GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την καταδίκη του αντιρρησία συνείδησης Α.Πουλιάση...

Η Ελλάδα εξακολουθεί να παραβιάζει το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης που προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο Τετάρτη, 08 Φεβ. 2012, 13...

Η Ελλάδα εξακολουθεί να παραβιάζει το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης που προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο
Τετάρτη, 08 Φεβ. 2012, 13:50
Η καταδίκη του αντιρρησία συνείδησης Αβραάμ Πουλιάση από το Στρατοδικείο Αθηνών στις 1-2-2012 αποτελεί ακόμα μια απόδειξη ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να παραβιάζει το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης που προστατεύεται από  σειρά διατάξεων της διεθνούς νομοθεσίας.1
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Α.Πουλιάσης:
- δικάστηκε και καταδικάστηκε από στρατοδικείο γεγονός που αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη σύμφωνα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου2,
- παρότι είχε ζητήσει να...
υπηρετήσει εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία ουδέποτε κλήθηκε από τις αρχές ύστερα από την κατοχύρωση της δυνατότητας αυτής το 1997,
- δεν είχε ενημερωθεί από τις αρχές ότι εκκρεμούσε δίωξη σε βάρος του ενώ καταδικάστηκε παρότι έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του και δεν είναι πλέον υπόχρεος στράτευσης, αποδοκιμάζουμε έντονα την καταδίκη του και ζητάμε από την πολιτεία να εναρμονίσει την ελληνική νομοθεσία με τα διεθνή πρότυπα και πρακτικές σε ότι αφορά το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των τελευταίων χωρών στην Ευρώπη που εξακολουθούν να διατηρούν υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, έχουμε επανειλημμένα ζητήσει:
- την άρση του τιμωρητικού χαρακτήρα της διάρκειας της εναλλακτικής κοινωνικής υπηρεσίας3,
- την υπαγωγή όλων των θεμάτων που άπτονται της εναλλακτικής κοινωνικής υπηρεσίας σε πολιτικές και όχι σε στρατιωτικές υπηρεσίες,
- την παύση των διοικητικών κυρώσεων και της προσωποκράτησης σε βάρος των κατηγορούμενων για ανυποταξία χωρίς προηγούμενη ακρόαση των θιγόμενων όπως ισχύει μέχρι σήμερα4.

Η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα 


1. Όπως το άρθρο 10, παρ.2 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε, το άρθρο 9 της Ε.Σ.Δ.Α., το άρθρο 18 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το άρθρο 18 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα κ.α.
2. Υπόθεση Ercep vs Turkey
3. Βλ.δελτίο τύπου: «15 Μαϊου: Παγκόσμια Ημέρα Αντιρρησιών Συνείδησης» http://goo.gl/bDRpQ και 31-5-2009, «Δίκη Πετρομελίδη: έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα», http://goo.gl/G944X κ.α.
4. Βλ.σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου στις 11-11-2011 προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: http://goo.gl/7MQnA αλλά και παλαιότερες παρεμβάσεις του για το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης: 17-2-2011, ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο για την αντίρρηση συνείδησης στην Ελλάδα: http://goo.gl/YrD4t, 29-9-2011, δήλωση συμπαράστασης σε διωκόμενο τουρκοκύπριο αντιρρησία συνείδησης: http://goo.gl/bz5Ze, 22-9-2011, ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο για τη δίκη του αντιρρησία Α.Μιχαλόπουλου στην Ελλάδα: http://goo.gl/IV8lY, 25-5-2011, δημόσια ακρόαση στο ευρωκοινοβούλιο για τις ευρωπαικές εξελίξεις στην άρνηση στράτευσης για λόγους συνείδησης, http://goo.gl/phwMh, 8-2-2010, ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο για τους αντιρρησίες συνείδησης στην Τουρκία: http://goo.gl/HzN3B κ.α.

7 σχόλια

  1. Πασοκ

    Η ΝΔ αυτοκτονησε μετα την κολοτουμπα Σαμαρα!

    Αν ο Βενιζελος παρει το Πασοκ θα κερδισει και με διαφορα την ΝΔ ειπε δρ Κουτσουκος

    ηρθε η ωρα του Βενιζελου!

    Νικος Πασοκ

    18 Φεβ 2012 4:04:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.tragiko.com/2012/02/blog-post_9496.html#ixzz1mlTpSKRY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο δικαστης δεν πρεπει να τιμωρηθει αυστηρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς κύριον Κωλοτούμπαν Σαχλαμαρά,

    Αντωνάκη, τώρα που συμμάζεψες στην μεγάλη, δεξιά, ταγματασφαλίτικη, θαλπωρή,

    τους άσωτους φασίστες «Άδωνι Μπουμπούκο» και «Μάϊκ Τσεκούρη»

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΟΥ !!!

    Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτοί οι γελοίοι τύποι, που περιμάζεψες…

    Το πρόβλημα είσαι ΕΣΥ, που ηγείσαι της… υποτίθεται ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ στην Ελλάδα και τους περιμάζεψες!!!!

    Αντωνάκη…, αύριο και η «Χρυσή Αυγή» θα μπει στο Κοινοβούλιο, λόγω της εγκληματικής ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 60 χρόνων μετά την Κατοχή!!! Εάν κι ο Μιχαλιολάκος αλλάξει γνώμη και δηλώσει «ΑΝΑΝΗΨΑΣ», θα τον δεχτείς κι αυτόν στην κακόμοιρη ΝΟΥΔΟΥΛΑ?????

    Αφού πήρες τον τσεκουροβγάλτη, κουμπάρο του Λεπέν και ΥΜΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, στον Μιχαλιολάκο της «Χρυσή Αυγής» θα κολλήσεις???

    Βρε, αει στα τσακίδια ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ (19 Φεβ 2012 12:02:00 π.μ.)

    Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ
    ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ?
    ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΒΑΜΕ ΤΑ Α@@@ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ
    ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΚΥΨΕ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ
    Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΗΡΕΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ "ΒΟΥΛΗ", ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ, ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΣΑΣ ΧΩΡΟ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΛΙ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΟΥΣ, ΚΑΧΕΚΤΥΠΑ ΝΑΖΙΣΤΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς κύριον Κωλοτούμπαν Σαχλαμαρά,

    Αντωνάκη, τώρα που συμμάζεψες στην μεγάλη, δεξιά, ταγματασφαλίτικη, θαλπωρή,

    τους άσωτους φασίστες «Άδωνι Μπουμπούκο» και «Μάϊκ Τσεκουροβγάλτη»...

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΟΥ !!!

    Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτοί οι γελοίοι τύποι, που περιμάζεψες...

    Το πρόβλημα είσαι ΕΣΥ, που ηγείσαι της… υποτίθεται ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ στην Ελλάδα και τους περιμάζεψες!!!!

    Αντωνάκη, αύριο και η «Χρυσή Αυγή» θα μπει στο Κοινοβούλιο, λόγω της εγκληματικής ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 60 χρόνων μετά την Κατοχή!!! Εάν κι ο Μιχαλιολάκος αλλάξει γνώμη και δηλώσει «ΑΝΑΝΗΨΑΣ», θα τον δεχτείς κι αυτόν στην κακόμοιρη ΝΟΥΔΟΥΛΑ?????

    Εδώ πήρες τον τσεκουροβγάλτη, κουμπάρο του Λεπέν και ΥΜΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, στον Μιχαλιολάκο της «Χρυσής Αυγής» θα κολλήσεις???

    Βρε, αει στα τσακίδια ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση