GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκεί, στον Έβρο...

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων , του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννης Οικονομίδης πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στο...

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννης Οικονομίδης πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στο νομό Έβρου, με σκοπό τον συντονισμό των αντιπλημμυρικών έργων του Έβρου.
Αρχικά, ο Γενικός Γραμματέας συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, παρουσία του...
Γενικού Γραμματέα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Αριστείδη Γιαννακίδη, της αντιπεριφερειάρχη κα. Γεωργίας Νικολάου, των Δημάρχων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, κ.κ. Ευαγγέλου Λαμπάκη και Παρασκευά Πατσουρίδη, αντίστοιχα και υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και της Περιφέρειας.
Στην σύσκεψη παρουσιάστηκε από τον Γενικό Γραμματέα το χρηματοδοτικό πρόγραμμα που εξασφαλίστηκε σε πρώτη φάση για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, ύψους 3 εκ. €, καθώς και οι προγραμματικές συμβάσεις που υπογράφηκαν μεταξύ της Γενικής Γραμματείας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την εκτέλεση έργων από την Περιφέρεια με την εποπτεία των Κεντρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μέχρι την έναρξη της λειτουργίας της νέας “Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Κοιλάδας του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων (ΕΥΔΕ Εβρου)”, που πρόσφατα συγκροτήθηκε με σκοπό τον συνολικό σχεδιασμό και την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του Έβρου.
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η ιεράρχηση των έργων που διαθέτουν μελετητική ωριμότητα, ικανή για άμεση δημοπράτηση τους, ενώ καθορίστηκαν επίσης οι διαδικασίες σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης επειγόντων έργων στην περίπτωση εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.
Ο κ. Οικονομίδης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τόσο για την θετική ανταπόκριση της Βουλγαρικής πλευράς στο διάβημα του Υπουργείου Εξωτερικών, για περιορισμό της διάθεσης υδάτων (σε ποσότητες που δεν θα ξεπερνούν τα 1000μ3/s) προς την ελληνική πλευρά, όσο και για την επικείμενη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, στις 15 Φεβρουαρίου 2012 στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της Κοινής Διακήρυξης των δύο χωρών για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στον Έβρο.
Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συνεπή υλοποίηση των προγραμματισθέντων από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δράσεων, οι οποίες συζητήθηκαν σε προηγούμενη σύσκεψη των φορέων στην Αλεξανδρούπολη για το θέμα στις 14 Ιανουαρίου 2012.
Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποίησε επίσκεψη σε συγκεκριμένα σημεία των αναχωμάτων, στο Δέλτα του Έβρου, στα οποία πρόκειται γίνουν (ταυτόχρονα με τις άλλες επεμβάσεις καθ’ όλο το μήκος του Εβρου), οι πρώτες άμεσες επεμβάσεις τις προσεχείς εβδομάδες.


1 σχόλιο

  1. ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ..ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑN ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..(ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΠΡΟΕΣΤΟΙ ΤΣΙΦΛΗΚΑΔΕΣ-ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ -ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ-ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ) ΤΟ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΜΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΟΥΣΤ.. ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΡΕ..ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση