GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η διάλυση του μεταπολιτευτικού ελληνικού Κράτους...

Συχνά τον τελευταίο καιρό , εκφράζεται η απορία, κυρίως από τους νεώτερους, για το « πώς φτάσαμε μέχρι εδώ » και αν είμαστε τόσο ανίκανοι, τ...

Συχνά τον τελευταίο καιρό, εκφράζεται η απορία, κυρίως από τους νεώτερους, για το «πώς φτάσαμε μέχρι εδώ» και αν είμαστε τόσο ανίκανοι, τόσο τεμπέληδες ή τόσο διεφθαρμένοι σαν Λαός ώστε να καταλήξουμε καταχρεωμένοι και με τελείως διαλυμένη την κρατική μας Μηχανή. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος γι αυτό , ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες σ αυτούς που τις έχουν. Τουλάχιστον στην...
συνείδηση του λαού μας.
Πολλοί αποδίδουν την διάλυση στην ανικανότητα και την διαφθορά της Πολιτικής Τάξης, κάποιοι πολιτικοί προσπαθούν να μοιραστούν τις ευθύνες με δηλώσεις τύπου «μαζί τα φάγαμε» και άλλοι σε διάφορες κοινωνικές ομάδες που επιδόθηκαν σε όργιο σπατάλης και εκμετάλλευσης των θέσεων στις οποίες «υπηρέτησαν». Και πιθανότατα όλοι έχουν κάποιο δίκιο.
Στην πραγματικότητα , κατά την γνώμη μου, η πλήρης διάλυση του μεταπολιτευτικού
Κράτους ξεκίνησε το 1981 με την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην Εξουσία. Τότε αποδομήθηκε τελείως η κρατική μηχανή με την διάλυση κάθε είδους Ιεραρχίας. Μέχρι τότε η Ιεραρχία τηρούνταν έστω και προσχηματικά: η αναρρίχηση στις ανώτατες βαθμίδες της Ιεραρχίας, ακόμα κι αν έπρεπε να έχει την έγκριση της πολιτικής Τάξης, γινόταν με βάση κάποιους απαραβίαστους κανόνες όπως η αρχαιότητα, οι σπουδές κλπ.
Μετά τον Οκτώβριο του 81, όλα απλοποιήθηκαν: οι μέχρι τότε Διευθυντές και προιστάμενοι του Δημοσίου εξοντώθηκαν, εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση, λοιδωρήθηκαν και οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να βγούν στην σύνταξη ακόμα κι από την ηλικία των 50 χρόνων.
Ετσι αντικαταστάθηκαν από μια στρατιά πρασινοφρουρών οι οποίοι είχαν μοναδικό τους προσόν την αφοσίωση στο Κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή, όταν πέρασε κάποιος κλητήρας από κατάστημα κρατικής Τράπεζας στην Θεσσαλονίκη και είδε έναν παλιό του φίλο επίσης κλητήρα να κάθεται στην θέση του Διευθυντή και του είπε :Δεν θα θυμώσει ο Διευθυντής που κάθεσαι στην θέση του; Για να πάρει την απάντηση :εγώ είμαι ο Διευθυντής.
Ετσι άνθρωποι ανεκπαίδευτοι, αγράμματοι, χωρίς εμπειρία, χωρίς σπουδές και γνώσεις ανέλαβαν καίρια πόστα στην κρατική μηχανή. Και αφού όλα επιτρέπονταν σε όλους αρκεί να πίστευαν στο Κόμμα, επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου λεηλασία του Κράτους, υποστηριζόμενοι κι από την ατιμωρησία που βασιζόταν στην συντροφική αλληλεγγύη. Η συλλογική μνήμη και πρακτική διακόπηκε και η κρατική Μηχανή παραδόθηκε σε χέρια που δεν είχαν καμμιά πιστοποίηση και κυρίως καμμιά εμπειρία.
Αποτέλεσμα αυτής της άγνοιας και της ανικανότητας ήταν η δημιουργία μιας αναποτελεσματικής κρατικής μηχανής, διεφθαρμένης και ανίκανης που οδήγησε στην διάλυση των Εφοριών, τις σκηνές των αδύναμων συμπολιτών μας να περιμένουν μέρες για ένα χαρτάκι για να πάρουν ένα επίδομα κλπ.
Απομεινάρια της γενιάς, που ανδρώθηκε μ αυτή την νοοτροπία, είναι όλοι αυτοί που μας ταλαιπωρούν ακόμα και σήμερα : Παπουτσήδες, Διαμαντοπούλες, Δαμανάκηδες, Χρυσοχοίδηδες κλπ αστέρες της Πολιτικής που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένσημο και περιφέρουν την ανικανότητά τους στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Και για όσους θα σπεύσουν να με κατηγορήσουν για μεροληψία, αγνοοώ σκόπιμα την ΝΔ, η οποία θεωρώ ότι ποτέ δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην δημόσια Διοίκηση παρά μόνο εκείνο του κολαούζου του ΠΑΣΟΚ, μην έχοντας καμμία πρόταση και όντας παγιδευμένη στις Οικογένειες και στους παραγοντίσκους της , οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν και στηρίχτηκαν στην Δημόσια Διοίκηση των Πασόκων, ώστε να εξυπηρετήσουν απολύτως ιδιοτελείς και μικροκομματικούς σκοπούς.

Ευτυχία

16 σχόλια

  1. Το κακό ξεκινά από την μη καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές. Αν ίσχυε αυτή, θα μιλούσαμε για πραγματική δημοκρατία κι όχι εξουσία. Θα είχε δηλ. τη δύναμη ο λαός κι όχι τα κόμματα. Δε θα συμπεριφέρονταν οι πολιτικοί σαν ιδιοκτήτες της περιουσίας του κράτους, δε θα διόριζαν "δικά τους παιδιά", δε θα απειλούσαν εργαζόμενους, αστυνομικούς, στρατιωτικούς με δυσμενείς μεταθέσεις, απολύσεις κλπ. Όμως όπως και να το δούμε, πάλι εμείς φταίμε οι απλοί πολίτες που σκεφτόμαστε πάντα σαν Greko maskara.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λέτε κύριε Κουρουμπλή, δεν σας πιστεύω.
    Ο ΓΑΠ, που θυσιάστηκε για το καλό μας,
    μας λέτε ότι είναι απατεώνας και σε συνεργασία με τους κηπουρούς του έσπρωξαν την Ελλάδα στην οικονομική υποδούλωση ;
    Είστε κακοήθης και κατηγορείτε αυτόν τον καλό άνθρωπο, ντροπή σας.
    _______________________________
    Που είστε τώρα πρασινοΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
    να αρχίσετε τις κατηγορίες και τα κλαψουρίσματα;
    Για όλα φταίει ο Καραμανλής, έτσι δεν είναι;
    Εσείς είστε αθώες περιστερές...!!!!

    Στις επόμενες εκλογές δεν θα βρείτε στην κάλπη ούτε την δική σας ψήφο.
    Και ξέρετε, η κατάρρευση του μεταπολιτευτικού σκηνικού σας αφήνει όλους εσάς τους βολεμένους χωρίς πολιτικές πλάτες.
    Έτσι θα αρχίσει το ξήλωμα, και θα αναγκαστείτε να βγείτε στο μεροκάματο, παρέα με τους Πακιστανούς...

    __________________________________
    Γεωργαντά: «Το έλλειμμα φουσκώθηκε είτε από ανικανότητα, ή από απειρία ή σκοπιμότητα».

    Σαφείς αιχμές για τον ρόλο του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του εκλεκτού του, επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, άφησε η Ζωή Γεωργαντά κατά την κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση.

    Αναλυτικά, η κυρία Γεωργαντά σημείωσε με νόημα ότι.
    - «Το έλλειμμα φουσκώθηκε είτε από ανικανότητα, ή από απειρία ή σκοπιμότητα».
    και πρόσθεσε πως..
    «αν ο Παπακωνσταντίνου φούσκωσε συνειδητά το έλλειμμα θα πρέπει να κρεμαστεί στο Σύνταγμα»...
    __________________________________________
    Η δήλωση αυτή κάνει το γύρο του διαδικτύου
    και αναμένεται αντίδραση από τον υπουργό Περιβάλλοντος...

    ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΛΟΥΛΟΥ..ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΠ
    ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΡΟΦΙΜΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ
    ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ + + +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. re den pate na gamithite mple roufiani pou sas eftekse to pasok gamineni neodimokrates stis ekloges tha parete ta paparia kosmiki alites.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΑΚΗ...ΠΑΚΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απο θριαμβο σε θριαμβο(η χρεωκοπια ασημαντη λεπτομερεια)

    ο δεικτης του χρηματιστηριου..
    το ευρωνομισμα
    οι ολυμπιακοι της γιαννας
    το euro της πορτογαλιας
    οι αγωγοι μπουργκαςαλεξανδρουπολη
    η πρασινη αναπτυξη
    οι επενδυσεις του καταρ..
    τα μνημονια..
    το PSI..

    τον ιουνιο θα αρχισουν παλι χρεωκοπιες,
    μειωσεις μισθων,
    και απολυσεις..

    θριαμβος της βλακειας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΘΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΘΕΛΕΙ ΠΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ. ΔΩΣΕ ΛΑΕ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΟΧΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΝΤ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε ψιτ,Γιώργο αγαπούλα την κουκούλα αγορίνα..ξεχασες την κουκουλίτσα σου
    ξεχνάς τι είπε ο Αντώνης για τις κουκούλες εεεε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν φταιει το πρασοκ, δεν φταίει η ΝΔ, δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι καταραμένοι οι Γερμανοί που δεν μας δίνουν άλλα ευρώπουλα...
    Δεν είμαστε τεμπέληδες, δεν είμαστε λαμόγια
    είμαστε μόνο κοπρίτες
    που λένε πολλά λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΤΑΝ ΙΕΡΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΛΩΝ,ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ 4 49
    ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
    ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΛΙΑΡΗ ΜΠΑΜΠΗ...Η ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ
    ΖΟΜΠΙ ΚΑΨΗ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΧΩΡΑ...ΓΙ ΑΥΤΟ
    ΚΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΣΕΛΓΟΥΝ
    ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα πραγματα ειναι ακριβως ετσι οπως τα γραφεις.
    Εγω ειμαι ιδρυτικο μελος του ΠΑΣΟΚ τοτε που ψηφηζαμε αγνα για περισοτερη δημοκρατια- αξιοκρατια-διαγωνισμους-φορολογικη μεταρυθμιση εθνικη αξιοπρεπεια .
    Αν αυτου μας προεκυψαν οι παραπανω ασημαντες μετριοτητες που γραφεις, σου διαφευγει ομως ο Κουτσογιωργας ο κωσκωτας ο τζοχατζοπουλος και πολλοι αλλοι απατεωνες ων ουκ εστι αριθμος..
    Νασε καλλα και να τα γραφεις.
    Π.Κ.ΑΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Τον πήραν με τις "πέτρες" στο facebook τον GAP"
    ------------------------------------------------
    Βγήκε ο Παπανδρέου να πανηγυρίσει για το PSI στο facebook . Εγραψε : "Μετά από μια προσπάθεια που κράτησε δυο χρόνια, η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της Ελλάδας, αίρεται. Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες, όπως ήθελαν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους."
    ____________________________________________________
    Και οι χρήστες ξεσηκώθηκαν και τον στόλισαν κανονικά.
    160 σχόλια μέχρι τώρα τα περισσότερα ακατάλληλα για ανηλίκους. Αντιγράφουμε κάποια σχόλια

    Eve Xen... Δεν θα προλαβει να καταστρεψει αλλες γενιες ο εξω απο εδω...

    Kiriakos Koresoglou Είσαι τόσο χαζός ή τον.......
    παριστάνεις ρε? Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Σ ! ! !

    Dimitris Panoy ΘΕΣ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ

    Manos Manoussakis BΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΑΠΑΤΕΟΝΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΟ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΑ 1500 Ε ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΒΟΥΜΕ ΓΙΑ 490. ΚΑΡΚΙΝΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ

    Dimitris Panoy Α ΡΕ ΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

    Argiris Kitsakis malakes pasokakia dosilogoi....

    John Moschochoritis Η μαλακια εχει και τα ορια της. Αλλα αυτο δεν σου το εμαθαν οι Μασόνοι. Ερωτηση: Τον αδερφο σου γιατι τον φυλανε 17 αστυνομικοί; Τον πάνε συνοδεια και στη χέστρα;

    Hristos Evgenidis ρε γιωργακη ειμαι ανεργος αλλα μα το χριστο θα δανειστω λεφτα η και θα τα κλεψω για να σου κανω δωρεα την λοβοτομη μπας και ξεχασεις ποιος και τι εισαι αλλα και τον ευνουχισμο για να μην δωσεις στην ανθρωποτητα κατι τοσο αχρηστο και επικυνδυνο οσο εσυ.

    ΚΑΙ ΤΟ ............Χ Ε Σ Ι Μ Ο
    .......ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελλάς το Μεγαλείο σου, βασίλεμα εχει... Σωστότατα...ποιό σωστά δεν γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΚΕ ΡΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΑΦΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ ..ΛΑΟΣ- ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΒΕΛΗ-ΔΗΜΑΡΑ-....ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΚΕ ΚΑΜΜΕΝΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΜΑΤΑ... ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΚΕ ΟΣΟΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΟΔΕΞΙΑΣ ΠΟΤΕ.. ΠΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΦΟΥΜΟ ΔΗΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση