GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ...

Αρθρο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ : Ηλία Θεοδωρίδη Ιωάννη Μιχελογιαννάκη Κυριακή Τεκτονίδου Θεόδωρο Παραστατίδη Παύλο Στασινό Χρήστο...

Αρθρο από τους βουλευτές
του ΠΑΣΟΚ:
Ηλία Θεοδωρίδη
Ιωάννη Μιχελογιαννάκη
Κυριακή Τεκτονίδου
Θεόδωρο Παραστατίδη
Παύλο Στασινό
Χρήστο Μαγκούφη
Μαρία Κυριακοπούλου


Όπως για κάθε τομέα της παθολογίας αυτής της χώρας, έχει ανοίξει μια συζήτηση (βεβαίως όχι αρκούντως διαλεκτική μεθοδολογικά) έτσι και σε ότι αφορά τα ΜΜΕ πρέπει να δρομολογηθεί μια συζήτηση αξιολόγησης της εικοσαετούς παρουσίας τους στη δημόσια ζωή του τόπου.
Τα μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να εξαιρεθούν από ένα εγχείρημα αξιολόγησης ιδιαίτερα όταν η επιρροή τους βαίνει διαρκώς αυξανόμενη και έχει λάβει ανυπολόγιστες διαστάσεις στη διαμόρφωση του μεταπολιτευτικού κοινωνικοπολιτικού μορφώματος της Ελλάδας.
Το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι...
 μια κριτική προσέγγιση του χώρου δεν αφορά κατά τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο βαθμό το σύνολο των μέσων (δημόσια, ιδιωτικά, έντυπα, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά, Αθηναϊκά και περιφερειακά μέσα).
Διαμορφώθηκε όμως στη χώρα ένα κυρίαρχο μοντέλο ενημέρωσης – ως ελληνική ιδιομορφία- στο οποίο κάποια ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης έχουν το ρόλο του διαμορφωτή, ενώ κάποια άλλα αποτελούν μιμητές σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό χωρίς να λείπουν και τα ΜΜΕ που πειραματίζονται προς κατευθύνσεις μιας εναλλακτικής πληροφόρησης. Η κριτική προσέγγιση λοιπόν, απευθύνεται κυρίως προς την πρώτη κατηγορία των μέσων, τα οποία κατέχουν ειδική θέση στην εδραίωση μιας δημοσιογραφίας που υπεισέρχεται στη δημιουργία ενός συστήματος διαπλοκής πολιτικο-οικονομικών συμφερόντων στο σύστημα διακυβέρνησης και εξουσίας της χώρας.
Η μιντιακή παραμόρφωση και η στρέβλωση της δημοκρατίας μας
Το θεμελιώδες ζήτημα που πρέπει να εξετασθεί είναι η ανεξαρτησία των μίντια.
Το είδος της δημοσιογραφικής ενημέρωσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους επιδιωκόμενους σκοπούς κάθε δημοσιογραφικού συγκροτήματος και προσδιορίζει το χαρακτήρα κάθε ενημερωτικού μέσου. Η συνισταμένη αυτών των συμπεριφορών διαμορφώνει το μοντέλο δημοσιογραφίας της ενημέρωσης κάθε χώρας.
Τα «λειτουργηματικού χαρακτήρα» επαγγέλματα όπως αυτό του γιατρού, του δικαστή, του δημοσιογράφου, του πολιτικού έχουν υποστεί μια πρωτοφανή φθορά στον πυρήνα τους που αφορά στην ηθική τους υπόσταση. Το παραγόμενο προϊόν εργασίας αυτών των επαγγελμάτων είναι στο στόχαστρο μιας συστηματικής κριτικής. Η αμφισβήτηση της εξ ορισμού καλής πρόθεσης στην άσκηση του λειτουργήματος, στην αποκατάσταση της υγείας, στην απονομή δικαιοσύνης, στην απόδοση της αλήθειας, στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος αποκαλύπτει όψεις του εκφυλισμού και της παρακμής θεμελιωδών θεσμών της δημοκρατίας μας.
Το περιεχόμενο των ενημερωτικών μέσων ιδιαίτερα των τηλεοπτικών κυριαρχείται από χαρακτηριστικά εμπορευματοποίησης: Οι παραγωγές, η ειδησεογραφία, τα πρόσωπα, οι εκπομπές σχεδιάζονται με κύριο κριτήριο την εμπορευματοποίηση. Στη βάση αυτή οικοδομείται κυρίως ο ανταγωνισμός τηλεθέασης ή ακροαματικότητας. Η πλειοψηφία των μέσων ανήκει σε αυτή την κατηγορία με στόχο την προσέλκυση διαφημίσεων.
Ένα πολύ μικρότερο σε αριθμό μέρος των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας δεν περιορίζεται σε αυτό τον παραδοσιακό ρόλο. Έχουν αναπτύξει ένα έντονο πολιτικό πρόσωπο, εδώ και πάνω από μια δεκαετία με στόχο τη διαμόρφωση και τον προσανατολισμό της κοινής γνώμης, ώστε να αποτελούν πόλους πολιτικής πίεσης και ελέγχου ή εκτροπής των πολιτικών εξελίξεων προς κατευθύνσεις που ικανοποιούν τα οικονομικά λόμπι που εκπροσωπούν.
Αυτά τα ΜΜΕ στη χώρα μας δεν αποτελούν δημοσιογραφικούς οργανισμούς, αλλά προπαγανδιστικούς μηχανισμούς.
Δεν συμβάλλουν στην πολιτική ανάλυση και στην τεκμηριωμένη κριτική, αλλά στη βάση σχεδίου, πολιτική χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Δεν είναι φορείς πλουραλισμού ιδεών, αλλά διαμορφωτές πολιτικών συσχετισμών, ευνοϊκών προς τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους και άλλων οικονομικών παραγόντων.
Το ζήτημα της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ έχει αλλάξει χαρακτηριστικά. Στην Ευρώπη έχει περιοριστεί η σχέση εξάρτησης τους από τις κυβερνήσεις και την εκάστοτε πολιτική εξουσία, ενώ σε κάποιες δημοκρατίες της νότιας Ευρώπης – Ελλάδα, Ιταλία- έχει μετατραπεί σε τριγωνική σχέση διαπλοκής, μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου - ΜΜΕ και διακομματικού πολιτικού κατεστημένου.
Ο ελληνικός λαός έχει ιστορική γνώση και συνείδηση για τον ρόλο των ΜΜΕ και πως αυτός μετεξελίχθηκε ως διαμεσολαβητικός, οικονομικών συμφερόντων και πολιτικού συστήματος. Από τα παλιά συγκροτήματα του Τύπου, όταν αυτά κυριαρχούσαν, μέχρι τα σημερινά τηλεοπτικά κανάλια, έζησε τον μετασχηματισμό της δημοκρατίας μας, σε τηλε-δημοκρατία.
Ο ελληνικός λαός δυσανασχετεί, δυσφορεί, δεν ανέχεται τον βιασμό της συνείδησης του, της νοημοσύνης του, την προσπάθεια χειραγώγησης του, μέσω μιας απροκάλυπτης, χυδαίας προπαγάνδας, τη διασπορά της σύγχυσης, της απαισιοδοξίας, της απογοήτευσης και της κατατρομοκράτησης του. Αξίζει , όμως να σημειωθεί ότι μια ιδιότυπη μορφή εξάρτησης πάρα ταύτα καθηλώνει πλήθη «δυσανασχετούντων πολιτών στους καναπέδες» μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες.
Η καπηλεία μιας εθνικής τραγωδίας μέσω μιας ολοκληρωτικής φασίζουσας προπαγάνδας, που υπονομεύει κάθε συλλογική προσπάθεια διεξόδου, με αποκλειστικό στόχο την απόσπαση και διατήρηση της πολιτικής «προστασίας» προς τμήματα του πιο διεφθαρμένου παρασιτικού κρατικοδίαιτου ελληνικού κεφαλαίου. Αυτού δηλαδή που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή καταστροφή.
Κάποια ΜΜΕ στην Ελλάδα μετεξελίχθηκαν σε εξωθεσμικά κέντρα υπερεξουσίας, υποκαθιστώντας τους πάντα ανολοκλήρωτους και σήμερα διαλυμένους θεσμούς της δημοκρατίας μας και μετατρέποντας τη σε τηλε-δημοκρατία.
Μπορούν να αποδομήσουν σε μια νύχτα πολιτικές ή οικονομικές αποφάσεις οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τα κατεστημένα συμφέροντα και να επιβάλλουν τις δικές τους παρασκηνιακές αποφάσεις.
Αποτελούν τα μόνα πραγματικά πολιτικά διευθυντήρια που λειτουργούν σε αυτή τη χώρα και ως πραγματικά υποκατάστατα κομμάτων μπορούν να καταστρέφουν εν τη γενέσει κάθε ουσιαστική πολιτική συζήτηση υπονομεύοντας την προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, επειδή θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπούν.
ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Ένας κυρίαρχος θεσμός που πρέπει να εκδημοκρατιστεί στην Ελλάδα είναι τα ΜΜΕ.
Θα ήθελα να θυμίσω τη δράση τους στη διαμόρφωση του πρόσφατου πολιτικού παρελθόντος στη χώρα.
- Τη διατήρηση του Σημίτη στην εξουσία – στις εκλογές του 2000, παρά το ότι ένας ολόκληρος λαός ξεκληρίστηκε στο χρηματιστήριο, με στόχο να καρπωθούν συγκεκριμένα εργολαβικά συμφέροντα, το μεγαλύτερο μερίδιο των ολυμπιακών έργων, με υπερβάσεις που εκτίναξαν το κόστος υλοποίησης τους σε πολλαπλάσιο ύψος από το αρχικά προϋπολογισθέν.
- Τη δράση τους στην εσωκομματική διεκδίκηση της προεδρίας στο ΠΑΣΟΚ το 2007.
- Τη σύγκρουση με τη δεύτερη κυβέρνηση Καραμανλή για το Βατοπέδι αποσιωπώντας πλήρως τα δημοσιονομικά συντρίμμια που άφηνε πίσω της και τα οποία οδήγησαν στην κρίση δανεισμού της χώρας.
- Τη συστηματική υπονόμευση της κυβέρνησης Παπανδρέου μέχρι και την πτώση της, σχέδιο το οποίο θα ολοκληρωθεί με την προσπάθεια επιβολής τηλε-αρχηγού της αρεσκείας τους στο ΠΑΣΟΚ.
Χρησιμοποιούν μέρος του πολιτικού κόσμου ως κομπάρσους τηλε-αστέρες κάθε εποχής, τους οποίους παρουσιάζουν κάθε φορά ως κυρίαρχη άποψη για να οξύνουν κρίσεις και να επιτύχουν αποσταθεροποιήσεις και ανατροπές.
Δεν έχουν σημασία τα φυσικά πρόσωπα, άλλωστε είναι γνωστά στον ελληνικό λαό. Τα τμήματα του κεφαλαίου που εκπροσωπούν, είναι αυτά που ευνοήθηκαν περισσότερο από το πολιτικό σύστημα.
Το τρίγωνο της διαπλοκής: κρατικοδίαιτης κλεπτο-οικονομίας, διακομματικού πολιτικού κατεστημένου και μίντια έχει αναδειχθεί ως μέρος της παθολογίας της δημοκρατίας μας από διεθνούς κύρους και εμβέλειας ευρωπαϊκές εφημερίδες όπως οι Financial Times.
Η θεσμική καθυστέρηση ή μη ολοκλήρωση των θεσμών της δημοκρατίας μας διευκολύνει την υποκατάσταση τους από τα ΜΜΕ, υποκατάσταση των κομμάτων, της πολιτικής, της δικαιοσύνης, των κοινωνικών θεσμών και της οικονομικής ζωής της χώρας.
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΩΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Το θέμα των ΜΜΕ έχει μια βασική ομοιότητα με το θέμα της φοροδιαφυγής, όλοι διαμαρτύρονται και κανείς δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία , για μια ουσιαστική και αποτελεσματική επίλυση τους.
Μια μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία με ευρεία συμμετοχή των πολιτικών κομμάτων πρέπει να περιλαμβάνει:
Την διαφάνεια, τον έλεγχο και την αποκατάσταση της νομιμότητας στη σχέση ιδιοκτητών ΜΜΕ με το κράτος, την πολιτική εξουσία και την οικονομία.
Τη νομοθετική ρύθμιση των εθνικών και περιφερειακών συχνοτήτων, οι οποίες αποτελούν δημόσια περιουσία.
Την αποκατάσταση φορολογικής, ασφαλιστικής, εργασιακής, δανειακής και χρηματοδοτικής νομιμότητας των ΜΜΕ.
Την αποκατάσταση της δημοκρατικής σχέσης και πρόσβασης των Ελλήνων πολιτών προς τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα σήμερα που ο δημόσιος διάλογος περιορίζεται κυρίως σε αυτά.

Το κείμενο αυτό αφιερώνεται στον Απόστολο Κακλαμάνη, τον πολιτικό άνδρα, που έχει συνείδηση του προβλήματος και προσπάθησε να τη μεταλαμπαδεύσει.

18 σχόλια

  1. βάζω στοίχημα ότι είστε ΌΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΊ..και όλοι του ΓΑΠ... αλλά τι σκατά κάνετε εκεί στην βουλή; Τα κορόιδα;

    Το όραμά μας
    27/1/2009
    "Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τον ίδιο το Λαό της χωρίς ξένες εξαρτήσεις, επιρροές και επεμβάσεις για μια κοινωνία δίκαιη, όπου θα σταματήσει η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και η αποξένωσή του από το προϊόν του μόχθου του· για έναν άνθρωπο, που θα ολοκληρώνεται πνευματικά και πολιτιστικά και θα αναπτύσσει δημιουργικά τις πρωτοβουλίες του σε μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία δίχως άγχος, χωρίς καταπίεση. Το όραμα αυτό αλλά και η πορεία για την εκπλήρωσή του προσδιορίζουν την ιδεολογία και τη φυσιογνωμία του ΠA.ΣO.K.

    Μπούτζουκας Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε δεν τα λένε τα ΜΜΕ εδώ το γράφετε εσείς άντε γ@@@@@@@@ε....

    ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΘΑ ΛΕΤΕ ΟΧΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ,,,ΟΝΟΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    http://www.pasok.gr/portal/resource/section/orama

    Μπούτζουκας Θ.Τ ΚΡΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μοναδικο καΙ ΤΟ μεγαλυτερο ΚΑΚΟ της Ελλαδας ειναι ολο αυτο το κυκλωμα,Τελεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοψε ονοματα και βγάλε συμπερασμα

    ποντιοι βλάχοι κρητικοί,

    μονο η καλτσοδετα λειπει, εχει συνεργασία με λοβέρδο εις σαλοκικη,

    βγήκε στη γύρα ο συνταγματολογος της μπάλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και φυσικα η λυση ειναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ:
    Συλληψη και αμεση εκτελεση ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια.
    Χωρις οικτο. Χωρις ελεος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανακαλύψατε την Αμερική! "Το κυρίαρχο μοντέλο ενημέρωσης – ως ελληνική ιδιομορφία- στο οποίο κάποια ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης έχουν το ρόλο του διαμορφωτή, ενώ κάποια άλλα αποτελούν μιμητές..."
    Επιλέξατε και την ώρα που ο τύπος έχει αφεθεί σκόπιμα να οδηγηθεί σε αφανισμό, οι εφημερίδες κλείνουν η μια μετά την άλλη και οι δημοσιογράφοι περνούν, επί των ημερών που εσείς... βουλεύετε, στην ανεργία! Καταργούνται συλλογικές συμβάσεις εργασίας, γίνονται περικοπές και μαζικές απολύσεις εσείς και εσείς το μόνο που αντιλαμβάνεσθε απο το χώρο του τύπου είναι οι... φιλοσοφικές αναζητήσεις σας στο ερώτημα, που σας βασανίζει, γιατί τα ΜΜΕ δεν συμφωνούν μαζί σας! Κάντε την αυτοκριτική σας και αρχίστε από εκεί να προσεγγίζετε τα θέματα λειτουργίας του τύπου. Τι κάνατε για να μη κλείνουν ΜΜΕ? Τι κάνατε για την ελευθερία του Τύπου όταν ακόμα είναι σε ισχύ ένας επαίσχυντος για δημοκρατική χώρα τυποκτόνος Νόμος, με την βιομηχανία αγωγών κατά δημοσιογράφων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. _______________________________________________
    ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ (ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ)... 1.727 ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ...!!!

    + ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ
    Γ.Α.Π.-ΤΡΟΪΚΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ και Δ.Ν.Τ...!!!

    Ανατριχιαστικά στοιχεία..
    Δραματική αύξηση των αυτοκτονιών παρουσιάζεται στη χώρα μας μέσα στα χρόνια της κρίσης,
    σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή.

    Συγκεκριμένα, από το 2009 έως και την 10η Δεκεμβρίου 2011, σε όλη την Ελλάδα έχουν σημειωθεί 1.727 αυτοκτονίες.

    Το 2009 ο αριθμός τους ανήλθε σε 507 +
    το 2010 παρουσίασαν αύξηση κατά 22,5%
    και ανήλθαν σε 622 +
    ενώ τους 11 μήνες του 2011 οι αυτοκτονίες ανήλθαν σε 598 +

    Το έγγραφο κατατέθηκε στη Βουλή, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ από τα στοιχεία προκύπτει ότι η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτοκτονίες παρουσιάζεται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία.
    Πιο αναλυτικά:
    - Στην Αττική το 2009 ανήλθαν σε 158, το 2010 σε 178 και το 2011 σε 198.
    - Στη Θεσσαλονίκη το 2009 σε 55, το 2010 σε 98 και το 2011 σε 97.
    - Στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη το 2009 σε 30, 2010 39 και 2011 30.
    - Κεντρική Μακεδονία το 2009 σε 34, το 2010 σε 42 και το 2011 σε 25.
    - Δυτική Μακεδονία το 2009 σε 9 το 2010 σε 11 και το 2011 σε 15.
    - Ηπειρος το 2009 σε 16, το 2010 σε 18 και το 2011 σε 16.
    - Θεσσαλία το 2009 σε 32 το 2010 σε 56 και το 2011 σε 46.
    - Στερεά Ελλάδα το 2009 σε 34 το 2010 σε 28 και το 2011 σε 25.
    - Πελοπόννησος το 2009 σε 41 το 2010 σε 45 και το 2011 σε 36.
    - Δυτικής Ελλάδα το 2009 σε 32 το 2010 σε 41 και το 2011 σε 41.
    - Νησιά Ιονίου το 2009 σε 12 το 2010 σε 10 και το 2011 σε 8.
    - Νησιά Βορείου Αιγαίου το 2009 σε 5 το 2010 σε 12 και το 2011 σε 13.
    - Κρήτη το 2009 σε 37 το 2010 σε 30 και το 2011 σε 39.

    Να δούμε πόσοι θα αυτοκτονήσουν, λόγω Παπαδήμου...!!!
    _________________________
    ΠΑΣΟΚ: ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
    ΣΤΟΝ Θ Α Ν Α Τ Ο ..ΣΟΥ

    & ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ++++++++++++++++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο θΕΩΔΩΡΙΔΗς ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟς ΕΙΠΕ Ο ΔΡ κΟΥΤΣΟΥΚΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αξιζει για υπουργος ο γιατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

    Όταν λέει ο Ελληνικός Λαός ότι αυτοί που βρίσκονται στην Ελληνική Βουλή σε πολύ μεγάλο ποσοστό, δεν ξέρουνε τι τους γίνετε και εξ αυτού και τα χάλια μας ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!
    Και δεν είναι μόνο που δεν ξέρουνε τι τους γίνετε αλλά ΠΟΛΛΟΙ είναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!
    Και εξηγούμαι.
    Σήμερα Τετάρτη 11/1/2012 συζητιόταν στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα γεωργικά φάρμακα. Ένας βουλευτής από την Νέα Δημοκρατία είπε από το βήμα ότι σε ένα άρθρο υπάρχει η πρόβλεψη να αναγράφετε στις συσκευασίες των αγροτικών προϊόντων ποιο γεωργικό φάρμακο έχει χρησιμοποιηθεί από τον παραγωγό και σε ποια ποσότητα, αλλά σε περίπτωση που αυτό είναι ψευδές, δηλαδή αντί για πορτα/φόν χρησιμοποιήθηκε πορτα/λόν ( τα ονόματα είναι τυχαία και ούτε είναι φυτοφάρμακα) και σε ποσότητες επιβλαβείς για τον άνθρωπο και αποκαλυφθεί από κάποιον, να διώκονται οι διακινητές, δηλαδή ο μανάβης, ο χονδρέμπορος, αλλά όχι ο παραγωγός που το έγραψε, δηλαδή ο χονδρέμπορος με τον μανάβη για τα αγγούρια που θα διακινήσουν και για να μην βρεθούν μπλεγμένοι θα πρέπει να έχουν εργαστήρια από όπου θα περνούν τα αγγούρια και μετά θα τα βγάζουν στην αγορά!
    Είπε λοιπόν συνεχίζοντας ο Βουλευτής ( και από αυτό φάνηκε ότι έχει και μυαλό και συνείδηση ) ότι το σωστό είναι να χτυπηθεί το κακό στην ρίζα του και να διώκετε αυτός που έκανε την απατεωνιά, ούτως ώστε να μην ξαναγίνει, αυτός δηλαδή ο αγρότης που για να πουλήσει το προϊόν του το οποίο έχει ταϊστεί από αυτόν με επιβλαβή φυτοφάρμακα είτε σε ποσότητα είτε σε είδος για ευνόητους για αυτόν λόγους, παραβλέποντας την ζημιά που θα κάνει στην υγεία των συνανθρώπων του έγραψε ψευδώς στην συσκευασία άλλα αντί άλλων, που για εμένα είναι εγκληματίας εκ προμελέτης, δηλαδή ένας στυγνός εγκληματίας….
    Τι έκανε ο παριστάμενος Υφυπουργός της Κυβέρνησης; ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ!
    Τι κάνανε οι υπόλοιποι ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΙ Βουλευτές ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ σε υποστήριξη του Βουλευτή που το ανέφερε πριν και ζήτησε να διορθωθεί αυτό το πράγμα για το καλό της υγείας όλων των Ελλήνων και φυσικά και αυτών των παρισταμένων Βουλευτών;
    ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!
    ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δείκτης διαφθοράς:

    Τα σωτήρια έτη ΓΑΠ η Ελλάδα
    έπεσε στην 80η θέση με 3,4 βαθμούς,

    από την 56η του "σκανδαλιάαρη"
    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ με 4,7

    Δείτε τον πίνακα με την κατρακύλα των 2 τελευταίων χρόνων,
    κάτω από Σαμόα,
    Τυνησία,
    Γκάμπια,
    Βανουάτου,
    Κολομβία και Ελ Σαλβαδόρ:

    ΠΡΟΣ..τους βουλευτές...ΠΑΣΟΚ:
    Ηλία Θεοδωρίδη
    Ιωάννη Μιχελογιαννάκη
    Κυριακή Τεκτονίδου
    Θεόδωρο Παραστατίδη
    Παύλο Στασινό
    Χρήστο Μαγκούφη
    Μαρία Κυριακοπούλου

    ΩΩ...ΝΑΙ !
    το ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ
    είναι απο τις χειρότερες ΜΑΦΙΕΣ
    στον πλανήτη ΓΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΕΠΠΑ @ΟΥΝΙ @ΡΧΙΔΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΣΑΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΣΩ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ολοι οι παραπανω βουλευτες ειναι "λαγοι" του ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ..........
    που θελει να "κοψει" τα "φτερα" του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...........χρονια κραταει αυτή η ΚΟΝΤΡΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί δεν τα λέγατε αυτά τόσα χρόνια ρε παιδιά; Μήπως σας βόλευε τόσα χρόνια αυτή η κατάσταση, όταν παπαγάλιζαν τα περισσότερα Μ.Μ.Ε υπέρ σας;; Γιατί δεν αντιδράσατε επι κυβέρνησης Σημίτη,επι κυβέρνησης Καραμανλή; Μήπως τότε σας βόλευαν αυτά που έλεγαν οι περισσότεροι κατευθυνόμενοι δημοσιογράφοι;; Η μπήκατε πολύ αργά στο νόημα; να θεωρήσουμε δηλαδή οτι είστε τόσο αργόστροφοι;;πολύ αργά ξυπνήσατε φίλοι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΔΡ κΟΥΤΣΟΥΚΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ένα και μοναδικό ερώτημα έχω να θέσω :

    "Τι πολιτικής χροιάς είναι η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών του θηριώδους εγχώριου συστήματος ΜΜΕ ?
    Και μην βιαστήτε να απαντήσετε ότι δεν έχουν ιδεολογία αλλά μόνο συμφέρον.

    ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ (ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ) ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ,
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΤΗΡΗΘΗΚΕ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ.

    Άρα τι σκούζετε ρε πρασινοσύντροφοι και ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε?

    Δεν καταλαβαίνατε ότι επωάζατε το αυγό του φιδιού και τώρα το φίδι σας τσιμπάει?

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΝΑ ΔΟΣΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΧΙ ΠΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ..ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ..ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση