GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΖΕΡΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ»...

Του Γιάννη Κανελλάκη http://agioritikovima.gr/ Από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας (Αριστοτέλους 8 Καλλιθέα) , εστάλη στο «Αγιορείτ...

Του Γιάννη Κανελλάκη
http://agioritikovima.gr/

Από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας (Αριστοτέλους 8 Καλλιθέα) , εστάλη στο «Αγιορείτικο Βήμα» η παρακάτω ανακοίνωση:
Στις 28 Φεβρουαρίου 1988, η Κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν , προχώρησε σε οργανωμένες σφαγές και βιαιότητες εναντίον των αρμενικών πληθυσμών στις πόλεις Μπακού και Σουμγκάιτ. Επρόκειτο για μια επιχείρηση πανομοιότυπη, με αυτή που  έπραξαν οι τούρκοι εναντίον...
 των ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη το 1955.
Η εχθρική πολιτική της κυβέρνησης του Μπακού κατά των Αρμενίων που ζούσαν στο Αζερμπαϊτζάν και στις αρμενικές επαρχίες του Καραμπάγ και του Ναχιτσεβάν, που υπάγονταν διοικητικά σε αυτό, δεν ήταν μεμονωμένο φαινόμενο. Στόχος , καθ΄όλη την διάρκεια των 60 ετών αζερικής κατοχής, ήταν ο αφανισμός του αρμενικού στοιχείου με αποκορύφωμα τις σφαγές των αρμενίων το 1988. Τα γεγονότα του Σουμγκάιτ , επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά την πρόθεση της ηγεσίας του Αζερμπαϊτζάν να προχωρήσει στην εξόντωση των αρμενίων, στα πρότυπα των γενοκτονίας των αρμενίων από την Τουρκία. Ωστόσο, ο ηρωικός λαός του Καραμπάγ αντιστάθηκε, αγωνίσθηκε και κατόρθωσε με θυσίες και αίμα να ανακτήσει την ανεξαρτησία του.
Στη θλιβερή αυτή επέτειο, τιμούμε την μνήμη των θυμάτων της αζερικής θηριωδίας και ενώνουμε ταυτόχρονα την φωνή μας με αυτήν του λαού και της κυβέρνησης της Αρμενίας και ολόκληρης της αρμενικής διασποράς.
Ζητούμε από την αζερική κυβέρνηση να σταματήσει τις αιμοχαρείς δηλώσεις και τις απειλές εναντίον του Καραμπάγ και της Αρμενίας, να δώσει τέλος στη διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων, όπου από θύτης παριστάνει το θύμα για να εξαπατήσει την διεθνή κοινότητα και να προσέλθει με ειλικρίνεια, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για να δοθεί ειρηνική, δίκαιη και οριστική λύση στο ζήτημα.
«Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στη μνήμη των θυμάτων της σφαγής, του Σουμγκάιτ, θα τελεστούν την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 στις 12.30 στο μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Νέα Σμύρνη. Επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων θα τελεσθούν επίσης στην Θεσσαλονίκη και στην Ξάνθη» Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας.

1 σχόλιο

  1. Και στη συνέχεια θα πρέπει να τιμήσουμε τα θύματα της ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ (όλους εμάς δηλαδή...)

    μαστρο - Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση