GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέσσερα κακουργήματα για Λαυρεντιάδη, Κυριακίδη και σία...

Τέσσερις κακουργηματικές διώξεις για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και το μεγάλο πάρτυ αφαίμαξης κεφαλαίων από την Proton Bank, ύψ...

Τέσσερις κακουργηματικές διώξεις για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και το μεγάλο πάρτυ αφαίμαξης κεφαλαίων από την Proton Bank, ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, προτείνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Ι. Δραγάτσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πολυσέλιδο και εμπεριστατωμένο πόρισμα, το οποίο υπέβαλε στον οικονομικό εισαγγελέα, κ. Γρ. Πεπόνη, ο επιχειρηματίας εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που διηύθυνε την εγκληματική οργάνωση υπεξαίρεσης εκατομμυρίων από την Proton Bank.
Ο εισαγγελέας προτείνει να διωχθεί ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για απάτη, υπεξαίρεση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Διώξεις προτείνονται και...
για άλλα 27 άτομα.
Ειδικότερα, για τους Τ. Κολίντζα, Α. Αθανάσογλου, Δ. Σαραμαντή και Σ. Λιαρμακοπούλου ζητείται η δίωξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και άμεση συνέργεια στην απάτη και στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Επίσης, δίωξη ζητείται για τους Π. Κυριακίδη, Η. Μακρή, Π. Δεβετζή, Ι. Μπαϊλάν και Σ. Ρόδη, τους επικεφαλής, δηλαδή, των εταιρειών που δανειοδοτήθηκαν με εκατομμύρια από την Proton Bank.
Ο εισαγγελέας κατηγορεί και άλλα πρόσωπα, συνεργάτες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη οι οποίοι εμφανίζονται ως δικαιούχοι των εταιρειών του για διάφορα αδικηματα.
Στο πόρισμα περιγράφεται λεπτομερώς πως τον Μάρτιο του 2010 ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης συνέλαβε το σχέδιο καταλήστευσης της τράπεζας με τη δανειοδότηση εταιρειών, κάποιες από τις οποίες, μάλιστα, συστήθηκαν ειδικά γι' αυτόν τον σκοπό.  Αναφέρεται επίσης πως εξαπάτησε τόσο τα εσωτερικά όργανα της τράπεζας Proton όσο και τα ελεγκτικά όργανα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ειδική αναφορά υπάρχει σε υπεράκτιες εταιρείες με έδρα σε φορολογικούς παραδείσους, οι οποίες, όπως έχει αποκαλύψει το «Βήμα», δανειοδοτούνταν με αλλεπάλληλες μεταβιβάσεις ακόμη και για να... συσταθούν με αυτά τα χρήματα οι ίδιες!
Ολες οι εταιρείες, όπως καταγγέλει ο κ. Δραγάτσης με το πόρισμα του, συνδέονταν ευθέως με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ενώ παρουσιάζονταν δεκάδες δήθεν δικαιούχοι και ιδιοκτήτες τους.

9 σχόλια

  1. ΚΑλά αυτός ο Λαυρεντιάδης δεν ήταν κώλος και βρακί με τον Βενιζέλο;
    Ολα θα τα καλύψουν δεν πρόκειται αυτό το ρεμάλι να πάθει τίποτε για τί θα πάρει και άλλους μαζί του. Τα πλοκάμια της διαπλοκής είναι πολύ βαθειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κολλητός του Λαυρεντιάδη ( ο Βενιζέλος ντε) τι έχει να πει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτακτη είδηση.
    Στο Ωνάσειο ο Κούβελος.

    Στο Ωνάσειο μεταφέρθηκε ο σύζυγος της προέδρου της Δημ. Συμμαχίας, Ισίδωρος Κούβελος μετά από ενόχληση που αισθάνθηκε νωρίτερα το απόγευμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί πραγματοποίησαν ......σειρά εξετάσεων. Ο κ. Κούβελος θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, καθώς στο παρελθόν είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα γνωστοποιήθηκε ότι η υπόθεση του κ. Κούβελου σχετικά με το 1 εκ δολάρια έχει παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

    Αναρτήθηκε από kafeneio στις 3/02/2012 09:10:00 μμ



    Ανώνυμος είπε...

    Εμμμ ..μεγάλα καράβια
    μεγάλες φουρτούνες
    αν είναι και Φαντάσματα
    σκούρα τα πράγματα.. για τους Πειρατές της Καραϊβικοελληνικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΣΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ Ο ΣΥΖΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΥΑ -ΛΟΥΑ.

    ΤΑ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, Η ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΞΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΑΒΟΙΑ...

    ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η SIEMENS, ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΚΤΙΑ "PLACID BLUE", ΠΟΥ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΕΘΕΤΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ...

    (…Το growth story του Λαυρέντη άρχισε να πουλά και η συνεργασία του με τον χρηματιστή Μανώλη Βάρσο (της Merit) άρχισε να αποδίδει καρπούς. Ο Μανώλης Βάρσος παντρεμένος με την Αλεξία Μπακογιάννη, κόρη της Ντόρας, η οποία διατηρεί εταιρεία επικοινωνίας και προώθησης εταιρειών έχει άριστες σχέσεις με ξένους επενδυτικούς οίκους όπως η Sal Oppenheim εκμεταλλεύεται τη θετική συγκυρία και πουλά σε ξένους….)

    Όποια πέτρα η σκάνδαλο κι αν σηκώσεις , θα βρείς από πίσω την Oσία Οικογένεια του Μητσό- Ντόρα-Κούλα… του γνωστού φαταούλα δράκουλα των Χανιών .

    Τι θα έκανε ο ΛΟΥΑ –ΛΟΥΑ χωρίς την πατρωνία …της Οσιας Οικογένειας των αδήφαγων αρπαχτικών ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ντορα-κουβελης
    ταπιασαν απο το λαβρεντιαδη
    με εντολη πασοκ
    για να κοβουν ψηφους
    απο νδ-τσιπρα..
    η προτον δανειζοταν με εγγυηση ελληνικου δημοσιου..
    δηλαδη ο φορολογουμενος πληρωνει τα μαξιλαρακια του πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ντορα-κουβελης
    τα πηρανε απο λαβρεντιαδη
    με εντολη πασοκ
    για να κοψουν ψηφους
    απο νδ-τσιπρα..
    η PROTONBANK δανειζοταν με εγγυηση ελληνικου δημοσιου..
    τα φεσια δισεκατομυριων που αφησε
    τα πληρωνει τωρα το δημοσιο..
    αυτο ειναι το συστημα πασοκ..
    ξαναψηφισε τους μαλακα ελληνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλήθεια, ο παχύδερμος αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομίας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από το έγγραφο της απόλυσης παναγιώτη ξυρουχάκη από το κτηματολόγιο προκύπτει ξεκάθαρα ότι η γνωστή ρουφιάνα Κέλλυ Καραμεσίνη τον ρουφιάνευε στους ανωτέρους με ανταλλάγματα.Ξεσκίστε την ρουφιάνα Κέλλυ Καραμεσίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση