GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Ρέσρελ έχει μάρτυρες τους δημοσιογράφους για τον Χρυσοχοΐδη...

Νίκος Χειλάς Η διάψευση της διάψευσης : Ο αντικαγκελάριος και υπουργός οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ αντέκρουσε τον ισχυρισμό του υ...

Νίκος Χειλάς
Η διάψευση της διάψευσης: Ο αντικαγκελάριος και υπουργός οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ αντέκρουσε τον ισχυρισμό του υπουργού ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι δεν έχουν κάνει ποτέ μεταξύ τους συζήτηση για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
«Γνωρίζω σχετικά καλά τον Χρυσοχοΐδη» είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο. «Μιλήσαμε για το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια συνομιλίας μας στο περιθώριο μιας διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανταγωνιστικότητα, για την οποία δεν...
 κρατήθηκε φυσικά πρωτόκολλο. Κατά τις επισκέψεις του στο Βερολίνο αναφερθήκαμε επίσης αναλυτικά αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τη δική μου επίσκεψη στην Αθήνα, όπου κατά τις συναντήσεις των επιχειρηματιών η ανταγωνιστικότητα ήταν το μόνο προς συζήτηση θέμα».
Ορισμένοι από τους παριστάμενους δημοσιογράφους, που τον είχαν συνοδεύσει τότε στην ελληνική πρωτεύουσα, επιδοκίμασαν κουνώντας το κεφάλι τις δηλώσεις του. Ο ίδιος, πρόσθεσε, επιμένει στην άποψή του και ότι θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει το θέμα με την ελληνική πλευρά στην πρώτη δυνατή ευκαιρία.
Ο κ. Ρέσλερ, που είναι ταυτόχρονα πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος Ελεύθεροι Δημοκράτες, διαχώρισε ελαφρώς τη θέση του από τον υπουργό εξωτερικών και κομματικό του σύντροφο Γκουίντο Βεστερβέλε, ο οποίος σε χθεσινό του άρθρο του κήρυξε τον πρόωρο θάνατο του ευρωπαϊκού σχεδίου Μάρσαλ για τις προβληματικές χώρες της ευρωζώνης.
«Ο πυρήνας του σχεδίου Μάρσαλ ήταν η δημιουργία μιας ελληνικής τράπεζας επενδύσεων, την οποία θα ενισχύουν με τεχνογνωσία τόσο το υπουργείο μας, όσο και η γερμανική τράπεζα επενδύσεων KfW» είπε. «Εμείς επιμένουμε στην ίδρυσή της. Αλλά είναι υπόθεση των ελληνικών Αρχών να προβούν σε αυτήν».
Ο καυγάς μεταξύ των δυο υπουργών άρχισε την Τετάρτη, όταν ο κ.Ρέσλερ, μιλώντας σε αποκριάτικη εκδήλωση του κόμματός του στο Ντιγκόλφινγκ, ισχυρίστηκε, ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης τού υποσχέθηκε δυο φορές σε ισάριθμες συναντήσεις τους ότι θα προχωρήσει στην προώθηση μέτρων αύξησης της ανταγωνιστικότητας «εντός δυο εβδομάδων» - χωρίς όμως να κάνει τίποτα γι αυτό. Η μοναδική πρόοδος που σημειώθηκε αργότερα στο θέμα, πρόσθεσε, συνίσταται, στο ότι κατά την τρίτη συνάντησή τους, ο έλληνας ομόλογός του τον διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα προώθησης θα ληφθούν «εντός μιας εβδομάδας».
Με τη σειρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κ. Ρέσλερ τη νύχτα της Τετάρτης μέσω του τηλεοπτικού σταθμού «Mega».
Πηγή του υπουργείου οικονομικών απέδιδε το χθεσινό σκωπτικό σχόλιο του κ. Ρέσλερ στον αποκριάτικο χαρακτήρα της διοργάνωσης στο Ντιγκόλφινγκ. «Σε τέτοιες εκδηλώσεις λέγονται πολλά με καμπαρετίστικο τρόπο. Το ακροατήριο θέλει να γελάσει» είπε. «Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι ο υπουργός έχει αλλάξει θέση έναντι της Ελλάδας. Η υποστήριξή του στη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου είναι δεδομένη».
Η ίδια πηγή επέκρινε ωστόσο, ταυτόχρονα, την «αδιάφορη» στάση του υπουργείου Ανάπτυξης έναντι της γερμανικής «προσφοράς βοήθειας». «Οι εμπειρογνώμονες μας τα έχουν χάσει μπροστά σε τέτοια αδιαφορία» είπε.
Αυτό, πρόσθεσε, έχει καταγραφεί σε κείμενο του γερμανικού υπουργείου, που φέρει τον τίτλο «Προσωρινός απολογισμός της γερμανικής στήριξης που προσφέρεται στην Ελλάδα».
«Ο απολογισμός μας έχει προσγειώσει» αναφέρεται σε αυτό. «Η υλοποίηση από ελληνικής πλευράς είναι ανεπαρκής. Πολλά από τα προβλεπόμενα μέτρα δεν υλοποιούνται με την αναγκαία ταχύτητα».
Ακολουθούν σχετικά παραδείγματα, όπως οι συνομιλίες για την ίδρυση της τράπεζας επενδύσεων, οι οποίες, όπως τονίζεται, «τραβάνε» αφόρητα. «Ο αρχικά αρμόδιος επικεφαλής οικονομολόγος του ελληνικού υπουργείου ανάπτυξης αποσύρθηκε ενδιάμεσα» αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Οι υπευθυνότητες και οι στόχοι είναι από ελληνική πλευρά ασαφείς».
Το συμπέρασμα που εξάγουν οι συγγραφείς του κειμένου: «Το γερμανικό υπουργείο οικονομικών θεωρεί την ανάπτυξη, δίπλα στις προσπάθειες σταθεροποίησης, θέμα-κλειδί για την Ελλάδα, και υποσχέθηκε γι αυτό να συνεισφέρει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Η υλοποίησή της όμως, από ελληνικής πλευράς, δεν έχει προφανώς προτεραιότητα. Αυτό είναι από γερμανική άποψη απαράδεκτο. Από την Ελλάδα θα πρέπει λοιπόν να έρθουν τώρα καθαρά μηνύματα, ότι η χώρα είναι πρόθυμη να αποδεχθεί την προσφορά βοήθειας».
Το ερώτημα είναι ωστόσο, ποιος μπορεί πλέον να στείλει τέτοια μηνύματα ύστερα από τη σουρεαλιστική κόντρα Χρυσοχοΐδη - Ρέσλερ.

7 σχόλια

  1. Η Εξομολόγηση του Χρυσοχοήδη στο Mega
    (3 Δεκεμβρίου 2011)

    Η διετής διακυβέρνησή μας οδήγησε σε αδιέξοδα οικονομικά, κοινωνικά εθνικά.

    και γίνομαι πιο συγκεκριμένος

    Οδήγησε σε εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια, και τέλος οδήγησε και σε κρατική αποδιοργάνωση και ευθύνη έχουμε όλοι μας.

    Ετσι όπως τα κάναμε έτσι όπως καταντήσαμε την παράταξη πρέπει να ταπεινωθούμε.


    (προσέξτε τον, για την παράταξη νοιάζεται για την πατρίδα, για εμας πούτσες)

    Φαίνεται οτι στο Πασοκ δεν είχαμε αντιληφθεί τι συμβαίνει στην κοινωνία
    δεν βλέπαμε μπροστά μας την αλήθεια και ΣΦΥΡΙΖΑΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.
    ---------------------
    Τάδε έφη ο λεβέντης τότε, που για εναν σοβαρό άνθρωπο ισοδυναμούν με αυτορεζίλεμα ακόμη και με αυτοκτονία.


    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΙΤΟΥΡΑΣ ΠΩΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΟΝ ΔΥΣΦΗΜΕΙ ΑΔΙΚΑ.

    ΧΡΥΣΟΧΟΗΔΗΗΗΗΗΗΗΗ
    ΚΑΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΡΕΕΕ
    ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΡΕ ΔΗΘΕΝ ΜΠΑΓΛΑΜΑ

    -- - > ΣΦΥΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑΑΑ


    --Βόγλης ο Κηφισεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η αλήθεια για το χρέος!»
    "Μόλις" κατά 7 δισ. ευρώ επιβάρυναν οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή το χρέος,
    από τα 125 δισ. ευρώ που δανείστηκαν οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, τα 45 δισ. αφορούσαν στην αναχρηματοδότηση παλαιότερου χρέους. Από τα υπόλοιπα 80 δισ. ευρώ, τα 50 πήγαν στην πληρωμή τόκων προηγούμενων ετών, 10 δισ. στις πληρωμές όπλων που είχαν παραγγείλει προηγούμενες κυβερνήσεις, 7,2 δισ. ευρώ σε πληρωμές σε πληρωμές κοινωνικής Ασφάλισης, στα Ταμεία της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του ΙΚΑ, 2,6 δισ. ευρώ για την πληρωμή χρεών των νοσοκομείων και 3,2 δισ. ευρώ σε "λοιπές χρεώσεις" που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
    Πασοκοσυμμμμμμμορία….τα έργα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάλεσμα προς τον Κωστα Καραμανλή,

    να επιστρέψει με ένα νέο κόμμα χωρίς τα βαρίδια της ΝΔ που είναι τα ίδια με του Πασοκ, και να ξαναφέρει την ελληνική διακυβέρνηση της χώρας μας που χάθηκε.
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009.
    Επί Κώστα Καραμανλή:
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου - Παπαδήμο - Σαμαρά - Καρατζαφέρη , είναι : 3300 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε, 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Κώστας Καραμανλής ο «γνήσιος πατριώτης»

    Αν ο Κώστας Καραμανλής ήταν στην εξουσία δε θα είχαμε τα σημερινά χάλια γιατί ο Κώστας αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες και δε θα υπέκυπτε στις ορέξεις και τις εντολές των ξένων εχθρικών δυνάμεων , των δήθεν φίλων μας και των δούρειων ίππων.
    Ο Γιωργάκης με την Πασοκοσυμμορία του λεηλάτησαν και συνεχίζουν να κατσπαράζουν τα σωθικά της Ελλάδας.....
    Κάποιοι από εμάς ξεγελάστηκαν και τον έφεραν στην εξουσία….
    Κάποιοι από εμάς θα πρέπει να επωμιστούν και τον Δήμιο για τον αποκεφαλισμό του.

    Μόνο ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να σώσει την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάλεσμα προς τον Κωστα Καραμανλή,

    Φέρτε πίσω το σούργελο να κάνουμε γέλιο.Ζαχόπουλος Βουλγαράκης και λοιπά φυντάνια.
    Μόνο ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να σώσει την Ελλάδα.
    Ξανά; Άσε, δώσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ-ΡΕΣΛΕΡ 0-0

    Μην ακουτε τον "αντικαγκελάριο" του 1,5%.

    Βρήκαν το Χρυσοχοιδη πεθαμένο, και σερνουν το πτώμα του.

    Τελικα γινεται χοντρό δουλεμα απο τους Γερμανους, τύπου Ρέσλερ, προσπαθώ να τον φανταστω αυτον τον τύπο, χωρίς γραβατα, κουστουμι και σωστή γερμανικη προφορά!

    Λοιπον παίδες αλλου είναι το πρόβλημα.

    Εδώ και τόσα χρόνια, απο την εποχή Σημίτη,

    Δεν γνωριζαν οι Γερμανοι τι φελή οικονομία εχουμε, τι "σκληρή" δραχμή ειχαμε, γιατί μας εμπασαν στο νόμισμα;

    Και αυτό εγινε, εντελώς συμπτωματικά!

    αμέσως μετα την καταρευση των "κομμουνιστικών" καθεστώτων της Βαλκανικής,

    και με τη βοήθειά μας πάντως.

    Τώρα,
    οι φίλοι μας Γερμαναράδες, εβαλαν στο ματι τις καταθέσεις των Ελλήνων του εξωτερικού, που δεν ειναι ολες ουτε μαύρα, ουτε αφορολογητα λεφτά.
    Οποιος πολιτης εγκαιρως καταλαβε που παει η οικονομια της φουσκας των ντοπιων συνταγματολογων φροντισε να διασώσει μερος του μέλλοντός του.

    Και αντί οι Γερμανοι, που ειναι υπέρ της υγειους πολιτικής-οικονομίας,
    να φροντισουν να εξυγειάνουν το σαθρό πολιτικο τοπιο, καθονται και συνδιαλεγονται με δικηγόρους τυπου Βενιζελου, Χρυσοχοιδη, Λοβερδου.

    Τι περιμενουν απο δικηγόρους;

    Τι νοοτροπια-γνωσεις-πρακτικές εφαρμοζει ενας δικηγόρος;

    ΜΟΥΦΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΝΤΕΚΝΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν παν να ειχε μαρτυρα και το θεο. Στα αρχιδια μας τον γραφουμε τον Βιετναμεζο. Ποιος δινει σημασια στα λογια ενος τελειωμενου. Μονο εσυ Καψαμπελη που το χεις κανει σηριαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση