GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαντζωμένος από την εξουσία...

Tου Νίκου Μπίστη Πολλοί αντιμετώπισαν « ελαφρά » τον Γιώργο Παπανδρέου και το πλήρωσαν πανάκριβα, με πρώτον τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η παντε...

Tου Νίκου Μπίστη
Πολλοί αντιμετώπισαν «ελαφρά» τον Γιώργο Παπανδρέου και το πλήρωσαν πανάκριβα, με πρώτον τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η παντελής αδυναμία του σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού δεν συνεπάγεται και αδυναμία στην διαμόρφωση τακτικής και κυρίως ίντριγκας. Σε αυτό το θέμα, έχοντας πίσω του μια πλούσια οικογενειακή παράδοση, διαπρέπει. Έτσι και τώρα: μπορεί να βυθίζει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ στην απελπισία, να αναδεικνύεται σε παράγοντα ανωμαλίας εμποδίζοντας φυσιολογικές και στην ώρα τους διαδικασίες με επιπτώσεις όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στην κυβέρνηση, όμως το δικό του αντικειμενικό σκοπό τον επιτυγχάνει. Μένει στη εξουσία του ΠΑΣΟΚ για όσο διάστημα αυτό εξυπηρετεί το ατομικό του συμφέρον. Παραχωρεί μεγαλόψυχα τον...
 «μουντζούρη» της πρωθυπουργικής υποψηφιότητας και της βέβαιης εκλογικής ήττας ενώ θέλει να παραμείνει Πρόεδρος και αυτόκλητος «εγγυητής της ενότητας» ενός κόμματος που «λιώνει» καθημερινά και εξ αιτίας του. Και όπως οι «βάσεις έφευγαν» ενώ υπογραφόταν από τον Ανδρέα συμφωνία παραμονής τους, έτσι και οι συνεχείς διαβεβαιώσεις του Γιώργου Παπανδρέου ότι «δεν είναι γαντζωμένος από την εξουσία» πρέπει να διαβαστούν με αφαίρεση του μορίου δεν. Όλες του οι κινήσεις το αποδεικνύουν και η κάθε του αναγκαστική απαγκίστρωση ακολουθείται από άμεση απόπειρα νέας αγκίστρωσης σε άλλο παρεμφερές πόστο από το οποίο είτε αμέσως είτε εμμέσως να επηρεάζει τα πράγματα και να προστατεύει τον εαυτό του.
Θυμηθείτε την σκυταλοδρομία: αντί να εφαρμόσει την πολιτική του προσπαθεί δια του δημοψηφίσματος να θέσει τον λαό μπροστά στο δίλημμα ναι ή όχι στο ευρώ. Με την κατάρρευση της μεγαλοφυούς αυτής σύλληψης καταρρέει αυτός και η κυβέρνηση του. Ζητά και παίρνει από τους βουλευτές του ψήφο εμπιστοσύνης (για μέλλουσα χρήση όταν ενεργοποιηθούν οι τύπου Χρυσοχοΐδη όψιμες αποστασιοποιήσεις) και παραιτείται από μια θέση στην οποία ήταν πλέον αδύνατο να διατηρηθεί. Μετά παίζοντας με τα νεύρα όλων των εχεφρόνων Ελλήνων πολιτών αντί να προτείνει αμέσως την λύση που  εξυπηρετούσε καλύτερα το δημόσιο συμφέρον πάλεψε μέχρις εσχάτων για να περάσει λύσεις όπως των κκ. Κακλαμάνη και Πετσάλνικου που εξυπηρετούσαν το δικό του συμφέρον εξασφαλίζοντας του ρόλο υποβολέα από το παρασκήνιο. Όταν και αυτή η γραμμή Μαζινό καταρρέει αγκιστρώνεται στην Προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Αντί να προχωρήσει στην μόνη φυσιολογική κίνηση και να οδηγήσει το κόμμα του συντεταγμένα και κατά το καταστατικό σε διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου και υποψήφιου πρωθυπουργού κάνει ακριβώς το αντίθετο και φέρνοντας το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης εξυπηρετεί αντικειμενικά τον Σαμαρά και τη ΝΔ.
Επί δύο μήνες τηρεί σιγή ασυρμάτου ως προς τις προθέσεις του η υπεκφεύγει με διάφορα σιβυλλικά όπως «θα κάνω το καθήκον μου». Ροκανίζει τον χρόνο, ταξιδεύει ανά την υφήλιο ρετουσάροντας το προφίλ του και αξιοποιώντας την δεδομένη ανικανότητα των δελφίνων να συνεννοηθούν ανά δυο προσπαθεί να μείνει γαντζωμένος στην Προεδρία του ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Ιούνιο ή – γιατί όχι – μέχρι τον Σεπτέμβριο. Κάποιος ήρωας ή κάποιος νάρκισσος μωροφιλόδοξος θα βρεθεί να ντυθεί υποψήφιος πρωθυπουργός μιας χρήσης. Μέχρι το Συνέδριο του θέρους ή του φθινοπώρου βλέπουμε. Ποιος ξέρει; Μπορεί μέχρι τότε ο λαός να έχει αντιληφθεί ότι ο Παπανδρέου έπεσε θύμα τεράστιας συνωμοσίας των αδηφάγων συμφερόντων και των ΜΜΕ. Προφανώς υπάρχουν συμφέροντα. Μόνο που κατά σύμπτωση ο Παπανδρέου τα ανακαλύπτει και τα καταγγέλλει κάθε φορά που κινδυνεύει η θέση του. Το υπόλοιπο διάστημα όλα μέλι – γάλα, σαν να μην υπάρχουν. Ή σαν να μπαίνουν από την πίσω πόρτα αν πιστέψουμε τον Ψυχάρη. Μπορεί επίσης να αλλάξουν οι αντικειμενικές συνθήκες, να τον καλέσει η Ιστορία και πώς τότε να κωφεύσει στο κάλεσμα της; Όσο και να θέλει να απομακρυνθεί από την εξουσία, αυτή είναι που γαντζώνεται επάνω του. Πολλά μπορούν να γίνουν, το βασικό είναι να παραμείνει μέχρι τότε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια μέχρι τότε το πιο πιθανόν είναι να ρημάξει ο Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς την χώρα.
Βρίσκει όμως και τα κάνει. Αν τα βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν έγκαιρα διαφοροποιηθεί από μια ασυνάρτητη πολιτική αντί να την υπηρετούν επί χρόνια  αδιαμαρτύρητα θα είχαν τώρα πρόσωπο ώστε  να προβάλλουν αξιόπιστα μια άλλη πολιτική πλατφόρμα και να συσπειρώσουν τον ζαλισμένο κόσμο της παράταξης. Επειδή δεν το έκαναν ή εκτίθενται με γιουρούσια όπως ο Χρυσοχοΐδης ή μουρμουρίζουν αμήχανοι αφήνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Παπανδρέου. Ακόμα και τώρα με μια κοινή τους δήλωση στην οποία θα ζητούσαν άμεση εφαρμογή του καταστατικού θα αφαιρούσαν την δυνατότητα στον Παπανδρέου να επιδίδεται ανενόχλητος σε εξάμηνο προγραμματισμό. Μπορούν όμως να συνεννοηθούν;
Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο Παπανδρέου θα κάνει περίπατο και ότι είναι αδύνατον να ανατραπούν οι σχεδιασμοί του για επικερδή καθυστέρηση. Είναι τέτοια η πίεση από την κοινωνία ώστε δεν αποκλείεται όργανα πλήρως απαξιωμένα όπως το Εθνικό Συμβούλιο και το Πολιτικό Συμβούλιο να εξαναγκασθούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υποχρεώσουν τον Παπανδρέου να ξεγαντζωθεί από τον τελευταίο θώκο εξουσίας. Όπως - δυστυχώς- ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ιδιοκτησιακές αντιλήψεις να οδηγήσουν σε ρήξη ή σε εκφυλιστικά φαινόμενα. Επειδή η αυριανή πολύχρωμη κεντροαριστερά χρειάζεται ένα ανασυγκροτημένο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, όσοι πιστεύουμε σε αυτήν την προοπτική, θα παρακολουθήσουμε με εύλογο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

35 σχόλια

  1. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιωργάκης από τις διακοπές στο Λονδίνο:
    Μόνο πάνω απ' το πτώμα μου νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ
    ++++++++++++++++++++++++++++++++
    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα παζάρια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ,
    εν όψει των συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου την Πέμπτη και του Εθνικού Συμβουλίου το Σαββατοκύριακο.
    Την ώρα που κορυφαία στελέχη διαμορφώνουν τη στάση που θα τηρήσουν, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π.Μπεγλίτης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προϊδεάζουν για μια εβδομάδα έντονων διαβουλεύσεων, χωρίς να αποκλείουν προσωπικά ραντεβού ή και τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Παπανδρέου με τους υποψήφιους αρχηγούς και τα πρωτοκλασάτα στελέχη προκειμένου να αποφευχθεί η ρήξη στο Εθνικό Συμβούλιο.

    ΜΠΟΡΔΕΛΟΝ και επίσημα η ΠΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι πως αν δεν κοπουν τα δωρα,

    την ανταγωνιστικοτητα και την αναπτυξη θα τα
    φανταζομαστε μονο για πολλα χρονια ακομα...

    μονο στην ελλαδα υπαρχει αυτη η πατεντα με
    τα δωρα, μια χωρα κιολας που παραγει μονο γυρο
    και ελιες θρουμπες.

    και παιρνουμε και δωρα!! λες και κανουμε παρτυ
    παραγωγικοτητας και ευημεριας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας ξαναβγεί ο Γιωργάκης αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να κατέβει στις εκλογές κιόλας το ΠΑΣΟΚ με τον Γιωργάκη αρχηγό, να δούμε τί θα κάνει την επόμενη μέρα μετά τα μονοψήφια ποσοστά που θα πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όλα αυτά αν είναι έτσι..ένα πράγμα μόνο με κάνει να σκέφτομαι..πώς πρέπει να μερημνήσω για να σώσω την ψυχή μου.νηστεία,προσευχή,μετά νια,εξομολόγηση,εκκλησία και Θεία Κοινωνία..άλωστε οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στην χρονιά θα κάνει την εμφάνισή του ο αντίΧριστος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ ;

    Μια ανυπόγραφη αιχμή στο «Βήμα»,
    η οποία αποδίδεται στον κ. Σταύρο Ψυχάρη, αλλά και ένα άρθρο που έγραψε ο κ. Μιχάλης Ιγνατίου με τίτλο «Ο Γ. Παπανδρέου θα φύγει από την Ελλάδα» αρκούσαν για να ανάψουν τα τηλέφωνα.

    Τι θέλει να πει ο ποιητής ;

    Η απάντηση σ’ αυτή τη ρητορική ερώτηση βρίσκεται στο πρώτο δημοσίευμα το οποίο αναφέρει:
    «Το Knightsbridge είναι μια γνωστή αριστοκρατική περιοχή του Λονδίνου.
    Κατάλληλη για πρίγκιπες και συγγενείς.
    Ένα διαμέρισμα στον 8ο όροφο μπορεί να κοστίζει και δέκα εκατομμύρια λίρες!».
    _______________________________________________
    Υπενθυμίζουμε ότι ως «πρίγκιπα» χαρακτηρίζουν τον κ. Γιώργο Παπανδρέου αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιτιμητικώς πλέον.

    Εν τω μεταξύ ολιγοήμερη άδεια έδωσε στους στενούς συνεργάτες του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
    κ. Γιώργος Παπανδρέου κι έφυγε για το Λονδίνο

    ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ; ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΚΙ ΕΠΕΣΕ ΚΑΝΑΣ ΒΡΑΧΟΣ ;
    ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΟΠΟΥΛΟΣ ;

    Χαρρυ Κλυνν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΜΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ, Ω ΨΥΧΑΡΗ,ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΙΜΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥΣΤΑΡΧΗΣ, ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΙΝΤΑΝΙ ΣΑΝ ΠΑΛΙΟΣ ΠΟΥΣΤΟ-ΔΟΛ-ΙΚΟΣ ΕΞΗΠΗΡΕΤΙΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΗ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ!!
    ΡΕ, ΜΠΙΣΤΗ,ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ???
    ΠΟΣΑ ΑΡΠΑΞΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ?
    ΠΟΣΑ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΑΞΗ Ο ΔΟΛΙΟΣ "ΔΟΛ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΕΚΛΙΓΙΚΕΣ ΕΞΤΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ?
    ΡΕ, ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΣ, ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ, ΝΕΚΡΟΑΝΑΣΤΗΘΗΚΑΤΕ???
    ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ???
    ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΣΙΜΙΤΙΚΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ, ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ!!!!
    ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΔΟΛ ΕΤΣΙ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ!!
    ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΛΕΜΕ: ΘΑ ΠΑΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΟΥΛΗΘΗ!!
    ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πας γυρεύοντας κ.Μπίστη να τα ακούσεις.

    Τολμάς εσύ και μιλάς για δημοκρατικές διαδικασίες , ο σαλταδόρος της πολιτικής !!!

    Φευ !!! Οταν χτίζαμε βήμα βήμα το ΠΑΣΟΚ εσύ σε πιο " λιβάδι " εβοσκες αγαπητέ καιροσκόπε !!!! Σου γυάλισε η εξουσία και ο εσκυχρονισμός του Σημίτη ,γυρολόγε της πολιτικής και θα μας δώσεις τωρα και μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς.
    Διάβασε , το προσφατο Βημα της Κυριακής να δεις τι σημαινει παρακρατος των ΜΜΕ. Αυτό δεν σε συμφέρει και το ξεπερνάς αδιάφορα.
    Τον ΓΑΠ τον καθαρισατε στεγνο οι εν αναμονει αρχηγίσκοι του κινήματος και τωρα θελετε τη πιτα ολάκερη. Αμ δε !!!

    Το μεγαλύτερο ιστορικό λαθος του ΓΑΠ θα ειναι να αφησει το κινημα στα αδέξια χερια των ποικιλωνυμων καιροσκόπων.

    Δεν σας ανήκει το ΠΑΣΟΚ.Το κινημα μας ανηκει στο λαο του. εσεις ειστε ξενα σωματα. δεν εχετε σχεση με εμας.

    Πριονίζατε τον ΓΑΠ απο το 2007 τα καταφερατε με την βοήθεια των ΜΜΕ και τον ριξατε. Το κινημα δεν ειναι λαφυρο. Αν εχετε κοτσια κανετε δικο σας πολιτικο χωρο. Προικα γιοκ.

    Το πασοκ δεν εχει σχεση με δεξιοστροφες φιγουρες.

    Αρκετα πληρώσαμε τα κολητηλικια του Κολωνακιωτη Σημιτη με το τραπεζικο και οικονομικο κατεστημενο του τοπου.

    Αφηστε μας τη γωνια. Ωρα οι δεξιοι του πασοκ να φευγουν.
    Στο καλο!!! και να μας γραφετε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΚΕΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΥΒΛΑΚΑ, ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ
    ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΞΤΕ ΚΑΜΙΑ ΧΑΒΟΥΖΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ
    ΓΑΠ ΤΕΛΟΣ, Η ΜΑΣΑ ΣΑΣ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΤΕ ΠΟΤΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΑΡΗΣ9 Ιαν 2012, 2:58:00 μ.μ.

    ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,

    Η ιστορία δεν θα σου συγχωρέσει ποτέ το λάθος αν φύγεις τώρα απο το Πασόκ και το παραδώσεις στους αποστάτες ....παντός τύπου, στις προεκτάσεις του ΔΟΛ και ολόκληρου αυτού του συρφετού.

    Ειναι ώρα να κοπεί οτι συνδέει το κίνημα μας με τους δεξιούς αριβίστες.

    Το σύνθημα μας να είναι ένα.

    ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για όσους μας παριστάνουν τον ακατανόμαστο σάν θύμα του ΔΟΛ

    Γράφει ο Μιχάλης Τ.

    Ο κόσμος το χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι… Σιγά που δεν το ξέραμε, θα μου πείτε, απλά τώρα το « καρατσεκάραμε» –που θα λεγε και η συγχωρεμένη η Μαλβίνα-αρχίζουν τα πολιτικά «στριπτίζ».
    Ποιος το περίμενε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δη ο Γ.Α.Παπανδρέου να καταγγέλει τα ΜΜΕ!!! Αν είναι δυνατόν, τι άλλο θα δούμε ακόμα!!! Και ποια μέσα παρακαλώ; Το ΒΗΜΑ του Ψυχάρη και το ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα!!! Δεν πάμε καλά!!! Αλλά είπαμε: «οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους». Ε, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγιναν «καλοί λογαριασμοί».

    Αναφέρομαι στο θέμα, διότι με αφορά άμεσα προσωπικά!!! Αλλά ας δούμε το χρονικό, για να καταλάβετε σε τι Μπαναν..,- συγγνώμη, σε τι χώρα ζούμε και τι «μυστήριοι τύποι», ασκούν εξουσία σ αυτήν.
    Οι «εκλεκτοί» εκδότες και μέχρι πρότινος «προνομιούχοι» εκδότες στηρίγματα της εξουσίας, το γυρίζουν ελαφρώς σε «καλαματιανό»-θα μας πουν εν καιρώ το γιατί- και ο πρόεδρος τους καλεί αρχικά στη βουλή, αλλά επειδή παραήταν προκλητικό, τους δέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Μπαίνουν από την πίσω πόρτα-κυριολεκτικά- και μετά μικρή παραμονή στους διαδρόμους, δέχονται το πρώτο ερώτημα απ τον πρωθυπουργό. Τι μπορεί, αλήθεια να ρωτήσει ένας πρωθυπουργός, όταν καλεί δύο εκδότες στο πρωθυπουργικό μέγαρο; «έχετε κύριοι κάποιο αίτημα;» (Ήμαρτον, δηλαδή που θα λεγε κι ο Γεωργίου!!!)

    Το «αίτημα» ήταν ένα δανειάκι 10.000.000 «ψωροεκατομμυρίων» ευρώ, που θέλησε να πάρει ο Ψυχάρης απ την εθνική (καθότι «πελάτης» της τράπεζας, κατά δήλωση Ψυχάρη τα τελευταία 90 (!!!) χρόνια ,όχι ο ίδιος προσωπικά αλλά η εφημερίδα). Ο διοικητής της Εθνικής- ως γνήσιος «ακέραιος» τραπεζίτης, ζητά την “έγκριση” του big boss. O Παπανδρέου δε δίνει το «οκ» διότι το mega καλεί κάθε δεύτερη Τετάρτη και εκπρόσωπο από άλλο κόμμα, και αυτό προφανώς είναι παραβίαση του «σοσιαλιστικού» καταστατικού και του κόμματος και του καναλιού.

    Τα «παίρνει στο κρανίο» κι ο Ψυχάρης και «προκαλεί» ανοιχτά το πάλαι ποτέ «τέκνο της Αλλαγής» να πει ποιος ζήτησε τι, και έπεται προφανώς συνέχεια. Καλά, εδώ φαίνεται να χουν γίνει πολλά και απανωτά λάθη απ όλες τις πλευρές.
    Καταρχή, λάθος πρώτον δεν τα «βάζεις» εύκολα με τον πρώην διοικητή του Αγίου Όρους, διότι και «φωτισμένος» είναι και δεσποτικές ευχές κουβαλά μαζί του. Λάθος δεύτερον: δεν τους βάζεις στο Μαξίμου απ την «πίσω πόρτα»- αυτή θα τη χρησιμοποιήσεις εσύ κε πρόεδρε- είναι αγένεια. Λάθος τρίτον: κάνεις μια εισαγωγή, όχι κατευθείαν στο «ψητό». Άκου κει «έχετε κάποιο αίτημα!!!». Λάθος τέταρτον: δε ζητά ο άλλος 10.000.000 ευρώ από την τράπεζα και το διοικητή της. Ζήτα τα βρέ χριστιανέ απ τον πρόεδρο απευθείας. Τόσα χρόνια στο «κουρμπέτι», απαράδεκτος ο τύπος. Λάθος πέμπτον: τι θέλεις βρε Ψυχάρη τις τράπεζες και δεν πας σε πρώην «φιλαράκια» σου, πχ. Τσοχατζόπουλο, Ευφραίμ όλο και κάποιος θα σε «δάνειζε» χωρίς πολλή γραφειοκρατία.
    Πάντως, έτσι για ν ανακεφαλαιώσουμε, δείτε πως λειτουργεί το «σύστημα» στη «Δανία του Νότου»: ο εκδότης-εκλεκτός φίλος της εξουσίας- ζητά δανεικά από τη «σοβαρότερη» κρατική τράπεζα. Ο «σοβαρός» διοικητής της κρατικής τράπεζας, ερωτά τον «σοβαρό» πρωθυπουργό για το αν πρέπει να δοθεί το συγκεκριμένο δάνειο. Ο προϊστάμενος συμβουλεύει τον υφιστάμενο να πράξει τα δέοντα, κι αυτός με τη σειρά του καλεί τους «σοβαρούς» εκδότες να τους κάνει τις απαραίτητες «συστάσεις» γιατί η Τρέμη «την έχει δει» στο πολύ «πλουραλιστικό» και δεν κάνει, διότι ο ΔΟΛ έχει και μια προϊστορία «αντικειμενικής» ενημέρωσης.
    Αυτά δεν είναι «διαπλεκόμενα», αυτά είναι πολιτικά-οικονομικά «μαλλιά-κουβάρια». Τώρα να έρθω στο «προσωπικό», που με ωθεί στις παραπάνω υπομνήσεις. Λοιπόν, απαυθύνομαι σε όποιον- έστω τοπικό πολιτικό παράγοντα- μπορεί να βοηθήσει. Θέλω να πάρω ένα «δανειάκι» 5-10 χιλιαρικάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. EN ANAMONH , ΑΡΧΗΓΙΣΚΟΙ.
    ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΣΚΟΙ.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΤΟΠΟΣ.

    ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ETΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ.

    ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!!!!!

    ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ!!!!

    ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΡΕ ΑΧΡΕΙΕ!!!!

    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ, ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

    ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΙΣΗ. ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΘΑΡΡΕΙΣ ΓΥΡΟΛΟΓΕ ?

    ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΡΘΕΙ ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ? ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΑΤΕ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ.

    ΞΟΥΤ ΑΠΟ ΔΩ !! ΑΧΡΕΙΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ!!

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΦΑΡΣΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!! ΑΛΟΙΜΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ...............................
    Εδώ και τώρα ΝΕΟΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

    Να αποκαλύψουμε τη "πλέμπα" του Πασοκ.

    Δεν είναι ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί.

    Να ξεχωρίσει " η ίρα απο το στάρι".

    Το δεξιόστροφο Πασοκ να πάει να βρεί τους ομοίους του.

    ..........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος ... Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλευταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμα τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους!

    Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

    αντιγραφή/ Μπούτζουκας Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νικολάκη τραγουδα οσο θέλεις και,

    ελπίζω να ακους και τα δικα μας τραγουδια,

    Μπιστηδες Κοτζιάδες Δαμανακηδες και Σημιτοπαλιοσκυλα, το ρημαξατε το ΠΑΣΟΚ

    Να δουμε τωρα που θα στεγαστείτε, ποιος θα σας συμμάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΒΡΕ ΜΑΓΟΥΛΑ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙ ΣΤΕΓΑΣΤΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΩΣ ΤΣΙΛΙΑΔΟΡΟΣ ,ΑΜΑΚΑΤΖΗΣ ,ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ ,ΣΠΕΚΟΥΛΑΔΟΡΟΣ ΩΣ ΤΙ.ΦΤΑΙΞΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΕΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΟΣΟ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΑ ΟΡΛΩΦΙΚΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η λύση είναι μία
    Να κάνει ο Γιώργος νέο κόμμα καθαρό απο λαμόγια και απο διαπλοκές
    Νέο κόμμα Γιώργο δέν θα χάσεις ο λαός σύντομα θα αναγνωρίσει την τεράστια αξία σου πόσο μεγάλος ηγέτης είσαι, ο θρίαμβος του 2009 δέν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτόν που θα ακολουθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ.ΜΟΝΟ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΜΠΕΡΣ.ΣΕ ΤΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ .ΒΥΘΙΣΤΗΚΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΜΑΡΙΛΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΑΛΙΑ.ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΓΚΑΒΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΤΙ ΜΙΣΟΣ ΑΠΥΘΜΡΝΟ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. NEO KOMMA ΓΙΩΡΓΟ, ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑΣΕΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ. Η ΑΞΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ Η ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΕ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΣΟΥ ΦΥΙΟΓΝΩΜΙΑ ΛΑΜΠΕΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕΓΑΛΕ ΗΓΕΤΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΠΙΣΤΗ

    ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΘΑ ΠΑΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ;

    Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΠΑΝΤΩΣ ΞΕΡΩ ΣΑΝ ΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΗΣ
    ΣΤΟΚΟΣ
    ΦΑΝΑΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΝ ΒΑΡΥ
    μπορεί να μας κάνει μία
    μετάφραση ο Βλάκας.
    στο..
    ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ;
    Μια ανυπόγραφη αιχμή στο «Βήμα», η οποία αποδίδεται στον κ. Σταύρο Ψυχάρη, αλλά και ένα άρθρο που έγραψε ο κ. Μιχάλης Ιγνατίου με τίτλο «Ο Γ. Παπανδρέου θα φύγει από την Ελλάδα» (το βάλαμε χθες εδώ) αρκούσαν για να ανάψουν τα τηλέφωνα. Τι θέλει να πει ο ποιητής; Η απάντηση σ’ αυτή τη ρητορική ερώτηση βρίσκεται στο πρώτο δημοσίευμα το οποίο αναφέρει:
    «Το Knightsbridge είναι μια γνωστή αριστοκρατική περιοχή του Λονδίνου. Κατάλληλη για πρίγκιπες και συγγενείς. Ένα διαμέρισμα στον 8ο όροφο μπορεί να κοστίζει και δέκα εκατομμύρια λίρες!».

    Υπενθυμίζουμε ότι ως «πρίγκιπα» χαρακτηρίζουν τον κ. Γιώργο Παπανδρέου αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιτιμητικώς πλέον.

    Εν τω μεταξύ ολιγοήμερη άδεια έδωσε στους στενούς συνεργάτες του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου κι έφυγε για το Λονδίνο

    ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ; ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΚΙ ΕΠΕΣΕ ΚΑΝΑΣ ΒΡΑΧΟΣ; ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΟΠΟΥΛΟΣ;

    Χαρρυ Κλυνν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΝΕ ΝΕΟ ΚΟΜΑ .ΣΕ ΔΥΟ 4ΕΤΙΕΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-.ΡΕΜΑΛΙΑ ΜΠΙΣΤΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΠΡΙΟΝΙΖΑΤΕ ΤΟ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΤΩΡΑ.ΧΑΡΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΙΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο άντρας κάνει τη γενιά... των Παπανδρέου ...κι όχι η γενιά τον άντρα.
    Που θα πεί ότι, στο χέρι σου είναι να τιμήσεις ή να ευτελίσεις το όνομά σου.

    Το ερέθισμα για να ανακαλέσει η μνήμη μου αυτή την κουβέντα, ήταν τα πολλά και διάφορα που είπε στο πολιτικό συμβούλιο ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου.

    Είναι όλα γνωστά. Θα σταθώ σε ένα: είπε ο κ. Παπανδρέου πως η δικαιοσύνη έπρεπε να διερευνήσει τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για τις δραστηριότητες του αδελφού του Νίκου σχετικά με το παίγνιο των CDS το οποίο ισοδυναμεί περίπου με «Εθνική Προδοσία» δεδομένου οτι η αγορά CDS είναι τζόγος με ποντάρισμα στην χρεοκοπία της χώρας. Μιλάμε για τη χώρα στην οποία ο κ. Παπανδρέου ο Γιώργος ήταν Πρωθυπουργός και οι φήμες αφορούσαν τον αδελφό του Νίκο (όπως και πολλές άλλες πέραν των CDS).

    Ομολογώ πως έμεινα εμβρόντητη. Όχι γιατί έπεσα από τα σύννεφα. Ούτε επειδή εξακολουθώ να είμαι τόσο αφελής ώστε να πιστεύω πως όλοι οι πολιτικοί και ο περίγυρός τους είναι αθώες περιστερές και δεν γνωρίζουν τίποτα από παιχνίδια κερδοσκοπικά και άλλα.

    Εμεινα εμβρόντητη με το θράσος της κουβέντας. Δηλαδή τι θέλει να πει ο κ. Παπανδρέου; Ότι η δικαιοσύνη –μόνον αυτή- όφειλε να διερευνήσει τις φήμες; Γιατί; Για να παραδώσει τους υιούς Παπανδρέου άσπιλους και αμόλυντους στην ελληνική κοινωνία;

    Και αφού η δικαιοσύνη δεν το έπραξε, γιατί δεν κίνησε γη και ουρανό ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου και ο αδελφός του για να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή τους; Για τον πρωθυπουργό της χώρας επρόκειτο, όχι για κανένα λαμόγιο της σειράς που δεν ιδρωνει το αυτί του, ό, τι κι αν του γράψουν, ό, τι κι αν του χρεώσουν;

    Ο τελευταίος Έλληνας πολίτης με αξιοπρέπεια και ευθιξία, αυτό θα έκανε. Πόσο μάλλον οι γόνοι Παπανδρέου...
    Επίσης αναρωτιέμαι, πώς κοτζάμ πρωθυπουργός δεν εθίγη όταν βούιζε το σύμπαν πως ο αδελφός του ήταν εκείνος που του υπαγόρευσε αν θα μείνει ή θα φύγει από τη θέση του, ή αν πρέπει να υποβάλει τον ελληνικό λαό στη δοκιμασία του δημοψηφίσματος; Ο αδελφός του δεν ήταν που τον κράτησε στην καρέκλα λέγοντάς του «ένας Παπανδρέου δεν παραιτείται»; Ο αδελφός του δεν ήταν που συμμετείχε σε διοικητικά συμβούλια και έκανε τα σούρτα φέρτα και τα ταξίδια στα Κατάρ, χωρίς να έχει κανένα θεσμικό ρόλο; ‘Η μήπως αν λέγεσαι “Παπανδρέου” κερδίζεις αυτομάτως άφεση αμαρτιών κι εξασφαλίζεις τη σιωπή των αμνών;

    Αν όλα αυτά δεν έχουν ίχνος αλήθειας, γιατί οι κύριοι Παπανδρέου δεν χάλασαν τον κόσμο για να αποδείξουν οτι πρόκειται για κακόβουλες φήμες και για να καταγγείλουν τα συμφέροντα που όψιμα ο πρώην πρωθυπουργός επικαλείται;

    Ασε που ο κ. Παπανδρέου ο Γιώργος θυμάται τα συμφέροντα που τον πολεμούν κάθε φορά που η θέση του κλονίζεται... Δηλαδή κατά τους Παπανδρέου, όσο δεν αμφισβητούνταν, τα συμφέροντα λούφαζαν. Κι αν είναι έτσι, γιατί άραγε;

    Τα ψέματα σώθηκαν και τα μυξοκλάματα δεν βοηθούν. Ανθρώπους έχει η οικογένεια Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Ας τους αμολήσει στις γειτονιές να μάθει από πρώτο χέρι, τι πιστεύει η κοινωνία και για το κόμμα και για την ηγεσία του.

    Ολα τ’ άλλα, νερό ρίχνουν στο αυλάκι που έγινε χείμαρος ορμητικός και ήδη τους παρασέρνει. Οσο για την απειλή που δέχεται η δημοκρατία και άλλα τέτοια όμορφα, η ερμηνεία που δίνει ο πολύς κόσμος είναι ότι ...όσα δε φτάνει η αλεπού τα βαφτίζει συμφέροντα. Τον άλλο καιρό τα βαφτίζει στήριξη της επιχειρηματικής, της οικονομικής της εκδοτικής, κοινότητας και πάει λέγοντας.

    Δουλευόμαστε μ’ άλλα λόγια κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Έλα όμως που η κρίση φέρνει τα πάνω κάτω...

    Όχι μόνον οι γόνοι Παπανδρέου αλλά όλοι γενικώς οι πολιτικοί επίγονοι μπορούν να προσφέρουν μια μεγάλη υπηρεσία στο έθνος. Να αποσυρθούν από την πολιτική δραστηριότητα που κληρονόμησαν κι ας ασχοληθούν με τις λοιπές δραστηριότητές τους. Αυτές που κατάφεραν να αναπτύξουν επιτυχώς όσα χρόνια πολιτεύονται. Με την ανοχή -και γιατί όχι- και με το δικό μας βόλεμα. Κι ας μας αδειάσουν τη γωνιά, μπας και καταφέρουμε έστω και τώρα να σώσουμε τη δική μας τιμή και των παιδιών μας τη ζωή και την αξιοπρέπεια.

    Αρκετά πιά!

    Κλεοπάτρα Κοντονίκα
    ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. κουβεληδες,μαλεληδες,μπιστηδες...
    ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ..
    χααααααααααχαα..
    πληρωνει ο βενιζελος και ο λαβρεντιαδης..
    ποσοστα κυρκου θα παρετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 7,59 ..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΟΥ
    ΚΑΦΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @6:02 σιγά που ο Σαμαράς θα στείλει στο ειδικό δικαστήριο τον Γιωργάκη
    ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΡΕΕΕΕΕ
    Όλα έχουν και κάποιο όριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ο ιδιος ΜΑΛΑΚΑΣ που το 2009
    εβλεπε το γιοργακι μεσια..
    ο ιδιος ΜΑΛΑΚΑΣ περιμενει απο το σαμαρα σημερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ...καλάαααααααααααααα

    να μην κοιμάστε καθόλου καλά
    πρασινόφιδα.

    ..όνειρα βέβαια μπορεί να κάνετε ακομα. Αλλά στους καμπινέδες σας
    και πουθενά αλλού.

    ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
    ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

    Aχ … πρέπει να παρακαλάει το ¨σύστημα¨, να βγεί η χώρα από το αδιέξοδο μέσω δημοκρατικών διαδικασιών (εκλογές)
    και στη συνέχεια ν΄αποδοθεί ¨πραγματική¨ δικαιοσύνη.

    Ευχαριστημένοι να είναι άν θα μπούν μόνο στη φυλακή…

    Γιατί υπάρχει και το άλλο σενάριο: Να αναβάλλουν συνεχώς τις εκλογές κοροϊδεύοντας τον λαό,
    οπότε ο λαός θα εξαγριωθεί, θα μετατραπεί σε όχλο που θα τους ¨φάει¨ζωντανούς, όπως τον Τσαουσέσκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιατί,
    μονο ο Μητσουτακουλας ειχε το προνόμιο; 8:20:00 μ.μ

    Πράγματι,

    ο Σαμαράς δεν μπορεί να κανει και πολλά πράγματα, με τους αρουραίους κρητικούς που εχει στο κόμμα του. Τα ιδια επαθε κι ο Καραμανλής πριν απ αυτόν.

    Αλλά αν γίνει ειδικο δικαστήριο,
    αυτοι που πρώτοι θα το επιδιωξουν θα ειναι οι εκσυγχρονιστές, τα σημιτόσκυλα, για να αποποιηθούν τις δικές των ευθυνες και να τα φορτώσουν στο ΓΑΠ.

    Οσο για αυτους που ελπίζουν απο το Σαμαρά,
    καθένας εχει δικαιωμα στην ελπίδα, και αναλογα με το συμφέρον του πορευεται χωρίς πολλές φορες να γνωρίζει και να υποπτευεται την διαφθορά και την διαπλοκή αναμεσα σε ΠΑΣΟΚ ΝΔ και παρακράτος που εχει στηθεί απο την εποχή που κατέλαβε την εξουσια η εκ κρήτης μαυριδερή οικογενεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ναί και επι Σημίτη ο Γιωργάκης ο κακομοίρης ήταν στα αζήτητα, λές και δέν ήταν τότε το Νο2 και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, λές και δέν ήταν όλος ο κομματικός μηχανισμός δικός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ

    Μετά θα κάααααθεσαι...

    Τι γράφεις ρε πυροβολημένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τρέμετε το ειδικό δικαστήριο ε μουνάκια;
    Αναγνωρίζετε οτι ο τρισκατάρατος έχει λερωμένη την φωλιά του γι'αυτό θέλετε να παραμείνει οπωσδήποτε πρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΑΓΥΡΤΗ?ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση