GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η πρόταση Κατσέλη, σπάει τα νεοδεξιά δεσμά του ΠΑΣΟΚ!.."

Γράφει ο Μαγια Σε αποσύνθεση το μνημονιακό σύστημα , χωρίς καν να προλάβει να συναντήσει την οργή του κόσμου για την καταστροφή που του π...

Γράφει ο Μαγια

Σε αποσύνθεση το μνημονιακό σύστημα, χωρίς καν να προλάβει να συναντήσει την οργή του κόσμου για την καταστροφή που του προκάλεσε και συνεχίζει να του προκαλεί.
Οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, αδύναμοι και ανίκανοι είτε να διαχειριστούν την κρίση, είτε να...κατακτητικές διαθέσεις των δανειστών και στις δόλιες επιδιώξεις των εγχώριων παρασίτων, έδωσαν μάχη οπισθοφυλακής. Τίποτα δεν διαπραγματεύθηκαν. Υπέκυψαν ασυζητητί σε όλους τους όρους και τις απαιτήσεις των επικυρίαρχων υπαλλήλων της ΕΕ και του ΔΝΤ, βυθίζοντας τη χώρα μας στο πιο βαθύ σκοτάδι της σύγχρονης ιστορίας της.
 αντισταθούν στοιχειωδώς στις
Γράφαμε σε ανύποπτο χρόνο, πως ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σαμαράς, αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και ω του …θαύματος μέσα σε δύο χρόνια ο Α. Σαμαράς μετατράπηκε από «αντιμνημονιακό λυκόσκυλο» σε «μνημονιακή σκυλίτσα της αγκαλιάς».
Στην «ελίτ» των σπιθαμιαίων, μοιραίων και άβουλων απαντά η επιστημονικά τεκμηριωμένη και εθνικά αξιοπρεπής πρόταση της Λούκας Κατσέλη, που κονιορτοποιεί τον μονόδρομο του μνημονιακού συστήματος και απεγκλωβίζει, εν όψει της αποψινής ιστορικής ψηφοφορίας, τους βουλευτές του κόμματός της από τα νεοδεξιά δεσμά του LO-VE ΠΑΣΟΚ.
Α) Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ χωρίς την θέλησή της. Αυτό είναι γνωστό και νομικά τεκμηριωμένο ακόμα και από τις νομικές υπηρεσίες της ΕΚΤ. Ούτε υπάρχουν ούτε μπορούν να προωθηθούν μέτρα αναθεώρησης της Συνθήκης που θα οδηγήσουν στην εκδίωξη της Ελλάδας, χωρίς τη θέλησή της.
Ας θάψουμε λοιπόν αυτόν τον μύθο μια για πάντα.
Β) Μπλόφα και το δεύτερο επιχείρημα ότι, αν δεν συναινέσουμε στο πακέτο, δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, πρέπει να ξέρουμε ότι οι συνθήκες έχουν σήμερα διαφοροποιηθεί. Έχουμε καταφέρει, το δεύτερο εξάμηνο του 2011, να έχουμε όχι έλλειμμα αλλά ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα στον τακτικό προϋπολογισμό, ύψους 831 εκατ. Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι εσωτερικοί πόροι με πρόσθετες θυσίες αρκούν να καλύψουν τις δαπάνες μας για μισθούς και συντάξεις και για άλλες βασικές υπηρεσίες του δημοσίου.
Η Κατσέλη, επισημαίνει:
Δεν ωφελεί να ψηφίσουμε μέτρα που στερούνται οικονομικής
βάσης, είναι δυσβάσταχτα, αποτελούν, όπως είπαν οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, «προδοσία του ευρωπαϊκού Κοινωνικού μοντέλου», και το κυριότερο αντιστρατεύονται τους στόχους του PSI και επισπεύδουν τη χρεοκοπία στο άμεσο μέλλον
Προτείνει η Κατσέλη:
1) Να ζητήσουμε να συγκληθεί Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής με δύο
αιτήματα:
α) Ν΄ αποφασίσει μερική εφαρμογή του PSI για την αποπληρωμή των
δανείων που λήγουν την 14 Μαρτίου ,
β) Την έγκριση, αρχές Μαρτίου, ή στα μέσα Μαρτίου, ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης που θα συνοδεύσει τη δανειακή σύμβαση και θα εμπεριέχει τις δεσμεύσεις μας για επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων την περίοδο 2012- 2020 και την επίτευξη σχέσης χρέους /ΑΕΠ κάτω από 120% το 2020, χωρίς να υποθηκεύει τη δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης.
γ)Να δεσμευτούμε ότι η παρακολούθηση της εφαρμογής του προγράμματος θα είναι συνεχής και αυστηρή και ότι η σύμβαση θα ενσωματώνει ειδικές ρήτρες με άμεσο κόστος για τη χώρα αν τα μέτρα στα οποία έχουμε δεσμευτεί δεν εφαρμόζονται.
2) Να ζητήσουμε έκτακτη σύγκλιση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε
να ενημερωθούν οι ευρωβουλευτές για τις Ελληνικές θέσεις.
Υ.Γ. Ολα τα βλέμματα στρέφονται απόψε στη Βουλή. Στους κυβερνητικούς βουλευτές. Θα τολμήσουν να υπογράψουν τη ληξιαρχική πράξη εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού;         

18 σχόλια

  1. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρωμισε πασοκιλα..
    μη λες τζουμακειες..
    την πασοκιαν πολλοι ηγαπησαν
    τον πασοκον ουδεις..
    η ψηφος του πασοκομαλακα σκορπαει
    φτωχεια,πεινα,θανατο..
    η ισχυρη ελλαδα των ολυμπιακων και του ευρω..
    λεφτα υπαρχουν..
    δεν θα γινουμε και ιρλανδια οπου κοβουνε τους μισθους..
    δεν θα ερθει ποτε στην ελλαδα το ΔΝΤ..
    εξω οι βασεις του θανατου..
    εοκ και νατο το ιδιο συνδικατο..
    το σπαταλο,μεγαλο κρατος..
    η επιχειρηματικοτης..
    πρασινη αναπτυξη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδω παει το(¨Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ) αυτο ειναι το σλογκαν που εχετε στη ΒΟΥΛΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οπου ναναι σκαει μυτη
    και ο μπαρουφακης..
    η κατσελαινα προσπαθει να σωσει το πασοκ..
    λεφτα υπαρχουνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η κουμπαρα μου
    η αγραμματη σοσιαλιστρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. απολυμενο αριστερο μουνι=φτηνο γαμισι
    ΖΗΤΩ Η ΜΕΡΚΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 3.29 σε έχει φάει η μαλακία, πρόσεξέ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ποναει αριστερουλη μου;
    θα πονεσει κιαλλο γλυκια μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημήτρης Κλ.12 Φεβ 2012, 3:55:00 μ.μ.

    Τουλάχιστον η Κατσέλη έχει επιχειρήματα!
    Ας της απαντήσουν με αντεπιχειρήματα. Όχι με κινδυνολογίες.

    Ο Αείμνηστος Ανδρέας θα έλεγε στη Μέρκελ:

    «Ο ελληνικός λαός έκανε, κυρία Μέρκελ, όσα του ζητήσατε μέχρι σήμερα!
    Δεν αντέχει άλλο!
    Θέλει, αλλά δεν μπορεί!
    ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της Πατρίδας μου!
    Ως εδώ και μη παρέκει κυρία Μέρκελ!!! ».
    Και θα κέρδιζε όπως κέρδισε και τη Θάτσερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Είναι ή δεν είναι γεγονός ότι η Ελλάδα γνώρισε ένα ανεπανάληπτο οικονομικό θαύμα την περίοδο 1968-1973, με το σταθερότερο νόμισμα του κόσμου και τιμάριθμο της Ευρώπης, με τριπλασιασμό του Εθνικού Εισοδήματος, με μηδενικό πληθωρισμό και έφθασε να παίρνει βραβεία από τον ΟΟΣΑ(1971-1972), ως η πλέον ταχεία αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο μετά την Ιαπωνία;

    Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι τότε εξαλείφθηκε η ανεργία, στεγάστηκαν όλοι οι άστεγοι, επεκτάθηκε το 8ωρο και οι κοινωνικές ασφαλίσεις, χαρίστηκαν τα αγροτικά χρέη, ιδρύθηκε ο ΟΑΕΔ, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η δωρεάν Παιδεία, κλπ;


    Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι τότε έγιναν τα μεγαλύτερα έργα, δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, σε όλη την ελληνική επικράτεια;

    Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι τότε η ύπαιθρος απέκτησε ηλεκτρικό φως, δίκτυο ύδρευσης, τηλέφωνο, δρόμους, σχολεία, γήπεδα, μέχρι και στο τελευταίο χωριό;
    Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι τότε φτιάχτηκε το προοδευτικότερο Σύνταγμα της Ευρώπης (1968), με μείωση των βουλευτών σε 150, χωρίς φορολογικές απαλλαγές, με ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτού, με εκλογή προέδρου από τον λαό, με ίδρυση συνταγματικού δικαστηρίου και δεκάδες άλλους πρωτοφανείς θεσμούς, που θεμελίωναν μια νέα αληθινά δημοκρατική πολιτεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ένθιμα θα χτυπήσουν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, τα 400 σήμαντρα και οι 62 καμπάνες της Ιεράς Μονής Τρικόρφου Φωκίδας, καθώς όπως αναφέρει ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης «πεθαίνει η πατρίδα μας».

    Το γεγονός αυτό θα συμβεί προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση των νέων σκληρών μέτρων στη Βουλή.

    Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

    «Να κτυπήσουν στις 12/2/2012 πένθιμα τις καμπάνες πολλοί κληρικοί της Ελλάδος από 3:15-3:30 μ.μ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας ότι κάτι πεθαίνει στην Ελλάδα και αυτό είναι η πατρίδα μας.

    Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς, το ίδιο να κάνουν όλοι οι κληρικοί μας. Χάνουμε την πατρίδα μας. Θρήνος ας γίνει σε όλη την Ελλάδα μας. Στην Ιερά Μονή στο Τρίκορφο Φωκίδος θα χτυπήσει όλο το καμπαναριό με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΛΟΥΚΑ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΠΙΚΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ;
    Η ΛΟΥΚΑ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΠΑΣΟΚ;
    ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΣΦΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΩΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡΕΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.
    ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣΑΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΣΥ ΛΟΥΚΑ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ.
    ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΔΩ. ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ. ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΤΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΟΣΑ ΚΑΝΑΤΕ , ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΧΕΙ.
    ΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οσο και να κλαινε οι σχολιαστες
    τα μνημονια ειναι η ληξιαρχικη πραξη θανατου της αριστερας στην ελλαδα..
    το 49 ηττηθηκε στρατιωτικα αλλα οχι ιδεολογικα..
    τωρα ηττηθηκε σε ολα τα μετωπα..
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    VAE VICTIS
    ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ πως πονει
    Αχ πως πονει
    των παπανδρεου
    η ψωλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ‘Δένει’ καταπληκτικά η φωτογραφία με την πρόταση και τον …..αρθρογράφο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαχα.. εννοείται οτι είναι και Ντοράκια εδώ
    αν είναι τελικά πάνω απο ένας αυτός που γράφει..

    Πόσοι οπαδοί της πια από τους μετρημένους στα δάχτυλα, να επισκέπτονται αναλογικά το μπογκ αυτό ;
    ______________________________
    Δεν μας παρατάτε..ρε ΜΙΖΕΝΣ

    Εδώ έφεραν τα πράματα ο Γιωργάκης
    η Ντόρα και ο γλοιώδης Καρατζαφερης
    ΤΟ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ...ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ....ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΠΙΑ δυστυχώς.

    ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ..ληγμένοι
    ΥΠΑνθρωποι
    ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ..ΤΟΥ ΠΑ$$ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ..ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΤΑΝ Η ΗΛΗΘΙΟΤΗΤΑ ΤΡΕΧΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΣΑΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΡΘΙΟΣ ΠΑΡΑ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΥΤΣΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση