GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με 77% «κούρεμα» η πρεμιέρα των νέων ομολόγων...

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων για πρώτη φορά σήμερα μετά από επενδυτική αποχή πολλών μηνών στο ΗΔΑΤ πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συναλλαγές....

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων για πρώτη φορά σήμερα μετά από επενδυτική αποχή πολλών μηνών στο ΗΔΑΤ πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συναλλαγές. Πρόκειται για δύο πωλήσεις ομολόγων 26 ετους διάρκειας (λήξεως το 2038) και 30ετούς διάρκειας (λήξεως 2042) συνολικής αξίας 5 εκατ. ευρώ. Και οι δύο τίτλοι αντάλλαξαν χέρια στο 23% περίπου της ονομαστικής τους αξίας.
Η απόδοση του 11ετούς ομολόγου (λήξεως 2023) το οποίο πιθανότατα θα αποτελεί το νέο ομόλογο αναφοράς για την ελληνική αγορά διαμορφώθηκε στο 17,38% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου (spread) να...
διαμορφωθεί στο 15,45%.
Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν σταθεροποιητικά. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,51%, στη διάρκεια των 9 μηνών στο 1,36%, στο εξάμηνο στο 1,17%, στο τρίμηνο στο 0,87%, ενώ ο μήνας υποχώρησε περαιτέρω στο 0,47%.
Σημαντική ανάκαμψη εμφανίζει σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Έτσι το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3030 δολάρια από το επίπεδο των 1,3111 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3062 δολ.
Η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος συνδέεται ευθέως με τις νέες αναθεωρημένες προβλέψεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της χώρας (FED) για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα η Κεντρική Τράπεζα αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για την αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ, απομακρύνοντας έτσι το ενδεχόμενο εφαρμογής πρόσθετων μέτρων νομισματικής χαλάρωσης για την τόνωση της οικονομίας.

3 σχόλια

  1. Τι γινεται με το χρεος

    Είμαστε σε ένα μικρό ιρλανδικό χωριό. Οι δρόμοι είναι άδειοι. Οι καιροί είναι δύσκολοι, όλοι χρωστάνε και ο καθένας ζει με πίστωση. Μια μέρα, ένας τουρίστας σταματά σε ένα τοπικό ξενοδοχείο, αφήνει 100 ευρω προκαταβολη για δυο νυχτες και φευγει.

    Ο ξενοδόχος παιρνει τα 100e και τρέχει στον διπλανό κατάστημα του χασάπη για να ξεπληρώσει το χρέος του.
    Ο χασάπης παίρνει τα 100e και τα δινει στον κτηνοτροφο, που με την σειρα του πληρωνει τον προμηθευτή ζωοτροφών.
    Εκεινος πληρωνει το χρεος του για κατι ποτα στο μπαρακι του χωριού.
    Ο ιδιοκτήτης του μπαρ δίνει κάτω από το τραπέζι τα 100e που χρωστούσε σε μία γυναίκα θαμώνα του μπαρ, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει μείνει άνεργη και έχει αναγκαστεί να προσφέρει έξτρα υπηρεσίες σε μοναχικούς άντρες.
    Η γυναίκα παιρνει τα 100e και καταφτάνει στο ξενοδοχείο να ξεπληρώσει εκείνο το δωμάτιο που χρωστουσε.
    Τα 100e τα παιρνει ο ξενοδόχος, ομως σε λιγο ερχεται ο τουριστας και λεει οτι αλλαξε γνωμη και θα φυγει, οποτε ο ξενοδοχος του επιστρεφει τα 100e.

    Κανένας δεν παρήγαγε τίποτα. Κανένας δεν κέρδισε τίποτα. Όμως οι κάτοικοι του χωριού έπαψαν να χρωστούν και μπορούν τώρα να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

    Σημ.: Καθε ομοιοτητα με τα περιβοητα πακέτα διάσωσης ειναι συμπτωματικη....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Νουδουπασόκος θα πιστέψει τα πάντα, αρκεί να μην χρειαστεί να σκεφτεί...

    Σωτήρας ο Γιωργάκης,
    "θύμα" ο Καραμανλής,
    ηγέτης ο Βενιζέλος,
    σεβαστός ο Παπαδήμος,
    έγκυρο το Μέγκα,
    σοβαρό το Σκάι!

    Και τα λεφτά βγήκανε,
    με σκληρή και τίμια, δουλειά.
    Τ’ άλογα είναι πράσινα
    και οι πούτσες είναι μπλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμφέβαλε κανείς για την επιτυχημένη οικονομική πολιτική ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση