GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επεισόδια στην πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη...

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Νεαροί κουκουλοφόροι μαθητές...

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Νεαροί κουκουλοφόροι μαθητές σχολείων επιτέθηκαν με νεράντζια, πέτρες, μολότοφ, δυναμιτάκια και κομμάτια μαρμάρου στις δυνάμεις των ΜΑΤ που επιχείρησαν να τους κρατήσουν μακριά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις προχώρησαν ώρα οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχειρώντας να απομακρύνουν από τον Αγνωστο Στρατιώτη, αλλά και...
την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, τους νεαρούς κουκουλοφόρους που αποκόπηκαν από την πορεία μνήμης για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ο κύριος όγκος της φοιτητικής και μαθητικής πορείας μετά την ολοκλήρωσή της στις 2.00 το μεσημέρι επέστρεψε στα Προπύλαια, από όπου είχαν ξεκινήσει ανεβαίνοντας την Πανεπιστημίου. Στο Σύνταγμα παρέμειναν οι ομάδες των κουκουλοφόρων, ανάμεσά τους πολλοί μαθητές, οι οποίοι είχαν αυτονομηθεί ήδη από το ύψος της Εδουάρδου Λω από τους υπόλοιπους διαδηλωτές και έφθασαν στο Σύνταγμα μέσω Σταδίου, προκαλώντας στη διαδρομή ζημιές στις προσόψεις εμπορικών καταστημάτων και τραπεζών.
Μολότοφ και καταστροφές
Στη σύγκρουση με τα ΜΑΤ, που ακολούθησε μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη - με αποτελέσμα οι εύζωνοι να εγκαταλείψουν τις σκοπιές τους αναχωρώντας από τα σκαλιά προς τη Βουλή - οι νεαροί εκτός από βόμβες μολότοφ εκσφενδόνιζαν βροχή από νεράτζια, πέτρες, καδρόνια, κομμάτια μάρμαρο, ακόμη και δυναμιτάκια.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών, προσπαθώντας να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους προς την Ερμου και την Καραγιώργη Σερβίας στην κάτω πλευρά της πλατείας και προς την Πανεπιστημίου. Για αρκετή ώρα οι νεαροί είχαν οχυρωθεί στα σκαλιά της πλατείας και μπροστά από τα ξενοδοχεία της Γεωργίου Α'. Αυτήν την ώρα - 3.00 μ.μ. - οι κουκουλοφόροι συνεχίζουν τον πετροπόλεμο και καταστρέφουν κάμερες στο ύψος της οδού Κοραή απένταντι από τα Προπύλαια.
Στην πορεία, που είχε προηγηθεί, συμμετείχαν περισσότερα από 1000 άτομα, μαθητές και φοιτητές. Πριν από την έναρξη της πορείας μαθητές είχαν επιτεθεί με πέτρες και νεράντζια στα αστυνομικά τμήματα Χαλανδρίου και Πατησίων, ενώ μαθητικές πορείες έγιναν και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.

6 σχόλια

  1. δρ κουτσουκο δεν εχουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στην πορεία μαθητών για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, όπως και οι σταθμοί του Μετρό στην πλατεία και στο Πανεπιστήμιο. Ένταση σημειώθηκε μπροστά από τη Βουλή, όπου νεαροί πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χημικά. Οι εύζωνες απομακρύνθηκαν από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η αστυνομία προχώρησε σε εννέα συλλήψεις και έξι προσαγωγές. Συνολικά, 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια. Νέα συγκέντρωση προγραμματίζεται στις 6 το απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει σκεφτεί κανείς από αυτούς που διοργανώνουν τις πορείες και κυρίως αυτούς που δημιουργούν τα επεισόδεια , τι πόνο και θλίψη προκαλούν στην οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού ; Το παιδάκι χάθηκε άδικα , από την ανοησία ενός ειδικού φρουρού . Δεν γυρίζει πίσω . Ας σεβαστούν τον πόνο της οικογένειας . Και η Αστυνομία αφού χρειάζεται προσωπικό , γιατί δεν προκηρίσει θέσεις για αστυνομικών αλλά προσλαμβάνει ειδικούς φρουρούς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τους ανθρώπους που κάηκαν ζωντανοί στην Marfin , δεν έχω ακούσει τίποτα . Μικροπολιτικά παιγνίδια μήπως ???? Ας αφήσουν στον πόνο της την οικογένεια του παιδιού και να μην ξύνουν παλιές πληγές για μικροπολιτικά παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τα παιδιά που χάθηκαν στα Ιμια , για τους εργαζομένουν που κάηκαν ζωντανοί στη marfin , γιατί δεν γίνεται καμμιά εκδήλωση για να τιμήσουν την μνήμη τους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο φονιάς είναι μέσα ισόβεια.
    'Ολα τα άλλα είναι παραπολιτικά.
    Μήπως ανέβουν 0,1% οι αριστερές
    "δυνάμεις".
    Απλούστερα δεν μπορώ να γράψω.
    Γειά σου,
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση