GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η υποβάθμιση εννέα ευρωπαϊκών χωρών από την S&P...

Του Γεράσιμου Γεωργάτου υπεύθυνου ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς Η υποβάθμιση εννέα ευρωπαϊκών χωρών απ...

Του Γεράσιμου Γεωργάτου
υπεύθυνου ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής
της Δημοκρατικής Αριστεράς

Η υποβάθμιση εννέα ευρωπαϊκών χωρών από την S&P, περιλαμβανομένων τριών από τις μεγαλύτερες (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), αποδεικνύει ότι ακόμα και οι ανάλγητοι πρωταγωνιστές των χρηματοπιστωτικών αγορών θεωρούν ανεπαρκείς και λανθασμένες τις πολιτικές που χαράσσει και τηρεί με θρησκευτική προσήλωση η δεξιά συντηρητική πλειοψηφία των κυβερνήσεων στην Ευρώπη. Όσο θα εντείνονται οι περιοριστικές πολιτικές, τόσο...
 λιγότερο θα πείθονται και θα σταθεροποιούνται οι αγορές και όλο και θα αυξάνεται το κόστος δανεισμού και τα ελλείμματα, με ολέθριες συνέπειες για το κοινωνικό κράτος και τους πολίτες. Η έξοδος της Ε.Ε από το παράλογο και αδιέξοδο καθοδικό σπιράλ της ύφεσης απαιτεί διαφορετικές πολιτικές, όπου, μαζί με το δημοσιονομικό συντονισμό, να επικεντρώνονται στις επενδύσεις, την ανάπτυξη και την εργασία, ώστε η αύξηση των φορολογικών εσόδων και η αντιμετώπιση του χρέους να μη βαραίνει μονόπλευρα και να μη συμπιέζει μόνο τα πιο αδύναμα και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα.

2 σχόλια

  1. Αυξηση στις καταθεσεις πινακιδων!!
    Σχεδόν 250.000 λιγότερα οχήματα Ι.Χ. και Δ.Χ. θα κινηθούν φέτος καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι παρέδωσαν τις πινακίδες κυκλοφορίες για να μην πληρώσουν τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας.

    Το σίγουρο πάντως είναι πως η κατάθεση πινακίδων φέτος ήταν μαζικότερη κατά περίπου 35% σε σχέση με τα τέλη του 2010, όταν ειχαν αποσυρθεί περί τα 160.000 οχήματα.

    Το κράτος χάνει πολλά και από τα τέλη και από έμμεσους φόρους σε καύσιμα, ασφαλιστήρια, συνεργεία επισκευής κλπ, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες ΙΧ κατέθεσαν πινακίδες όχι μόνο για το δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας, αλλά ακόμα για το μοναδικό τους αυτοκίνητο -ακόμα και των 1.100 κυβικών!

    Βάσει του προϋπολογισμού το κράτος υπολόγιζε να εισπράξει 1,3 δισ. ευρώ από Τέλη Κυκλοφορίας του 2012. Τώρα τα έσοδα θα είναι μειωμένα κατά 300 εκατ. ευρώ περίπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επαναλαμβάνω:Στείλτε, όσο είναι καιρός, τους γιάπηδες αξιολογητές των οίκων αξιολόγησης, να "αξιολογήσουν" για καμιά 15ριά χρόνια το Γκουαντάναμο, μπας και γλυτώσει η ανθρωπότητα!
    Ο Πούτιν θα τους έστελνε (αδιάβαστους)!
    Ο Ομπάμα φοβάται...αλλά θα το πληρώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση