GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογές το… 2013!

Γράφει ο  Κων/νος Μανίκας Οικονομολόγος–Ψυχολόγος Το υπονόησε ο Βενιζέλος σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του για να τονίσει την εγγύηση που...

Οικονομολόγος–Ψυχολόγος

Το υπονόησε ο Βενιζέλος σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του για να τονίσει την εγγύηση που δίνει η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Ακολούθησε η αντίστοιχη δήλωση των Επτά επί... Υφυπουργείω, στελεχών του κινήματος που προέτρεπε για ατέρμονη, μέχρι εξάντλησης της τετραετίας, συνέχιση της θητείας του σημερινού σχήματος! Ήδη οι εκλογές έχουν μετακινηθεί από την...
αρχική ημερομηνία της 19ηςΦεβρουαρίου, με βάση το σχεδιασμό Βενιζέλου για το PSI, κατά σχεδόν δυο μήνες με το σημερινό διακύβευμα, μέχρι νεωτέρας. να είναι η πριν η μετά το Πάσχα τέλεση τους! Άλλωστε είναι δεδομένο ότι κίνητρο για προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία δεν διαθέτουν ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε κάποια από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης πλην ΝΔ και Αριστεράς, γι’ αυτό και είναι σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν με τεχνάσματα και προσχώματα να μεταθέσουν τη δοκιμή του πικρού ποτήριου της κοινωνικής οργής για όσο το δυνατόν αργότερα!
Το ΠΑΣΟΚ διέρχεται ιδεολογική και κομματική κρίση μεγαλύτερη ίσως κι από αυτή της χώρας κι ο όποιος υποψήφιος πρωθυπουργός επιλεγεί θα είναι ένα πρόβατο προς σφαγή κι όχι ένας «κυματοθραύστης» όπως θεωρούνταν ο Παπανδρέου το 2004! Οιιδεολογικές αντιφάσεις κι η διάρρηξη των σχέσεων με το παραδοσιακό εκλογικό κοινό, δεν μπορούν να εξομαλυνθούν μέσα από τυπικές κομματικές διαδικασίες όπου η συμμετοχή θα είναι περιορισμένη σε σχέση με πρότερες εμπειρίες. Η φθορά από τη μνημονιακή πολιτική δεν μπορεί να αναστραφεί άμεσα και χωρίς εντυπωσιακές αλλαγές που απαιτούν χρόνο και κόπο και οι εκλογές φαντάζουν ως ένα επώδυνο μαρτύριο που θα επιθυμούσαν να αποφευχθεί προς το παρόν.
Από την πλευρά τους Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη βλέπουν από στασιμότητα έως διακριτή πτώση της επιρροής του και πλέον δεν σπεύδουν να υπερασπιστούν το αίτημα των εκλογών με την ίδια θέρμη, αφού αυτές μπορεί να σημάνουν ή την μη εκπροσώπηση στη Βουλή ή τη μειωμένη κοινοβουλευτική παρουσία. Αναζητούν λοιπόν με μια επίφαση υπευθυνότητας τη διατήρηση της σημερινής κυβέρνησης και τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της!
Οι μόνοι που δείχνουν σταθερή στην επιλογή τους είναι η Αριστερά που προσβλέπει σε σημαντική ενίσχυση από την απομείωση του ΠΑΣΟΚ, κυρίως από ψηφοφόρους που διέπονταν από αριστερές ιδέες αλλά αφομοιώθηκαν στον πόλο εξουσίας που τους προσέφερε πρόσβαση σε αυτή και πιθανότατα προσωπικά οφέλη. Μόνο που αδυνατούν να αρθρώσουν ξεκάθαρο εφικτό σχέδιο για το άμεσο και μακροπρόθεσμο πλάνο για τον τόπο, περιφερόμενοι ανάμεσα στον υπαρκτό σοσιαλισμό και ρητορικές γενικολογίες περί απεχθούς χρέους και πιθανής επανόδου στη δραχμή (χωρίς να αναλύουν ιδιαίτερα τις συγκεκριμένες συνέπειες κάθε ιδέας τους!).
Ο Σαμαράς που επιθυμεί τις εκλογές, αντιλαμβάνεται ότι ο νέος κύκλος που ανοίγει μετά το PSI απαιτεί μια νέα ισχυρή κυβέρνηση που θα κατανοεί και θα έχει την βούληση να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και κυρίως τις αναπτυξιακές πολιτικές που θα επιτρέψουν στα όποια οφέλη από το «κούρεμα» χρέους να αποδώσουν μέσω της άμεσηςανάταξης του παραγωγικού ιστού και της εκμετάλλευσης όλων των εγχώριων και διεθνών εργαλείων αναθέρμανσης της επενδυτικής δραστηριότητας.
Το ζήτημα είναι ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν βρίσκεται με το μέρος του, κι αν κάποιοι αποφασίσουν να παρακάμψουν τα συμφωνηθέντα με πρόφαση, για μια ακόμα φορά, τη...σωτηρία της χώρας, δεν μπορεί κανείς να τους αποτρέψει από το να συνεχίσουν να κυβερνούν ακόμα κι ως το... 2013! Πάντοτε πιστεύαμε και το γράφαμε ότι οι εκλογές ήταν πιο πιθανό να γίνουν από το ερχόμενο φθινόπωρο και μετά.
Η συνεννόηση για την κυβέρνηση Παπαδήμου, μετά τις δημοσκοπικές... αφέλειες του Παπανδρέου, έδειξε την άνοιξη ως την λογική περίοδο διεξαγωγής των εκλογών. Αν και η πολύμηνη επέκταση του βίου της, φαντάζει παράταιρη και απίθανη, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε στο «βασίλειο» του παραλογισμού και του προσωπικού ωφελιμισμού που ζούμε!

7 σχόλια

  1. Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ και τα κενά δοχεία ΝΥΧΤΟΣ σαν και σένα Μανίκη,
    πολλά θα υπονοήσουν και όχι μόνο..

    Αλλο ένα κατόρθωμα της ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ.

    Ενώ ο Πεπόνης αναζητεί ποινικές ευθύνες Παπανδρέου, ο Παπαϊωάννου σκέφτεται πειθαρχικές διώξεις σε Πεπόνη...

    Σήμερα ο εισαγγελέας του Οικονομικού εγκλήματος Πεπόνης ο οποίος ερευνούσε την υπόθεση με την ΕΛΣΤΑΤ για τα μαιμουδένια στατιστικά στοιχεία, έστειλε την υπόθεση στον προιστάμενο του Παντελή με την πρόταση να την στείλει στη Βουλή και να αναζητηθούν ευθύνες Παπανδρέου και άλλων μελών της Κυβέρνησης.

    Συμπτωματικά "τελείως" διαβάζουμε σήμερα ότι ο Υπουργός δικαιοσύνης Παπαϊωάννου "μελετά όλο το φάκελο που του έχει διαβιβάσει από χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες και εξετάζει εάν θα στείλει ερώτημα (όπως λέγεται στη δικαστική ορολογία) στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, μετά τις.......παραιτήσεις (αίτημα αντικατάστασής τους)
    που έχουν ήδη υποβάλει."

    Και εμένα που είμαι καχύποπτος ποιός θα με πείσει ότι αυτά τα δύο δεν έχουν καμία σχέση και απλά συνέπεσαν;;;
    Λέτε ο Μιλτιάδης να ξέρει το μύθο και τώρα που έχει το μαχαίρι να καθαρίσει το Πεπόνη......

    - Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ό νοικοκύρης. Π΄΄ιωάννου δεν σε κόβω νοικοκύρη!!

    - Τελικά αυτό το μουνόπανο το βαθύ πασόκ ο ανεπάγγελτος ήταν που πρασπάθησε να παύσει τους οικονομικούς εισαγγελείς και να πάρει τους φακέλους απ΄τα χέρια τους.
    Η πλάκα ειναι οτι ήθελε να δώσει τις υποθέσεις σε εισαγγελείς του αρίου πάγκου το οποίο σημαίνει οτι είχε έτοιμα ξεπουλημένα τομάρια πεντακαθαρίδηδες.

    ΑΛΛΑ ...ΚΡΕΤΙΝΕ ΚΑΙ ΥΠΟΡΓΕ
    ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΤΑΤΑ......
    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ..ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήλωση ΣΟΚ για τους πολιτικούς!!
    Η πρόεδρος του ενιαίου συλλόγου Ημεδαπών/Αλλοδαπών Ιερόδουλων (ΗΑΙ) έκανε την ακόλουθη δήλωση:


    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ (τουλάχιστον), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΙ ΜΑΣ !!!! "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαζουλικα..
    εσεις που πιστευατε τις "αναλυσεις"
    πρετεντερη-αδριανοπουλου,
    εσεις που γαβγιζατε
    οταν σας κουναγε το μεγκα-σκαι
    τις απολυσεις των αλλων ως τροπαιο..
    νουδουπασοκοτουλες μου..
    ηρθε η σειρα σας
    να γινετε σουπα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bόμβα Πεπόνη! ...Ζητάει Προανακριτική για Παπανδρέου!

    Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνούσε την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), μετά από καταγγελίες μελών της για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, διαβίβασε τον φάκελο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

    Η ενέργεια αυτή σημαίνει ότι κ. Πεπόνης, προσέκρουσε πάνω σε ευθύνες...
    πολιτικών προσώπων.

    Για το λόγο αυτό, ως έχει υποχρέωση εκ του νόμου, ζήτησε να διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή προκειμένου αυτή να προχωρήσει στην σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής η οποία και θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και μελών της τότε κυβέρνησής.
    _______________________________________________________________________
    Υπενθυμίζουμε, ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση μίας και μόνο Εξεταστικής Επιτροπής για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιο 13 ρε Μανίκα,

    το 23 και βλέπουμε, οσο πεφτει το παραδακι, το δανεικο, που να πάμε;

    Ασε που μετα τις εκλογες .... δεν ξερεις τι θα πρκύψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πεπόνη… ????
    Ε, όχι και όλα τα στοιχεία της ΝΔούλας να μας τα βγάλεις ΚΑΘΑΡΑ???????
    Ό,τι και να λέει η δεξιά, ακόμα και να αφαιρέσουμε από το έλλειμμα το χρέος των Νοσοκομείων, το συνολικό έλλειμμα του 2009 πέφτει "κατακόρυφα" από το τεράστιο 15,4% στο "αμελητέο" 13.2%!!!!!!!

    Τ' ακούσατε????

    13,2%!!!!!

    Να το ξαναπώ?? (δεν χρειάζεται)

    ΕΡΩΤΗΣΗ:
    Μια χώρα, που το 2009 ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ 300 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!(ΑΠΟ 180 ΔΙΣ ΤΟ 2004), ΗΤΟΙ ΤΟ 120% του ΑΕΠ, έχει άραγε την πολυτέλεια, η ΙΚΑΝΟΤΑΤΗ Κυβέρνησή της, ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ το έλλειμμα να φτάσει στο "μικρό κατά τα άλλα" 13,2%!!!! (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ- ΤΟ ΕΛΕΙΜΜΑ ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!!!)

    ΜΑ ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ....ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ, ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟΝ "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΛΑΔΙ"????

    ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ... ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ!!!

    ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ Ή ΧΩΡΙΣ,
    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ Η ΖΗΜΙΑ , ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ!!!!!

    ΑΡΑ, ΕΣΕΙΣ Η ΔΕΞΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ- 60 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΏΡΑ, ΤΟ 2113 ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΆ ...

    ΜΗΝ ΕΊΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΆ ΒΓΕΊΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση