GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα...

Από το http://p-e-s-imathias.blogspot.com/ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1897... Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΑΣΗΘΙ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛ...

Από το http://p-e-s-imathias.blogspot.com/

29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1897... Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΑΣΗΘΙ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ....
29/01/1897: Στη Γενική Συνέλευση των Κρητών, στο Τζερμιάδο της επαρχίας Λασιθίου κηρύσσεται...
η ένωση της Κρήτης με τη μητέρα Ελλάδα. Την προηγούμενη μέρα, ο λαός της Σητείας και της Ιεράπετρας Λασιθίου είχε ζητήσει με ψήφισμά του την ένωση.
Οι Κρήτες για το πολυπόθητο θα έπρεπε να περιμένουν ακόμη 16 χρόνια μέσα από φωτιά κι ατσάλι... Τελικά την 1η Δεκεμβρίου 1913 γίνεται η επίσημη ανακήρυξη της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Υψώνεται η ελληνική σημαία στο Φιρκά, και ο πόθος της Ένωσης, που πληρώνεται με σκληρούς αγώνες και ποταμούς αίματος, γίνεται πια πραγματικότητα.

2 σχόλια

  1. Ο Γιατρός του30 Ιαν 2012, 12:47:00 π.μ.

    Προσοχή!! Προσοχή!!! Προσοχή !!!!
    Δεν δαγκώνει, μην φοβάστε αλλά είναι παθολογικά βλαμμένος !!!!!
    Δραπέτευσέ τρόφιμος του Ψυχιατρείου , Λάτρης του Καραμαλέγκουμ.
    Δεν δαγκώνει μην φοβάστε, αλλά είναι παθολογικά βλαμμένος !!! Μην τον αγριεύετε !!!! Πάρτε τον με το μαλακό !!!! .
    Ρε καλόπαιδο πάλι λάθος χάπια πήρες και βγήκες σκαστός από το Δαφνί να πεις για τον Καραμαλέγκο τον Ήρωα σου να επιστρέψει, βλαμμένε αθεράπευτα.
    Μην τον παρεξηγείται …… . Δεμένων τον είχαμε τον βλάκα αλλά μας έφυγε από το Θεραπευτήριο ψυχοπαθών.
    Ο ψυχίατρος που τον παρακολουθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε καθυστερημένε
    Ρε κόπανε, ρε άρρωστε που καλείς τον Καραμανλή κάθε τόσο και γελάει μαζί σου μια Ελλάδα χαζέ, ρε βλάκα πήρε το 2004 και το υπουργείο Πολιτισμού και δεν πάτησε ποτέ του στο υπουργείο. Εβαλε τον παρατρεχάμενό του τον Ζαχόπουλο να μοιράζει τα δις όπου αυτός διέταζε, τον υφυπουργό τον Τατούλη τον είχε παροπλισμένο και έβγαλαν φτερά 2,4 δις ευρώπουλα σε 3,5 χρόνια. Ο κ. Χαρδαβέλας παρουσίασε ένα από τα τόσα παραστατικά που υπάρχουν για τα κλεμμένα αυτά, ότι δόθηκαν τάχα για την αιμοληψία του προσωπικού του Υπουργείου 75.000 ευρώ σε κάποιο νοσοκομείο. Ρωτήθηκε γι΄αυτό το νοσοκομείο και απάντησε ότι δεν πήρε ευρώ.
    Ψίχουλα βέβαια είναι τα 75.000 ευρώ στα δις αλλά δείχνει πια καθαρά χέρια διακίνησαν τα δις. Και έρχεσαι χαζέ να τον εμφανίσεις ηγέτη βλάκα, ντενεκέ.
    Μήπως είσαι εσύ που δραπέτευσες από το Δαφνί και σε ψάχνουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση