GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοινωνικό Θεατροπωλείο από το ΚΘΒΕ: Τρόφιμα μακράς διάρκειας αντί εισιτηρίου...

Τον θεσμό του « Κοινωνικού Θεατροπωλείου » εγκαινιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ. Πρόκειται για ένα Θέατρο κοινωνικής αλληλεγγύ...

Τον θεσμό του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου» εγκαινιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ. Πρόκειται για ένα Θέατρο κοινωνικής αλληλεγγύης, στο οποίο οι ηθοποιοί θα προτείνουν, θα σκηνοθετούν και θα ερμηνεύουν, ενώ οι θεατές καλούνται να...
καταβάλλουν αντί εισιτηρίου τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα διατίθενται σε κοινωνικά ιδρύματα.
Συγκεκριμένα, το ΚΘΒΕ, για τη διάθεση των τροφίμων θα συνεργαστεί με τους ακόλουθους οργανισμούς και ιδρύματα: «Το Χαμόγελο του παιδιού», «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα», Παπάφειο Ίδρυμα και Ξενώνας Προστασίας Αγάμων Μητέρων «Το Σπίτι της Μαρίας».

«Δεν ζητάμε χρήματα για τις παραστάσεις μας. Ζητάμε από τους θεατές μας τρόφιμα μακράς διαρκείας για να τα προσφέρουμε σε Κέντρα Φιλοξενίας συνανθρώπων μας. Στη βία των επαγγελματιών του κέρδους ας αντιτάξουμε την εφημερία μας, τη διαθεσιμότητα και την παρηγοριά. Είθε ο άνθρωπος κάποια στιγμή να ξαναμπεί στο κέντρο της σκέψης μας και η αλληλεγγύη να μπαλώσει τον κοινωνικό ιστό που δείχνει να κουρελιάζεται όπως το ηθικό και η ψυχική δύναμη των πολλών» αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντή του ΚΘΒΕ, Σωτήρης Χατζάκης, για τον θεσμό του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου».
Όπως ανακοίνωσε χτες ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Σ. Χατζάκης, θα παρουσιαστούν κατ' αρχάς από το Θέατρο πέντε παραγωγές που θα φιλοξενηθούν, κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου, στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, καθώς και στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.
Τα έργα που θα ανέβουν είναι:
«Συλλογή» του Χάρολντ Πίντερ με τους Γ. Καραμφίλη, Γ. Καλατζόπουλο, Αμ. Ταταρέα, Χ. Παπαδόπουλο.
«Chatroom» της Εντα Γουόλς με τους Θ. Φερετζέλη, Ε. Οικονόμου - Βαμβακά, Μ. Κουλουριώτη, Μ. Αβραμάκη, Χ. Παπαδόπουλο και Γ. Καραούλη.
«Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» του Εντουαρντ Αλμπι με τους Β. Σπυρόπουλο και Γ. Τσάτσαρη.
«Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ με τους Χρ. Ζαφειριάδου, Μ. Τάντου και Κ. Γιαμαλή.
«Δίψα» της Εβελίνας Παπούλια και της Μαίρης Καλδάρα με τους Εβ. Παπούλια, Απ. Ψυχράμη, Π. Βόικου, Φ. Παπαθεοδώρου και Σ. Καλπενίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση