GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης...

Έφυγε από τη ζωή το πρωί σε ηλικία 79 ετών οΙωάννης Κεφαλογιάννης, πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Εξελέγη για ...

Έφυγε από τη ζωή το πρωί σε ηλικία 79 ετών οΙωάννης Κεφαλογιάννης, πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ρεθύμνου με την υποστήριξη της Ε.Ρ.Ε. το 1958 και στη συνέχεια επενεξελέγει το 1961 και 1963 στην ίδια περιφέρεια. Κατά τη διάρκεια της Χούντας ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση. Μετά την κατάρρευση της Χούντας συμμετείχε στις...
εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία του 1974, στις οποίες και εξελέγη. Από τότε εκλεγόταν συνεχώς έως το 2004.
Ανέλαβε αρκετά υπουργεία με τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής στη περίοδο 1958-1964. Χρημάτισε επίσης υφυπουργός κοινωνικών υπηρεσιών (1976-77), υφυπουργός εσωτερικών (1980-81), υπουργός δημοσίας τάξης (1989), αναπληρωτής υπουργός μεταφορών επικοινωνιών (1989-90), υπουργός τουρισμού (1990-91), υπουργός επικρατείας (1990-91) και υπουργός εσωτερικών (1992-93). Το 1993 διεκδίκησε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας χωρίς όμως επιτυχία. Επίσης είχε διατελέσει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ενώ για μια περίοδο ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Κατηγορήθηκε για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και προτροπή σε ψευδορκία αστυνομικών υπαλλήλων και παραιτήθηκε από την θέση του συμβούλου στις 23 Σεπτεμβρίου 2008 όταν το μονομελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου τον καταδίκασε πρωτόδικα σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για κατηγορίες περί "απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και την προτροπή σε ψευδορκία τριών αστυνομικών υπαλλήλων". Στις 19 Δεκεμβρίου 2008 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, κατά την εκδίκαση της έφεσης, επέβαλε στον πρώην υπουργό ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή,αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Βαρδινογιάννη της γνωστής οικογένειας και πατέρας τριών παιδιών μεταξύ των οποίων και της Όλγας Κεφαλογιάννη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

15 σχόλια

  1. κλαψ, κλαψ, κλαψ




    κλαψ . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΌ ΤΙ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΠΆΡΜΠΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eχασε η Βενετια βελονι
    Τα λεφτα που θα δωσουνε τα κοπροσκυλα για να τον θαψουνε δημοσία δαπάνη γιατι δεν τα δινουνε σε καμια φτωχη οικογένεια????
    ΝΤΡΟΠΗ .ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΗΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχως αφησε την κορη του στην θέση του και ετσι καπως αναπληρωνεται η απωλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα ψηφαλάκια μεταβιβάστηκαν.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Κατηγορήθηκε για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και προτροπή σε ψευδορκία αστυνομικών υπαλλήλων και παραιτήθηκε από την θέση του συμβούλου στις 23 Σεπτεμβρίου 2008 όταν το μονομελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου τον καταδίκασε πρωτόδικα σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για κατηγορίες περί "απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και την προτροπή σε ψευδορκία τριών αστυνομικών υπαλλήλων". Στις 19 Δεκεμβρίου 2008 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, κατά την εκδίκαση της έφεσης, επέβαλε στον πρώην υπουργό ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή,αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου."

    Ο Θεός να του συγχωρέσει, αλλά δεν νομίζω ότι η προσφορά του στον τόπο ήταν αξιόλογη. Περισσότερο θα τον κλάψουν οι "προστατευόμενοί" του, ζωοκλέφτες και χασισοκαλλιεργητές, που θα τους λείψουν οι παρεμβάσεις του στην αστυνομία, για να τους αφήνουν ελεύθερους. Πολιτικός συνήθης, της καλής παλιάς κοπής, που βάσιζε την ψήφο του στο ρουσφέτι, χωρίς να υπολογίζει τι ζημιά που έκανε.

    Ελπίζω, αν και μάλλον ματαίως, ότι κάποτε θα εκλείψουν από την χώρα αυτού του είδους οι πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυθεντικος εκπροσωπος μιας γενιας πολιτικαντηδων που στηριζονταν σε ρουσφετια και εκδουλευσεις, αποκομενοι απο το γιγνεσθαι . Πολιτικος δεινοσαυρος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανέλαβε αρκετά υπουργεία απο το 1958 με τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας,εισεπραξε πολλα εκατομμυρια απο τα δημοσια ταμεια ,προσφερε δε μηδενικο εργο.

    Ενας δημοσυντηρητος αχρειος λιγοτερα...

    Προλαβε ομως ο πατρωνας να μεταβιβασει την πολιτικη του πελατεια και τις πολυπικοιλες εισπραξεις εξ αυτης,στην κορη του.

    Υπηρξε υποτακτικος του Μητσοτακισμου και αρχιερεας της μαφιας των Ζωνιανων.

    Ηταν ενας απο τους υπολογους Ανθελληνες που οδηγησαν την χωρα στην κατρακυλα.

    Να ειναι εσαει αναθεματισμενος και παραδειγμα προς αποφυγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πορδή, τζάμπα μάγκας, κωλοπαίδι 9,13

    κηπουρος έφη:
    ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΣΘΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ..."ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ"
    καί ΟΜΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...!!!

    "ΞΕΤΣΙΠΩΤΗ" και "ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ" ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ, ΜΕ... ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...!!!

    Κεραυνός "κατακούτελα" στην Ιπποκράτους πού τρέχουν και δεν φθάνουν, επειδή δεν περίμεναν, ότι σήμερα ο Εισαγγελέας Πεπόνης, θα ζητούσε να διαδιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ,
    με σκοπό να διερευνηθούν ευθύνες των Παπανδρέου--Παπακωνσταντίνου για το "φτιαχτό" έλλειμμα, προκειμένου να μπούμε στο Δ.Ν.Τ.

    Στην απελπισία τους με "κατινίστικη" λογική απαντούν με τον Μπεγλίτη ότι:
    Ενδεχόμενη δίωξη του Γιώργου, σημαίνει "παίξιμο" με τα... Εθνικά συμφέροντα της Χώρας και της λειτουργίας του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος....!!!
    Δηλ. πεινάστε, πεθάνετε με το Μνημόνιο αλλά ο Γιώργος είναι στο απειρόβλητο.

    Οι πολίτες όταν χρωστάνε ή διαπράτουν αδίκημα θα φυλακίζονται, ο Γιώργος ποτέ...!!!
    Ο Γιώργος είναι..."Εθνικό Συμφέρον" και όποιος τα βαλει μαζί του παίζει πολιτικά παιχνίδια...!!!

    'Ετσι και με αυτή την λογική προσπαθούν να εξιλεωθούν.
    Ο Γιώργος βέβαια βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα, όπου ως πρόεδρος ακόμη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα τούς μιλήσει γιά το... οικοσύστημα και την πράσινη ανάπτυξη...!!!

    Με το καλό να μας έρθει.... xixixixiii στην γλώσσα του.. + + +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΜΑΦΙΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΩΣΤΟΣ

    Η ΜΑΦΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

    50 ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΛΕΥΤΗΛΙΚΙ ΑΦΗΣΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ.

    ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ!!!

    ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ !!!

    ΖΗΛΕΥΕ ΤΗΝ ΙΣΟΒΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά αυτός ο Κεφαλλογιάνης δεν ήταν βουλευτής τής ΕΡΕ ; Δεν ήταν από το 1974 μέχρι το 2007 υπουργός βουλευτής, και μετά έβαλε τους διοριζόμενους, τους κουμπάρους του, να ψηφίζουν την κόρη του ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΆ ΠΟΥ ΈΦΕΡΕ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΕΔΩ; Γιατί ακούμε κάθε ημέρα από τους υπουργούς τους βουλευτές να καταδικάζουν της παλιές κυβέρνησης τα δυο απο--κόμματα ...

    ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΉΓΕ ΝΑ ΒΡΕΙ Ο ΣΥΧΟΡΕΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΌ ΤΟΥ .. μόνο που δεν έβαλαν μέσα στην ΒΟΥΛΉ μοιρολογίστρες να τον κλαίνε!!! και τιμωρημένος γιατί μάλλον είχε πολλούς κουμπάρους ναρκοεμπόρους στο νομό Ρεθύμνης η κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΘΕΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΩΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΟΣ ΤΟ 1932 ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ[10 ΧΡΟΝΟΣ!]. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥ? ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάει και ο Εσκομπάρ του ψηλορείτη. Όσο για τον πρώτερο έντιμο βίο, εδώ γελάνε. Μια ζωή ατιμίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση