GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγαθή Δημητρούκα: "Πουλάμε τη ζωή, χρεώνουμε το θάνατο"...

« Πουλάμε τη ζωή χρεώνουμε τον θάνατο » ακουγόταν από το ραδιόφωνο μια τραγωδός στον ρόλο της Εκάβης. « Όλα μού τα πήρατε! Τι άλλο θέλετε; ...

«Πουλάμε τη ζωή χρεώνουμε τον θάνατο» ακουγόταν από το ραδιόφωνο μια τραγωδός στον ρόλο της Εκάβης.
«Όλα μού τα πήρατε! Τι άλλο θέλετε;» έλεγε μέσα σε λυγμούς η δική μου Εκάβη.
Τη χτυπούσαν, τη γονάτιζαν, την...
έσερναν απ’ τα μαλλιά: ο Μενέλαος ήταν τώρα βρομόγρια "ο Αγαμέμνονας μαυραγορίτισσα" ο Οδυσσέας πανιασμένη τσούλα, σαν υπερτροφικό σκουλήκι.
Ο Πρίαμος παρέμενε κρεμασμένος στην πόρτα: το στόμα του ανοιχτό σε άναρθρη κραυγή τα μάτια του χυμένα σε ασύντακτη κατάρα.
Όχι! Εμένα δε με λένε Αστυάνακτα. Είχα ωστόσο την ηλικία του και μια πέτρα στο χέρι.
Προσπαθούσα να πετύχω κάποιον απ’ τους τρεις για να ξεφύγει η μάνα μου. Κι όπως τους σημάδευα, εκείνη τους φώναζε «Σκοτώστε με! Μη με τυραννάτε» κι εγώ βούρκωνα κι έχανα τον στόχο κι έσφιγγα ακόμα πιο πολύ την πέτρα στη χούφτα μου.
Κι άκουγα τότε τις φοβέρες τους: «Άμα ξανακατεβείς στο σοκάκι, θα σε σκοτώσουμε», «Θα σε θάψουμε μέσα στις πέτρες», «Δε θα σε βρει κανένας!».
Οι μισοί χωριανοί ήταν στα χωράφια και στα πρόβατα κι οι άλλοι μισοί στα ξερονήσια. Δυο τρεις που έμεναν στο χωριό τους έλεγαν ρουφιάνους ή δηλωσίες και κρύβονταν στα σπίτια τους.
Έμενε κι ο πατέρας μου, αλλά αυτός δεν μπορούσε να κάνει βήμα: ήταν ανάπηρος. Όχι από πόλεμο΄ η πολιομυελίτιδα τον βρήκε μόλις γύρισε από φαντάρος. Ευτυχώς που είχε μια φωτογραφία από τον στρατό για να θυμάται τη λεβεντιά του.
Τώρα τον έλεγαν σοφό΄ κι ήταν, όταν ήταν ήρεμος. Όταν δεν τον εξευτέλιζαν χτυπώντας τη γυναίκα του και φοβερίζοντάς την «Άμα πεθάνει ο πατσαλός, ούτε για την κηδεία του δε θα μείνεις».
«Έχω την τσούπα μου!» επαναλάμβανε εκείνη σαν να παραμιλούσε.
Ναι, καταλάβαινα πως αρπαζόταν από μένα κι ένιωθα τα στραβά και κοκαλιάρικα ποδαράκια μου να ισιώνουν και να μπήγονται συμπαγή στο έδαφος για να μη λυγίσουν και πέσει, να την κρατήσουν γερά στον βράχο της ερημιάς μου.
Κι έπειτα ο πατέρας μου την ορμήνευε μπροστά μου, όλα μπροστά μου λέγονταν.
«Άμα πεθάνω» της έλεγε «να πάρεις την τσούπα μας μακριά από δω. Να τα πουλήσετε όλα και να μην ξαναγυρίσετε. Να κοιτάξεις να μάθει γράμματα. Και να θυμάσαι: αν την κοροϊδέψει κανένας, μην την κατηγορήσεις, και το παιδί να το κρατήσεις, να μην το πεις μούλικο, να το πεις το παιδί της τσούπας μας».
«Έλα, μωρέ άντρα» του απαντούσε εκείνη, τόσο σίγουρη σαν να πατούσε πάνω σε κινούμενη άμμο. «Δεν πεθαίνεις, μην το λες και το ξαναλές. Όσο ζω εγώ δε θα σ’ αφήσω να πεθάνεις! Θέλω τον ίσκιο σου, καταλαβαίνεις;».
Κι εκείνος, σαν να του έδιναν παράταση όλες οι χθόνιες θεότητες μαζί για να τον επιβραβεύσουν στον ρόλο του πατέρα, μαλάκωνε το μελαγχολικό του βλέμμα και συμπλήρωνε: «Άμα δεν πεθάνω, θα πω σ’ αυτόν τον παλιοκερατά που θα παντρευτεί η πουτσαρίνα μας να την πάρει μακριά από δω, κι ας την πάει στην Αμερική, να ζήσουν εκεί όπου ζει ο καλός κόσμος΄ αλλά θα του δώσω και μια κατσίκα να πίνει η πουτσαρίνα μας φρέσκο γάλα!».
Γιατί ο πατέρας μου με ονειρευόταν στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στον τελευταίο όροφο του ψηλότερου ουρανοξύστη, με τον προσωπικό μου κήπο στην ταράτσα, όπου μια κάτασπρη κατσικούλα θα έβοσκε στο γκαζόν.
Και τότε βέβαια δεν ήξερα να το εξηγήσω, μα κάπως έτσι ένιωθα: «First we take Manhattan, then we take Berlin».
Απόσπασμα από τη μυθιστορηματική αυτοβιογραφία Πουλάμε τη ζωή, χρεώνουμε τον θάνατο (Εκδόσεις Πατάκη), της Αγαθής Δημητρούκα (στιχουργός, συγγραφέας και μεταφράστρια)
(Σημειώσεις: Πατσαλός = αυτός που έχει κινητικά προβλήματα, Τσούπα = κόρη στα ρουμελιώτικα. Λέξη αλβανικής καταγωγής, Πουτσαρίνα = λεβέντισσα. Το αρσενικό πουτσαράς χρησιμοποιείται ως συνώνυμο των λέξεων λεβέντης, παλικάρι)


info
Η Αγαθή Δημητρούκα στο Μικρό Πολυτεχνείο - Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο Μικρό Πολυτεχνείο, η Αγαθή Δημητρούκα – στιχουργός, συγγραφέας, μεταφράστρια – παρουσίασε το βιβλίο της "Πουλάμε τη ζωή, χρεώνουμε τον θάνατο", μεταφέροντας το κοινό σε μια Ελλάδα βασανισμένη πάντα και παράλληλα ποιητική.
Η Αγαθή Δημητρούκα, υπήρξε προσωπική και στενή φίλη του Νίκου Γκάτσου και είχε επίσης, πολλά να αφηγηθεί για τον κορυφαίο έλληνα ποιητή.
Γνωστοί ηθοποιοί, φίλοι της Αγαθής (Λουκία Πιστιόλα, Χριστίνα Χριστοδούλου, Άρτεμις Ορφανίδου, Θεοδώρα Ευγενάκη, Γιώργος Γιανναράκος, Πάρις Θωμόπουλος αλλά και η θεατρολόγος Άννα Τσαπάρα) διάβασαν αποσπάματα του βιβλίου όπως και ποιήματα, που η ίδια επέλεξε και μετέφρασε από το έργο ποιητών, που τα ονόματά τους απαντώνται στο βιβλίο της, όπως οι: Σολωμός, Σικελιανός, Σεφέρης, Παλαμάς, Ρίτσος, Ελύτης, Γκάτσος, Ελευθερίου, Χρονάς, Αρανίτσης, αλλά και Λόρκα, Νερούδα, Ρομέρο, κλπ.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν εκλεκτοί καλεσμένοι της ίδιας της Αγαθής Δημητρούκα που τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ποιητές όπως η Kλεοπάτρα Λυμπέρη, ο Γιάννης Υφαντής και ο Ιωάννης Ψάρρας, όπου επίσης ακούστηκαν αποσπάσματα από ποιητικά έργα τους, αλλά και οι συγγραφείς Σωτήρης Δημητρίου και Αλέξανδρος Ασωνίτης. Ακόμη, παραβρέθηκαν, η ερμηνεύτρια Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού, ο μουσικός και σκηνοθέτης Βασίλης Κονταξής αλλά και ο μουσικός και μέλος των Υπόγειων Ρευμάτων, Απόστολος Καλτσάς.
Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Στέλλα Κυπραίου (κιθάρα) και ο Πάρις Θωμόπουλος (κλαρινέτο). Τραγούδια με ποιητικούς στίχους σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, ερμήνευσε ο Δώρος Δημοσθένους.
dimitrouka_3
Τέλος οι μαθητές του σεμιναρίου της Στιχουργικής αλλά και του εργαστηρίου Δημιουργικής Αφήγησης κατέθεσαν στην Αγαθή Δημητρούκα ποιητικά κείμενα εμπνευσμένα από το βιβλίο της και το έργο της.
Η διοργάνωση έγινε από: Εργαστήριο Δημιουργικής Αφήγησης της Κρυσταλίας Πατούλη, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ίδιου σεμιναρίου με τίτλο "Αφήγηση έργου - ζωής"  και από το Σεμινάριο Στιχουργικής της Φωτεινής Λαμπρίδη.
Pocket Theatre@χώρος τέχνης ασωμάτων
Οδός Ασωμάτων 6 – Θησείο (ΗΣΑΠ Θησείο)

9 σχόλια

  1. "Προκλητικοί μισθοί των φίλων Σαμαρά στην πτωχευμένη ΝΔ- Πιο... σεμνοί ακόμα και οι Πασόκοι!"

    (Τίτλος κυρ. εφημερίδας)

    Δηλαδή για να καταλάβω...

    ο "πτωχευμένος" νεολαίος της ΠΟΛ.ΑΝ. και τώρα της ΝΔ, αυτό το "συμπαθητικό" αγόρι με τα γυαλάκια, που μοιάζει με τον Βασιλάκη Λεβέντη, θα μας βγάλει απ'τη χρεοκοπία??

    Μα, αυτός ούτε μια πολιτική νεολαία του 5% δεν μπόρεσε να σώσει απ'τη χρεοκοπία, θα σώσει τη χώρα???

    Χα χα χα χα χα... αμάν από ανίκανους, άεργους, κωλοτούμπες μεγάλων τζακιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. +_____________________________+
    ΙΕΚ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΓΑΠ - ΠΑssΟΚ - ΦΑΣΙΣΤΑΡΑ ΜΠΕΝΙΤΟ !!

    ΠΩΣ ΝΑ..... ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!!!!


    Πρώτα ό........ Πολίτης!!!!!!!!!!!!
    στο ξύλο, στα δακρυγόνα, στο σακάτεμα, στην αναπηρία, στον Θάνατο.


    (Αθήνα/Σύνταγμα,Όκτώβριος 20 2011.
    _________________________________

    Οι Διεθνείς Σοσιαληστές ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
    του αντίστοιχου ΜΠΑΑΘ της ΣΥΡΙΑΣ.

    στην ΠΕΡΙΟΧΗ της πρώην Ελλάδας
    είναι ΕΔΩ.

    + + + + + + + + + + + + + + + +



    κατάντιααααααααααααααααααααααααα
    ρεεεε
    να ξεπατάνωσαι ρε ΒΟΘΡΟ ΠΑΣΟΚώλε

    KATANTIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    Π
    Ο
    Υ
    Σ
    Τ
    Η
    ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ.

    σε γνωρίσαμε ..ΑΛΗΤΗ ΠΟΥΤΑΝΟΓΕΝΝΗΜΑ
    που κάνεις και σχόλια..
    Ψωλέτο !!!

    -----------------------
    θαυμάστε τον ΠΟΥΣΤΗ ΣΑΣ
    ΕΝΑΠΟΜΕΙΜΑΝΤΑ ζώωωωωωωααααααα παΣΤΟΚ.

    Διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου.
    Σε πόσες θέσεις διορίστηκε αυτός ο άνθρωπος από το 1993.
    Όπου ο Βενιζέλος και ο ΠΟΥΣΤΗΣ.

    Μετράμε:

    Ξεκίνησε, όπως λέει να δικηγορεί, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, γιατί κατάλαβε πόσο σκληρές είναι οι δομές του στρατού. Κανείς βέβαια δεν τον θυμάται στα δικαστήρια.
    Όταν ο Βενιζέλος γίνεται Υπουργός, αρχίζει και η πολιτική καριέρα του Αγγελούδη, που διαρκεί επί 20 έτη. 20 έτη κρατικοδίαιτος, χωρίς βέβαια ποτέ να έχει εκλεγεί.
    Έτσι, μετά το 1993 υπήρξε:

    1) Ειδικός Σύμβουλος ΕΡΤ ΑΕ (1993), όταν ο Βενιζέλος είναι Υπουργός Τύπου

    2) Ειδικός γραμματέας Αθλητισμού για τη Μακεδονία και τη Θράκη (1996),

    3) Γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης (1999),

    4) Σύμβουλος διοίκησης της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» (2001)

    5) Πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης (2004).

    6) Πρόεδρος Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης

    7) Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ως σήμερα)

    8) Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης (Από το 2010).Γενι

    9) Αντιπρόεδρος στο Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ»κός

    ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΠΡΟΣΟΝ
    Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥ.

    ΠΟΥ ΕΚΤΟΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ

    ΜΠΕΝΥ-ΜΠΑΚΑ-ΤΣΑΓΛΑΝΑ-ΡΕΛΟΣ -ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ
    πα.$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$.οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Προκλητικοί μισθοί των φίλων Σαμαρά στην πτωχευμένη ΝΔ - Πιο... σεμνοί ακόμα και οι Πασόκοι!"

    (Τίτλος κυρ. εφημερίδας)

    Δηλαδή για να καταλάβω...

    ο "πτωχευμένος" νεολαίος της ΠΟΛ.ΑΝ. και τώρα της ΝΔ, αυτό το "συμπαθητικό" αγόρι με τα γυαλάκια, που μοιάζει με τον Βασιλάκη Λεβέντη, θα μας βγάλει απ'τη χρεοκοπία??

    Μα, αυτός ούτε μια πολιτική νεολαία του 5% δεν μπόρεσε να σώσει απ'τη χρεοκοπία, θα σώσει τη χώρα???

    Χα χα χα χα χα... αμάν από ανίκανους, άεργους, κωλοτούμπες μεγάλων τζακιών...

    Αμάν από καλομαθημένους, 60-χρονους βουτηρομπεμπέδες, φλώρους της Βοστόνης και του Χάρβαρντ, από μεγάλα τζάκια, που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους, δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο, "εκτοξευμένους" από Αβέρωφ, ευεργετηθέντες απ' τον Μητσοτάκουλα, προδίδοντες τον- από... κακομαθημένα καπρίτσια ματαιοδοξίας και εν συνεχεία, βαρώντας μύγες στον τοίχο για 10 χρόνια (τρώγοντας τα έτοιμα, αδούλευτα λεφτά του "τζακιού" τους) και εκλιπαρώντας άλλους άεργους βουτηρομπεμπέδες φλώρους να τους αφήσουν να ξαναδιαβούν το κατώφλι του "κόμματος-μαντρί", της "ιερής αγελάδας", που θα τους ξαναφέρει "το όνειρο" της "βουτηρομπεμπέδικης ματαιοδοξίας" τους για εξουσία, σε ένα κράτος, που κατέντησαν αυτοί οι ίδιοι- ΣΟΥΡΓΕΛΟ!!!

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ "ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Προκλητικοί μισθοί των φίλων Σαμαρά στην πτωχευμένη ΝΔ - Πιο... σεμνοί ακόμα και οι Πασόκοι!"

    (Τίτλος κυρ. εφημερίδας)

    Δηλαδή για να καταλάβω...

    ο "πτωχευμένος" νεολαίος της ΠΟΛ.ΑΝ. και τώρα της ΝΔ, αυτό το "συμπαθητικό" αγόρι με τα γυαλάκια, που μοιάζει με τον Βασιλάκη Λεβέντη, θα μας βγάλει απ'τη χρεοκοπία??

    Μα, αυτός ούτε μια πολιτική νεολαία του 5% δεν μπόρεσε να σώσει απ'τη χρεοκοπία, θα σώσει τη χώρα???

    Χα χα χα χα χα... αμάν από ανίκανους, άεργους, κωλοτούμπες μεγάλων τζακιών...

    Αμάν από καλομαθημένους, 60-χρονους βουτηρομπεμπέδες, φλώρους της Βοστόνης και του Χάρβαρντ, από μεγάλα τζάκια, που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους, δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο, "εκτοξευμένους" από Αβέρωφ, ευεργετηθέντες απ' τον Μητσοτάκουλα, προδίδοντες τον- από... κακομαθημένα καπρίτσια ματαιοδοξίας και εν συνεχεία, βαρώντας μύγες στον τοίχο για 10 χρόνια (τρώγοντας τα έτοιμα, αδούλευτα λεφτά του "τζακιού" τους) και εκλιπαρώντας άλλους άεργους βουτηρομπεμπέδες φλώρους να τους αφήσουν να ξαναδιαβούν το κατώφλι του "κόμματος-μαντρί", της "ιερής αγελάδας", που θα τους ξαναφέρει "το όνειρο" της "βουτηρομπεμπέδικης ματαιοδοξίας" τους για εξουσία, σε ένα κράτος, που κατέντησαν αυτοί οι ίδιοι- ΣΟΥΡΓΕΛΟ!!!

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ "ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ"!

    ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΑ ΒΟΔΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κατά τα άλλα..ΟΙ ΒΟΘΡΟΙ ΜΜΕ-ΠΑΣΟΚ
    ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ !!!!!!!

    κατάαααααααντιααααααααααααα
    λέγεται αυτό..

    ρε πληρωμένα ζώααααααααααα
    του ΦΑΣΙΣΤΑΡΑ βΕΝΙΖΕΛΟ/ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ.

    ΟΥΤΕ ΤΑ ΦΥΤΑ
    ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ...ΑΥΤΑ τα κατουρημένα
    σάπια κουτόχορτα..
    ___________________________________
    Λές και είμαστε ζώααααααααα και φυτά
    ψηφοφόροι Υέργηροι με Αλτσάϊχερ
    του 2ευρω του Μένυ Αλί..Χιλ !!!!!

    ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ
    Οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ λαυρεντιάδηδες'κουρήδες'λαμπράκηδες'
    ΔΟΛιοιΠαμπούκιδες- Ξοφλημένοι Χατζηλαλάκηδες.. θα τα δώσουν όλα.

    Σε καμιά 20σαριά ημέρες οι εκλογές θα γίνουν ΝΤΕΡΜΠΙ
    Ξαι όταν απαγορευτεί η δημοσίευση τους και θα υπάρχει γενικά μια σύγχυση, θα αρχίσουν τα παπαγαλάκια να λένε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προσπεράσει.

    Αν δεν γίνει έτσι,εγώ να κάτσω να να με Κάμμετε... Καρατζαρέρη !

    Τώρα γιατί το κόμμα της ΚΑΤΣΕΛΗ με 2 πρωτοκλασάτους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ παίρνει 1,1% και γιατί το κόμμα του ΚΟΥΒΕΛΗ με 8 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ξεφουσκώνει,ενώ αντιθέτως το κόμμα του Καμμένου δείχνει άνοδο, αυτό θα έπρεπε να το είχαν φανταστεί εκεί στη Ν.Δ.

    Είπαμε από τη μια έχουμε πεφωτισμένους δεξιούς,
    οι οποίοι δεν ΤΡΩΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ και από την άλλη έχουμε να κάνουμε με την ΚΑΜΟΡΑ.

    40 χρόνια τώρα ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑΛΟ.
    ΟΨΟΜΕΘΑ.
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    Η ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΤΑΪΦΗΔΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΠΑΑΘ περιοχή Ελλάδας
    είναι ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ...ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΕΛΛΕΣ $$$$$$$$$$$$$$$$$$
    ΔΥΝΑΤΕΣ. $$$$$$$$$$$$$$$$$$

    Φουσκώνουν τους Α.Ε. του Καμμένου και…. ξεφουσκώνουν τη ΔΗΜ.ΑΡ. του Κουβέλη !
    Είναι απίστευτοι αυτοί οι δημοσκόποι! Τόσο απίστευτοι, που στη βιασύνη τους να δώσουν όσο γίνεται περισσότερους πόντους στον Βαγγέλη Βενιζέλο, κάνουν βεβιασμένες κινήσεις που τους οδηγούν ακόμα πιο πέρα από τα όρια της υπερβολής !

    Τους οδηγούν στη ζώνη του γελοίου.

    Δηλαδή είναι ποτέ δυνατόν, το εκλογικό σώμα, οι Έλληνες πολίτες, που πριν από λίγο καιρό έδιναν στο ΠΑΣΟΚ 8%, στον Κουβέλη 18% και στον Σαμαρά δυναμική αυτοδυναμίας με ποσοστά κοντάστο 34%, μέσα σε μια νύχτα, να άλλαξαν πλευρό και να ξύπνησαν ….ανανεωμένοι με το όνομα του Βενιζέλου μέσα στο μυαλό τους;

    Για πόσο χαζούς περνάνε του πολίτες τελικά;
    ~~~~~~~~~~~~~~~
    Μάλλον για πολύ….

    Είναι δυνατόν, ο συνταξιούχος, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο εργάτης και φυσικά ο άνεργος, να βλέπει ως σωτήρες του τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον νέο ….’άγνωστο’ πολιτικό Πάνο Καμμένο;

    Κι όμως για τους δημοσκόπους είναι!
    Για εκείνους που συντεταγμένα δρουν μαζί με τις σκοτεινές δυνάμεις των μεγαλοεκδοτών και μεγαλοκατασκευαστών, με εκείνους που θέλουν να κοντύνουν τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία, με μοναδικό σκοπό την επόμενη …..πολυκομματική κυβέρνηση, την οποία θα ελέγχουν!
    Ο ελληνικός λαός όμως, δεν τρώει κουτόχορτο πλέον.

    Θα τιμωρήσει στις εκλογές και τους υπεύθυνους της σημερινής τραγωδίας που ζούμε, του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ και του ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά και τους νεόκοπους τζάμπα μάγκες, τους αρνητές των πάντων, τους υπερασπιστές της δραχμής και των Καζάκηδων.______________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χιχιχιχι...χοχοχοχ..χαχαχαχααα

    Π
    Ο
    Υ
    Σ
    Τ
    Ρ
    Ο
    Ν
    Ι

    ..πασοκο θεόβλακα Σ Α Κ Α Τ Η
    ΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ να σε στείλουν ταξίδι με αναπηρικό
    να θαυμάσεις!

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ο ΓΑΠ έγινε άρμα σε Ισπανικό Καρναβάλι.

    Οι Ισπανοί αποφάσισαν να γιορτάσουν το καρναβάλι τους Las Fallas στην Βαλένθια με ένα άρμα πάνω στο οποίο δέσποζε το άγαλμα του γυμνού Γιώργου Παπανδρέου ως δισκοβόλος που ετοιμάζεται να εκσφενδονίσει το ευρώ...


    "Ο ΓΑΠ έγινε άρμα σε Ισπανικό Καρναβάλι."

    Mέχρι και οι Ισπανοί κατάλαβαν τι καρνάβαλος ειναι αυτός ο καριόλης.

    θέλουμε να τον ντύσουμε καρνάβαλο, να τον δέσουμε σε μιά κολώνα στο Σύνταγμα και να περνάει ο κόσμος να του δίνει .."συγχαρητήρια"

    ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ;

    Οι Ισπανοί κατάλαβαν ότι ο ΓΑΠ είναι σκέτο κόμικ .
    Οι Πασόκοι εδω πέρα τον ακούνε ακόμη και τον χειροκροτάνε
    κιόλας !

    ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΣ
    ΣΑΚΑΤΗΣ εδώ...

    χιχιχ......μέχρι και το μαλακισμένο το τσουτσουράκι..του
    το ευνουχίσανε ...!!!!!!!!!!

    ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΑΒΕΣΤΙ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ΠΑ$$ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Προκλητικοί μισθοί των φίλων Σαμαρά στην πτωχευμένη ΝΔ - Πιο... σεμνοί ακόμα και οι Πασόκοι!"

    (Τίτλος κυρ. εφημερίδας)

    Δηλαδή για να καταλάβω...

    ο "πτωχευμένος" νεολαίος της ΠΟΛ.ΑΝ. και τώρα της ΝΔ, αυτό το "συμπαθητικό" αγόρι με τα γυαλάκια, που μοιάζει με το Βασιλάκη Λεβέντη, θα μας βγάλει απ'τη χρεοκοπία??

    Μα, αυτός ούτε μια πολιτική νεολαία του 5% δεν μπόρεσε να σώσει απ'τη χρεοκοπία, θα σώσει τη χώρα???

    Χα χα χα χα χα... αμάν από ανίκανους, άεργους, κωλοτούμπες μεγάλων τζακιών...

    Αμάν πια, από καλομαθημένους, 60-χρονους βουτηρομπεμπέδες, φλώρους της Βοστόνης και του Χάρβαρντ, από μεγάλα τζάκια, που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους, δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο, "εκτοξευμένους" από Αβέρωφ, ευεργετηθέντες απ' τον Μητσοτάκουλα, προδίδοντες τον, από... κακομαθημένα καπρίτσια ματαιοδοξίας και εν συνεχεία, βαρώντας μύγες στον τοίχο για 10 χρόνια (τρώγοντας τα έτοιμα, αδούλευτα λεφτά του "τζακιού" τους) και εκλιπαρώντας άλλους άεργους, βουτηρομπεμπέδες, φλώρους να τους αφήσουν να ξαναδιαβούν το κατώφλι του "κόμματος-μαντρί", της "ιερής αγελάδας", που θα τους ξαναφέρει "το όνειρο" της "παιδικίστικης ματαιοδοξίας" τους για εξουσία, σε ένα κράτος, που κατέντησαν αυτοί οι ίδιοι- ΣΟΥΡΓΕΛΟ!!!

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ "ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ"!

    ΚΑΙ... ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΑ ΒΟΔΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση