GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γελά ο κλέφτης Δημοσίου...

Γράφει η Λώρη Κέζα Πολύ ωραία αυτά που λέει ο κ. Γ. Κουτρουμάνης για τον εξαγνισμό του ΙΚΑ αλλά ας μην γίνεται υπερβολικός. Δηλαδή, ναι, θ...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Πολύ ωραία αυτά που λέει ο κ. Γ. Κουτρουμάνης για τον εξαγνισμό του ΙΚΑ αλλά ας μην γίνεται υπερβολικός. Δηλαδή, ναι, θα διακόψει δεκάδες χιλιάδες επιδόματα που δίδονται σε άτομα που δεν τα δικαιούνται αλλά τα υπόλοιπα, περί επιστροφής χρημάτων, δεν θα υλοποιηθούν ποτέ. Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαιώνει, με τον απόλυτο τρόπο που έχουν οι πολιτικοί, ότι θα απαιτηθεί επάνοδος ρευστού. Είπε ότι πέρα από τις ποινικές κυρώσεις, θα αναζητηθούν αναδρομικά όλα τα ποσά που έχουν εισπραχθεί παράνομα με διάφορους τρόπους από το ασφαλιστικό σύστημα. Υπολογίζει ότι... αυτά ανέρχονται σε 2,5 δισ. Δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες, για το πώς θα επιτευχθεί τούτο όμως αναλαμβάνει τον ρόλο του: παιζόταν ένα δράμα, ήλθε η ώρα της κάθαρσης και ο ίδιος είναι ο από μηχανής θεός.
Ας πιαστούμε από τους πρώτους 40.000 που εντοπίστηκαν από τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα. Πώς ακριβώς θα τους υποχρεώσουν να τα επιστρέψουν; Δεν μπορούν να βγάλουν ένα φιρμάνι, μια γενική εντολή «φέρτε πίσω τα κλεμμένα». Καθένας από αυτούς τους 40.000 ψευδοδικαιούχους, που αποτελούν την πρώτη φουρνιά, θα πρέπει να δικαστεί ως επιβάλλει η Δημοκρατία, ως ξεχωριστή περίπτωση. Υπάρχουν δηλαδή 40.000 δικαστικές υποθέσεις στις οποίες το δημόσιο θα διεκδικήσει τα χρήματά του. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα, ενός φτωχοδιάβολου για τον οποίο κάποιος παράγοντας σκάρωσε μια σύνταξη. Υπάρχει περίπτωση να έχει τα λεφτά μαζεμένα στην άκρη; Όχι. Οπότε δεσμεύεται η περιουσία του και το σπίτι του πάει για δήμευση. Θα το επιτρέψουν αυτό οι τοπικές κοινωνίες, οι βουλευτές προστάτες των αναξιοπαθούντων; Δύσκολο.
Ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα, από τα μαιευτήρια με τις χρυσές πάνες. Αποκαλύφθηκε από την υπόθεση της Καλλιθέας ότι ορισμένοι έλαβαν από το ΙΚΑ περισσότερες από 100.000 ευρώ για τοκετό – και μάλιστα χωρίς να έχουν παιδιά. Πέντε υπάλληλοι, μαζί με τις παρέες τους έφαγαν περί τα 6 εκατ. ευρώ. Είναι δίκαιο να λέμε ότι πρέπει να κόψουν το κεφάλι τους να τα βρουν και να τα επιστρέψουν. Είναι δίκαιο αλλά δεν είναι εφικτό. Άντε να επιστραφούν οι 900.000 που βρέθηκαν τακτοποιημένες σε ντουλάπι, άντε να δημευτούν τα σπίτια, τα οικόπεδα, τα αυτοκίνητα. Αυτή η τιμωρία δεν αρκεί για τις μεγάλες απάτες. Θα πρέπει να πάνε κάποιοι μέσα. Μαζί με τους άλλους, τους μιζαδόρους των υπουργείων. Αυτό λοιπόν που δεν μας λέει ο κ. Κουτρουμάνης είναι πόσοι δικαστικοί χρειάζονται για να αποδώσουν τη δικαιοσύνη, πόσο χρόνο θα πάρει. Μια πρότυπη δίκη δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση αφού υπήρξαν πολλές πατέντες, από τα επιδόματα ανύπαρκτης τυφλότητας μέχρι τη ανάσταση νεκρών. Επιπλέον οι δημεύσεις εξατομικεύουν τις διεκδικήσεις. Κάτι άλλο που προσπερνά ο κ. Κουτρουμάνης είναι το πού θα χωρέσουν οι απατεώνες οι οποίοι θα καταδικαστούν. Οι φυλακές είναι ήδη τίγκα και οι κλέφτες είναι χιλιάδες.
Δεν είναι εύκολο να δοθεί άφεση αμαρτιών – δεν είναι ούτε εύκολο ούτε σωστό. Εκεί όμως θα καταλήξει το ζήτημα, κι ας βαυκαλίζονται οι αρμόδιοι υπουργοί ότι θα φέρουν πίσω τα κλεμμένα. Το χειρότερο από όλα αυτά είναι ότι η ατιμωρησία εμπνέει.

16 σχόλια

  1. Οι φυλακές είναι ήδη τίγκα και οι κλέφτες είναι χιλιάδες.

    ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ;
    ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ;
    ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΛΕΙΜΜΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ.
    ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ.
    ΑΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕ ΚΑΤΑΠΙΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιος ειναι ρε παιδια ο μιχαλολιακος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πιο μεγαλος αλητης πρωην πουστοσυνδικαληστης κουτρουμανης. Ευχομαι γαμημενο πουστη κρεμαλα σε εσενα και στα γαμημενα παιδια σου. Οπως ρε πουστη γαμω την ωρα που γεννηθηκες, εγω εχω μεινει ανεργος ετσι και εσυ ρε πουστη να ψοφησεις. Συγνωμη που βριζω , ΑΛΛΑ αυτος ο μαλακας υπερασπιζε καποτε τα δικαιωματα μου. Κατεβαινε ο πουτανας γιος σε συλλατηρια που τρεχαμε εμεις οι μαλακες. ΚΑΙ εγω καταλαβα ποσο μαλακας ειμαι. Αυτοι οι ηλιθιοι που πηγαν και ψηφισαν σημερα?
    Κουτρουμανη γαμω την πουτανα την μανα σου, εγω εμαθα με τα λιγα. Αλλα οταν θα σε κρεμασουμε στο συνταγμα ρε πουστη , μην φωναξεις οτι δεν εφταιγες. Πουστη αντρα ερχεται η ωρα σου γαμω το σπιτι σου γαμω.

    Συγνωμη για τα βρισιδια, ΑΛΛΑ οταν βλεπω την σκατοφατσα του δεν αντεχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποιος ειναι ρε παιδια ο μιχαλολιακος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 18 Μαρ 2012 10:59:00 μ.μ. ΒΡΙΣΕ ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ. ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.

    ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.

    ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ.

    ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΑΧΙΣ
    ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ
    ΤΟΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΚΟ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΧΡΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ.

    ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ
    ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Η ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗ.

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ''ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ''ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ,ΤΑ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΚΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ''ΒΟΥΤΗΞΕ''ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΑ ΓΕΝΝΕΕΣ 12 ΠΟΥ ΛΕΝΕ.ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ.ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ.ΣΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΥΣ ''ΒΟΗΘΗΣΑΝ''ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΒΟΥΝ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΑΣ ΕΡΘΡΕΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (δεν νομιζω οτι θα ξανα βγει βουλευτης)ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ..(ΝΔ) ..ΟΧΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ (ΠΑΣΟΚ) ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΑ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ? ΟΧΙ! ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ -ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗ.. ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΕΦΕΔΡΙΕΣ ..ΜΑΥΡΟ ΡΕΕΕΕ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ..ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ!
    ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ!!!
    ΔΕΚΑΡΑ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!
    ΘΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ!!!
    ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΜΑΙΜΟΥ.
    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΗΡΑΝ 120 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ !!!
    ΟΙ ΓΑΛΛΟ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΕΛΛΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΙΖΕΣ...
    ΚΑΘOMΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΤΑ ΨΩΡΟΕΥΡΩ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΜΑΙΜΟΥ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ.
    ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ,ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΣΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.
    ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΧΩΡΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ,ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ.
    ΠΛΥΝΕ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΑΤΟ !
    ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ,ΤΗΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ...
    ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ !
    ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ Ή ΔΕΞΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ,ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.
    ΜΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ "ΜΑΙΜΟΥ"

    Μετά από 17 χρόνια έκοψαν το επίδομα σε ανάπηρη Αγρινιώτισσα με ακρωτηριασμένο πόδι. Μέχρι προχθές οι αρμόδιες υπηρεσίες έκριναν ότι η γυναίκα αυτή πρέπει εφ’ όρου ζωής να λαμβάνει το επίδομα. Από χθες όμως… κρίθηκε ικανή να ασκήσει βιοποριστικό επάγγελμα!

    Μέσα σ’ ένα συνονθύλευμα σκόνης και σκανδάλων με τα όσα απίθανα αποκαλύπτονται πια με τα πάσης φύσεως επιδόματα που επί χρόνια λάμβαναν 30-40 χιλιάδες άνθρωποι με ψευδή στοιχεία, το υπουργείο Υγείας και οι συναρμόδιες υπηρεσίες, επί δικαίων και αδίκων πια, επιδίδονται σ’ έναν απίστευτο αγώνα δρόμου ώστε να κόψουν αυτά τα επιδόματα. Δυστυχώς όμως, …μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Και υπάρχουν τόσο ακραίες περιπτώσεις που δείχνουν τον ισοπεδωτικό πλέον χαρακτήρα αυτής της προσπάθειας, που εγείρουν σοβαρά ερωτήματα ως προς το τι πραγματικά οι υπηρεσίες επιχειρούν τώρα να κάνουν. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της Κατερίνας Κατσή – Μάρου απ’ το Αγρίνιο.

    Η 47χρονη Αγρινιώτισσα, αν και ακρωτηριασμένη στο δεξί της πόδι, υπέμενε την ανά τακτά χρονικά διαστήματα ταλαιπωρία της «εξέτασης» απ’ την κάθε φορά αρμόδια Επιτροπή Πιστοποίησης της αναπηρίας… λες και υπήρχε περίπτωση να «φυτρώσει» ποτέ καινούριο πόδι! Κάθε φορά ασφαλώς πιστοποιούταν το αυτονόητο και η κα Κατερίνα συνέχιζε, επί 17 συναπτά έτη να λαμβάνει το πενιχρό επίδομα με το οποίο ζούσε, μη έχοντας άλλα εισοδήματα, πόρους ή περιουσία. Το 1995 μάλιστα είχε εκδοθεί απόφαση απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι η κα Κατερίνα θα πρέπει εφ’ όρου ζωής να λαμβάνει αυτό το επίδομα. 313 ευρώ στο σύνολο για να ζήσει αυτή και η οικογένειά της…

    Προ ημερών η κα Κατερίνα πέρασε ξανά απ’ την Επιτροπή, την έστειλαν στη Δευτεροβάθμια στην Πάτρα, όπου οι εκεί αρμόδιοι έκριναν ότι δεν πρέπει πια να παίρνει αυτό το επίδομα. Μείωσαν έτσι το ποσοστό αναπηρίας απ’ το 68% στο 55%, ακριβώς για να μην δικαιούται επιδόματος. Η Διεύθυνση Αναπηρίας του ΙΚΑ καταγράφει μεν ότι υπάρχει ακρωτηριασμός απ’ το 1994, λέει όμως ότι το ποσοστό του 55% ορίζεται σε συνδυασμό με το επάγγελμα (ποιο επάγγελμα;;) και τη μόρφωσή της!!!

    Πώς αλήθεια το επίπεδο μόρφωσης διαμορφώνει το ποσοστό σωματικής αναπηρίας… δεν το κατανοούμε. Δηλαδή ένας μορφωμένος με ακρωτηριασμό στο άνω τριτημόριο του ποδιού έχει αναπηρία 60% λ.χ. και ένας αμόρφωτος με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχει αναπηρία 70%; Και για ποια μόρφωση ακριβώς μιλάνε στη συγκεκριμένα περίπτωση; Έπειτα, τι άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα πολλά χρόνια; Κι αν αυτό είναι το πραγματικό ποσοστό, οι αρμόδιοι που τόσα χρόνια έκριναν λάθος, που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους δηλαδή, θα έχουν κυρώσεις;

    Και το πιο σημαντικό: Η Επιτροπή κρίνει την κα Κατερίνα ικανή «δια παν βιοποριστικό επάγγελμα». Αυτό το «δια παν» το προσπερνάμε χωρίς σχόλια… Διερωτόμαστε όμως: Έχουν κάτι να της προτείνουν; Η κα Κατερίνα ως είχε δικαίωμα υπέβαλε ένσταση και αναμένει τώρα να δικαιωθεί.

    thebest.gr Πέμπτη 15 Μαρτίου, 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΝ ΕΥΡΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ,ΤΟΤΕ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΧΤΕΣ ΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΣ.
    ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΧΑΡΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝ ΕΥΡΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ,ΤΟΤΕ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΧΤΕΣ ΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΣ.
    ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΧΑΡΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση