GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΑΡΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ‏...

Από τον Χρίστο Καλλίτση Δημοσιογράφο - Σκηνοθέτη Θεσσαλονίκη Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, Μήπως στις υποθέσεις που εξετάζονται καθημερι...

Από τον Χρίστο Καλλίτση
Δημοσιογράφο - Σκηνοθέτη
Θεσσαλονίκη

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,
Μήπως στις υποθέσεις που εξετάζονται καθημερινά στα ελληνικά δικαστήρια πρυτανεύει η αμεροληψία; Μήπως ευθύνεται και η δικαιοσύνη για την έξαρση κρουσμάτων διαφθοράς; Υπάρχει σχέδιο διαύγειας στη δικαιοσύνη; Μπορούν να δημοσιεύονται απομαγνητοφωνημένα τα πρακτικά όλων των δικών στο διαδίκτυο (πλην εκείνων που...
 αφορούν προσωπικά δεδομένα ανήλικων προσώπων);
Η ελληνική πολιτεία δανείζεται μάλλον με τοκογλυφικούς όρους για να πληρώσει δόσεις προηγούμενων δανείων και μέλη του κοινοβουλίου έχουν εκβιαστεί για να υπογράψουν τις σχετικές (παράνομες) συμβάσεις¹. Το ελληνικό κοινοβούλιο αφού διαμεσολάβησε για την υποθήκευση των κοινών συμφερόντων των πολιτών (εθνική ανεξαρτησία, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες) άρχισε πλέον να εκβιάζει τους πολίτες μέσω της διακοπής της ηλεκτροδότησης για να πληρώσουμε τους νέους φόρους. Εμμέσως δηλαδή απειλείται η κατάσχεση των ιδιοκτησιών των πολιτών από ένα κράτος που βυθίζεται στη διαφθορά.
Ταυτόχρονα μειώνονται μισθοί και συντάξεις, υποχρηματοδοτείται η παιδεία και η υγεία, αυξάνεται το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης. Επίσης καταργήθηκε το αφορολόγητο και επιβλήθηκε το λεγόμενο «ειδικό τέλος επιτηδεύματος» (άλλο χαράτσι) σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και όλα τα προηγούμενα συμβαίνουν για να «σωθούμε», ενώ ακριβαίνουν τα είδη πρώτης ανάγκης. Με αποτέλεσμα να κλείνουν επιχειρήσεις, να καλπάζει η ανεργία και να πληθαίνουν όσοι δεν μπορούν να καλύψουν τις αναγκαίες δαπάνες τους.
Μισθοφόροι βγαίνουν στους δρόμους (15-1-2012) να κόψουν το ρεύμα αρχικά σε 20.000 σπίτια και δυνητικά σε 1,5 εκατομμύριο που δεν έχουν να το πληρώσουν κυρίως λόγω του αντισυνταγματικού (παράνομου - εκβιαστικού) τέλους που επέβαλλε η κυβέρνηση (Σεπτέμβριος, 2011). Πιθανόν να απαλλαχτούν όσοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση: πάμφτωχοι και ασθενείς, οι οποίοι ζουν με μηχανική υποστήριξη. Για το θέμα (ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων ή χαράτσι) έχει ενστάσεις το 99% των πολιτών ... Έχει ήδη συζητηθεί αίτηση ακύρωσής του, την οποία κατέθεσαν μαζικά πολίτες και φορείς στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται η απόφαση. Έχουν εκδοθεί αποφάσεις προσωρινών διαταγών κατά της επιβολής του εκβιαστικού μέτρου σε δικαστήρια διαφορετικών ελληνικών πόλεων. Ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ενέργειας δήλωσε πως «δεν είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία η διακοπή του ρεύματος επειδή δεν πληρώνονται φόροι»². Επιπλέον το ερώτημα είναι πόσο ανεπίτρεπτη είναι η σύνδεση φόρων με το ρεύμα, όταν αυτοί οι φόροι είναι αντισυνταγματικοί;
ΑΠΟ ΕΞΩ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΚΛΑΒΙΑ
Η καταιγίδα των νέων φόρων και περιορισμών των δικαιωμάτων μας (βλέπε «νέα μέτρα») με διαφαινόμενο σκοπό την πλήρη υποταγή μας σε ένα σάπιο μηχανισμό έχει ως περιτύλιγμα το αντίθετο από αυτό που επιχειρεί να επιβάλλει. Η υποτιθέμενη απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος (ελεύθερο επάγγελμα μέχρι πρόσφατα) το δεσμεύει λόγω του δισβάσταχτου πλέον λειτουργικού του κόστους (ασφαλιστικές εισφορές, πάγια έξοδα) που συνοδεύεται από τη μείωση των αποδοχών των δικηγόρων (επιβολή ΦΠΑ, κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών).
Είναι γνωστό πως κλάπηκαν τα χρήματα από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, πως συνεχίζονται τα ρουσφέτια, οι σπατάλες του δημοσίου για αγορές όπλων, για τις διοικητικές λειτουργίες των κρατικών αξιωματούχων, για την επικοινωνιακή προβολή των τελευταίων, για την προστασία τους κ.λπ. Μήπως οπισθοδρομήσαμε στην εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας;
Μήπως όλοι χρωστάμε στους πολιτικούς, οι οποίοι ψηφίζουν «νόμους» που οδηγούν στην κατάσχεση των ζωών μας; Είναι σαν να έχουμε καταδικαστεί να πληρώσουμε για ένα αδίκημα χωρίς να έχουμε δικαστεί γι' αυτό. Ακόμη και αν αυτό το «ειδικό τέλος ακινήτων» το πληρώσουμε οι πολίτες, το «δημόσιο χρέος» θα συνεχίσει να αυξάνεται και όπως αποδεικνύεται από την φοροληστεία των τελευταίων 2-3 χρόνων τα χαράτσια τελειωμό δεν θα έχουν.
Κρατικοί αξιωματούχοι δηλώνουν δημόσια τη συμμετοχή τους στο μεγάλο φαγοπότι («μαζί τα φάγαμε») και χωρίς να τιμωρηθούν αυτοί που τα έφαγαν πρέπει να πληρώνουμε εμείς, τα παιδιά μας και αυτά που δεν γεννήθηκαν ακόμη τους φαταούλες. Το «μαζί τα φάγαμε» είναι μάλλον ομολογία ενοχής όποιου το δηλώνει και ταυτόχρονα συκοφάντηση όσων το διαβάζουν ή το ακούν. Κι όμως τα δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος που πληρώνονται κάθε χρόνο για μίζες κάπου πηγαίνουν και αν ερευνηθεί η διαδρομή το χρήμα υπάρχει (άρα κάποιοι συνεχίζουν να τα τρώνε). Πώς γίνεται και η πλειονότητα των πολιτικών είναι πάμπλουτοι ενώ το κράτος, το οποίο τους συντηρεί χρεοκοπημένο;
Η πλειονότητα μάλλον δεν είμαστε κλέφτες λαμόγια και ρουφιάνοι. Η πλειονότητα δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι και η πλειονότητα των δημόσιων υπαλλήλων δεν είναι λαμόγια.
ΔΙΑΡΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
«Κλείστε το χαζοκούτι»
Το μέλλον είναι απρόβλεπτο. Η απληστία είναι αρρώστια αυτοκαταστροφική. Σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς το ετήσιο κόστος της διαφθοράς στην ελληνική οικονομία ξεπερνάει τα είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το 9% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), το οποίο είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των ποσοστών του ΑΕΠ για την παιδεία 2,7% και την υγεία περίπου 6%.³ Τα κλεμμένα μπορούν να επιστραφούν και να δοθούν στην παιδεία και την υγεία. Αντί να είμαστε κομμάτι του προβλήματος (π.χ. με φακελάκια και ρουσφέτια) μπορούμε να συμβάλλουμε στη λύση του.
Η διαρκής συμμετοχή μας στην αποτροπή κρουσμάτων διαφθοράς και στην προάσπιση του κοινού συμφέροντος είναι απαιτούμενη για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Κι αν δεν γίνεται τώρα από τους περισσότερους πολίτες, θα γίνει αύριο κι αν όχι αύριο μεθαύριο ... πάντως το πιθανότερο είναι πως θα γίνει.
Αντί να είμαστε, καθημερινά για αρκετή ώρα, παθητικοί δέκτες χειραγωγούμενης οπτικοακουστικής ή άλλης ενημέρωσης-διασκέδασης, μπορούμε ίσως να συμμετάσχουμε στην επίλυση των οικείων μας προβλημάτων στη γειτονιά μας (και να γλιτώσουμε την κατάθλιψη). Τα τελευταία χρόνια εντείνεται η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη λειτουργία της δημοκρατίας. Συνελεύσεις γίνονται σχεδόν σε όλες τις πόλεις και σε πολλές γειτονιές.
ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ
«Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Κατ' αρχήν γιατί είναι πιο ψηλά, αλλά και γιατί είναι πιο έξυπνοι και έχουν ωφεληθεί από το σύστημα». Θ. Πάγκαλος•
Μάλλον για να βελτιώσουμε την ποιότητα της κοινωνίας μας θα πρέπει να είμαστε και στην πράξη όλοι ίσοι απέναντι στη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί ως πρόοδος τον 21ο αιώνα να θεωρείται η διάδοση του πλιάτσικου και η ατιμωρησία.
Η σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου χρειάζεται για την τιμωρία των υπεύθυνων (των ηθικών αυτουργών), οι οποίοι έχουν θωρακιστεί με «νόμους» περί ασυλίας και άλλα παρόμοια και συνεχίζουν να διοικούν την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο που τη διοίκησαν τα τελευταία 40 χρόνια και την οδήγησαν στο σήμερα που είναι αμφίβολο για το 1/4 του πληθυσμού της το αν αύριο θα έχει ρεύμα στο σπίτι του.
Το Ειδικό Δικαστήριο μπορεί να δημεύσει τις περιουσίες όσων συνετέλεσαν στην αφαίμαξη του δημόσιου πλούτου και στην εξάπλωση της κλεπτοκρατίας. Οι εξαιρέσεις διακρίνονται και μία αδέκαστη δικαιοσύνη τις τιμάει.
Η σύσταση του Ειδικού Δικαστήριου μπορεί να γίνει από νέους δικαστές, δικηγόρους και πολίτες μετά από κλήρωση και οι οποίοι θα εναλλάσσονται. Το Ειδικό Δικαστήριο θα μπορούσε να δικάσει όσους συμμετείχαν στις κυβερνήσεις των τελευταίων 38 χρόνων. Πιθανά αδικήματά τους είναι αρχικά η παραβίαση του Συντάγματος (παράβαση καθήκοντος ενώ οι ίδιοι διατηρούν-ενισχύουν τα προνόμιά τους) και η εσχάτη προδοσία γιατί δανείζονται χρήματα (από διεθνούς βεληνεκούς τοκογλύφους-τζογαδόρους) υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας με παράνομες μεθόδους και χωρίς να έχουν τη λαϊκή εντολή.
Tο Ειδικό Δικαστήριο (για τα πολιτικά εγκλήματα) θα ήταν μάλλον απαιτούμενο να λειτουργήσει για τουλάχιστον μία δεκαετία. Όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς θα πρέπει ν' αποκλείονται από τη συμμετοχή τους στην πολιτική. Το Ειδικό Δικαστήριο με το καλό παράδειγμά του θα μπορέσει να συμβάλλει στην κάθαρση της Δικαιοσύνης. Υπάρχουν μάλλον κι άλλοι ουσιαστικοί λόγοι που κάνουν τη σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου αναγκαία.
Όχι στην ηττοπάθεια, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ.
Με εκτίμηση,

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση