GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς δουλειά πάνω από 1.000.000 άνθρωποι...

Στο 20,7% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, από 17,7% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο και 14,2% το αντίστοιχο τ...

Στο 20,7% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, από 17,7% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο και 14,2% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, με τους άνεργους να ανέρχονται σε 1.025.877 άτομα. Ο αριθμός των απασχολούμενων διαμορφώθηκε σε 3.932.790 άτομα. Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ζήτησε σήμερα από τον αρμόδιο για τις Κοινωνικές Υποθέσεις Επίτροπο Λάζλο Αντορ, την επιτάχυνση των διαδικασιών όσον αφορά στη μεταφορά πόρων προς...
όφελος της απασχόλησης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ., η απασχόληση μειώθηκε κατά 3,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 8,5% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 16,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 44,1% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (39,5%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 44,9%. Το συνολικό ποσοστό ανεργίας των γυναικών (24,5%) είναι εξάλλου σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (17,8%).
Η κατανομή της ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, έχει ως εξής: το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (30,9%). Ακολουθούν τα άτομα που έχουν τελειώσει μερικές τάξεις δημοτικού (28,0%) και οι απόφοιτοι ανώτερης Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (23,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (11,9%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (14,8%).
Από το σύνολο των ανέργων, το 90,8% αναζητά εργασία ως μισθωτός με πλήρη απασχόληση. Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 46,8% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 46,4% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση.
Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 24,0% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 54,6%.
Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (25,2% έναντι 20,2%). Επίσης, το 72,8% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 51,7%.
Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 25,0% και στη Στερεά Ελλάδα με 23,8%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 11,9% και στις Ιόνιους Νήσους με 13,9%.
Κοινοτικά μέτρα για την απασχόληση ζητά ο Κουτρουμάνης
Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, με τον αρμόδιο για τις κοινωνικές υποθέσεις επίτροπο Λάζλο Αντορ. Σε δηλώσεις του, ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κοινοτικό επίτροπο για την κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίζεται από την πολύ μεγάλη ύφεση και τη μεγάλη αύξηση της ανεργίας, κυρίως των νέων. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα με τη συμβολή της ΕΕ προκειμένου να ενισχυθεί η απασχόληση. Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι ζήτησε από τον Λ. Αντορ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στη μεταφορά πόρων προς όφελος της απασχόλησης.
Ειδικότερα, υποβλήθηκε το αίτημα να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στις χώρες που θα επωφεληθούν από την ανακατανομή των πόρων για την απασχόληση με έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου φορέα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης από κοινοτικής πλευράς υπήρξε αναγνώριση των μεγάλων προσπαθειών που έχουν γίνει το τελευταίο εξάμηνο καθώς έχει διπλασιαστεί η απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων, η οποία κυμαίνεται στο 70% σήμερα και αναμένεται να φτάσει το 100% έως το τέλος του έτους.
Ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την ανεργία από τη ΔΗΣΥ
Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για την ανεργία, επιρρίπτει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης. «Τα αρνητικά ρεκόρ δεν έχουν τέλος, ωστόσο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που συγκυβερνούν περί άλλα τυρβάζουν. Επιμένουν στο σκέλος των οριζοντίων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και μεταθέτουν στις καλένδες τις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα άρουν το πλήθος των αντικινήτρων στη επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο κ. Κοντογιάννης, κατηγορώντας τα δύο μεγάλα κόμματα ότι «προστατεύουν τους κομματικούς στρατούς τους» και οδηγούν την ανεργία σε έκρηξη και τη νέα γενιά στη μετανάστευση.

4 σχόλια

  1. Όταν δεν ξεκαβαλάς από το καλάμι…..!!

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Χιλιάδες ΠΑΣΟΚ λαμόγια δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων δεν έχουν ακόμα απογραφεί... και ούτε πρόκειται

    [Όσα μας έκλεψαν θα τους τα ζητήσουν πίσω;]

    Σύμφωνα με πληροφορίες, 30.000-40.000 άτομα από τις 240.000 που ελάμβαναν προνοιακά επιδόματα δεν έχουν απογραφεί στα ΚΕΠ, είτε διότι δεν προσήλθαν καθόλου, είτε δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ η προθεσμία λήγει αύριο (Παρασκευή). Η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων αποκλείει όσους μέχρι σήμερα ελάμβαναν παράνομα επίδομα, υπογραμμίζουν παράγοντες του υπουργείου Υγείας.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 700 «τυφλούς» που αποκαλύφθηκαν πέρυσι στη Ζάκυνθο και έπαιρναν το επίδομα τυφλότητας, προσήλθαν για έλεγχο στις υγειονομικές επιτροπές μόνον οι 100 και από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 60 δεν ήταν τυφλοί.

    Ο έλεγχος πάντως δεν σταματά με την απογραφή, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Υγείας. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία που υπάρχει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
    οι οποίες δίνουν ποσοστά για κάθε ασθένεια, θα ξεκινήσουν στοχευμένοι έλεγχοι σε δήμους που εμφανίζουν υψηλά ποσοστά δικαιούχων επιδομάτων.

    ΚΑΙ Η "ΑΛΗΤΕΙΑ" ΠΑΣΟΚ ...ξαναρχίζει

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ Φ Α Σ Ι Σ Τ Α Ρ Α ΜΠΕΝΥ ΠΑ$$$$$$$$$$$$$ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΠΡΟΣ.....ΣΥΝ- ΤΡΟΦΟΙ...

    ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΤΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΕΜΑ ΤΗς ΑΛΛΑΓΗΣ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΕΣ
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΜΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΜΣΟ..$$$$$$$$$$$$$$
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.....
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ....ΜΑΝΤΕΛΗΔΕΣ $$$$$$$$
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$...


    ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
    ΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΣ

    ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ
    500.000 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ

    ΠΑ$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ΟΚ
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    ΟΛΕ !!

    ΣΥΝ-ΤΡΟΦ$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζουμε τραγικες στιγμές σαν κοινωνία.
    Πισω από αυτους τους ανθρωπους υπάρχουν και προστατευομενα μελη.
    Το νουμερο ειναι τρομακτικό για ενα λαό απασχολουμενων που αγγίζει δεν αγγίζει 5,5 εκατ. εργαζομένων.
    Αν προστεθούν και οι επαγγελματίες που κλείσανε τα καταστηματα τους σε συνδυασμό με τους ελεύθερους επαγγελματίες που αναζητούν καθημερινά μεροκάματο καταλαβαίνει κανείς που πάει αυτή η χώρα.
    Ειμαι εμπορος και καθημερινά περνούν από το καταστημα μας αναξιοπαθούντες που πλέον δεν σου ζητούν χρήματα, αλλα να ζεσταθούν και να φανε κάτι ή να τους δώσεις κατι να σκεπαστούν το βράδυ και να αντεξουν την παγωνιά.
    Οργίζομαι και γεμιζει η ψυχή μου μίσος για καθε πούστη πολιτικό που να του γαμηθεί οτι εχει και δεν εχει.
    Δεν πιστεύω σε κανένα καθαρμα γιατι γαμιουνται ολοι ειναι πουσταρια και το μονο που τους αξίζει είναι οπου τους βρίσκουμε και τους βλέπουμε όχι γιαουρτια και αρχιδιές κλωτσιες και μπουνιές σαπισμα να μην μπορούν να σηκωθουν από κατω γαμω το σπίτι τους και γαμω την φαρα τους ολοκληρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θυμωμένος.

    πεινασμένος.

    αποφασισμένος.

    αγανακτισμένος.

    προδομένος,

    ταπεινωμένος.

    άνεργος.

    αμήχανος χαμένος νέος.

    αμήχανος χαμένος μεσήλικας.

    αμήχανος χαμένος συνταξιούχους.

    χρεωμένος μικρο μεσαίος επιχειρηματίας.

    ΚΑΙ εργαζόμενος αλλά που δεν τα καταφέρνει με τα λίγα που παίρνει.

    Ταλαιπωρημένος από το κράτος.

    Δεν βρίσκω δίκιο μου πουθενά.

    Εξαπατημένος.

    Κλεμμένος από κάποιους και μια και δυο και τρις φορές.


    Δεν έκλεψα ποτέ.

    Δεν έσπασα ποτέ κανενός την περιουσία.


    Υπηρέτησα την πατρίδα κανονικά.

    Δεν μπήκα ποτέ πουθενά με μέσων.

    Όταν έσφαλα δικάστηκα και πλήρωσα το ποινολόγιο μου.

    Δεν κορόιδεψα κανένα για του κλέψω ψήφο.

    Γιατί βλέπω έναν Γερμανό να ομιλεί ως ΕΞΟΥΣΊΑ; Ραιχκαιμπαχ

    ΣΕ ΠΙΑ ΚΑΤΗΓΌΡΙΑ ΕΙΣΘΕ ΕΣΕΙΣ;
    -----------------------------------
    Αυτοί οι Ελληνες, αυτός ο ΛΑΟΣ τι μέλλων έχει;

    Ποιοι; και γιατί; λένε καλά δεν τα ξέρεις; στην ΕΛΛΆΔΑ ζεις;

    Ποιοι; και γιατί; κατάντησαν έτσι την χώρα μου;

    Ποιος; και πότε; θα τους δικάσει;

    Από τον άνθρωπο που ανακάλυψε και έκανε νόμο το Αναλαμβάνω την πολιτικές ευθύνες ,ώστε να γίνετε ΤΟΟ πάρτι ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΎΕΤΑΙ; ΌΤΑΝ ΣΑΣ ΛΈΕΙ ΔΈΚΑ ΣΥΓΝΏΜΕΣ !!

    Καλό ψήφο στης εκλογές της 29 Απριλίου..

    Μπούτζουκας Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση