GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόνος/η στο σπίτι...

Από το  diatrofi.gr Tο πρωινό ξύπνημα δεν είναι και το καλύτερό σου. Η διαδικασία να σηκωθείς από το κρεβάτι, να πλυθείς να ετοιμαστείς κα...

Από το diatrofi.gr

Tο πρωινό ξύπνημα δεν είναι και το καλύτερό σου. Η διαδικασία να σηκωθείς από το κρεβάτι, να πλυθείς να ετοιμαστείς και να πας στη δουλειά, είναι πιο μακρόσυρτη και από ταινία του Αγγελόπουλου. Όσα ξυπνητήρια και να μπουν, τα 15 λεπτά χουζούρεμα είναι θεσμός. Λογικό είναι μετά να μην προλαβαίνεις τίποτα και όλα να γίνονται σε μηδενικό χρόνο. Και φυσικά ο μεγάλος χαμένος το πρωινό. Το οποίο και...
συστηματικά το παραλείπεις εδώ κα πολύ καιρό, από παιδί ακόμα. Τι κακό και αυτό;
Να μη μπορείς από μικρός να συντονιστείς; Με την ψυχή στο στόμα προλάβαινες τη πόρτα τους σχολείου ανοικτή. Γάλα; Ποιο γάλα; Δημητριακά; Τι είναι πάλι αυτό; Ένα σοκολατούχο στο σχολείο, καμία τυρόπιτα ή κανένα κρουασάν και αυτό ήταν το πρωινό και το κολατσιό σου. Βέβαια τις πρώτες ώρες ήσουν σαν το ζόμπι, με τα μάτια νυσταγμένα και βαριά, τριγυρνούσες στο σχολείο σαν ερείπιο. Δεν έφταιγε το ξενύχτι στο chat ούτε και οι πολλές ώρες διάβασμα. Με άδειο το ρεζερβουάρ πήγαινες στο σχολείο, πόσο να αντέξει και αυτός ο οργανισμός.
Μετά τη σαβουροφαγία βέβαια, έπαιρνες τα πάνω σου, αλλά μαζί πήρες και 4-5 παραπανίσια κιλά. Αν δεν σου την έλεγε η μικρούλα από το Β2 που γούσταρες, ότι σαν να γέμισες λιγουλάκι, θα συνέχιζες το ίδιο τροπάριο.
Τώρα βέβαια έχεις δέσει το γάιδαρο σου και δεν σε νοιάζει τόσο πολύ. Όμως τα κιλάκια μπαίνουν πάλι και κάθε φορά που ανοίγεις τη ντουλάπα να βάλεις κάποιο ρούχο ανακαλύπτεις ότι τα πράγματα ζορίζουν. Όχι δεν μπήκαν στο πλύσιμο, εσύ φάρδυνες. Και είσαι και μεγάλος για να το πάρεις σε μπόι (τι μύθος και αυτός Θεέ μου!) όσο και να σου φαίνεται περίεργο η κακή διατροφικά μέρα, από το πρωί φαίνεται. Αν έμπαινες στο κόπο να διαβάσεις σοβαρά κάποια πράγματα (και όχι το άρθρο «κάντε φέτες κοιλιακούς σε 48 ώρες») θα ανακάλυπτες ότι ένα καλό πρωινό βοηθά στη καλύτερη διαχείριση της πείνας και της λήψης του φαγητού συνολικά σε όλη τη διάρκεια της μέρας.
Απίστευτο; Και όμως αληθινό. Τα δεδομένα μιλούν. σε μελέτη που έγινε από τον Ramprersaund βρέθηκε ότι όταν η κατανάλωση της ενέργειας από το πρωινό φτάνει στο 25% των ημερήσιων θερμίδων τότε μειώνεται σημαντικά η συνολική κατανάλωση λιπαρών. Παραπέρα η ίδια ανάλυση έδειξε ότι σε παιδιά ή τακτική πρόσληψη πρωινού σχετίζεται με 30% μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης της παχυσαρκίας.
Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να πάρεις ένα απλό πρωινό; Τίποτα! Ένα φρούτο, από αυτά που έχεις και κοντεύουν να καταντήσουν κυριολεκτικά νεκρή φύση στη φρουτιέρα, μία φέτα ψωμί με μαργαρίνη και μέλι και ένα ποτήρι γάλα και είσαι έτοιμος! Αν πάλι το γάλα σε ενοχλεί, λίγο τυρί (δύο φέτες τυρί από αυτές που χρησιμοποιείς για το τοστ είναι ότι πρέπει) λίγο ψωμί ή φρυγανιά και να έτοιμος. Βέβαια πάντα υπάρχει η επιλογή, δημητριακά με γάλα ή ένα μικρό παξιμάδι με λίγο τυρί ή αν έχει χρόνο ένα μπολ κουάκερ με λίγες σταφίδες και ξηρούς καρπούς.
Αν πάλι το πάπλωμα είναι βαρύ και σε καμία περίπτωση δεν σηκώνεσαι από το κρεβάτι στην ώρα σου, μπορείς το πρωινό σου να το φάς στο δρόμο μέσα στο αυτοκίνητο ή μόλις φτάσεις στη δουλειά. Ένα τοστάκι από το σπίτι με τυρί είναι εύκολο και φορητό. Ένα χυμό ή ένα φρούτο μπορείς να τα έχεις και στο συρτάρι του γραφείου. Όπως και να έχει το πράγμα το πρωϊνό δεν μπορείς (και δεν πρέπει) να το αποφύγεις.
Αρκεί να θυμηθείς να βάλεις το ξυπνητήρι….

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση