GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H αντεπίθεση άρχισε!..

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Θα προσπαθήσουμε σήμερα να προσεγγίσουμε τις επιπτώσεις που θα έχει η νέα δ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Θα προσπαθήσουμε σήμερα να προσεγγίσουμε τις επιπτώσεις που θα έχει η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI+ στην εγχώρια πολιτικοοικονομική πραγματικότητα και στη διεθνή οικονομική συγκυρία.
Θα ξεκινήσουμε από την υπό διαπραγμάτευση νέα δανειακή σύμβαση έως αυτή την στιγμή, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες πηγές. Όπως είχαμε πει εδώ και καιρό η ολοκλήρωση της νέας δανειακής σύμβασης ήταν λογικό προαπαιτούμενο προκειμένου να ανακοινωθεί και υλοποιηθεί η...
συμφωνία για το PSI+. Όπως επίσης είχαμε προβλέψει εδώ και πολύ καιρό, με δέλεαρ το περιβόητο «κούρεμα» του Χρέους μέσω της διαδικασίας του PSI+ κατά 100 δις ευρώ θα επιβάλλονταν στον λαό μας μέσω της νέας δανειακής σύμβασης τα πλέον επαχθή βάρβαρα και δυσβάστακτα μέτρα στα εισοδήματα των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων.
Όμως η περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων είναι η χαριστική βολή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και εξηγούμαστε. Όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις άντεξαν την πτώση του τζίρου που καταγράφηκε το 2011 με την προσδοκία να αντιστραφεί η πτωτική τάση το 2012, βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο. Αδιέξοδο που προκαλούν τα νέα μέτρα, υπό διαπραγμάτευση και ανακοίνωση, μείωσης των εισοδημάτων των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων.
Πολύ απλά… Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που άντεξαν σφίγγοντας τα δόντια την υφεσιακή λαίλαπα του 2011, ελπίζοντας να υπάρξει ανάσχεση και αντιστροφή της πτωτικής τάσης το 2012, βλέπουν τώρα ότι έκαναν ένα τραγικό λάθος. Ήδη από τον πρώτο μήνα του 2012 η πτώση του τζίρου είναι δραματική, ενώ τα νέα εισπρακτικά μέτρα της υπό ανακοίνωση δανειακής σύμβασης είναι βέβαιο ότι θα επιταχύνουν αυτή την δραματική πτώση του τζίρου. Με δύο κουβέντες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οδηγούνται πλέον στην καταστροφή. Κατά συνέπεια τα φορολογικά έσοδα θα βουλιάξουν ακόμα περισσότερο οδηγώντας σε πλήρη εκτροπή τον μνημονιακό σχεδιασμό της νέας δανειακής σύμβασης. Σε αυτή τη βέβαια εξέλιξη καθίσταται αναγκαία η υιοθέτηση νέων ακόμα επαχθέστερων και δυσβάστακτων μέτρων.
Όμως τα νέα δυσβάστακτα και βάρβαρα μέτρα νομοτελειακά δυναμώνουν ακόμα περισσότερο το αντί-μνημονιακό μέτωπο. Οι συνθήκες για την δημιουργία ενός νέου εθνικοαπελευθερωτικής λογικής πατριωτισμού καθημερινά ωριμάζουν. Η ώρα της τελικής μάχης με τους όρους και τις συνθήκες που θα επιλέξουν οι αντί-μνημονιακές δυνάμεις πλησιάζει.
Αναλόγως ολέθρια με τα αποτελέσματα της δανειακής σύμβασης στο εσωτερικό είναι και τα αποτελέσματα του PSI+ στο εξωτερικό. Η αποδοχή από τους κατόχους Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων του «κουρέματος» των ομολόγων που επιβάλει το PSI+, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί εθελοντική. Η μη πληρωμή των CDS που μεθοδεύει ο ISDA σε συνδυασμό με την υποχρεωτική συμμετοχή στο Ελληνικό PSI+ είναι βέβαιο ότι θα τινάξει στον αέρα την Ευρωπαϊκή Αγορά Ομολόγων.
Τι σημαίνει αυτό; Εκτόξευση των επιτοκίων με τα οποία δανείζονται οι περισσότερες χώρες της ζώνης του ευρώ. Ήτοι τέρμα τα φθηνά επιτόκια για τις περισσότερες χώρες της ζώνης του ευρώ. Το παραπάνω αναπόφευκτο δεδομένο σε συνδυασμό με την επικείμενη ύφεση είναι καταστροφικός συνδυασμός για την ευρωπαϊκή οικονομία.
Προσέξτε τον ιστορικό συγχρονισμό όλων των παραπάνω. Ακριβώς την ίδια εποχή (κάπου στο επόμενο Φθινόπωρο-Χειμώνα) που στην Ελλάδα για μία ακόμα φορά οι φίλο-μνημονιακές πολιτικές θα αποτυγχάνουν, ταυτόχρονα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι ευρωπαϊκές κοινωνίες θα καλούνται να αποδεχθούν μνημονιακής λογικής σκληρά και απάνθρωπα περιοριστικά μέτρα.
Όλοι κατανοούμε ότι σε εκείνη την χρονική στιγμή, στη μεν Ελλάδα η σύγκρουση μεταξύ των φίλο-μνημονιακών και των πατριωτικών δυνάμεων για την αποτροπή νέων εισπρακτικών μέτρων θα είναι σκληρή, στη δε Ευρώπη κανένας ευρωπαίος δεν θα δεχθεί αδιαμαρτύρητα να εφαρμοστεί πάνω του η αποτυχημένη Ελληνική Συνταγή.
Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του ανθρώπινου πολιτισμού και των δυνάμεων της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας επίκειται. Όμως τώρα η ώρα πραγματικά φτάνει: η Αντεπίθεση Άρχισε!

12 σχόλια

  1. ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΞΥΛΑΓΚΟΥΡΟ [ΜΕΡΚΕΛ] ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΟΧΙ ΒΡΗΚΕΣ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΘΗΛΥΚΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΑ [ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ] ΣΥΝΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΤΑΒΑΤΖΗ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΞΑΕΡΩΘΟΥΝ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H αντεπίθεση άρχισε!..



    Αυτό είναι το σκάφος που αγόρασε ο Πέτρος Κωστόπουλος
    Επειδή η φτώχεια θέλει καλοπέραση ο Πέτρος Κωστόπουλος, αγόρασε ένα κοτεράκι, να ΄χει να πορεύεται.

    Δείτε το σκάφος...
    42' RIB SPORT της Ιταλικής fbdesign.

    Λεπτομέρειες και το συμφωνητικό, εδώ.

    Κωστόπουλος: Την ώρα που έκλεινε περιοδικά και απέλυε εργαζόμενους, αγόραζε σκάφος 450.000 € μέσω offshore!
    Σήμερα ο Πέτρος Κωστόπουλος βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της εκδοτικής του καριέρας. Σήμερα τα περιοδικά του φυτοζωούν ή κλείνουν ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοί του είναι απλήρωτοι και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

    Πως φτάσαμε όμως στο σήμερα;
    Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά αλλά θα αναφερθούμε μόνο σε ένα – προς το παρόν- δείγμα της ιδιοσυγκρασίας του εκδότη με το πανάκριβο lifestyle, που είναι όμως ενδεικτικό της γενικότερης στάσης του. Ένα από τα πρώτα περιοδικά του Ομίλου της ΙΜΑΚΟ που έκλεισε από τη μία μέρα στην άλλη, ήταν το Maxim. Ένας ακριβός τίτλος έκδοσης που πήγε υπέρ Πίστεως… ή μήπως θα ήταν καλύτερα να πούμε υπέρ… θάλασσας; Γιατί;

    Γιατί ακριβώς την ίδια περίοδο που ο Πέτρος Κωστόπουλος έκλεινε το Maxim, έκλεινε και ένα συμβόλαιο αγοράς σκάφους με Ιταλική ναυπηγική εταιρία, αξίας 450.000 Ευρώ!. Ναι, καλά διαβάσατε. Τον Απρίλιο του 2010, ούτε καν δύο χρόνια πριν, ο Πέτρος Κωστόπουλος, μέσω εταιρίας που εδρεύει στα Marshall Islands, παρήγγειλε και αγόρασε ένα από τα γρήγορα μοντέλα της FB Design, το FB RIB42 Sport Hull. Σίγουρα δεν είναι από τα πιο ακριβά μοντέλα της παγκόσμιας ναυπηγίας. Δεν παύει όμως να είναι ένα ακριβό απόκτημα, πόσο μάλλον όταν η κρίση είχε ήδη χτυπήσει την πόρτα της χώρας μας.

    http://blogs.gossip-tv.gr/black-

    Kαλά έκανες Πέτρο!

    Σε αυτή την ηλικία οι άντρες πρέπει να ανακαλύπτουν τη σπορ πλευρά της ζωής.

    Μην τους ακούς, κάνε τη ζωή σου.

    http://taxalia.blogspot.com/2012/02/blog-post_4859.html


    - Ε, πως!!
    Ο άνθρωπος είναι από μεγάλο φουγάρο, τζάκι ήθελα να πω, και ήθελε να επιστρέψει στις ρίζες του. Είναι κι αυτός από τους επαγγελματίες αριστερούς με δεξιές τσέπες που λυμαίνονται την Ελλάδα από την απελευθέρωση μέχρι τώρα, εκμεταλλευόμενοι τα ανόητα και ακατανόητα αισθήματα ενοχής των δεξιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Κατεπείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων και Εβραιογερμανών.
    Όλες οι άλλες λύσεις που δίνουν όπως τώρα Λουκάς Παπαδήμος με συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση διότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. της παγκόσμιας τράπεζας των Εβραιογερμανών και των Εβραιοαμερικάνων που ο στόχος τους δεν είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες , αλλά να την παραδώσουν στα χέρια όλων αυτών που σας αναφέραμε , την Ελλάδα μαζί με τον ορυκτό πλούτο και τους Έλληνες .
    Όπως καταλαβαίνετε έχουμε μπλέξει με προδότες και πρέπει όταν συλληφθουν και δικαστούν να τιμωρηθούν για εσχάτη προδοσία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kala re !!! ti malakies lete!!!!!!!!!! Meiosi 22% stous misthous simenei, kopsimo tou 13ou, kopsimo tou 14ou kai 64% meion apo ton 12ato....
    Re malakes, mas ehete gia ilithious?????????? Nomizete oti de xeroume na metrame!!!!!!!!!!!!????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Julia Alexandratou Και Σια Α.Ε ειναι η πιο καλύτερη λύση για την σωτηρία της ελλαδα. θα την σώσει με τα πιο συγχρονα προβλεπόμενα κοκκινα συστηματα σε όλη την χώρα με κεντρικό γραφείο στην βουλή τον ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πονηρουλη 10.09..
    αν ο κωστοπουλος ητανε στη ΝΔ,θα τον ειχατε εικονισμα,οπως εχετε την κουντουρα,τη ραγιου,τον ψινακη..
    επιτυχημενοι στο χωρο τους..
    λαμπροι επιχειρηματιες..
    κοινωνικα προτυπα..
    τα ιδια με το πασοκ πιστευετε,
    τα ιδια σκατα εισαστε,
    και γιαυτο συγκυβερνατε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σωστος ο 12.09..
    να δουμε αν οι ψηφοφοροι
    καταφερουν να ξεφυγουν απο το διλημμα
    δεξια-δεξια,ΝΔ-ΠΑΣΟΚ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυρὰ δασκάλα, ὅλα τὰ χάσετε, ἀλλὰ ἀπὸ ἐκεῖνο ποὺ ἀκούω ἡ γλώσσα σᾶς ἔμεινε


    Αὔριο πέφτει τὸ Μισολόγγι, βάνουνε σὲ τάξη τὴν Ἑλλάδα τὴ ζουρλὴ οἱ βασιλιάδες, εἰς τοὺς ὁποίους ἔχω ὅλες μου τὲς ἐλπίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενταση μεταξύ αστυνομία και διαδηλωτών αλλά και απομάκρυνση των ευζώνων από τα φυλάκιά τους στο χώρο του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη σήμανε λίγο μετά τις 13:00 όταν ομάδα κρατώντας ελληνικές σημαίες επιχείρησε να εισέλθει στον προαύλιο χώρο της Βουλής από τα σκαλιά που βρίσκονται πίσω από το μνημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και μάλιστα την ώρα που...
    ΣΤΥΓΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ...
    Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

    Θρασύτατη συμπεριφορά στα μούτρα των τηλεθεατών του ΣΚΑΪ.

    Εντελώς κυνικά τους πέταξε τη πατσαβούρα για νέα μέτρα τον Ιούνιο που όπως ο ίδιος ο Μπεγλίτης είπε "θα είναι αναγκαστικά"!

    Έτσι απλά.
    Αφού δεν είναι πια υπουργός
    τι... του στοιχίζει να εκφράσει τη γραμμή της Τρόικας ;

    του κοντοπούτανου Ρουφιάνου του Παπατζή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΕΙΤΟΙ !!!
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ!
    ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΙΑ !
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ .ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΖΗΤΩ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ολοι οι πασοκοι,1.31,αυτο λενε..
    κανεις δεν εχει τιποτα..
    δεν κρυβεται η πασοκια αγορινα μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση