αγοραπωλησίας και την οικονομική αντοχή της αγοράστριας χώρας. Η Ελλάδα του 2010 αποτελούσε την πιο κλασική περίπτωση τέτοιας χώρας, όμως Γαλλία και Γερμανία της επέβαλαν εξοπλιστικές προμήθειες δισεκατομμυρίων πριν δώσουν πράσινο φως για το Μηχανισμό Στήριξης. Παρόλα αυτά, σε ερώτησή μου στο ευρωκοινοβούλιο, η Κομισιόν απάντησε ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας ΔΕΝ προστατεύει χώρες μέλη (και κατά συνέπεια η Ελλάδα δεν έχει καν την προστασία του  Πακιστάν ή της Αιθιοπίας). Μόνη λύση η απαίτηση μεγαλύτερης μείωσης  εξοπλισμών και η έκφραση του πνεύματος ευρωπαϊκής αλληλεγγύης μέσα από την ευρωπαϊκή προσπάθεια επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, κυρίως με την Τουρκία».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μείωση των εισαγωγών όπλων της Ελλάδας από τις ΗΠΑ και αύξηση κυρίως από τη Γερμανία αλλά και από τη Γαλλία.
Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute), το 2010, οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες ανήλθαν σε 1630 δις δολάρια, αυξημένες κατά 1,3%. Οι μεγαλύτεροι αμυντικοί προϋπολογισμοί αντιστοιχούν κατά σειρά σε ΗΠΑ, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ρωσία, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Γερμανία, Ινδία, Ιταλία.
Εκτιμάται ότι μόλις το 12% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών, θα αρκούσε για τη βιώσιμη ανασυγκρότηση του πλανήτη (σύμφωνα με το Λέστερ Μπράουν στο World on the Edge χρειάζονται κάθε χρόνο 185 δις δολάρια), την ώρα που οι εξοπλισμοί αποτελούν μέσο μεταφοράς πλούτου από το Νότο προς το Βορρά, καθώς ελάχιστες χώρες είναι σε θέση να αναπτύσσουν δική τους στρατιωτική τεχνολογία αιχμής.

8 σχόλια

  1. Tα διαχρονικά και «υπερκομματικά» στελέχια σύμβουλοι του Δ.Σ. του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας και μόνιμοι πολυθεσίτες: Σαράντης Παντελιάς και Στεφανία Τρέζου σε ποιές άλλες θέσεις συμβούλων είναι διορισμένοι και ποιες είναι οι συνολικές ετήσιες αποδοχές τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε εισαγγελέα βγάλε επιτέλους τις πιτζάμες σου και ανέλαβε δράση .
    Έχεις όλα τα στοιχεία στα χέρια σου, τι φοβάσαι ;;;;;
    Φοβάσαι μήπως τους βούλγαρους………….;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ : ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    Όπου νάνε τελειώνουν τα ψωμιά σας στο
    δημόσιο .αρκετά έχετε φάει, χρήματα που δεν σας ανήκουν παράνομα και παράνομος πλουτισμός χωρίς φορολογία και αλλά παράνομα έσοδα ……. ετοιμάστε τις βαλίτσες σας για την Βουλγαρία γιατί όταν σας καλέσουν θα είναι αργά ……….
    H Iva Daleva είναι στο Facebook .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H Iva Daleva είναι στο Facebook .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ .
    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΤΟ Ι.Κ.Α. .
    Προς τους εισαγγελείς , δικαστές , δημοσιογράφους να παρέμβουν και να τους συλλάβουν ,να κατασχεθεί η περιουσία που έκαναν με τους παράνομους μισθούς που παίρνουν από το δημόσιο, να δεσμευτούν οι καταθέσεις τους που είναι και αυτές παράνομα εισοδήματα να καταδικαστούν σε φυλάκιση χωρίς αναστολή για εξαπάτηση εις βάρος του δημοσίου , για παράνομη πορνεία , από την κομπίνα που έστησαν οι Βούλγαροι , Ρουμάνοι αλλά και Αλβανοί που να διορίζονται στο δημόσιο και στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΙΚΑ ως μόνιμοι ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό .
    Παράδειγμα τρανταχτό που ο διοικητής του Ι.Κ.Α κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο , είναι η κομπίνα που έστησαν το περιβόητο Βουλγάρικο δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ – ΣΙΝΙΚΟΦ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ που με το πήδημα και τα σεξουαλικά όργια διορίστηκαν μόνιμοι ιατροί στο Ελληνικό δημόσιο έρε ξευτίλα για την Ελλάδα !!!!!
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΙΑΤΡΟΣ , Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία και αυτές τις ημέρες πήρε και προαγωγή και μετατέθηκε στο Ι.Κ.Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    H Iva Daleva είναι στο Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ : ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    Όπου νάνε τελειώνουν τα ψωμιά σας στο
    δημόσιο .αρκετά έχετε φάει, χρήματα που δεν σας ανήκουν παράνομα και παράνομος πλουτισμός χωρίς φορολογία και αλλά παράνομα έσοδα ……. ετοιμάστε τις βαλίτσες σας για την Βουλγαρία γιατί όταν σας καλέσουν θα είναι αργά ………..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ : ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    Να πάνε στην πατρίδα τους την Βουλγαρία να κάνουν τις μαγκιές τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε εισαγγελέα βγάλε επιτέλους τις πιτζάμες σου και ανέλαβε δράση .
    Έχεις όλα τα στοιχεία στα χέρια σου, τι φοβάσαι ;;;;;
    Φοβάσαι μήπως τους βούλγαρους………….;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γυμνές διαγωνίστηκαν οι υποψήφιες στο Λιμενικό Σώμα... καταγγέλει η Λίτσα !!

    Δείτε με τι ασχολείται η ελληνική Βουλή:

    Κουτσό φορώντας μόνο το κάτω εσώρουχο (και ενδεχομένως μακριά γαϊδούρα χωρίς κάτω εσώρουχο :))! Αυτό ήταν το «γυμνάσιο» στο οποίο υποβλήθηκαν υποψήφιες κοπέλες για το Λιμενικό Σώμα σύμφωνα με τη γελοία καταγγελία που έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου στην επιτροπή Ισότητας της Βουλής.
    Αναλυτικά, η βουλευτής περιέγραψε στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, τα οποία για ευνόητους λόγους φαντασιώσεων, την παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το παραμύθι της Λίτσας, για την εξευτελιστική διαδικασία που φαίνεται να ακολουθείται στον διαγωνισμό κατάταξης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος από τους "στρατόκαυλους" που κάνουν τις επιλογές, όπως λέει η Λίτσα.

    Συγκεκριμένα η κυρία Αμανατίδου είπε «Υπάρχει μια ονομαστική καταγγελία [Ποια; Που; Αφού είναι ονομαστική γιατί δεν την κατέθεσε στη Βουλή;], η οποία κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, από μια υποψήφια διαγωνισμού κατάταξης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το διαγωνισμό κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος ελληνικής ακτοφυλακής ειδικότητας νομικού, ανδρών και γυναικών, η οποία καταγγέλλει επώνυμα ότι στις υγειονομικές εξετάσεις στις οποίες κλήθηκαν οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι στις 10/11/2011, υπέστησαν εξευτελιστική μεταχείριση από την επιτροπή των γιατρών.

    Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται πρώτον, ότι η επιτροπή αποτελείτο από άνδρες γιατρούς και υπήρχε μόνο μια γυναίκα γιατρός, η οποία αποχώρησε μετά την ακρόασή της από την αίθουσα. Δεύτερον, οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να βγάλουν όλα τα ρούχα τους, εκτός από το κάτω εσώρουχο ενώπιον της επιτροπής. Τρίτον, οι υποψήφιες αναγκάστηκαν γυμνές να τρέχουν και να κάνουν κουτσό, να γυρίζουν τα οπίσθιά τους και τα λοιπά (ξέρετε τώρα: να ανοίγουν ξαπλωμένες τα πόδια, να σκύβουν να πιάνουν διάφορα αντικείμενα απ' το έδαφος..). Είναι σοβαρή [πάρα πολύ σοβαρή! Τι να σου πω;] καταγγελία και αφορά το πώς είναι δομημένες οι επιτροπές από τα Υπουργεία και για τους άνδρες και για τις γυναίκες, γιατί και στους άνδρες γίνονται εξευτελιστικά πράγματα».

    Αυτά ακούγονταν σε επιτροπή της Βουλής και εμείς πληρώσαμε γι' αυτή τη συνεδρίαση, τα μπόνους των βουλευτών!!!

    Άλλο ένα δείγμα για το ότι... δεν μας σώζει ούτε ο θεός ο ίδιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση