GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι βρεγμένοι, τι μούσκεμα!...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα την βασική...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα την βασική πρόβλεψη της στήλης:
- Το πολύ έως τις αρχές του φθινοπώρου η Ελληνική Κυβέρνηση θα εξαναγκαστεί από την Τρόικα να υιοθετήσει νέα δυσβάστακτα εισπρακτικά μέτρα τα οποία δεν θα είναι δυνατόν να εφαρμόσει. Η ύφεση που θα πλήττει την Ελληνική Οικονομία εξ αιτίας των αρχικών μέτρων που...
ανακοινώθηκαν και εφαρμόσθηκαν μέσω της νέας δανειακής σύμβασης θα είναι πρωτόγνωρη. Ευνόητα η πολύ μεγάλη ύφεση που θα πλήττει ήδη την Ελληνική Οικονομία θα καθιστά αδύνατη την υιοθέτηση και εφαρμογή και νέων ακόμα πιο σκληρών εισπρακτικών μέτρων. Η ΕΕ με επικοινωνιακό άλλοθι την μην εφαρμογή νέων εισπρακτικών μέτρων θα οδηγήσει την χώρα σε συντεταγμένη χρεοκοπία.
Επίσης δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και την βασική θέση της στήλης:
- Εν πλήρη τιμή ευχόμαστε ολόψυχα να διαψευσθεί η παραπάνω βασική πρόβλεψη της στήλης. Θα είναι μία τραγωδία χωρίς όριο. Μία χώρα που είχε πριν δύο χρόνια την δυνατότητα να χρεοκοπήσει με τις τσέπες γεμάτες έχει επιλέξει την πιο ακραία αυτοκτονική οικονομική επιλογή. Έχει για δύο χρόνια υποστεί μία συνεχή και αδιάλειπτη οικονομική αιμορραγία για να καλύψει τελικά με επιτυχία και καθ’ ολοκληρία τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές της. Και τώρα δέχεται το τελευταίο χτύπημα. Εξωθείται από τους πιστωτές της σε χρεοκοπία.
Στα πλαίσια ακριβώς αυτής της πολιτικής η ΕΕ άρχισε τα τελευταία 24ωρα ένα ακόμα εκβιασμό. Με δηλώσεις και διαρροές στα διεθνή ΜΜΕ αξιωματούχοι και κύκλοι της ΕΕ θέτουν θέμα Ελληνικού Πολιτικού Συστήματος και Εκλογών. Με απλά λόγια ζητούν είτε αναβολή των εκλογών και στήριξη από τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μίας αμιγούς κυβέρνησης τεχνοκρατών, αντίστοιχης της Ιταλικής Κυβέρνησης Μόντι, είτε αναβολή της υλοποίησης της νέας δανειακής σύμβασης έως ότου γίνουν εκλογές και σχηματισθεί νέα κυβέρνηση.
Για να μην κοροϊδευόμαστε… είτε μένει ο Παπαδήμος, είτε αν σε διάψευση όλων των δημοσκοπήσεων που δίνουν χαμηλά ποσοστά για το ΚΚΕ, καταφέρει το κομμουνιστικό κόμμα και μπει στην κυβέρνηση, τότε ούτε ένα ευρώ από την νέα δανειακή σύμβαση δεν θα εκταμιευθεί.
Άρχισε λοιπόν πάλι ο εκβιασμός!
Μέχρι προχθές ο εκβιασμός είχε το περιεχόμενο «είτε ψηφίζετε την νέα δανειακή σύμβαση με όσα δεινά φέρνει μαζί της, είτε χρεοκοπείται». Από σήμερα ο εκβιασμός αλλάζει περιεχόμενο γίνεται πολιτικός «είτε δεν κάνετε εκλογές και κρατάτε τον Παπαδήμο, είτε εφ’ όσον αποφασίσετε εκλογές ψηφίζετε αυτούς που θέλουμε, είτε αν προκύψει κυβέρνηση αντιμνημονιακή δεν παίρνετε ούτε ένα ευρώ».
Κατ’ αρχάς καμία ανησυχία!
Όσο το PSI+ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες και κυρίως οι Γαλλικές δεν θα μπορέσουν εύκολα να αντέξουν μία Ελληνική Χρεοκοπία. Άρα ο εκβιασμός εξασκείται για αυτούς -από τους συμπατριώτες μας- που τον ζητάει ο οργανισμός τους. Γιατί διαφορετικά είναι πολύ εύκολο να γυρίσει πίσω σε αυτόν που τον εξασκεί.
Αυτοί (δηλαδή η ΕΕ) άρχισαν τα όργανα για να αθετήσουν τώρα ή αργότερα τις υποχρεώσεις τους. Ας τις αθετήσουμε εμείς πρώτοι: PSI+
Άκου να μαθαίνεις στραβοσουγιά! Τι βρεγμένοι, τι μούσκεμα!

6 σχόλια

  1. Το χρέος το 2004 ήταν 180 δις, κάτω από το 100% του ΑΕΠ και άρα διαχειρίσμο.

    Το πρωτογενές έλλειμα του 2009 ήταν 24 δις, όσο όλες οι συντάξεις που πληρώνει το κράτος για ένα έτος!

    Αντίστοιχα το χρέος, το 2009 ήταν 300 δις, 120% του ΑΕΠ και πλέον ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΟ!!

    Αυτά... για να μην ξεχνιόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λέει ο Σοϊμπλε ( ο Δανειστής μας ) αλλά μην ξεχνά ότι και ο Σαϊλοκ Δανειστής ήταν. Η Ηγεσία την Ε.Ε. που μας οδηγεί στον μεσαίωνα; Στην εποχή του Σαίξπηρ;
    Η Ηγεσία της Ε.Ε. πότε θα ξυπνήσει; Όταν οι Γερμανοί θα υποτάξουν – σκλαβώσουν οικονομικά τους PIIGS;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να σας φανεί περίεργη αυτή η τοποθέτηση αλλά αξίζει να την ψάξετε την δουλειά.
    Από το 1927 επιτρέπεται στις τράπεζες να κόβουν χρήμα χωρίς απολύτως κανένα αντίκρισμα. Στην ουσία η FED -ο κεντρικός τραπεζίτης κάθε χώρας -απλά τυπώνει χαρτί. Η αξία αυτού του χαρτιού; Μόνο η θερμική ενέργεια που απελευθερώνει όταν το κάψεις. Δέν υπάρχει απολύτως κανένα αντίκρισμα σε χρυσό ή κάτι άλλο.

    Τότε γιατί μας συμβαίνουν όλα αυτά και δεν διαγράφουμε όλα τα χρέη όλων να τελειώνουμε;

    Γιατί το "χρήμα" έχει υποκαταστήσει τον στρατό. Εγινε ένα μέσο πίεσης για να χειραγωγούνται οι λαοί. Και μέσα από αυτή την χειραγώγηση κάποιο μπορούν και ζουν καλύτερα -Αμερικάνοι, Άγγλοι, Γερμανοί και οι δορυφόροι ασπίδες τους ενω όλοι οι υπόλοιποι να λιμοκτονών. Μάλιστα το μακρύ χέρι τους είναι τα ΜΜΕ. Το λάθος είναι δικό μας απλά γιατί πιστέψαμε στο χρήμα, και μάλιστα σε συγκεκριμένο χρήμα.

    Η προσπάθεια που κάνουν είναι καταδικασμένη να αποτύχει γιατί πάντα τελικά κέρδιζε ο λαός. Φυσικά θα υπάρξουν απώλειες, αλλά πάντα έτσι ήταν η ιστορία από τότε που υπάρχει ιστορική καταγραφή της ιστορίας του Homo Sapiens. Όσο και να φαίνεται περίεργο μόνο με ψυχραιμία, καθαρή σκέψη αλλά και δυναμισμό αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση, και όχι με φόβο και υποταγή. "πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα' ναι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά μην έλεγαν "ΝΑΙ": «Όχι» στη μείωση των συντάξεων κατά 20%,
    λένε οι κοπρίτες..

    --------------------------------
    [Δείτε κάτι ρεμάλια που έχουν και δικαιώματα στην περιουσία του λαού... 600 εκ ευρώ το χρόνο πληρώνει το Κράτος στο Ταμείο τους... ας είναι καλά ο Σημίτης].

    ---------------------------------
    Την αντίθεσή τους στις προτάσεις για μείωση των συντάξεων της ΔΕΗ κατά 20% εκφράζουν η ΓΕΝΟΠ και η Ομοσπονδία των συνταξιούχων της Επιχείρησης.

    Η ΓΕΝΟΠ και η ΠΟΣ/ΔΕΗ χαρακτηρίζουν παράνομο το όριο των 600 εκατ. ευρώ τον χρόνο που τέθηκε στη χρηματοδότηση του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού/ΔΕΗ από τον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία δίνεται έναντι της περιουσίας του ταμείου που είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της Επιχείρησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακούω τελευταία τα έμμισθα παπαγαλάκια των οσων ακομα καναλιών που ειναι καταχρεωμένα αλλα δεν κλεισανε και μπορουν απροσκοπτα να συνεχιζουν την μαυρη προπαγανδα τους εναντια σε ενα λαο, να ψελλιζουν συνέχεια την φράση "δανεικά και αγύριστα" και κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να μας αναφέρει έστω και ενα δανεικό και αγυριστο. Εδω μεχρι και πολεμο μας απειλησαν για δανεια οι Αγγλοι φερνωντας τον στολο τους στον Πειραια.
    Εχουμε πληρωσει εως και εικοσαπλασιες φορές τόκους πολλες φορες δυσβασταχτους για δανεια που πήραμε από τους "φιλους" μας ευρωπαίους και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το δανειο της επαναστασεως του 21 που προσφάτως εξοφλήθηκε.
    Αν εννοούν δανεικα τα ΜΟΠ και τα πακετα Ντελορ ή τα πακετα 1,2 στηριξης που ασφαλως δεν πηγαν εκει οπου προοριζονταν και γιαυτο φροντοσαν τα αλλα μεγαλα κοπρόσκυλα αυτου του τοπου οι κατ' επαγγελμα πολιτικοι απατεωνες, τότε ειναι βαθεια νυχτωμενοι γιατι αυτα τα πηραν και χωρες που σημερα ειναι δανειστες μας.
    Πραγματικά ορισμένοι απο αυτους ειναι χειροτεροι και απο τις πιο ακραίες θεσεις του Σοιμπλε.
    Περιέργως αυτα τα υποκειμενα δεν αισθανονται εστω και για λιγο ντροπη σαν ανθρωποι σαν Ελληνες εκτος και αν ειναι μπασταρδογεννες τιποτα αλβανοτσολιαδες η τουρκοσποροι και δεν εχουν καμια σχεση με αυτο τον τοπο εκτος απο το να καταβροχθιζουν τους μαυρους μισθους παραπληροφορωντας την κοινωνία κανωντας τον καραγκιοζη καθε μερα.
    Ποτε αυτοι οι αλητηριοι κονδυλοφοροι της πενταρας και της ξεφτιλας που ενα μερος αυτων ειναι και αμορφωτα σκουπιδια,δεν αναφερουν τα αντισταθμιστικά οφελη των δανειστων μας απο τα δανεια που μας χορηγουν, όχι βεβαια γιατι δεν το γνωριζουν αλλα ειναι τοσο τσογλαναραδες που δεν εχει οριο η βρωμικη ξεπουλημενη πουστικη ψυχη τους.
    Ενα πολυ μεγαλο μερος του ετησιου προυπολογισμου αυτου του κρατους καταληγει καθε χρονο στις εταιρειες οπλων των δανειστων μας μεσα απο ορους που υπογραφουμε στις δανειακες συμβάσεις που μας "σωζουν" καθε τρεις μηνες αφηνωντας μονο σε εμας το χρεος και τους τοκους που απορρεουν απο αυτό.
    Αισθανομαι οργη και μισος για ολα αυτα τα κωλοπαιδα και ειλικρινα ευχομαι στην ζωη μου να μην βρεθουν μπροστα μου κανενας τους γιατι πραγματικά η αντιδραση θα ειναι πολυ βιαια.
    Τα πουσταρια αυτα δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο επανω τους λιγδες και βρωμιαρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ. ΟΠΟΤΕ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΟΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΤΕΤΑΡΤΟ Ο ΑΛΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΛΑΚΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΝ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΟΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΟΥΒΕΡΝΟ. ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΚ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση