GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα «ηλεκτρικό φύλλο» για την παραγωγή βιοκαυσίμων...

Ένα αποτελεσματικότερο τρόπο για την παραγωγή βιοκαυσίμων, μέσω της φωτοσύνθεσης αλλά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, ανέπτυξαν επιστήμον...

Ένα αποτελεσματικότερο τρόπο για την παραγωγή βιοκαυσίμων, μέσω της φωτοσύνθεσης αλλά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, ανέπτυξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης .
Το "ηλεκτρικό φύλλο", που δημιούργησαν, όπως αναφέρεται στους "Financial Times", έχει ως βάση τα κυανοβακτήρια, τα οποία έχουν τροποποιηθεί γενετικά, ώστε να...
μετατρέπουν την ηλιακή και ηλεκτρική ενέργεια σε υδρογονάνθρακες, με παρόμοιες ιδιότητες με τη βενζίνη.
Το "ηλεκτρικό φύλλο" χρησιμοποιεί, εκτός από ηλιακή και ηλεκτρική ενέργεια, η οποία παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. O Richard Cogdell, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας από τη Γκλασκώβη, ανακοίνωσε τη νέα μέθοδο στο συνέδριο της "American Association for the Advancement of Science", στο Βανκούβερ.
"Το πρόβλημα με τη φωτοσύνθεση είναι πως έχει χαμηλή απόδοση", σημειώνει ο Cogdell και αναφέρει πως "με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας μπορούμε να αυξήσουμε την απόδοση". Όπως επισημαίνει η απόδοση της φυσικής φωτοσύνθεσης είναι μόλις 0.5%.
Η επιστημονική ομάδα εκτιμά πως θα έχει τελειοποιήσει τη μέθοδό μέσα στην επόμενη διετία και μέσα σε πέντε χρόνια θα έχουν φτιάξει ένα πλήρες "ηλεκτρικό φύλλο'' που θα παράγει καύσιμα.
Η έρευνα χρηματοδοτείται, με 3 εκ. λίρες, από το βρετανικό Συμβούλιο Βιοτεχνολογιας και Βιολογικών Ερευνών, αλλά και από το Συμβούλιο Μηχανικών και Φυσικών Ερευνών.
Σημειώνεται πως για τη φωτοσύνθεση, τόσο τη φυσική όσο και την τεχνική, απορροφάται διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, συνεπώς η καύση του νέου τύπου καυσίμου δεν θα αυξάνει το επίπεδο των αερίων του θερμοκηπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση