GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μὴ γνώτω ή άριστερά σου…‏

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός Φαίνεται ότι κάποιοι ιεράρχες μας έχουν λησμονήσει τα διδάγματα του Κυρίου μας αλλά και τα όσα αναγράφονται σ...

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Φαίνεται ότι κάποιοι ιεράρχες μας έχουν λησμονήσει τα διδάγματα του Κυρίου μας αλλά και τα όσα αναγράφονται στα Ευαγγέλια, στην Καινή Διαθήκη. Έτσι στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο αναγράφεται για το θέμα της ελεημοσύνης ότι «Όταν λοιπόν κάνεις ελεημοσύνη, μη σαλπίσεις μπροστά σου όπως ακριβώς κάνουν οι υποκριτές στις συναγωγές και στα δρομάκια, για να ...
δοξαστούν από τους ανθρώπους. Αλήθεια σας λέω, έχουν πάρει πλήρως το μισθό τους. Εσύ, όμως, όταν κάνεις ελεημοσύνη, ας μη γνωρίζει το αριστερό σου τι κάνει το δεξί σου χέρι, για να γίνεται η ελεημοσύνη σου στα κρυφά». Αυτό που το γνωρίζει και ο πλέον αγράμματος πιστός ότι δηλαδή στην ελεημοσύνη δεν πρέπει να ξέρει το αριστερό σου χέρι τι κάνει το δεξί… Όχι να το διαδίδεις, όχι να το διαφημίζεις…
Κάποιοι στην Αρχιεπισκοπή, ελπίζουμε όχι ιεράρχες, αποφάσισαν όχι απλά να σαλπίσουν την ελεημοσύνη της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά να την διαφημίσουν στην τηλεόραση!!! Με αφορμή την λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου της μη-κυβερνητικής οργάνωσης Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το είδαμε και αυτό. Πέρα από τα χρήματα που δαπανώνται σε μια περίοδο που και το τελευταίο ευρώ πρέπει να δαπανάται με σύνεση κάποιοι θεώρησαν ότι είναι χρήσιμο να διαφημίσουν το έργο τους στην τηλεόραση… Και μην πει κανείς ότι έτσι γνωστοποίησαν την λειτουργία του ιατρείου γιατί απλά αυτό θα μπορούσε να γίνει με μια «στεγνή» ανακοίνωση από όλα τα ΜΜΕ και τα σύγχρονα media χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ. Βέβαια για την εφαρμογή της φράσης του Ευαγγελίου ας μην γίνεται λόγος… Φαίνεται ότι τα Ευαγγέλια και οι διδαχές του Κυρίου έχουν γίνει ψιλά γράμματα για κάποιους.
Eίναι σημεία των καιρών αυτά που βλέπουμε να γίνονται και φυσικά οι κληρικοί, οι ιεράρχες δεν μπορούσαν να μείνουν έξω από την σήψη που επικρατεί στην κοινωνία μας. Για αυτό ίσως και είδαμε τον Αρχιεπίσκοπο να επισκέπτεται «ανθρωπίνως» τον προφυλακισμένο ηγούμενο Εφραίμ μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου!!! Και βέβαια εμείς ως αφελείς πολίτες θα ερωτήσουμε: Γιατί ο νυν ή ο πρώην Αρχιεπίσκοπος δεν επισκέφθηκαν τον Γιοσάκη τόσο καιρό που ήταν στην φυλακή; Ή τον άλλο τον παπά που συνελήφθη για παιδεραστία; Ανθρωπίνως όλα αυτά. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό σημείο των καιρών. Για παράδειγμα μάθαμε τώρα ότι και οι ιερωμένοι κάνουν αγωγές σε δημοσιογράφους. Δεν έχουν το προνόμιο αυτό πια μόνον οι πολιτικοί μας. Έτσι ο ηγούμενος Εφραίμ αφού δεν κατάφερε με το ΕΣΡ να σταματήσει την εκπομπή του κ. Μπαξεβάνη για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, αφού δεν κατάφεραν τίποτα οι ποικίλες πιέσεις που άσκησε προς τρίτους για να σταματήσουν εκείνοι την προβολή, προχώρησε σε αγωγή εναντίον του δημοσιογράφου ζητώντας το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ!!! Φανταζόμαστε ότι αν τυχόν κερδίσει την αγωγή τα χρήματα θα δοθούν σε αγαθοεργίες, για την ανακούφιση των μη-προνομιούχων. Δεν πιστεύουμε να επενδυθούν σε CDS, ομόλογα, χρυσό, ρέπος, παράγωγα ή ότι άλλο γνωρίζει ο άγιος ηγούμενος….. Πάντως εδώ πρέπει να κάνουμε και μία παρατήρηση. Εντύπωση μας έκανε που ο ηγούμενος Εφραίμ δεν είδαμε να κάνει καμιά αγωγή σε τηλεοπτικό σταθμό που με τα ρεπορτάζ του σχεδόν αγίασε τις ποικίλες οικονομικές και επιχειρηματικές ενέργειες του… Ή μήπως δεν τον ενοχλούν όσοι τον εξυμνούν αλλά όσοι αποκαλύπτουν τα άνομα επιχειρηματικά του σχέδια που το λιγότερο δεν προσιδιάζουν σε κληρικό, σε μοναχό…..
Εμείς θα κλείσουμε απλά υπενθυμίζοντας στον μοναχό Εφραίμ τους στίχους από το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο… «Να είσαι ευνοϊκός με τον αντίδικό σου γρήγορα, ωσότου είσαι μαζί του στο δρόμο, μην τυχόν σε παραδώσει ο αντίδικος στον κριτή και ο κριτής στο δεσμοφύλακα και ριχτείς στη φυλακή. Αλήθεια σου λέω, δε θα εξέλθεις από εκεί, ωσότου αποδώσεις την τελευταία δραχμή»…

7 σχόλια

  1. Διογένη,

    σοφά και κυνικά ομιλείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σας πω όμως και εγω ένα χωρίο απο το ευαγγέλιο το οποίο δε χωρεί 2 ερμηνείες όπως το δικό σας."βγάλει πρώτα το δοκάρι απο το μάτι σου και μετα να βγάλεις το ξυλαρακι απο το μάτι του αδελφού σου".και νομίζω ότι το δοκάρι σας είναι υπερμεγεθες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΟΓΕΝΗ, ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
    ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ.
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΚΦΕΡΕΙ.
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟ ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ "ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΑΙΤΟΙ" ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ.
    ΑΝ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΟΥ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙΣ ΕΥΘΕΩΣ ΣΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΑ. ΣΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α .. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΩ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΣΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ , ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ "ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ" ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ , ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ.
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΙΟΣΑΚΗ Ή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ή ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ηγούμενος Εφραίμ, χρόνια τώρα, περιφέρει την Αγία Ζώνη και άλλα ιερά κειμήλια της Μονής Βατοπεδίου, μετατρέποντας σε εμπόριο την πίστη, εκμεταλλευόμενος την ανθρώπινη ανασφάλεια των θρησκόληπτων αλλά και πολλών θρησκευόμενων.

    Όταν το ράσο μπλέκει με το χρήμα, όταν η αιώνια πίστη των απλών και φτωχών , μπλέκει με το λιβάνι του μαμωνά….

    Αναμφίβολα, είναι αξioκατάκριτη η προσπάθεια που καταβάλει ο Αρχηεπίσκοπος ,ο ΣΚΑΙ (δηλαδή οι Αλαφούζοι), o Mητσοτάκης ,ο Καρατζαφέρης, o Mουλατσιώτης ,ο Βελοπούλος κλπ αχρείοι να μας πείσουν για την αθωότητα αυτής της λευκής περιστεράς, του “ Οσιου” Εφραίμ του ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ “ΟΦΣΟΡΙΑΡΧΗ”.

    Για να μην ξεχνιόμαστε, το σκάνδαλο Βατοπαιδίου είναι μια καραμπινάτη παρανομία που έχει εκτιμηθεί ρεαλιστικά ότι αγγίζει το ένα δις ευρώ (!!!) ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο (αφού ανταλλάχθηκε... νερό της λίμνης Βιστωνίδας με οικόπεδα και οικοδομές φιλέτα του ελληνικού δημοσίου), αλλά κανείς αλήτης πολιτικός δεν... πήγε φυλακή με την αρωγή των Βενιζέλειων νομοπαρασκευασμάτων ... και την εθελοτυφλία των “εντιμότατων βολευτών” της χώρας.

    Mπορεί όσα έπραξε o καθηγούμενος να ήταν νόμιμα, αφού του τα παρείχε νομοτύπως η εξουσία , όμως όλα τα νόμιμα δεν είναι και ηθικά, ούτε αγιορείτικα, ούτε προπάντων ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που αποδείχτηκε το ένα δις.εγώ λέω 5 δις.μου το πε ο μπακάλης της γειτονιας μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορει καποιος δημοσιογραφος πραγματικος επαγγελματιας, να ερευνηση γιατι ο Μακαριστος γεροντας
    Ανδριανος, βατοπεδινος στην μετανοια, γυρνωντας μετα απο παρα πολλα χρονια απο την ερημο του Σινα και πηγαινοντας στην Μονη της μετανοιας του{Βατοπεδιον} τους ηλεγξε σφοδρα για τα Οικουμενιστικα ανοιγματα που ειχαν κανει και για το πως ειχαν καταντηση το Αγιο Μοναστηρι οι σημερινοι αποκαλουμενοι Βατοπεδινοι εΞ Αγγλιας μοναχοι-businessmen!!!!!!!!
    Και τα υπολοιπα γεροντακια τι απεγιναν τα καυμενα, εκδιωχθηκαν τι συνεβη;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση