GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρατώντας τις μύτες μας...

Toυ Τάκη Μίχα Στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουμε κρατώντας τις μύτες μας. Διότι δυστυχώς όλα τα κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί που θα λάβου...


Στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουμε κρατώντας τις μύτες μας. Διότι δυστυχώς όλα τα κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί που θα λάβουν μέρος είναι συνυπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια της χώρας. Όχι επειδή τα «έφαγαν» (αυτό είναι η εξαίρεση) όπως διατείνεται ο απλοϊκός λαϊκισμός αλλά επειδή οδήγησαν την οικονομία στην καταστροφή μέσω της θεμελίωσης και λειτουργίας ενός τεράστιου πελατειακού κράτους. Αυτό ισχύει και για την κομμουνιστική αριστερά όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς εύκολα από...
τις προσλήψεις που έγιναν σε δήμους που ελέγχονται απ’ αυτόν τον πολιτικό χώρο.
Θα ακούσουμε ασφαλώς πολλά mea culpa από τους πολιτικούς. Θα τους ακούσουμε να ομολογούν για το «πόσο φταίξαμε κι εμείς», για το «σάπιο καθεστώς που δημιουργήσαμε», θα τους ακούσουμε επίσης να καλούν για «νέο ξεκίνημα», για «ριζικές αλλαγές» κλπ. Πάνω απ’ όλα θα τους ακούσουμε να δηλώνουν ότι έχουν μετανιώσει για το παρελθόν τους, ότι έμαθαν από τα λάθη τους, ότι δεν πρόκειται να τα επαναλάβουν.
Πόσο να τους πιστέψουμε;
Ως καλοί χριστιανοί που είμαστε έχουμε φυσικά την υποχρέωση να επιβραβεύουμε την μεταμέλεια και την αναγνώριση των λαθών του παρελθόντος. Αρκεί φυσικά να πρόκειται για ειλικρινείς πράξεις. Άρα το ερώτημα είναι με ποιό τρόπο θα μπορέσουμε να διακρίνουμε μεταξύ εκείνων των οποίων η μεταμέλεια είναι ειλικρινής και εκείνων που είναι απλά εικονική;
Προσωπικά προτείνω σε οποιεσδήποτε τηλεοπτικές παρουσιάσεις ή προεκλογικές συγκεντρώσεις υποψηφίων να τους τίθενται τα εξής 4 ερωτήματα/αιτήματα:
  1. Να δώσουν όλα τα στοιχεία για τους διορισμούς σε μόνιμες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που έκαναν κατά την διάρκεια της πολιτικής τους καριέρας. Αυτό σημαίνει αριθμούς διορισθέντων, ονόματα και θέσεις στις οποίες διορίσθηκαν.
  2. Να δώσουν όλα τα στοιχεία σχετικά με τυχόν παρεμβάσεις που έκαναν προκειμένου να αποφευχθεί η τιμωρία «πελάτη» τους στον δημόσιο τομέα κατηγορούμενου για ανεπάρκεια ή διαφθορά.
  3. Να δώσουν όλα τα στοιχεία σχετικά με τυχόν παρεμβάσεις που έκαναν σε τράπεζες προκειμένου να δανειοδοτηθεί κάποιος φίλος επιχειρηματίας ή κάποιο εργατικό συνδικάτο.
  4. Να δώσουν όλα τα στοιχεία σχετικά με τυχόν παρεμβάσεις τους στα αρμόδια όργανα προκειμένου να μπορέσει κάποιος φίλος επιχειρηματίας να αποφύγει φορολογικές διώξεις για οφειλόμενα στο δημόσιο.
Αυτά τα 4 ερωτήματα καλύπτουν προφανώς ένα μικρό μόνο τμήμα των πελατειακών δραστηριοτήτων των πολιτικών. Όμως θα είναι μια καλή αρχή. Όσοι ανταποκριθούν στα ερωτήματα και δώσουν τα ζητηθέντα στοιχεία, σε αυτούς θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τουλάχιστον μια διάθεση ειλικρινούς μεταμέλειας. Όσοι αντιθέτως αρνηθούν ισχυριζόμενοι είτε ότι δεν έκαναν τέτοιες «διευκολύνσεις» είτε ότι τέλος πάντων «δεν θυμούνται» αυτούς θα πρέπει να τους μαυρίσουμε.
Καμιά λοιπόν συζήτηση μαζί τους για «ριζικές αλλαγές», «νέα Ελλάδα», «δημιουργικές τομές» και ανάλογα φούμαρα αν δεν απαντήσουν πρώτα σε αυτές τις ερωτήσεις.

6 σχόλια

  1. ΚΑΙ τα «έφαγαν» ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απλοϊκός λαϊκισμός αλλά,

    ΚΑΙ επειδή οδήγησαν την οικονομία στην καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατα την γνωμη μου αυτο δεν ισχυει για τον ΓΑΠ γιατι αντιθετα προσπαθησε να το διαλυσει ολα αυτα (με λαθος τροπο?? να το δεχτω) και ειδατε το παοτελεσμα κ.Μιχα, εφαγε το κεφαλι του και τον αναγκασαν σε παραιτηση κυριως οι δικοι του. Σκεφτειτε λιγο παραπανω και θα διαπιστωσετε οτι και με την οικουμενικη η ιδια πολιτικη ακολουθειται εκτος του οτι η υποθεση ΕΛΒΕΤΙΑ εξαφανιστηκε δια παντος. Μπορει πολλοι να διαφωνουν και να βριζουν ή εγω να κανω λαθος, η ζωη θα το φανερωσει ουτως ή αλλως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι εγκέφαλοι της μαφίας των εκβιαστών και οι διασυνδέσεις τους με το ΠΑΣΟΚ
    ______________________________________
    Οι εγκέφαλοι της μαφίας των εκβιαστών.

    Μάρκος Καραμπέρης
    Επιχειρηματίας – Α’ εγκληματική οργάνωση

    Χρήστος Παπαχατζής
    Διευθυντής επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης – Α’ οργάνωση

    Γιώργος Φερέτης
    Πρώην διευθυντής ειδήσεων ΕΤ3 – Α’ οργάνωση

    Δημήτρης Λαμπάκης
    Επιχειρηματίας – Β’ οργάνωση

    Γιώργος Πολυμέρης
    Επιχειρηματίας – Γ’ οργάνωση

    Κωνσταντίνος και Νικόλαος Μελέτης
    Δ’ οργάνωση

    Μίλαν Τζούρντεβιτς
    Πρώην ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ – Β’ οργάνωση.

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΛΑγΟΣ-ΠΑssΟΚ στην ΕΞΟΥΣΙΑ..$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήλωση ΣΟΚ για τους πολιτικούς!!
    Η πρόεδρος του ενιαίου συλλόγου Ημεδαπών/Αλλοδαπών Ιερόδουλων (ΗΑΙ) έκανε την ακόλουθη δήλωση:


    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ (τουλάχιστον), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΙ ΜΑΣ !!!! "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φωναζει ο κλεφτης..
    ολοι για τους φραγκατους δουλευουνε
    ψευτομιχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν σας πηραμε αρκετα20 Ιαν 2012, 8:36:00 μ.μ.

    ξαναψηφισε μνημονιακους..

    It was Stanley’s third and last great African adventure of 1887-89 that was the subject of much controversy, when one member of the expedition bought an 11-year-old native girl for the price of a few handkerchiefs. James Jameson, the heir to an Irish whiskey empire, gifted the girl to a tribe of local cannibals so he could watch her being dismembered, cooked and eaten, while he recorded the events in his sketch book.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση