GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτός Ευρώ η Ελλάδα το 2013...

Από το  badmoney.gr Έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ στο τέλος του 2013 προέβλεψε η Megan Greene, επικεφαλής της ομάδας του επιφανούς οικονομ...

Από το badmoney.gr

Έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ στο τέλος του 2013 προέβλεψε η Megan Greene, επικεφαλής της ομάδας του επιφανούς οικονομολόγου Nouriel Roubini για την κρίση στην Ευρωζώνη, εκτιμώντας ότι ο πυρήνας της Ευρωζώνης κερδίζει χρόνο για να δημιουργήσει τείχος προστασίας της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο περιθώριο συνεδρίου του Economist στη Λευκωσία, θα έρθει η στιγμή κατά την οποία από τη μία πλευρά η Ελλάδα θα...
διαμηνύει ότι δεν αντέχει άλλη λιτότητα και από την άλλη πλευρά η τρόικα θα θεωρεί το χρέος της μη βιώσιμο και θα σταματήσει να τη χρηματοδοτεί.
Η ίδια εξέφρασε την άποψη ότι αν εκλεγεί στην Ελλάδα μία κυβέρνηση Σαμαρά, και ο ίδιος επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευτεί τις συμφωνίες με την Ευρωζώνη όπως εξαγγέλλει, τότε η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να αναγκαστεί σε αθέτηση πληρωμών.
Επιπλέον, σημείωσε και στην ομιλία της στο συνέδριο ότι χωρίς τη δραστική συμμετοχή της ΕΚΤ στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους, αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει βιώσιμο. Προέβλεψε δε για τη χώρα τουλάχιστον μία 10ετία ύφεσης, δεδομένου του οικονομικού μοντέλου το οποίο εφαρμόζεται.
Γενικότερα, η ίδια ανέφερε πως η Ελλάδα συμβολίζει πλέον το μοντέλο με το οποίο η τρόικα (θα) διαχειρίζεται περιπτώσεις αδύναμων οικονομιών.
Κατά τη γνώμη της, η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δεν επιθυμεί αυτή τη στιγμή να «χρεωθεί» την αβεβαιότητα την οποία θα προκαλέσει η έξοδος της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι το 2013 διεξάγονται εκλογές στη Γερμανία.
Η κ. Green υπογράμμισε ότι είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εξεύρεσης οικονομικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ιταλίας και της Ισπανίας μέσα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας αλλά και το ΔΝΤ.
Όπως ανέφερε, η πορεία των εξελίξεων στην Ευρωζώνη θα μπορούσε ίσως να αντιστραφεί αν εφαρμόζονταν ταχύτερα μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα ευνοούσαν την ανάπτυξη, αν η ΕΚΤ δάνειζε φτηνότερα και αν σημειωνόταν υποτίμηση του Ευρώ. Ωστόσο, η ίδια εκτίμησε ότι είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες προς αυτή την κατεύθυνση.
Η ίδια επισήμανε ότι μία αλλαγή του κλίματος θα μπορούσε να επιφέρει και η συγκρότηση στη Γερμανία ενός κυβερνητικού συνασπισμού ανάμεσα στους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, που τάσσονται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων.
Στις παραμέτρους αβεβαιότητας εντάσσεται κατά τη γνώμη της το ενδεχόμενο να εκλεγεί στη Γαλλία ο Ολάντ και να αψηφήσει το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας.

12 σχόλια

  1. Κατά τα αλλά πάμε καλά, όταν κόβουν κονδύλια από φύλακες στο υπουργείο πολιτισμού θα γίνει παρελθών αφού θα πάρουν όλα τα αρχαία μας οι μαφιόζοι. το ίδιο συμβαίνει και στην υγεία όποιος μπει σε χειρουργικό τραπέζι η στην εντατική δεν ξέρει αν θα βγει ζωντανός ΓΙΑΤΙ ΈΧΕΙ ΚΌΨΕΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ τα υλικά αποστειρώσεις..

    ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΌ ΜΑΣ ΒΡΕ ΚΟΥΤΑ, ΝΑ ΣΩΘΕΊ Η ΠΑΤΡΊΔΑ!!

    Όμως μέχρι τον Ιούνιο θα κάνομε μάγκες ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΆ κατά τα λεγόμενα του κ. Χατζιμαρκάκη τον Ιούνιο θα εφαρμόσουν τον νέο κανονισμό της Γερμανίας χώρες όπως στην Ελλάδα θα μπαίνουν υποχρεωτικά εκκαθαριστές (ένα άρθρο 99 για τους νομικούς) που θα εκαθαριζει την ΧΩΡΑ , ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΏ , θα μας κρατήσουν στην ευρωζώνη μέχρι το Ιούνιο με ότι και αν γίνει, και μετά θα δείτε όλοι σας τι εστι ΚΑΤΟΧΉ ΚΑΙ ΔΈΣΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΏΝ ΣΤΟΙΧΕΙΏΝ...

    Καμιά δημοσιογραφαρα, η πολιτικός θα τα ψάξει αυτά ; να με διάψευση..

    Μπούτζουκας Θ.Τ .. Κρήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποκάλυψη σοκ έκανε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, καθώς υποστήριξε ότι οι δανειστές μας θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη τον Ιούλιο.

    Σε συνέντευξη του στοn AT1 σήμερα ο κ.Χατζημαρκάκης αποκάλυψε ότι το σχέδιο προβλέπει την διατήρηση της Ελλάδας μέχρι και τον Ιούλιο προκειμένου να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη , αφού τυχόν πτώχευση της Ελλάδας θα συμπαρασύρει όλες τις χώρες.

    Μάλιστα ο ευρωβουλευτής επεσήμανε πως αφού οι δανειστές μας εξασφαλίσουν μέσω ενός νέου μηχανισμού ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τους μολύνει θα την αφήσουν στην τύχη της. «Μετά ο Θεός να βάλει το χέρι του» είπε χαρακτηριστικά.

    Μπούτζουκας Θ.Τ .. Κρήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Roubini σπούδασε με υποτροφία του Σόρος. Λέτε να είναι τυχαίο ότι επιμένει στα περί χρεοκοπίας και αποβολής της Ελλάδας από την ευρωζώνη? Σε αυτά δηλαδή για τα οποία στοιχηματίζει μερικά δις ο προστάτης του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΥΡ ΡΟΥΜΠΙΝΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ ΡΕ
    ΑΕΡΟ-ΛΗΣΤΑΡΧΕ.
    ΓΑΜΩ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΣΟΥ.
    ΝΟΜΠΕΛ ΠΗΡΕ ΚΑΙ Ο ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ.
    ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΗΡΘΑΜΕ στο Ευρω
    για να ΜΕΙΝΟΥΜΕ
    οποιος δεν θελει
    ΦΕΥΓΕΙ
    ας λεγεται Γερμανος
    ή
    Γαλλος

    οι Ελληνες ΔΕΝ φευγουν

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ....ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΩΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ....ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ....Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΖΟΜΠΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΠΡΙΝ ΔΙΕΦΘΕΙΡΑΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
    ΤΩΡΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΜΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ....ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ?????
    ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΕΜΙΣΘΑ ΚΑΙ ΑΜΙΣΘΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑΙ ΜΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θα βγειτε απο το ευρω και θα χορεψετε κιενα καλαματιανο...
    κοκορικο
    σαμαρικο
    κοκορακο
    σαμαρακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ( ΡΟΥΜΠΙΝΙ ΝΤΑΛΑΡΑ κτλ.) ΠΡΙΝ ΤΟ "ΚΑΝΟΝΙ" ΓΙΑΤΙ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΟΤΕ?????????????? ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και θα μείνει.
    Τα παιχνίδια των κερδοσκόπων που ποντάρουν στην φτωχή πλην τίμια Ελλάδα της δραχμούλας δεν θα φέρουν αποτέλεσμα.
    Χρειαζόμαστε πολιτικούς του ευρώ και όχι πολιτικούς της δραχμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση