GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τράπεζα της Ελλάδος...

Του Τάσου Τέλλογλου Πριν από πολλές μέρες πήγα στο υποθηκοφυλακείο της Αθήνας και ζήτησα να κοιτάξω το βιβλίο των υποθηκών. Άνοιξα τυχαία...

Του Τάσου Τέλλογλου

Πριν από πολλές μέρες πήγα στο υποθηκοφυλακείο της Αθήνας και ζήτησα να κοιτάξω το βιβλίο των υποθηκών. Άνοιξα τυχαία μία σελίδα και βρήκα τυχαία ένα ακίνητο 70 τετραγωνικών στην οδό Πάτμου στην Κυψέλη. Πάνω του είχαν γραφτεί την ίδια χρονιά το 2006 από τρείς διαφορετικές τράπεζες συνολικές υποθήκες 237.000 ευρώ. Δεν γνωρίζω σε ποιά αξία περνούν οι τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια για την...
αξία του ακινήτου που δεν κοστίζει σήμερα πάνω από 50.000 ευρώ, σχεδόν 5 φορές λιγότερο.
Αναρωτιέμαι όμως ποιός επόπτευε την ποιότητα των χαρτοφυλακίων των Τραπεζών το 2006, πώς την επόπτευε και πώς εφαρμόζονταν οι κανόνες εποπτείας που η ίδια η εποπτική αρχή, δηλαδή η Τράπεζα της Ελλάδος καθόριζε. Και δεν είναι το μόνο χαρτοφυλάκιο για το οποίο έχει ευθύνη η ΤτΕ, ευθύνη την οποία δεν έχει αποδεχθεί πλήρως ακόμα καθώς τύπος, ΜΜΕ (ελέω δανείων), κόμματα και κοινωνικοί εταίροι σιωπούν. Θυμίζω ακόμα ότι το 2008 όλοι σχεδόν οι εκπρόσωποι των φορέων αυτών επαναλάμβαναν στερεότυπα την κενή πραγματικού περιεχομένου φράση ότι στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών δεν υπάρχουν τοξικά δάνεια, λες και γνώριζε κάποιος από όλους αυτούς κάτι για την πραγματική ποιότητα των δανείων.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, ο κεντρικός αυτός θεσμός της Ελληνικής Δημοκρατίας διαχειρίζεται ακόμα τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων. Η αξία της περιουσίας αυτής θα έπρεπε να έχει προσαρμοσθεί στις τιμές αγοράς έτσι ώστε να αποτυπώνεται ακριβώς η πραγματική περιουσία των ταμείων. Ποιές παραλείψεις στην σύμφωνη με την αγορά αποτίμηση των ομολόγων έχουν σημειωθεί και ποιοί αξιωματούχοι έχουν την ευθύνη αυτής της έλλειψης προσαρμογής και απεικόνισης είναι ένα θέμα που αφορά τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων που κατέχουν τα ομόλογα. Αλλά όχι μόνο αυτών.

10 σχόλια

  1. ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ
    Τρεις βασικές ρήτρες της δανειακής σύμβασης του Μαΐου που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

    Αυτές είναι:
    1) Η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που της παρέχει η εθνική της κυριαρχία

    2) Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να ζητήσει δανειακή βοήθεια από άλλη χώρα εκτός των δανειστών της ( πχ Κίνα, Ρωσία)
    3) Η Ελλάδα δεν μπορεί να προβάλλει αξιώσεις από τους δανειστές της ώστε να συμψηφιστούν τα χρέη της με χρέη των δανειστών της προς την ίδια, όπως για παράδειγμα κατοχικό δάνειο που έλαβε η Γερμανία από την Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
    Η παραπάνω σύμβαση έχει υπογραφεί από τον Κ. Παπακωνσταντίνου και από τον Κ.Προβόπουλο. Το μειονέκτημα για αυτούς και το πλεονέκτημα για μας είναι ότι δεν έχει περάσει από κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο οπότε μπορούμε στο μέλλον να την καταγγείλουμε. Τώρα βέβαια αυτό προσπαθούν να περάσουν με τη νέα δανειακή σύμβαση που θα περάσει από την Βουλή και επικυρώνει όλα τα παραπάνω. Ελπίζω τώρα να γίνεται από όλους αντιληπτό ποιος είναι ο ρόλος της νέας φασιστικής κυβέρνησης που ήρθε στην εξουσία ερήμην μας και τελείως αντισυνταγματικά, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Γερμανών και των διεθνών τοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς παράνομο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμιο .
    Αληθεύει ότι κατάγεσαι από τη Δεσφίνα ;
    Από γεωγραφία φαντάζομαι ότι θα ξέρεις,
    Ακριβώς κάτω από την Δεσφίνα βρίσκεται το πολύπαθο ιστορικό Δίστομο που υπέστη την άνευ προηγούμενου σφαγή – γενοκτονία από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια της κατοχής .
    Εσύ ρε Παπαδήμο δεν ντράπηκες κι έκανες συντρόφισσα και γυναίκα της ζωής σου μια Γερμοεβραία…
    Και μόνο από αυτή την πράξη θα τρίζουν τα κόκκαλα των γενναίων μας προγόνων-πολεμιστών.
    Ο πατέρας σου σε έδιωξε όταν το έμαθε….έτσι δεν είναι?
    Έχεις μούτρα να πας στο χωριό σου?
    Που βρήκες τόσο θράσος ρε Γερμανοτσολιά κι έγινες παράνομος πρωθυπουργός του 11-11-11 ;
    Όσα χρήματα κι αν παραδώσεις, κλέβοντας την Ελλάδα, στους εβραιοληστοσυμορίτες σου, την ψυχή του Έλληνα δε θα την πάρεις ποτέ…
    Άλλη μια απόδειξη λοιπόν πως το Γερμανοφορεμένο και Γερμανογέννητο εβραϊκό ΠΑΣΟΚ του εωσφόρου Ανδρέα παίρνει σήμερα ακόμη και στο όνομα σου ζωή .
    Τώρα εξηγούνται οι παλιές και οι τωρινές σου σχέσεις με τον άλλον Γερμανοστολιά τον Αλβανοπαπούλια, που Γερμανό δεν σκότωσε αλλά πολλούς Έλληνες πατριώτες σίγουρα τους στέρησε την ζωή .
    Ουστ! από δω παλιοτόμαροοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρωθυπουργός αρνί .
    Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό το αθώο αμνού πρόσωπο του πρωθυπουργού ;
    Ποιοι κρύβονται πίσω από το λυπημένο βλέμμα και το μωρουδίστικο πρόσωπο του Αλβανοπαπούλια ;
    Είναι όλοι αυτοί που σαν ακρίδες θα φάνε κάθε τρυφερό βλαστάρι της χώρας μας και θα αφήσουν πόνο, θλίψη και ερημιά .
    Εσύ καλά τους ψήφισες και καλά σου κάνουν τώρα,
    μόνο μια δικαιολογία υπάρχει
    ότι εξαπατήθηκες .
    Ξύπνησες όμως ;
    Έμαθες?
    Τι σκέπτεσαι να κάνεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΝΟΜΑ , ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ;
    Τους Βούλγαρους , τους Ρουμάνους , τους Αλβανούς που έχει διορίσει παράνομα το ΠΑΣΟΚ , ως μονίμους :
    Στο δημόσιο , στα νοσοκομεία , στο Ι.Κ.Α και στους δήμους θα τους πιάσει η εφεδρεία η θα την πληρώσουν μόνο τα κορόιδα οι Έλληνες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΧΙΣΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ Η ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ .
    Οι Γερμανικές ερπύστριες επέστρεψαν.
    Νέα κατοχή άρχισε .
    Όταν βλέπετε Γερμανό και Γερμανίδα να πράξετε το καθήκον σας γιατί είμαστε Έλληνες , γιατί οι Γερμανοί από τις 11-11-11 είναι κατακτητές μας ,επίσης το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες τους , δοσίλογους , γερμανοτσολιάδες , κάνετε αποτελεσματική αντίσταση για να υπάρξει σύντομη απελευθέρωση από τα Γερμανικά δεσμά που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ .,
    για να μας κάνουν οι Γερμανοί την Κίνα της Γερμανίας την Ελλάδα μας και να εκμεταλλεύονται τα εδάφη μας με τον ορυκτό μας πλούτο και να μας πληρώνουν με μισθούς Κίνας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Κουραδολάτρης πασοκτζής»

    Κουραδολάτρης πασοκτζής, μέσα στην Ιπποκράτους
    κυνηγημένος έφτασε,απ¨ τους πακιστανάτους
    ευθύς γοργά ανέβηκε στο πάνω τ¨ οροφάκι
    κι αφού πολλούς προσκύνησε βρήκε και το Γιωργάκη
    Γιωργάκη μου καλό παιδί και άξιο πουσταράκι
    Δως μου εσύ τη συμβουλή για το πακιστανάκι
    Τι λές κι εσύ βρε σύντροφε, μας βρήκαν και τα παιδιά μας?
    Φέρτους τους πακιστανούς εδώ κάτω από την ποδιά μας
    Πάμε λοιπόν όλοι μαζί, να κάνουμε παρέα
    Να πάρουμε και μια αδερφή για να περνάμε ωραία!
    Όλοι μαζί ξεκίνησαν και πήγανε στις «κούκλες»
    Κι όλοι μαζί ξενύχτησαν και έπλεκαν τις μπούκλες
    Σεντόνια ετρομάξανε, κρεβάτια ετσακίσαν
    Κι οι αλλαξοκολιές πολλές που τελειωμό δεν είχαν
    Πακιστανοί και σύντροφοι, σφιχτά αγκαλιασμένοι
    Ζουν τη ζωή τους την τρελή σαν ονειροπαρμένοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανάλι 1 του Πειραιά:Η νέα δανειακή σύμβαση θα μας τελειώσει ως έθνος
    από δηλώσεις του Πάνου Καμμένου
    Όλα είναι ένα παραμύθι το οποίο παίζεται, βάζουμε δήθεν στόχους τις εκλογές, δεν υπάρχουν καν εκλογές. Οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία, αν φτάσουμε σε σημείο να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση η οποία ουσιαστικά παραχωρεί τα δικαιώματα του εθνικά κυρίαρχου ελληνικού κράτους και παράλληλα πηγαίνει στο αγγλικό δίκαιο τη νέα δανειακή σύμβαση και ουσιαστικά νομιμοποιεί την παράνομη πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία δεν υφίσταται γιατί δεν έχει τα 2/3 της Βουλής μπορούμε να αρνηθούμε ανά πάσα να πληρώσουμε την πρώτη σύμβαση. Αν λοιπόν δεν γίνουν όλα αυτά και υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση η Ελλάδα έχει τελειώσει. Και δεν έχει καμία σημασία αν γίνουν νέα κόμματα, αν υπάρχουν πολιτικοί.

    Αυτά είναι πυροτεχνήματα. Ο Χίτλερ όταν ήθελε να κάνει υποτίμηση στο μάρκο 30% ανακοίνωσε μια υποτίμηση 60% και όταν έγινε 30% ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Αυτό το μόρφωμα που λέγεται κυβέρνηση, η διορισμένη της νέας τάξης πραγμάτων της Goldman Sacks και του κεφαλαίου που δυστυχώς στηρίζουν τρία κόμματα στη χώρα μας σκοπό έχει μόνο να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση ώστε να διασφαλίσει τα αφεντικά της που είναι οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην ψαχνεις Τασούλη μου να ελεχθουν στην Ελλάδα "αξιωματούχοι" για πράξεις ή για παραλείψεις πράξεων ή για ανεπάρκεια. Αν γινόταν δεν θα φταναμε στο χάλι που είμαστε σημερα!! Πώς θα γίνει η αποτίμηση της περιουσίας των ταμείων όταν τα εχουν "φουσκώσει" με ομολογα και εχουν απομυζήσει τα χρήματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προς τον αρθρογράφο:
    σχετικό είναι και το γεγονός του ότι η εφορία θέτει τεκμαρτή δαπάνη για κατοικίες ή καταστήματα ζώντας στον φανταστικό κόσμο του marlboro, ενώ στην πράξη τα ενοίκια πέφτουν ραγδαία (και καλά κάνουν ) προκειμένου να μην μείνουν ανοίκιαστα τα ακίνητα και μπας και επιβιώσουν κάποιες επιχειρήσεις.
    προς τους σχολιαστές:
    κάποιος που ίσως γνωρίζει ας με ενημερώσει το εάν ισχύει αυτό που έχω ακούσει. το ότι δηλαδή εάν στις εθνικές εκλογές έχουμε αποχή 51% οι υποψήφιοι παίρνουν πούλο ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ;
    * σίγουρα τότε θα είναι ήδη πολύ αργά
    * σίγουρα μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση