GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ;...

Από τοv ΧΡΗΣΤΟ ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Γ.Γ. ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Ελλά...

Από τοv ΧΡΗΣΤΟ ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Γ.Γ. ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Ελλάδας τον Ιανουάριο του 2009 ήταν σε μια μεγαλειώδη αγροτική κινητοποίηση από τον Έβρο, την Μακεδονία, την Θεσσαλία, την νότια Ελλάδα μέχρι και τους επισκέπτες Κρητικούς αγρότες στον Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για την πολύ κακή καλλιεργητική χρονιά του 2008.
Το 2008 διαπιστώνεται μείωση της φυτικής και ζωικής παραγωγής, κακή ποιότητα προϊόντων μη ανταγωνιστικών στην αγορά, έντονα καιρικά φαινόμενα, ζημιογόνα αίτια με αποτέλεσμα ο οικονομικός απολογισμός του αγροτικού κόσμου να είναι αρνητικότατος.
Από τον Νοέμβριο του 2008 οι εκπρόσωποι των αγροτών απ’ όλη την Ελλάδα έστελναν...
 μήνυμα στην κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης.
Τον Ιανουάριο του 2009 αφού το μήνυμα δεν ελήφθη, τα αγροτικά μηχανήματα κατέκλισαν τους εθνικούς δρόμους πανελλαδικά.
Αφού τα αγροτικά μηχανήματα πλέον επέβαλαν το μήνυμα για την αναγκαία στήριξη μέσω των αποζημιώσεων η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισε και αποφάσισε την στήριξη.
Η δε τότε αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ δια στόματος του αρχηγού τους σε συγκέντρωση στις Σέρρες διατυμπάνιζε ότι τα 500 εκατομμύρια Ευρώ είναι λίγα και πρέπει να δοθεί 1 δις Ευρώ.
Άμεση αναγνώριση πλέον από όλα τα πολιτικά κόμματα για την ανάγκη στήριξης.
Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου πράττοντας σωστά αποζημιώνει άμεσα μέσω ΕΛΓΑ με 425 εκατ. Ευρώ 970.000 περίπου δικαιούχους- κατά κύριο επάγγελμα αγρότες 270.000 και 700.000 λοιποί καλλιεργητές ( δάσκαλοι, λογιστές, γιατροί, δικηγόροι, στρατιωτικοί, επιχειρηματίες, κλπ) που κάνουν δήλωση καλλιέργειας στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκαν οι αποζημιώσεις προς τους αγρότες τον Ιανουάριο του 2009 το ΠΑΣΟΚ έπαιξε ένα παιχνίδι μικροκομματικών εντυπώσεων, δίνοντας επιχειρήματα στις Βρυξέλλες και ζημιώνοντας πολλαπλώς την Ελλάδα και τους Έλληνες αγρότες.
Για το ιστορικό της υπόθεσης, αναφέρω, ότι η αμφισβήτηση αν οι παροχές προς τους αγρότες των 425 εκατ. Ευρώ είναι νόμιμες αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες στην φυτική τους παραγωγή το έτος 2008 ή αν είναι κρατικές οικονομικές ενισχύσεις προκλήθηκε από τις εξής ενέργειες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ:
1. με την από 12/2/2009 αίτηση 17 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής να απαντήσει: α) αν υφίσταται έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία απαιτείται μόνον για Κρατικές οικονομικές ενισχύσεις και όχι για τις αποζημιώσεις. β) ρωτούσαν αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πήρε θέση και αν δεν πήρε την προκαλούσαν να πάρει θέση σε ένα ζήτημα αποζημιώσεων που δεν είχε εκείνη κανένα λόγο, ακριβώς γιατί εκείνοι τις ονόμαζαν κρατικές οικονομικές ενισχύσεις.
2. Κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε δημοσιεύματα τους ισχυρίζονταν ότι οι παροχές των 500 εκατ. Ευρώ βαφτίζονται αποζημιώσεις από την κυβέρνηση αντίθετα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης συνδικαλιστές εργαζόμενοι στον ΕΛΓΑ εμφανίζονται δημόσια και μιλούν για κρατικές οικονομικές ενισχύσεις.
3. Σε διατεταγμένη υπηρεσία και η Υπουργός ΑΑΤ η Κα Μπατζελή σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ τον Ιανουάριο 2010 υποστήριξε ότι για το « πακέτο Χατζηγάκη» μας επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση διπλάσιο πρόστιμο. Δήλωση παντελώς ανακριβής καθώς την εποχή εκείνη δεν υπήρχε ουδεμία απόφαση της Ε.Ε.
Σε ποιους τελικά προσέφεραν οι παραπάνω ενέργειες και ποια συμφέροντα υπηρέτησαν;
Ο χαρακτηρισμός « ΡΑΓΙΑΔΕΣ» του Νίκου Παπανδρέου προς υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι.
Σ.Σ.
Το βασικό μέλημα της στήριξης του αγροτικού – κτηνοτροφικού κόσμου είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και οι σωστοί κανόνες της αγοράς για να γίνουμε κάποτε αυτάρκεις σε αγροτικά προϊόντα και να πάψουμε να τρώμε ολλανδικά, δανέζικα, γερμανικά, γαλλικά και τρίτων χωρών προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας.
Αγροτική στρατηγική πότε επιτέλους θα εφαρμόσουμε;

8 σχόλια

  1. Καθικι
    Θελουμε το ηλιθιο βλακογιοργο κρεμασμενο σε ενα δενδρο αναποδα απο το ενα ποδι και αστο εκει να ψοφησει..

    Δωστου και ενα κινητο να παρει την μαμα του πριν ψοφησει και να της πει οτι τον αγαπαει ο "ελληνα λαος" και τον εβαλε να κανει τον ταρζαν..

    Στην αρχη αυτο θα σκεφτει.
    Μεχρι να αρχισει το γαμημενο αιμα που εχει μεσα του αυτο το αθλιο σκατοπραμμα να πηζει στο καυκαλο του..
    Τοτε ισως καταλαβει οτι τα πραγματα δεν ειναι αστεια και οτι δεν τον κρεμασαν για να κανει το ταρζαν,αλλα για να τον ..ξανακανουν πορδηπουργο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ….
    ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!
    ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…
    Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ…..
    Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ Η ΕΥΛΟΗΜΕΝΗ!
    ΕΛΛΗΝΕΣ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ…
    ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ…
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ…ΕΦΤΑΣΕ… ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ…

    ΖΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

    ΥΓ.ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ…ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΦΤΩΧΙΑ ΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ..ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ…

    ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ..ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ…ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΜΩΣ…
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΤΕ ΕΠΙ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ,
    ΠΟΥ ΤΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΥΡΩΠΗ.
    ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ..Η ΚΟΥΚΚΙΝΟΥΛΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΤΟ ΦΑΡΑΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Α.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΕΛΙΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟ , ΓΔΟΒΟΣΚΕ.
    ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΚΙ ΑΛΛΟΙ.
    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΡΑΧΑΝΟΠΛΑΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΑΥΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΤΥΧΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ.!!
    Κ Α Λ Α Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Γ Ε Ν Ν Α ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ τι μέρους του λόγου είσαι?

    Σε ηδονίζουν οι ήχοι φρογερο-θυλάζαντων βουλευτών στα βοσκοτόπια τους, (1+30") που είναι το ίδιο ανεξέλεγκτη η απόκτησή τους όσο και τα ΤΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ των αγγλεταίρων-νταβατζήδων της τράπεζας της Ελλάδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ….

    Eίμαι τελείως καμμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 'Ολος ο παραλογισμός της κοινωνίας μας φαίνεται στο άρθρο αυτού του Σιδερόπουλου. Προσέξτε : κακή παραγωγή, κακές καιρικές συνθήκες άρα να παρέμβει το κράτος (δηλαδή όλοι εμείς οι άλλοι εργαζόμενοι) να σώσουμε τους αγρότες. Αλλοιώς ανεβαίνουν στα πολυτελή τρακτέρ (τα ακριβότερα και περισσότερα αναλογικά της Ευρώπης) και κλείνουν τις Εθνικές Οδούς. Τι λες βρε καραμήτρο ; Όταν όλοι οι άλλοι Έλληνες επιχειρηματίες αντιμετωπίζουμε μια άσχημη χρονιά φωνάζουμε το κράτος να μας σώσει; Και εμείς ξέρεις δεν έχουμε και ασυλία φόρου βρε απίθανε που μου είσαι και δημόσιο πρόσωπο. Να λοιπόν πώς έχουνε μάθει τα άλλα τρωκτικά φίλοι. Γιατί εκτός των λαμογιών της πολιτικής και των καναλιών υπάρχουν και τα αγροτοπατερικά λαμόγια ολκής. Ξυπνείστε καραγκιόζηδες, το φαγοπότι τελείωσε και για σας. Είστε μόνοι σας. Εκσυγχρονείστε τις καλλιέργειες σας, πουλείστε τα 4χ4, σταματείστε τα καθημερινά σκυλάδικα για να τα καταφέρετε χωρίς τις δικές μας πλάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. asto dialo kotaskylo toy kerata

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση