GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η άτακτη αμνησία του Βενιζέλου...

Από το  vbalafas.blogspot.com Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 3 Μαρτίου 2012, σελίδα 7 Την Τρίτη το βράδυ συζητήθηκε ...

Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου,
3 Μαρτίου 2012, σελίδα 7

Την Τρίτη το βράδυ συζητήθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή μερικών από όσα επιφέρουν οι συμφωνίες για τη δανειακή σύμβαση της χώρας και το PSI, το «κούρεμα» των ομολόγων. Δεινός ρήτορας ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, επιδόθηκε σε μια ακόμα ομιλία, κατά την οποία...
ούτε λίγο, ούτε πολύ, θεοποίησε σχεδόν τον εαυτό του και την παράταξη της οποίας επιζητά να ηγηθεί όταν γίνουν οι εσωκομματικές της διαδικασίες.
Στο πιο κραυγαλέο, ίσως, απόσπασμα της ομιλίας του εκδηλώθηκε, σε όλο της το μεγαλείο, η άτακτη αμνησία του. Μεταξύ πολλών άλλων ο Βενιζέλος είπε : «Η ύφεση έχει αρχίσει από το 2008. Το 2008 κυβερνούσε μια συγκεκριμένη κυβέρνηση μέλος της οποίας ήταν ο κ. Σαμαράς. Και το ίδιο συνεχίστηκε μέχρι τον Οκτώβριο του 2009. Εάν υπήρχε στοιχειώδης διορατικότητα, αν δεν υπήρχε μυωπική θεώρηση των πραγμάτων, εάν υπήρχε στοιχειώδης αίσθηση ευθύνης με λίγες κινήσεις το 2008, έστω το 2009, η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει την διακεκαυμένη ζώνη στην οποία αναγκαστήκαμε να μπούμε από το 2010 και μετά.». Και συνέχισε λέγοντας : «Εάν είχαν ληφθεί τότε στοιχειώδη μέτρα, θα είχαμε θεραπεύσει, ή έστω θα είχαμε συγκρατήσει, τα πολλαπλά διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας.».
Δεν ξέρω τι θα πρέπει ακριβώς να νιώσει ένας πολίτης, ακόμα και διαχρονικός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, διαβάζοντας ξανά τις παραπάνω γραμμές. Όταν άκουσα την ομιλία του, σε πρώτη φάση, πίστεψα ότι δεν άκουσα καλά και προσέτρεξα στο γραπτό λόγο για να βεβαιωθώ. Τα αντέγραψα εδώ, γιατί ως γνωστόν τα γραπτά μένουν, και ακριβώς επειδή μένουν έψαξα να βρω μερικές δηλώσεις του από εκείνη την περίοδο στην οποία αναφέρεται, και λίγο πιο πριν.
Έλεγε λοιπόν ο κ. Βενιζέλος :
Τον Ιανουάριο του 2005 : «Είναι λοιπόν προφανές ότι δεν αρκεί να μιλά κανείς -όπως κάνει ο κ. Καραμανλής- για «κοινωνικό κέντρο» και «μεσαίο χώρο». Πρέπει να μπορεί να δώσει απάντηση και οικονομική προοπτική στα μεσαία στρώματα, εκεί δηλαδή που αυτοτοποθετείται η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Εκεί όπου χτυπά η καρδιά της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς. Καμία πολιτική δήθεν «συναίνεσης» σε θέματα όπως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και καμία πολιτική επίθεσης κατά της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να καλύψει το κενό που υπάρχει στις ιδεολογικές και πολιτικές προδιαγραφές της κυβέρνησης.»
Στις 30/10/2007 : «Άρα το αποτελεσματικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό κράτος είναι μεγαλύτερο στον κοινωνικό τομέα, στις κοινωνικές υπηρεσίες και τα δημόσια αγαθά: στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, την πρόνοια, το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, τις δημόσιες συγκοινωνίες και σε άλλα βεβαίως παραδείγματα που θα μπορούσα να αναφέρω. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερο κράτος, χρειαζόμαστε μεγαλύτερη συνολική δημόσια δαπάνη για να αποτρέψουμε την πίεση που ασκεί στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, η αλόγιστη αύξηση της ιδιωτικής δαπάνης στους τομείς αυτούς.»
Στις 21/11/2008 : «Ο νέος προϋπολογισμός είναι σκανδαλωδώς αντιαναπτυξιακός. Ένας προϋπολογισμός, στον οποίο προβλέπεται -κι αυτό συνιστά ύβρη για την οικονομία και την ανάπτυξη- μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά 9%, ενώ θα έπρεπε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να είναι ο μοχλός ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης».
Στις 26/11/2008 : «Το πρόβλημα της αγοράς δυστυχώς τώρα, δεν είναι μόνο η ακρίβεια. Το πρόβλημα της αγοράς, τώρα, είναι και η έλλειψη ζήτησης, η μείωση της κατανάλωσης. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που το αντιμετωπίζει η πραγματικότητα του λιανικού εμπορίου και το αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί κλάδοι των υπηρεσιών. Το πρόβλημα αυτό συνδέεται άμεσα με την αδυναμία της Κυβέρνησης να πάρει μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας κυρίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και πολλών μεγάλων επιχειρήσεων»
Στις 5/4/2009 : «Η Ελλάδα εγκλωβίζεται έτσι μέσα στον πολύτιμο και ισχυρό θώρακα του ευρώ. Ο θώρακας λειτουργεί και ως κορσές. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αδυναμία πολιτικής διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης και στην εικόνα που έχουν οι εταίροι μας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. […] Η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που κινδυνεύει από χρεοκοπία ή από παύση πληρωμών ή από αδυναμία εξυπηρέτησης και αναχρηματοδότησης του δημοσίου χρέους της. […] Να βρεθούν πόροι, να ασκηθεί κοινωνική πολιτική, να ξανασυντεθεί μια κοινωνία που δεν πιστεύει τίποτε, να ανορθωθεί τόσο το κράτος όσο και η αγορά.».
Στις 31/5/2009 : «Το ερώτημα, πολύ συνοπτικά, είναι αν μπορούμε να διασφαλίσουμε ταυτοχρόνως την κοινωνική συνοχή (δηλαδή τα εισοδήματα, την απασχόληση και την παροχή των αναγκαίων κοινωνικών υπηρεσιών), την εθνική ανταγωνιστικότητα (μέσα από ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα δώσει τη θέση του σε αδράνειες και υστερήσεις) και τη δημοσιονομική αξιοπιστία που είναι η θεμελιώδης προϋπόθεση για την ύπαρξη και λειτουργία ενός κράτους το οποίο μπορεί να επιτελεί τις βασικές αναπτυξιακές και αναδιανεμητικές λειτουργίες του. Αυτό το εγχείρημα δεν επιμερίζεται σε μέτρα και εξαγγελίες.».
Αυτά είναι ελάχιστα μόνο από όσα θα μπορούσα να παραθέσω. Εννοείται ότι το 2008 και μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, ο Βενιζέλος δεν ψήφισε ούτε ένα νομοσχέδιο μέτρων και μεταρρυθμίσεων της ΝΔ, δεν αναγνώρισε ούτε μια στιγμή τους παγκόσμιους τριγμούς που έρχονταν καταπάνω μας. Ξαναδιαβάστε όσα είπε την Τρίτη το βράδυ και όσα έλεγε τα προηγούμενα χρόνια. Η άτακτη αμνησία είναι προφανής. Η κριτική, δική σας.
Η παρουσία της Άννας Βαγενά
Μέσα στον κυκεώνα των συζητήσεων στη Βουλή των Ελλήνων, εμφανίστηκε αυτές τις ημέρες μια πραγματική όαση που ενσαρκώνει πολλά από όσα γράφω τα τελευταία χρόνια περί αναγκαίων ανατροπών στις πολιτικές νοοτροπίες, στάσεις και συμπεριφορές.
Η παρουσία της Άννας Βαγενά, άσχετα με το ποια θέση υποστήριξε, επιβεβαίωσε αυτό που λέω εδώ και πολλά χρόνια. Η Βουλή χρειάζεται άλλη σύνθεση πολιτικού προσωπικού σε κοινωνικό, οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο, άμεσα. Χρειάζεται ανθρώπους που να ζουν μέσα στην κοινωνία και όχι απλώς να τη «συναναστρέφονται» ή να πίνουν μαζί της καφεδάκι στον καφενέ για να βγάλουν φωτογραφία. Όποια θέση και αν υποστηρίζουν, σε όποιον πολιτικό χώρο και αν ανήκουν.
Η Βουλή χρειάζεται ανθρώπους που να τρέμουν τα χέρια τους πάνω στο βήμα, από σεβασμό στο θεσμό και όχι από αμηχανία ή από άγχος για το αν θα τα διαβάσουν καλά μέσα από το χαρτί, αν θα είναι καλό το τηλεοπτικό πλάνο, αν θα καθίσουν σε σημείο που μπορεί να τους πάρει η κάμερα, αν θα χειροκροτήσουν πιο δυνατά από τους άλλους, αν θα φορέσουν το καλύτερο ταγιέρ ή κοστούμι, αν θα τρέξουν πιο γρήγορα από τους άλλους στον αρχηγό για «να του πουν στ’ αυτί».
Δεν χρειαζόμαστε άλλους επισκέπτες πολιτικούς που χτυπάνε πλάτες και μοιράζουν συμπόνια και κατανόηση. Δεν χρειαζόμαστε άλλους «φωτογράφους», περιηγητές, περιπατητές. Χρειαζόμαστε ανθρώπους του πεδίου, βγαλμένους μέσα από την κοινωνία. Διπλανούς μας. Όχι για να μας «εξυπηρετήσουν», αλλά για να γνωρίζουν όσα βιώνουμε και να μπορούν αποτελεσματικά να τα αλλάξουν.
Δεν συμφωνώ με την ψήφο της κυρίας Βαγενά. Τη συγχαίρω για την παρουσία και την ομιλία της, για το γνήσιο των λόγων της, για το χέρι της που έτρεμε από το δέος που ένιωθε επειδή μιλούσε στη Βουλή των Ελλήνων.
Άμεσα μέτρα για την ασφάλεια
Την ώρα που μερικοί διακονούν την πτώχευση της Ελλάδας και ζητούν επιτακτικά την έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε., η εγκληματικότητα στη χώρα ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και λογικής. Την ώρα που μερικοί νομίζουν ότι το μωσαϊκό που αποτελεί αυτή τη στιγμή την κοινωνία, μπορεί συντεταγμένα να αντέξει και να ανταπεξέλθει σε μια ελεύθερη πτώση, ένας μεροκαματιάρης πυροβολείται εν ψυχρώ στο κεφάλι, μέσα στο περίπτερό του, για μερικά «ψιλά».
Στην Κορινθία το πλιάτσικο είναι καθημερινό φαινόμενο και πλέον οι δράστες είναι αδίστακτοι. Χτυπούν, πυροβολούν, μπουκάρουν στα σπίτια ακόμα και αν έχουν κόσμο μέσα, μέρα μεσημέρι.
Οι πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς μέσα στα σπίτια τους και δεν υπάρχει χειρότερη κοινωνική μάστιγα από αυτή, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης. Η ύπαιθρος έχει εγκαταλειφθεί, όμως πια η κατάσταση είναι ανάλογη και μέσα στον αστικό ιστό.
Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια «πολιτικής». Μέτρα άμεσα, εδώ και τώρα, με κάθε κόστος. Πιστεύουμε όλοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε σαν χώρα, αλλά όχι έχοντας το νου μας στο πως θα προφυλαχθούμε σε καθεστώς ζούγκλας και τρόμου. Τελεία και παύλα.

14 σχόλια

  1. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΑΦΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ ..ΛΑΟΣ- ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΒΕΛΗ-ΔΗΜΑΡΑ-....ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΚΕ ΚΑΜΜΕΝΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙ!!!!!!...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΧΑΝΟΡΑΦΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ ΤΣΑΤΣΟ ...(ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΣΑΤΣΟ ...ΑΚΟΥΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ!!!!!) ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΜΑΤΑ... ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΚΕ ΟΣΟΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΟΔΕΞΙΑΣ ΠΟΤΕ.. ΠΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΦΟΥΜΟ ΔΗΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα αυτον τον αλητη θα ψηφισουν στο πασοκ?
    αυτο που εφαγε τα λεφτα των μικροκαταθετών παρέα με τον σαμαρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΚΡΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΚΥΡΟΥΣ.ΣΕ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΛΛΗ ΤΣΑΤΣΑ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΟΝΟΛΟΓΕΙΣ.ΑΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ Ο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΣΚΟΝΗ.ΕΧΕΙΣ ΠΑΧΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΧΑΡΑΤΣΑ ΑΨΥΧΕ ΠΟΥ ΨΟΦΑΣ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΑΜΑΣΗΤΟΥΣ.
    ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΙΟΥΔΑ.ΤΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΦΙΛΙΟΥΝΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙ....ΕΝΑ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΣΤΟΜΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ.Ο ΧΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΦΕΚ Δ 96 ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ 2004 ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΙΟ Ζ .ΣΧΕΔΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ.ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟΛΑΒΟ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΗ.Ο ΔΗΘΕΝ ΞΥΝΟΜΟΥΡΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΡΟΜΠΕΝ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ.ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.Ο ΚΟΥΒΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΙΩΠΗ.ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.ΑΣ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟΛΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Χοντρός ροχαλίζει σήμερα πάλι

    Μερικές ιστορικές γραμμές Χαρισμένες στον "FATCHO-BENNY" μήμπως και γιατρέψει την αμνησία του και σε όσους πάσχουν απο "alzheimer's disease"
    -----------------------------------------
    Ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής σήμερα στην βουλή άφησε αιχμές κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι:

    «Δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να διαφωνούμε σε όλα».
    Δεν μπορεί να υπάρχει άρνηση σε όλα.
    Δεν είναι στάση ευθύνης το «ΟΧΙ σε όλα».
    «Το τονίζω, δεν χωρά στις κρίσιμες αυτές περιστάσεις το ΟΧΙ σε όλα».

    «Δεν είναι πολιτική ευθύνη η απόπειρα έντασης, η ΣΚΟΠΙΜΗ απόπειρα ισοπέδωσης των πάντων».

    Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα προκύψουν στο προσεχές μέλλον
    και υπογράμμισε ότι:

    «εάν δεν συμπράξουμε όλοι σε κοινούς στόχους, οι επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική θύελλα θα είναι δυσμενέστερες
    και αυτό δεν θα σταματήσω να το επαναλαμβάνω.
    «Τόσο οι επόμενοι μήνες, οι δύσκολοι μήνες που έρχονται, όσο και το αύριο του τόπου μας
    «εξαρτώνται από την υπευθυνότητα όλων μας, πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων»,
    κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    www.Kathimerini.gr

    --Βόγλης ο Κηφισεύς

    υ.γ
    οι πιο πάνω γραμμές είναι 100% αυθεντικές
    όπως ακριβώς τις εξεφώνησε ο Κ.Καραμανλής
    απο το βήμα της Βουλής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ ξέρω ότι σωθήκαμε ...

    Ανέβηκαν αμέσως οι μισθοί και οι συντάξεις , ήλθαν τεραστία εγροστασια στην Ελλάδα, ΤΩΡΑ έχουμε καινές θέσεις για εργασία πάνω από 1.500.000, και μάλλον θα της απορροφήσουμε από χώρες όπως Ολλανδία φιλανδια Γερμανία ΜΠΟΡΕΊ και Ντουμπάι, αν έχετε γνωστούς πέστε τους να έλθουν ΣΩΘΉΚΑΜΕ ρε ο Βενιζέλος φαινότανε από μικρός ότι έχει Α@@@@@ αν και δεν τα δει ΠΟΤΕ από το πάχος ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΟ σταματήσαν οι φασαρίες στης συναυλίες του Νταλάρα, τώρα θα της δίνουν μαζί με την Νανα Μούσχουρη..

    Ελατέ όλοι μαζί να φτιάξουνε μια Ελλάδα νέα , μια νέα ΑΕΚ με γήπεδο 600.000 θέσεων, ένα πιο ΝΕΟ Πανιώνιο, ένα νέο ΠΑΣΟΚ ,μια νέα ΝΈΑ δημοκρατία, πάμε για τσαμπιον λινγκ ρεεεεεε...

    Όλοι είναι στα πόδια μας σήμερα, δεν είναι μόνο γενόσημα τα φάρμακα ΑΛΛΆ και τα κόμματα ( παρακαλώ το γονοσημα κόμματα είναι πνευματικό δικαίωμα δικό μου , θα αναφεΡεται και το όνομα μου ώστε να μείνω και εγώ στην ΙΣΤΟΡΊΑ) ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΉ ΛΎΣΗ, ΤΟ ΓΕΝΟΣΗΜΟ ΚΌΜΜΑ, από ΜΕ ΜΙΑ ΟΥΣΊΑ είναι φτιαγμένα τα νέα κόμματα ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ και με την έγκριση το ΕΟΦ..ΖΗΤΩ ΤΟ PSI++++

    Μπούτζουκας Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια.

    Είδαμε όλοι τον απόλυτο εξευτελισμό και την ατίμωση του ΓΑΠ μέσα στον ίδιο του τον χώρο μετά τα άθλια ψέμματα του ότι :
    Λεφτά υπάρχουν,
    δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις,
    δεν θα εφαρμοσθούν νέοι φόροι,
    δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ κλπ κλπ.


    Και ο Βενιζέλος ξεκίνησε με χοντρά και προκλητικά ψέμματα.
    Τον Ιούνιο του '11 διατείνονταν πομπωδώς ότι δεν πρέπει η ΔΕΗ να είναι μηχανισμός είσπραξης φόρων και μετά ακολούθησε η μεγαλειώδης κωλοτούμπα και μπήκε το χαράτσι των ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

    Ο Βενιζέλος με την υπέρμετρη αλαζονική του έπαρση δεν μπορεί να εμπνεύσει και να συνθέσει.

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΙΔΙΑ....ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΟΜΠΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ....ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ....ΣΑΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ
    ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΠΑΝΤΕΡΙΤΣΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 3.000.000. ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
    Ο ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΠΕΝΥ ΧΙΛ..ΤΟΥ ΠΑ$$ΟΚ !!
    -----------------------------------
    1.113.309 ΕΚ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ...ΤΟΥ ΠΑssΟΚ !!
    ---------------------------
    Κοντά στο 1.5 εκ ευρώ τραπεζικές καταθέσεις υπάρχουν στην τράπεζα για την οικογένεια Παπουτσή και τον Χρηστάκη.

    Αλήθεια ρε θηρίο.
    Πότε, που και σε ποιον εργοδότη δούλεψες για να έχεις ένα τόσο μεγάλο ποσό στην τράπεζα;

    Ο κύριος εκπρόσωπος της....
    γενιάς του Πολυτεχνείου,
    μαζί με Δαμανάκη και άλλους εκλεκτούς που φώναζαν για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, καραπλούτησαν στις πλάτες τις δικιές μας.
    Ξεδιάντροπα και απερίγραπτα.

    Για τον Παπουτσή όμως υπάρχει και μία ακόμα ιδιαιτερότητα.
    Είναι το πολιτικό υποκείμενο που επί των ημερών του έφαγε πολύ ξύλο ο κόσμος στο Σύνταγμα.

    Τον Παπουτσή δεν θα τον ξεχάσουμε εύκολα.
    _______________________ Με ότι αυτό συνεπάγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ... ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ... ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ .... ΔΕΝ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ή ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ...!!!

    ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ και ΑΠΟ ΤΟΝ π.Αντ/δρο ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ...!!!

    Εκτός από την κ.Γεωργαντά, πού μίλησε γιά κρεμάλες καί ο π.Αντ/δρος της Στατιστικής Αρχής Νίκος Λογοθέτης ήταν επίσης καταλυτικός:

    Πολύ δύσκολη η θέση Παπακωνσταντίνου,που σύμφωνα με τις μαρτυρίες
    ο «εκλεκτός» του, Ανδρέας Γεωργίου -προϊστάμενος της ΕΛΣΤΑΤ- αντι να χρησιμοποιήσουν εκείνα τα επιστημονικά εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, για να μετρήσουν το έλλειμμα, καθοδηγήθηκαν από την Eurostat σε υπολογισμούς που εκτίναξαν εσκεμμένα το χρέος του 2009.

    Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια, να «διευκολυνθεί» η είσοδος της Χώρας στο ΔΝΤ, να εκτοξευθούν τα σπρεντς και να οργιάσουν οι κερδοσκόποι εις βάρος της χώρας.

    Ειδικότερα, ο π. Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης μιλώντας στην επιτροπή και προσπαθώντας να εξηγήσει την τακτική των προϊσταμένων του αναφέρθηκε σε «τέσσερα σενάρια που παραπέμπουν σε Εθνική προδοσία ή σε εγκληματική αμέλεια».

    Εξήγησε πως – κατά την άποψή του – «αυτό που ήθελαν ήταν:
    α)-Να γίνουμε πειραματόζωο στην Ευρώπη για να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν με τις άλλες χώρες που έχουν τα ίδια δημοσιονομικά προβλήματα
    β)- Να ανεβάσουν τα CDS για να κερδίσουν... ορισμένοι...!!!
    γ)- Να ανεβάσουμε το έλλειμμα του 2009 για να δείξουμε ευκολότερα ότι το μειώνουμε το 2010
    δ)- Αδυναμία ή ανικανότητα» και πρόσθεσε «μπορεί να μην είναι κανένα μπορεί και να είναι συνδυασμός όλων».
    -------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φραστικό επεισόδιο του Ευάγγελου Βενιζέλου με γυναίκα δημοσιογράφο.
    ---------------------------------------------
    Νέο επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και της δημοσιογράφου από το πρακτορείο ειδήσεων Ην - Ων σημειώθηκε χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ολοκλήρωση του PSI.

    Μόλις η κυρία Δήμητρα Γκαλονάκη έθεσε την ερώτησή της, ο υπουργός Οικονομικών- που μάλλον την θυμόταν από την κόντρα τους πάλι σε συνέντευξη Τύπου τον Σεπτέμβριο- απάντησε με κοφτό ύφος: «Επαναλαμβάνεστε. Η ερώτηση έχει ήδη απαντηθεί» και προχώρησε στον επόμενο δημοσιογράφο.

    Η Δήμητρα Γκαλονάκη, απευθυνόμενη στον κ. Βενιζέλο σε υψηλού τόνους του είπε: «Με φοβάσαι! Εγώ θα σε ρωτήσω».

    Αμέσως έθεσε το ερώτημα της στο οποίο βέβαια ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε προκλητικά να απαντήσει, με την ίδια να εξοργίζεται και να του απαντά πως «μου έχεις ξανακάνει το ίδιο!».

    Η αμηχανία ήταν εμφανής στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών που αρκέστηκε να χαμογελάσει και να δώσει το λόγο στον επόμενο δημοσιογράφο.

    defencenet

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση