GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηχηρό ισπανικό «όχι» στην πολιτική Ραχόι για τα εργασιακά...

Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση στις εργασιακές σχέσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε 60 πόλεις της ...

Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση στις εργασιακές σχέσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε 60 πόλεις της Ισπανίας. Πρόκειται για τις πρώτες συγκεντρώσεις μετά την κήρυξη απεργίας για τις 29 Μαρτίου και προστίθενται στις αυξανόμενες κινητοποιήσεις εναντίον των κυβερνητικών πολιτικών της..
συντηρητικής κυβέρνησης του Λαϊκού Κόμματος υπό τον Μαριάνο Ραχόι.
Η Ισπανία έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση -23%, ενώ η κυβέρνηση προβλέπει ότι φέτος θα ξεπεράσει το 24,3%. Η Ισπανία μετρά σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των ανέργων στην ευρωζώνη. Για τους νέους κάτω των 25, η ανεργία ανέρχεται στο 49%.
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση θεσπίζει μέτρα, όπως η μείωση της αποζημίωσης για την απόλυση στις 33 ημέρες εργασίας ανά έτος, από τις 45 σήμερα, για ως και 24 έτη εργασίας το μέγιστο, καθώς και την περιστολή στις αυξήσεις των μισθών που είναι συνδεδεμένοι με τον πληθωρισμό. Οι εργαζόμενοι από την άλλη μιλούν για κατεδάφιση τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση Ραχόι, εκτός από την μεταρρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις, ανακοίνωσε περιστολή δαπανών 8,9 δισ. ευρώ, στις οποίες περιλαμβάνεται το πάγωμα των μισθών στο δημόσιο τομέα και υψηλότεροι φόροι εισοδήματος, στις καταθέσεις και στις ιδιοκτησίες.

Ο Ραχόι έχει δεσμευτεί να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το όριο της ΕΕ, το 3% του ΑΕΠ, ως το 2013, ενώ προσπαθεί να πείσει τις αγορές ότι η Ισπανία δεν θα χρειαστεί μια δανειακή σύμβαση ανάλογη εκείνων της Ελλάδα, της Ιρλανδία και της Πορτογαλία. Ο φετινός στόχος για το έλλειμμα ανέρχεται στο 5,8% του ΑΕΠ.
Τα συνδικάτα ανέφεραν ότι διαδηλώσεις έγιναν σε 60 πόλεις -ανάμεσά τους στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια και τη Σεβίλλη. Εκτίμησαν ότι 500.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση στην Μαδρίτη και 450.000 στη Βαρκελώνη. Η αστυνομία ανέφερε ότι 30.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μαδρίτη, 17.000 στη Βαρκελώνη, 15.000 στη Σεβίλλη, 15.000 στη Μάλαγα, 9.000 στη Γρενάδα και από 5.000 στη Βαλένθια, στην Αλμερία και στην Καντίθ.

Τα τρία τέταρτα των Ισπανών δεν πιστεύουν ότι η μεταρρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις θα συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση. Ωστόσο, το 67% θεωρεί -κατά την ίδια δημοσκόπηση- ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν θα βοηθήσουν.
Τα συνδικάτα προειδοποιούν ότι εάν δεν αποσυρθεί η μεταρρύθμιση θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Υποστηρίζουν ότι η μεταρρύθμιση θα οδηγήσει σε περισσότερη ανεργία. «Άχρηστη, αναποτελεσματική και άδικη» έγραφε ένα πανό.

4 σχόλια

  1. ΜΕ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ, Η ΠΡΩΤΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΜΑΜΕ ΤΑ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΞΕΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ.. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΕΨΕΙ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ.. ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ..ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι αλήθεια ότι επίδομα ανεργίας λαμβάνουν και οι αλλοδαποί?
    Είναι αλήθεια ότι τα αρμόδια δικαστήρια έκριναν αντισυνταγματική την ψήφο στις δημοτικές εκλογές των αλλοδαπών?
    Είναι αλήθεια ότι στις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας μπορούν να εισέρχονται και μη Έλληνες το γένος?

    Όποιος γνωρίζει λεπτομέρειες ας γράψει δυο λέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση