GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάτη με τα Πόθεν Εσχες των Πολιτικών...

Του Βασίλη Ξυπολυτά ,  Αντιδημάρχου Κηφισιάς , http://www.ota.org.gr/ Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα , σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστεί ...

Του Βασίλη Ξυπολυτά
Αντιδημάρχου Κηφισιάς,
http://www.ota.org.gr/

Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από τη γενικευμένη εικόνα διαφθοράς, παρουσίασε τα Πόθεν Έσχες των βουλευτών του 2009. Μια κίνηση κωμική και σίγουρα μια έκφραση συλλογικής ενοχικής ευθύνης.
Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να...

ανακαλύψουμε την πυρίτιδα, οι λύσεις έχουν παρουσιαστεί και υλοποιηθεί στο σύνολο του δυτικού κόσμου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε την εντιμότητα να τις εφαρμόσουμε.
Λύση πρώτη: 
Στο Δημόσιο η κουτάλα είναι μεγάλη. Πριν φτάσει στον αιρετό, ταΐζει και τους συν αυτόν δημοσίους υπαλλήλους. Δεν είναι υπερβολή ότι οι πολιτικοί διαφθείρονται από το δημόσιο και όχι το αντίθετο.
Η λύση στο πρόβλημα της γενικευμένης διαφθοράς είναι ο έλεγχος του συνόλου των δημοσίων υπάλληλων που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα (γεν. γραμματείς, διευθυντές διευθύνσεων, υπεύθυνοι προμηθειών, εφοριακοί κτλ). Οι επιλεγμένες κατηγορίες Δημοσίων υπαλλήλων ή ολόκληρων οργανισμών (πχ υπάλληλοι του Υπ. Αμύνης), να υποβάλουν τα ετήσια Πόθεν ΄Εσχες τους, από την πρώτη μέρα εργασίας τους στο Ελληνικό Δημόσιο. Πέραν αυτού σε ειδική φόρμα να υποβάλουν τα ποσά των δώρων, ταξιδίων και ποσοστιαίας αύξησης/μείωσης του μισθού τους. Τέλος σε ειδικές περιπτώσεις ανωτάτων δημοσίων λειτουργών όπως γενικοί γραμματείς, πρόεδροι οργανισμών κτλ, να υποβάλουν συμπληρωματικά, το σύνολο των δαπανών, τόσο των ιδίων όσο και των συζύγων και παιδιών τους. (ταξίδια, πιστωτικές κάρτες, αγορές, super market, ακίνητα κτλ)
Θα σκεφτείτε δύσκολο.. και όμως εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια στις αναπτυγμένες χώρες. Πατώντας εδώ θα βρείτε το σύνολο των δηλώσεων ανεξαιρέτως όλων των υπαλλήλων του Αμερικανικού Κογκρέσου.
Λύση Δεύτερη: 
Οι πολιτικοί μας δηλώνουν με παρρησία ότι μεγάλωσαν στη τάδε επαρχία αλλά σήμερα διαβιούν υπερπολυτελή ζωή (ενοικιάσεις σκαφών, αγορές ακινήτων, πολυτελή εστιατόρια κτλ)
Η λύση, στο πρόβλημα της διάχυτης αντίληψης περί διαφθοράς των αιρετών, έρχεται πάλι από την τεκμηριωμένη και με αναδρομική ισχύ δήλωση των οικονομικών τους στοιχείων. Επίσης, το σύνολο των αιρετών (όλων των βαθμών) θα πρέπει να είναι υποχρεωμένο να υποβάλει σε ειδική φόρμα το σύνολο των δαπανών, τόσο των ιδίων όσο και των συζύγων και των παιδιών τους. (ταξίδια, πιστωτικές κάρτες, αγορές, super market, ακίνητα, δώρα, προεκλογικά έξοδα κτλ).
Παράλληλα την ίδια φόρμα θα πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν και οι άμεσοι συνεργάτες των αιρετών πχ. γραμματείς και σύμβουλοι.
Θα σκεφτείτε πάλι δύσκολο.. και όμως και αυτό εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια στις αναπτυγμένες χώρες. Πατώντας 
εδώ
 βρίσκετε αντίστοιχη φόρμα για τους Αμερικανούς γερουσιαστές.
Κύριοι βουλευτές, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια τροπολογία, έναν μεταφραστή και τη χρήση του διαδικτυακού χώρου της διαύγειας. ιδού η Ρόδος κύριοι βουλευτές…

5 σχόλια

  1. San den drepontai oi vouleftades mas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 300 βουλευτές Χ 10.000 ευρώ το μήνα = 3.000.000

    3.000.000 Χ 12 μήνες = 36.000.000

    ευρώ το χρονο μονο για μισθους βουλευτων.

    Εάν οι βολευτές αμοιβοντο με 1000 ευρώ το μηνα

    θα μπορουσαν να ζήσουν και 32.400 οικογενειες με παιδια ενα ολοκληρο χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας μπατσόκος zivagos lamogios laliotius pasokus-pasokus,
    πού νά είναι τίμιος υπάρχει άραγε????

    Ένας ρεεεεεεέ!!!

    Έστω ΕΝΑΣ!!!!!!


    EIΣΑΙ (ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ) ΜΠΑΤΣΟΚΟΣ????
    ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!!!
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!


    Περισσότερες πληροφορίες στά κεντρικά γραφεία τής ΜΠΑΤΣΟΚ ΜΑΦΙΑ ΑΕ.
    ΠΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ/ΑΘΗΝΑΙ!!!!

    Επί τών πληροφοριών υπεύθυνος :
    TO ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε έξυπνοι δημοσιογράφοι έχετε δει τι γίνεται στις δημόσιες υπηρεσίες ;
    Τώρα που είναι στην κυβέρνηση τα δύο μεγάλα κόμματα η διάλυση επιταχύνετε
    Γιατί πρώτα που ήταν το ένα κόμμα στην κυβέρνηση οι απάτες και λαμογιές γίνονταν από το ένα κόμμα τώρα γίνονται εις διπλούν
    Τα κομματόσκυλα κάνουν υπερορίες στο κόμμα, πηγαίνουν ένα χαρτί στην υπηρεσία τους και πληρώνεται από το δημόσιο ξυπνήστε ρε !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το χαρτονόμισμα στη φωτό,
    δείχνει τη συναλλαγή.
    ΠΟΛΙΤΗΣ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΑΣ-ΓΚΟΥΒΕΡΝΟ.
    Έχουμε αυτό στο οποίο μας βούτηξαν
    τα κομματικά-συμπολίτες-λαμόγια.
    ΖΟΥΝΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.
    Αν είσαι απ΄αυτούς,να πάρεις τις
    ευθύνες πάνω σου και να φορέσεις
    τσίγκινο σωβρακάκι.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση