GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από χτες και η Άννα δεν έχει δουλειά...

Από το  aioakimides.posterous.com Ήρθε από το εξωτερικό πριν λίγα χρόνια με μία ιδέα, να φτιάξει μία μικρή επιχείρηση στην Αθήνα, στη χώρα ...


Ήρθε από το εξωτερικό πριν λίγα χρόνια με μία ιδέα, να φτιάξει μία μικρή επιχείρηση στην Αθήνα, στη χώρα που έρχεται 100η σε σειρά παγκοσμίως σε "ευκολία" για να ανοίξει κάποιος μια καινούργια επιχείρηση. Έκανε σχέδια, οικονομίες, πήρε δάνειο, βρήκε ασφαλιστική! Έστησε το μαγαζί παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από το Δήμο και το Κράτος, προσέλαβε προσωπικό, έδωσε δουλειά σε ανθρώπους, πλήρωνε προμηθευτές, ΦΠΑ, φόρους, τέλη, απέκτησε πελάτες, τους εξυπηρετούσε με χαμόγελο, συμμετείχε σε φιλανθρωπίες. Τα είχε...
καταφέρει, επιβίωσε σε μία πολύ δύσκολη αγορά, της ζητούσαν να ανοίξει κι΄άλλο...Μέχρι προχτές, τη νύχτα του νέου Μνημονίου πού έμελε να είναι και η τελευταία νύχτα για το μαγαζί, τους κόπους, τα όνειρά της...Τώρα δεν έχει τίποτα από τα παραπάνω...ούτε κέφι. Και δεν είναι η μόνη..

5 σχόλια

  1. Το χρέος το 2004 ήταν 180 δις, κάτω από το 100% του ΑΕΠ και άρα διαχειρίσμο.

    Το πρωτογενές έλλειμα του 2009 ήταν 24 δις, όσο όλες οι συντάξεις που πληρώνει το κράτος για ένα έτος!

    Αντίστοιχα το χρέος, το 2009 ήταν 300 δις, 120% του ΑΕΠ και πλέον ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΟ!!

    Αυτά... για να μην ξεχνιόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να σας φανεί περίεργη αυτή η τοποθέτηση αλλά αξίζει να την ψάξετε την δουλειά.
    Από το 1927 επιτρέπεται στις τράπεζες να κόβουν χρήμα χωρίς απολύτως κανένα αντίκρισμα. Στην ουσία η FED -ο κεντρικός τραπεζίτης κάθε χώρας -απλά τυπώνει χαρτί. Η αξία αυτού του χαρτιού; Μόνο η θερμική ενέργεια που απελευθερώνει όταν το κάψεις. Δέν υπάρχει απολύτως κανένα αντίκρισμα σε χρυσό ή κάτι άλλο.

    Τότε γιατί μας συμβαίνουν όλα αυτά και δεν διαγράφουμε όλα τα χρέη όλων να τελειώνουμε;

    Γιατί το "χρήμα" έχει υποκαταστήσει τον στρατό. Εγινε ένα μέσο πίεσης για να χειραγωγούνται οι λαοί. Και μέσα από αυτή την χειραγώγηση κάποιο μπορούν και ζουν καλύτερα -Αμερικάνοι, Άγγλοι, Γερμανοί και οι δορυφόροι ασπίδες τους ενω όλοι οι υπόλοιποι να λιμοκτονών. Μάλιστα το μακρύ χέρι τους είναι τα ΜΜΕ. Το λάθος είναι δικό μας απλά γιατί πιστέψαμε στο χρήμα, και μάλιστα σε συγκεκριμένο χρήμα.

    Η προσπάθεια που κάνουν είναι καταδικασμένη να αποτύχει γιατί πάντα τελικά κέρδιζε ο λαός. Φυσικά θα υπάρξουν απώλειες, αλλά πάντα έτσι ήταν η ιστορία από τότε που υπάρχει ιστορική καταγραφή της ιστορίας του Homo Sapiens. Όσο και να φαίνεται περίεργο μόνο με ψυχραιμία, καθαρή σκέψη αλλά και δυναμισμό αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση, και όχι με φόβο και υποταγή. "πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα' ναι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κοιτας σχολια στα αρχιδια τους η αννα θα την ξανακαψουν αν λαχει τετοια παιδια τους δωσανε οι εκπαιδευτικοι τους και το κρατος που την εκλεβε αντι να προστατευσειτο επαγγελμα της και να την παρασημοφορισει που εδινε δουλια σε εντιμα ατομα και οχι γλυφτες αυτο ειναι το προβλημα της ελλαδας και μας καταντησαν να ντρεπομαστε να πουμε οτι ειμαστε ελληνες τα γαλαζια παιδοβουβαλα και λοιποι κιφινες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το χρέος το 2004 ήταν 180 δις, κάτω από το 100% του ΑΕΠ και άρα διαχειρίσμο.
    ==
    Αμα βλεπεις τετοια τζογλανια που να επιμενουν ΑΚΟΜΑ στην αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια ενα μονο αισθανεσαισαν αναγκη:
    Να τα κοψεις με το πριονι,να τα σφαξεις,να τα καψεις ζωντανα να τα κρεμασεις...με ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ να τα ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ απο προσωπου γης..
    Να τα εξολοθρεψεις με οτι τροπο και με οτι μαρτυρικο θανατο σου ερθει στο νου..

    Γαμω το σοι τους τα πουσταρια..
    Δεν εχουν καθολου αιμα στο κεφαλι τους γαμω το .ριστο τους?????>>>>>>>>>...

    Το χρεος τωρα ειναι 460 δις(ποιος ξερει μεακριβεια? ισως ειναι 500 και βαλε), δηλαδη 160 η και 200 πανω σε δυο χρονια!!!
    Με κομμενες αδειες,δωρα, μειωση μισθων αυξηση του ΦΠΑ διπλασιασμο των καυσιμων των ποτων και λοιπα και λοιπα

    γαμω το .ριστο τους οι μπασταρδοι..

    Τσεκουρι γαμωτοοοοοοοοοοοοοοοοοοο στα καθαρματα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλά βλαμένη ηταν και δεν το ασφαλισε το μαγαζί η Αννα?
    Επώνυμο δεν εχει?
    Μηπως τη λενε νταλάρα?
    Δε μας xεζεις ρε νταλάρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση